nak_muay_farag Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/1/2020 στις 11:31 ΜΜ, Musclemar είπε Τι συχνότητα έχεις στις προπονήσεις σου, και τι μέθοδο προοδευτικής υπερφόρτωσης χρησιμοποιείς; Λοιπον κάνω 5 προπονήσεις τη βδομάδα.. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη έχω γυμνάσει τα πάντα και έχω δοκιμάσει μέγιστα κιλα 1RM στις βασικές ασκήσεις.. Πέμπτη κάνω παύση γιατί θα τα έχω παίξει και μετά Παρασκευή-Σαββάτο κάνω παλι κανονικά αλλά τη προπονηση που χάνω την κάνω την επομενη βδομάδα τη Δευτέρα.. και πάει λέγοντας.. Κυριακή πάω για τρέξιμο και καμια ασκησούλα ενδυνάμωσης με σωματικό βάρος.. μονοζυγο κάμψεις, βυθίσματα τέτοια Φόρτωμα κάνω ένα αργό σετ προθέρμανσης και μετά πάω στο 60% του μέγιστου για 10 επαναλήψεις.. και ανεβάζω 10-15% για σύνολο 4-5 σέτ ανάλογα αν θα δοκιμάσω το μάξιμουμ.. Το θέμα είναι ότι στο μάξιμουμ ρουφάω απο τη μύτη αμμωνία και πιάνω κοκκινα.. και ίσα ίσα που κρατιέμαι όρθιος και δέν πέφτω χάμω λιπόθυμος.. σηκώνω απότομα το κεφάλι πάνω και κάθομαι γρήγορα σε ένα πάγκο που έχω φροντίσει να είναι κοντα.. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από nak_muay_farag
nak_muay_farag Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Την προηγούμενη εβδομάδα δοκίμασα στην αρση θανάτου πάλι το μέγιστό μου για 1 επανάληψη 180 κιλά αλλά έχασα τον έλεγχο της μπάρας στο ανέβασμα στο ψηλότερο σημείο που είχα φτάσει και τραυματίστηκα.. ευτυχώς ελαφρά.. Αισθάνομαι μιά "βελονιά" στη δεξιά πλευρά της μέσης οταν σκυβω προς τα δεξιά.. Είναι σίγουρα η μέση και όχι ο άνω γλουτιάιος ή ο πλευρικός.. Σκέφτηκα ότι οι γλουτιαίοι και οι μηριαιοι δικέφαλοί μου δέν έιναι αρκετά δυνατοί για να υποστηρίξουν τη μέση και για να μην επιβαρύνω άλλο τη μέση αποφάσισα να κάνω αυτη τη βδομάδα μιά παραλλαγή της άσκησης.. τη ρουμάνικη άρση θανάτου.. και μάλιστα στη Smith Machine για να μην χάνω τη τεχνική.. Το αποτέλεσμα? Σήκωσα 210 κιλά! Αυτό σημαίνει ότι δέν είναι το πρόβλημα οι γλουτιαίοι και οι μηριαίοι δικέφαλοι.. Μπορώ να σηκώσω περισσότερα απο 180 κιλά στην κανονική άρση θανάτου.. Απλά η μέση μου και οι μύς της ραχοκοκαλιάς μου δέν είναι αρκετά δυνατοί για να σηκώσουν το βάρος στη πρώτη φάση μέχρι να φτάσει η μπάρα πάνω απο τα γόνατα για να αναλάβουν μετά οι υπόλοιποι μυς... Λύθηκε το μυστήριο.. Θα συνεχίσω με την ρουμάνικη άρση θανάτου και την επομενη εβδομαδά για 150-160 κιλά όσες επαναλήψεις μπορώ.. για να σφίξει λίγο ο ποπός.. και την μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξαναδοκιμάσω στη κανονική άρση θανάτου τα 180 κιλά.. Πιστεύω να τα καταφέρω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις