Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Είμαι σε αναζήτηση φωτογραφικής DSLR ή mirrorles για φωτογράφηση φυτών ζώων οπος πουλιά κ εντομα τοπίων...Θέλω ιδανικά να ανταποκρινεται καλά και σε χαμηλό φωτισμό και γενικά να μπορώ να φωτογραφίζω ότι μου τραβάει την προσοχή χωρίς να με περιορίζει. Δεν έχω/είχα αλλή φωτογραφική οπότε δεν ξέρω τίποτα αν έχετε κάπιο άρθρο ή blog ή οτιδήποτε να με παραπεμψεται θα το εκτιμήσω δεόντως. Τιμή λογικη πείτε μου εσείς που κυμένονται γιατί οπός είπα δεν έχω ιδέα σκεφτόμουν 300-400

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λίγα τα χρήματα που διαθέτεις για αυτά που ζητάς (όταν λέω λίγα, εννοώ, να τα κάνει όλα αλλά και καλά!). Που και παραπάνω να διέθετες, αν δεν έχεις εμπειρία, γνώση κλπ, ο ακριβότερος εξοπλισμός που θα αποκτούσες, από μόνος του δε θα μπορούσε να στα προσφέρει. 

Άλλο εστιακό μήκος χρειάζεσαι για τοπίο, άλλο για πουλιά κλπ. Θα μπορούσες για αρχή (ίσως και να σε καλύπτει και να μείνεις με έναν τέτοιο φακό για πάντα) να έπαιρνες έναν all around φακό πχ 18-200, 18-300, 14-140, αλλά και πάλι αν μιλήσουμε με βάση το budget σου, θα δυσκολευόσουν, μιας και ο φθηνότερος (tamron 18-200 αν πας σε dslr canon/nikon) κάνει μόνος του 200 ευρώ, οπότε για μέχρι τα 400 που σκέφτεσαι, σου μένουν άλλα 200 για κάποιο σώμα. Είναι οκ βέβαια τα 200 για ένα σώμα crop μεταχειρισμένο ή κάποιο οικονομικό καινούριο. 

Τα παραπάνω σε περίπτωση που θα ήθελες να έχεις μόνο έναν φακό (τουλάχιστον για αρχή) και δε θα ήθελες να είσαι βγάλε τον έναν βάλε τον άλλον, ανάλογα τί θα ήθελες κάποια στιγμή να φωτογραφίσεις. Αν είσαι οκ, με το βάλε φακό, βγάλε φακό, τότε κατα τη δική μου γνώμη πας εδώ με λίγο ανέβασμα του budget σου (https://www.skroutz.gr/s/16259313/Nikon-D3500-Kit-AF-P-DX-18-55mm-VR-AF-P-DX-70-300mm-VR-Black.html) και για αρχή είσαι οκ και πάλι, και με δυνατότητα περισσότερου zoom μιας και ο δευτερός φακός που δίνει μαζί το λινκ που έβαλα από το σκρουτζ φτάνει τα 300mm ενώ με τον tamron θα ήσουν εως 200mm.

Υπάρχουν και άλλες 2 επιλογές: https://www.skroutz.gr/c/434/dslr-fwtografikes-mhxanes.html?from=catspan&keyphrase=75-300&o=dslr+φωτογραφικες+μηχανες+75-300 από την Canon αυτή τη φορά, αλλά ο 75-300 δεν έχει σταθεροποίηση ενώ της Nikon στο παραπάνω κιτ o 70-300 έχει, οπότε ειδικά για αυτά τα εστιακά μήκη 100, 200, 300 καλό είναι να υπάρχει η σταθεροποίηση.

Το κάθε είδος έχει και τίς δικές του απαιτήσεις σε εξοπλισμό. Φυσικά, με τις παραπάνω επιλογές που είπα, μπορείς να φωτογραφίσεις τα πάντα και να μπεις στον κόσμο της φωτογραφίας, να δεις τι σου αρέσει γενικά και να δεις με τον καιρό σε τί δεν καλύπτεσαι και σε τί καλύπτεσαι και να κάνεις τις ανάλογες αλλαγές (πχ άλλο σώμα ή άλλο φακό κλπ).

Για το χαμηλό φωτισμό τώρα, είναι ένα δύσκολο κομμάτι συζήτησης, αλλιώς εννοεί κάποιος θέλω να τα πηγαίνει καλά σε χαμηλό φωτισμό (πχ να τραβάω στο χέρι πορτραίτα σε μπαράκια, κλαμπάκια, στο σπίτι, ανθρώπους στο δρόμο κλπ κλπ) και αλλιώς κάποιος άλλος (να στήνω τη μηχανή σε τρίποδο και να βγάζω την πόλή με τα φώτα της, να βγάζω το γαλαξία κλπ κλπ).

