adtakhs Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες. Ψάχνω οικονοκικό σετάκι σχετικά ετοιμοπαράδοτο για να αντικαταστήσω δυο χαλασμένα φορητά (καμένες κάρτες γραφικών Nvidia) σε αίθουσες διδασκαλίας . Οι αίθουσες έχουν παλαιούς projectors με D-SUB 15 PIN . Έχω 2 σετ σχεδόν έτοιμα και προβληματίζομαι σε ποιο πρέπει να πάω. Α) β) Το ποσό είναι το ίδιο. Η επεξεργαστική ισχύς πάνω κάτω η ίδια. Το APU (2200G) έχει καλύτερη κάρτα γραφικών από την παμπάλαια GT 710 . Από την άλλη το APU δεν νομίζω πως είναι πλήρως συμβατό με D-SUB 15 PIN , μιας και η AMD δεν το υποστηρίζει επίσημα. Μερικές AM4 μητρικές φοράνε D-SUB αλλά υποθέτω πως το φοράνε για τα παλαιά APUs με Sreamroller πυρήνα . Εχεις κανείς εικόνα τι ισχύει ? Θα μπορούσε ο 2200G να δώσει εικόνα ταυτόχρονα σε D-SUB και HDMI/DVI ? Με την GT 710 είμαι σίγουρος πως θα μπορεί, αν και η κάρτα δεν είναι για πολλά πολλά , ενώ σίγουρα η κατανάλωση θα είναι και μεταλύτερη. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από adtakhs
aligato1000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Φιλε οτι και να παρεις, οπου και θα το εχεις μελοντικα και για πολλα χρονια 3 πραγματα να κοιταξεις ,πρωτον Κουτι οσο ποιο μεγαλο τοσο καλυτερα σε συναρτηση με τιμη γιατιτωρα μπορei να μην εχεις πολλες απαιτησεις αλλα αργοτερα να θελεις να εχεις χωρο για καρτα πχ γραφικων ψυκτρα και αλλα ,υδροψυξη και οτι μποορεις να φανταστης ,μετα τροφοδοτικο σημαντικοτατο να δινει σωστα τα ρευματα και τελος οθονη .Η 24 ιντσων ειναι το λιγοτερο για ενα φροντιστηριο
adtakhs Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, aligato1000 είπε Φιλε οτι και να παρεις, οπου και θα το εχεις μελοντικα και για πολλα χρονια 3 πραγματα να κοιταξεις ,πρωτον Κουτι οσο ποιο μεγαλο τοσο καλυτερα σε συναρτηση με τιμη γιατιτωρα μπορei να μην εχεις πολλες απαιτησεις αλλα αργοτερα να θελεις να εχεις χωρο για καρτα πχ γραφικων ψυκτρα και αλλα ,υδροψυξη και οτι μποορεις να φανταστης ,μετα τροφοδοτικο σημαντικοτατο να δινει σωστα τα ρευματα και τελος οθονη .Η 24 ιντσων ειναι το λιγοτερο για ενα φροντιστηριο Το τροφοδοτικό είναι σχετικά καλό , αυτό που έχω διαλέξει. Το κουτί χωρά πολλά περισσότερα. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να παίρνει DVD . Τώρα για ψύκτρα δεν νομίζω πως χρειάζεται. Και αν χρειαστεί κάποια στο μέλλον, μπαίνει. Την Οθόνη την έβαλα 24άρα γιατί όταν παίζουν DUAL MONITOR με τον προτζέκτορα που έχει χαμηλή ανάλυση και διαφορετική αναλογία , μένει η μισή ενεργή. Οπότε θέλω να έχει ένα κάποιο μέγεθος για να μπορεί διαβάζει ο καθηγητής.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για το A320 έχω μια ένσταση. Αν και πρόκειται για ελαφριά επαγγελματική χρήση, με +15€ βάζεις μία Β450 ΜΑΧ για να ανέβει σε αξιοπιστία το σύστημα. Αν το VGA δεν δουλέψει, τότε η δουλειά να γίνει με DVI/HDMI to VGA adapter. Ακόμα και ένας 3000G στα 52€ θα έκανε την δουλειά του. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 https://www.e-shop.gr/innovator-3-cyber-power-3200g-black-me-windows-10-p-PER.908452 εγω θα τους έπαιρνα ενα τέτοιο έτοιμο αν ικανοποιεί τις απαιτήσεις και θα το εκλεινα εκει (ακόμη και αν χαλάσει κάποιο σε αυτά αντικαθίστανται άμεσα). επίσης σε κάποιο πιθανό έλεγχο μου φαίνεται πιο ξεκάθαρο με τιμολόγιο windows κλπ δίχως να έχω πάρει ειδικά γί αυτο το λόγο απο e-shop (συνήθως ήτα απο πλαίσιο) τρεις ημέρες ακόμη στο crazy sundays
neosstoforum Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Για το A320 έχω μια ένσταση. Αν και πρόκειται για ελαφριά επαγγελματική χρήση, με +15€ βάζεις μία Β450 ΜΑΧ για να ανέβει σε αξιοπιστία το σύστημα. Αν το VGA δεν δουλέψει, τότε η δουλειά να γίνει με DVI/HDMI to VGA adapter. Ακόμα και ένας 3000G στα 52€ θα έκανε την δουλειά του. Αυτά τα adapters έχω την εντύπωση ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους διότι το DVI/HDMI είναι ψηφιακό ενώ το VGA αναλογικό. Τώρα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της χρήσης δε μπορώ να ξέρω, πάντως γενικά η πλειοψηφία προτείνει την αποφυγή του συγκεκριμένου adapter. 18 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε https://www.e-shop.gr/innovator-3-cyber-power-3200g-black-me-windows-10-p-PER.908452 εγω θα τους έπαιρνα ενα τέτοιο έτοιμο αν ικανοποιεί τις απαιτήσεις και θα το εκλεινα εκει (ακόμη και αν χαλάσει κάποιο σε αυτά αντικαθίστανται άμεσα). επίσης σε κάποιο πιθανό έλεγχο μου φαίνεται πιο ξεκάθαρο με τιμολόγιο windows κλπ δίχως να έχω πάρει ειδικά γί αυτο το λόγο απο e-shop (συνήθως ήτα απο πλαίσιο) τρεις ημέρες ακόμη στο crazy sundays Δε θα τους κάνει το κουτί γιατί δεν παίρνει DVD. 1
adtakhs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε https://www.e-shop.gr/innovator-3-cyber-power-3200g-black-me-windows-10-p-PER.908452 εγω θα τους έπαιρνα ενα τέτοιο έτοιμο αν ικανοποιεί τις απαιτήσεις και θα το εκλεινα εκει (ακόμη και αν χαλάσει κάποιο σε αυτά αντικαθίστανται άμεσα). επίσης σε κάποιο πιθανό έλεγχο μου φαίνεται πιο ξεκάθαρο με τιμολόγιο windows κλπ δίχως να έχω πάρει ειδικά γί αυτο το λόγο απο e-shop (συνήθως ήτα απο πλαίσιο) τρεις ημέρες ακόμη στο crazy sundays Καλημέρα. Το κουτί και το τροφοδοτικό που φοράει το έτοιμο του e-shop έχει κόστος στην cosmodata στα 29€. http://www.cosmodata.gr/product/325794/koutia-i-i/gaming-pc-case-armaggeddon-infineon-1000-with-psu-470w Δεν μπορεί να πάρει DVD-RW που είναι βασικο, ενώ το τροφοδοτικό είναι για κλάματα. Σε ότι αφορά το λειτουργικό, θα μπουν Ubuntu 19.10 μιας και όλες οι εφαρμογές της Οξφόρδης αλλά και ο διαδραστικός είναι συμβατά με Linux. Οπότε το πρόβλημα αδειών λειτουργικού θα λυθεί με αυτό τον τρόπο. Να πω εδώ πως επέλεξα την λύση με 2200G , αφού είδα πως παίζει και με D-SUB . Αν δεν παίζει θα βάλω μια παλαιά κάρτα που έχω και κάθεται . Τέλος έχει αλλαχθεί στην τελική επιλογή ο SSD με έναν PNY που φαίνεται ταχυτερος ώστε να μείνει η M2 για μελλοντική χρήση. Έχει αλλαχθεί και η οθόνη με μια Lenovo D24 που την δίνουν σε προσφορά . Χρειάστηκε να προστεθεί μια κάρτα WIFI και ένα πληκτρολόγιο , οπότε το τελικό σύνολο ανέβηκε στα 391$ . Το αρχικό budget ήταν στα 350-360€ ανά σύστημα, οπότε δεν μπορούσα με τίποτα να βρω έτοιμο με οθόνη κ.λ.π. σε αυτό το κόστος με αυτά τα χαρακτηριστικά. Επίσης ήθελα να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα διαθέσιμα τα parts, για αυτό και διάλεξα τα πάντα από ένα κατάστημα που το 90% το έδειχνε διαθέσιμο. Αυτό λοιπόν είναι το τελικό σύνολο. Θα ήθελα ίσως μια B450 μητρική, αλλά δεν νομίζω πως θα υπάρξει θέμα με την Α320. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από adtakhs