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Δέλτα είπε

Καλησπέρα 

Είμαι σε αναζήτηση φωτογραφικής DSLR ή mirrorles για φωτογράφηση φυτών ζώων οπος πουλιά κ εντομα τοπίων...Θέλω ιδανικά να ανταποκρινεται καλά και σε χαμηλό φωτισμό και γενικά να μπορώ να φωτογραφίζω ότι μου τραβάει την προσοχή χωρίς να με περιορίζει. Δεν έχω/είχα αλλή φωτογραφική οπότε δεν ξέρω τίποτα αν έχετε κάπιο άρθρο ή blog ή οτιδήποτε να με παραπεμψεται θα το εκτιμήσω δεόντως. Τιμή λογικη πείτε μου εσείς που κυμένονται γιατί οπός είπα δεν έχω ιδέα σκεφτόμουν 300-400

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Αν κρατήσετε το " γενικά , να μπορείτε να φωτογραφίζετε ότι σας τραβάει την προσοχή χωρίς να σας περιορίζει " θα βρεθεί άκρη , η οποία θα λέγεται η κάμερα ενός κινητού , με την λογική πως ανταποκρίνεται απόλυτα στο " η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχετε πάντα μαζί σας " . Και δεν νομίζω πως θα χρειαστεί να δαπανήσετε και τόσα πολλά χρήματα .

Εφόσον η διαδικασία της φωτογράφισης ,  snapshot θα ήταν προτιμότερο , με την χρήση ενός κινητού , σας δημιουργήσει την ανάγκη για κάτι περισσότερο , συνεπικουρούμενη από μελέτη γύρω από θέματα φωτογραφίας δλδ εστιακές αποστάσεις , χρήση ταχύτητας φωτοφραχτη ( sic ) , ISO , διαφράγματος , σύνθεσης ενός καρέ .... μπλα μπλα μπλα  και όχι από μελέτη γύρω από το ποια φωτογραφική μηχανή είναι καλύτερη σε σχέση με κάποια άλλη , κάτι που θα σας οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια , τότε είναι πολύ εύκολο να σας βοηθήσει κάποιος , αν δεν έχετε βγάλει άκρη μόνος σας μέχρι τότε .

Αν εμπλακείτε από τώρα , στο ζήτημα αν σας κάνει περισσότερο μια DSLR από μια μιρορλες κι' αν η Canikon είναι καλύτερη από την Yokoχυμα , ούτε έντομα θα βγάλετε , ούτε τοπία , ούτε πορτραίτα , ούτε γυμνά , ούτε ντυμένα . 

Σήμερα είναι δύσκολο να βγάλετε συγκεκριμένα συμπεράσματα γύρω από το προσωπικό σας στυλ στην φωτογραφία , αφού δεν το έχετε ψάξει πρακτικά , κάτι που θα έρθει με τον χρόνο και όχι με δήλωση επιθυμιών γενικού χαρακτήρα . 

Για να έχετε μια πρακτική απάντηση , αν ξεκινήσετε σήμερα , ένα entry level κιτ μιας DSLR η μιας μιρορλες , είναι απόλυτα ικανο να καλύψει τα πρώτα σας βήματα , καινούργιο η μεταχειρισμένο . Μάλιστα θα διαπιστώσετε πως , πολλά τέτοια entry level κιτ , πωλούνται σαν μεταχειρισμένα με πολύ λίγα κλικ , αφού οι ιδιοκτήτες είτε βαρέθηκαν την ενασχόληση , είτε θεώρησαν πως έχουν ήδη φτάσει στο σημείο πως χρειάζονται το κάτι περισσότερο , αφού υπέκυψαν στον πειρασμό της ανάλυσης των τεχνικών χαρακτηριστικών , πίστεψαν πως χρειάζονται το κάτι επιπλέον , κάνοντας τις εταιρείες να τρίβουν τα χέρια τους , αφού θα πουλήσουν νεότερα μοντέλα , τα οποία σε σχέση με τα παλιά , η μόνη τους διαφορά ήταν πως τα κουμπιά του μενού πήγαν από την αριστερή πλευρά της πλάτης στην δεξιά !

Όπως επίσης , παρακολουθώ εδώ και μέρες έναν φακό που με ενδιαφέρει να αγοράσω ως μεταχειρισμένο , ο οποίος πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή , κανείς μάλιστα δεν ενδιαφέρεται , πιθανολογω διότι δεν είναι VR !!! αφού όλοι είναι βέβαιοι πως το VR είναι η απόλυτη απάντηση όταν πρόκειται να βγάλουν φωτογραφία . Εμένα μου ταιριάζει αφού οι εστιακές του αποστάσεις ταιριάζουν κουτί σε έναν αισθητήρα που χρησιμοποιώ .

Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσετε , μια αξιόλογη σελίδα , αν θελήσετε να διαβάσετε , είναι το cambridgeincolour.com , το οποίο φαίνεται αλλά δεν είναι τόσο απλοϊκό .

Οποιεσδήποτε άλλες απορίες , μην διστασετε να τις ρίξετε στο τραπέζι .

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα αν κατάλαβα καλά το σώμα δεν έχει τόσο σημασία και ανάλογα με το τι θες να πετύχεις αλαζεις τον φακό. Για αρχή νομίζω είμαι ικανοποίημενη με έναν φακό για γενική χρήση και μάλλονείναι καλύτερα να πάρω και κάπιο ακόμα αργότερα;; Επίσης μου αρέσει πολύ το εφέ που είναι μπροστά η εικόνα εστιασμένη και το background θολό πως μπορώ να το πετύχω αυτό;;; 

Επεξ/σία από Δέλτα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Δέλτα είπε

Επίσης μου αρέσει πολύ το εφέ που είναι μπροστά η εικόνα εστιασμένη και το background θολό πως μπορώ να το πετύχω αυτό;;; 

https://www.nikon.gr/el_GR/learn-and-explore/photography-articles.tag/learn_and_explore/photography_articles/bokeh-for-beginners.dcr

Αν και το παραπάνω άρθρο αναφέρει ότι χρειάζεσαι έναν γρήγορο φακό (f2.8, f1.8 κλπ κλπ) μπορείς να το πετύχεις και με άλλους φακούς όπως ο απλός 18-55, ο 18-200 που είπα στο προηγούμενο ποστ, 18-300, 70-300 κλπ κλπ. 

Μια φωτο μου παραθέτω για να πάρεις μια ιδέα. Η φωτο βγήκε με τον 55-200 που είχα κάποια στιγμή. 
https://flic.kr/p/2aD4YL2

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Το καλυτερο για αυτό που θέλεις είναι μια Νικον με τον 70-300 φακό. 
Αλλα θα δώσεις ~500 ευρώ νομίζω. 
Απομονωση θέματος θα έχεις άριστη στα 300mm αλλά θα θέλεις χώρο. Δηλαδή δε θα μπορείς σε εσωτερικούς χώρους. 

Δημοσ.

Ενα ευκολο τιπ για να καταλαβαινεις το bokeh (Θολωμα) που μπορει να δωσει ενας φακος σε σχεση μ εναν αλλο ειναι το εξης. Διαιρεις την εστιακη αποσταση με το διαφραγμα και οσο μεγαλυτερο ειναι το αποτελεσμα τοσο περισσοτερο bokeh δινει ο φακος αυτος (για το ιδιο καδρο).

Παραδειγμα.

Φακος 50 f1.4, 50/1.4= ~35.7               

Φακος 55-300mm f/4-5.6 στα 300mm, 300/5,6=53,57

Ο 55-300, στα 300mm θα δωσει περισσοτερο bokeh απ οτι ο 50 f1.4.

Οποτε ετσι μπορει ευκολα να φανει ποιος φακος θα δωσει περισσοτερο θολωμα. Για το ιδιο παντα καδρο. Δηλαδη οταν θα τραβηξεις πχ στα 300mm να πας τοσο πισω ωστε το θεμα σου να εχει το ιδιο μεγεθος με αν το τραβουσες στα 50mm.

Απο εκει και περα 3 πραγματα επηρεαζουν το ποσο θολη ειναι η περιοχη που βρισκεται εκτος εστιασης.

1 το διαφραγμα - οσο μεγαλυτερο το διαφραγμα (μικροτερο F δηλαδη), τοσο περισσοτερο θολωμα

2 τα εστιακο μηκος - οσο μεγαλυτερο το εστιακο μηκος, τοσο περισσοτερο θολωμα

3 η αποσταση απο το σημειο εστιασης - οσο πιο κοντα στην καμερα ειναι το σημειο εστιασης, τοσο περισσοτερο θολωμα.

Επισης μετα επηρεαζει ο αισθητηρας της μηχανης πχ μια full frame δημιουργει περισσοτερο θολωμα απο μια apsc, αλλα ο μονος λογος που το κανει αυτο ειναι γιατι για να εχεις το ιδιο καδρο πρεπει να πας πιο κοντα με την full frame σε σχεση με την apsc, αλλαζει δηλαδη η αποσταση απο το σημειο εστιασης.

Οποτε ελεγχοντας αυτα τα 3 στοιχεια ελεγχεις το ποσο θολο θες να ειναι το background σου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...