procostas1 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 καλημέρα έφτιαξα πρόσφατα 3200G με asrock b450m και δουλεύει μια χαρά με vga .... το d-sub δεν ειναι το ίδιο??? δεν το έχω δοκιμάσει συγχρόνως και με hdmi γιατί έχω μόνο ένα μόνιτορ στο γραφείο 1
adtakhs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 46 λεπτά πριν, procostas1 είπε καλημέρα έφτιαξα πρόσφατα 3200G με asrock b450m και δουλεύει μια χαρά με vga .... το d-sub δεν ειναι το ίδιο??? δεν το έχω δοκιμάσει συγχρόνως και με hdmi γιατί έχω μόνο ένα μόνιτορ στο γραφείο Ναι το D-SUB 15 PIN είναι το λεγόμενο VGA . Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση ότι δουλεύει. 🙂
dpolal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ναι το D-SUB 15 PIN είναι το λεγόμενο VGA . Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση ότι δουλεύει. 🙂 Θα μπορούσες να τους πάρεις πάλι 2 φορητά και να αντικαταστήσεις τα παλιά. Θα βρείς μπόλικα στο μπάτζετ που έχεις και το μόνο που θα χρειαστείς είναι 2 αντάπτορες hdmi-to-vga. https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342323_762866/SSD-optiko-meso.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Τώρα παιδεύεσαι άδικα να χωρέσεις στο μπάτζετ που έχεις και οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από dpolal
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 και γενικοτερα ειναι καλύτερα να μη σκέφτεσαι σαν χρηστης οταν πρόκειται για επιχείρηση -ακόμη και μικρή. dell η πλαίσιο και ήταν όλοι χαρούμενοι, windows έτοιμα κι ολα καλά, κανεις δεν θα σε κατηγορήσει άλλωστε για τέτοιες νομιμες επιλογές ποτε!
adtakhs Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 14 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε και γενικοτερα ειναι καλύτερα να μη σκέφτεσαι σαν χρηστης οταν πρόκειται για επιχείρηση -ακόμη και μικρή. dell η πλαίσιο και ήταν όλοι χαρούμενοι, windows έτοιμα κι ολα καλά, κανεις δεν θα σε κατηγορήσει άλλωστε για τέτοιες νομιμες επιλογές ποτε! 14 ώρες πριν, dpolal είπε Θα μπορούσες να τους πάρεις πάλι 2 φορητά και να αντικαταστήσεις τα παλιά. Θα βρείς μπόλικα στο μπάτζετ που έχεις και το μόνο που θα χρειαστείς είναι 2 αντάπτορες hdmi-to-vga. https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342323_762866/SSD-optiko-meso.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Τώρα παιδεύεσαι άδικα να χωρέσεις στο μπάτζετ που έχεις και οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι. Δεν ξέρω τι κάνουν στα φορητά τους, αλλά έχουν εδώ και ένα περίπου χρόνο που έχουν πάρει 6 μηχανήματα στο χέρι . Τα δυο τελευταία με καμμένες κάρτες γραφικών. ... Για τα παλαιότερα χωρίς να γνωρίζουν αγόρασαν κάτι netbooks με 30Gb χωρητικότητα ....... που δεν μπορούν να φορτώσουν ούτε τα προγράμματα του φροντιστηρίου ... Οπότε άχρηστα πάνε και αυτά. Τα σταθερά αγοράζονται με την λογική της γρήγορης επισκευής άν και όταν χρειαστεί με ανταλλακτικά του εμπορίου της τόσε εποχής. Επίσης για να είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα