Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω προπόνηση δύναμης και ανεβάζω σταδιακά τα κιλά μου στις 4 βασικές ασκήσεις.. αλλά έχω πρόβλημα στην άρση θανάτου.. εκτελώ σωστά την άσκηση και γυμνάζω τακτικά τις μυικές ομάδες που εμπλέκονται στην άσκηση αυτή αλλά έχω κολήσει στα ίδια κιλά..  το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχω στο πρώτο στάδιο του σηκώματος της μπαρας γιατί έχω δοκιμάσει να σηκώσω τα ίδια κιλά στη Σμιθ Μασιν λίγο πιό ψηλά και τα καταφέρνω χωρίς πρόβλημα. Τραγική ειρωνία είναι ότι στο Σκουωτς μπορώ να σηκώσω τα ίδια κιλά χωρίς πρόβλημα..

Καταρχήν ποιοί είναι οι βασικοί μυς που χτυπάει η Αρση Θανάτου στην αρχή και δέν με αφήνουν να σηκώσω το βάρος? Τι "χριστουγενιάτικο δέντρο"? Οι μυς της σπονδυλικής στήλης?  Γλουτιάιοι?

Πώς θα "ξεκολλήσω" απο τα ιδια κιλά ευκολα?

Ποια λαβή είναι καλύτερη? Κανω την αναποδη λαβή, δηλαδή ένα χέρι να κοιτάει προς τα μέσα και το άλλο προς τα έξω αλλά έχει αρχισει και με ενοχλεί η άρθρωση του αγκώνα...

Επεξ/σία από nak_muay_farag
Δημοσ.

αν ειναι απο τα γυμναστηρια που δινεις κατω απο 100 τον χρονο οι γυμναστες εκει ειναι για να ανοιγουν και να κλεινουν τις πορτες με τους μισθους πεινας που περνουν

και συνηθως δεν εχουν την παραμικρη διαθεση ( και λογικο) να ασχοληθουν σοβαρα μαζι σου.

στον ts τώρα

λες "εκτελώ σωστά την άσκηση"

είσαι σιγουρος ; αν δεις videos στο youtube θα δεις και διαφορετικες προσεγγίσεις

μετα λες "γυμνάζω τακτικά τις μυικές ομάδες που εμπλέκονται στην άσκηση"  και λιγο πιο κατω ρωτας "Καταρχήν ποιοί είναι οι βασικοί μυς που χτυπάει η Αρση Θανάτου στην αρχή και δέν με αφήνουν να σηκώσω το βάρος?" 

οπως καταλαβαινεις αυτα τα δυο ερχονται λιγο κόντρα

Δημοσ.

Λοιπόν μετά απο πολύ προσεκτική μελέτη βιντεο στο youtube για πιθανά λάθη στην εκτέλεση της άσκησης και των μυών που ενεργοποιεί έχω να πώ τα εξής..

Καταρχήν κατάφερα και ανέβασα τα κιλά μου.. Η μπάρα απο τα κιλά λύγισε και τρόμαξα όταν είδα τον εαυτό μου στο καθρέπτη κατακόκκινο σάν πατζάρι..  Πλέον σηκώνω τα κιλά που μου αναλογούν στις βασικές ασκήσεις.. δηλαδή πιέσεις πάγκου / σκουωτς / αρση θανατου = 3 / 4 / 5..

Το βασικό λαθος ήταν ότι έδενα τους ιμαντες πιό ψηλα, δηλαδή έξω απο την παλαμη και έτσι "εχανα" τη λαβή.

Το αλλο λαθος ήταν ότι έκανα την ασκηση τελευταία και έτσι δέν είχα αρκετή ενέργεια για να πιασω μέγιστη προσπάθεια..

Μηχανικα εκτελεσα την ασκηση τέλεια απο την αρχή.. ευτυχώς δηλαδή..

Σχετικα με τους μυς που εμπλέκονται τώρα αισθανομαι διαφορα στους μύς της σπονδυλικής στήλης και μέσης.

Τους γλουτιαιους, μηριαιους δικέφαλους και κνήμες τις αισθανομαι σαν βοηθητικές μυικές ομαδες, δηλαδή ενεργοποιουνται πολύ αλλα όχι στο 100%.. 

Η ασκηση γυμναζει περισσότερο τη "βαση" της πλατης και δινει ερέθισμα που δέν μπορούν να δώσουν το μονόζυγο και οι κωπηλατικές. Βάζει όγκο στη πλάτη σίγουρα.. 

Οποιον ρωτήσεις στα γυμναστήρια θα σου πεί ότι η πλατη ειναι οι τραπεζοειδείς, οι ραχιαιοι και η μέση.. Λαθος! Η πλατη έχει πολλούς εσωτερικούς μύς που δένουν προφανώς στη σπονδυλική στήλη και αν δεν γυμναστούν συνολικα δεν αναπτύσεται ολόκληρη η πλατη..

Η άρση θανατου ειναι αναντικατάστατη!

Το άλλο που έχω παρατηρήσει στις κωπηλατικές είναι ότι δέν θέλει μέγιστο βάρος για να δώσει σωστό ερέθισμα.. Θελει πολύ καλό έλεγχο και τεχνικη.. Βαζω το 70% του μέγιστου που μπορώ να σηκώσω για 6 επαναλήψεις και προσπαθω να κάνω 10-12 με αυστηρό στύλ... αλλα αφηνω τέρμα τη μπάρα στο κατέβασμα για να κάνω πλήρη έκταση των τραπεζοειδών και στο ανέβασμα την τραβάω τέρμα μέχρι να τεντώσουν καλά οι ραχιαίοι.. μιλάμε στο τέλος της άσκησης νιώθω την πλάτη μου να έχει αρπάξει φωτια!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Χωρίς παρεξήγηση αλλά θέλεις διάβασμα για την ανατομία της πλάτης. 

Δέν θα διαβάσω και τον Ατλα ανατομιας του ανθρώπου αλλα γενικά αυτοί είναι οι μύς της πλάτης

και φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι μύς της ράχης είναι πάρα πολλοί και μικροί σε μέγεθος.. δεν είναι απλώς οι τραπέζιοι, οι ραχιαιοι και το "χριστουγενιάτικο δέντρο" οπως λένε οι περισσότεροι.. 

Και να συμπληρώσω ότι οι μηχανές και οι αλτήρες προσφέρουν ελάχιστα οφέλη στη πλάτη.. θέλει μπάρα στο φούλ και ασκήσεις να ενεργοποιούν οσο το δυνατόν περισσότερους μυς της πλάτης γιατί το δύσκολο είναι να τους ενεργοποιήσεις όλους μαζί ταυτόχρονα.. αυτό που κάνουν δηλαδή η άρση θανάτου και η κωπηλατική με μπαρα

Δημοσ.

Το deadlift πάντως μεταφράζεται καλύτερα σαν άρση "νεκρού" βάρους (deadlift = lifting "dead" weight). Η άσκηση θα έπρεπε να λέγεται deathlift, για να είναι η άρση θανάτου σωστή μετάφραση.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σημαντικοτεροι μυς ειναι οι ραχιαιοι,ολα απο εκει ξεκιναν,μετα γυμναζεις χερια ποδια δικεφαλο,αλλα συγνωμη ρε μαν ποιος σου ειπε να κανεις αρσεις θανατου,για καποιο λογο ονομαζονται ετσι,αν δεν εχεις πολυετη πειρα και συστηματικη ασκηση δεν κανει η συγκεκριμενη ειδικα αν φορτωνεις και να ξερεις αν δεν την κανεις σωστα μπορει να τραυματιστεις πολυ ευκολα 

edit

με αναποδη λαβη οντως μπορεις να σηκωσεις παραπανω,ξαναλεω θελει προσοχη,μπορει γιαυτο να σε τραβηξε ο αγκωνας ειδικα στο τελος οπως την αφηνεις θελει προσοχη,καλο ειναι να εχεις το γυμανστη διπλα σου,τωρα λεπτομερειες τυπου να κανεις χωρις παπουτσια πιθανον να βοηθησουν,επισης να βαλεις σιγουρα και ιμαντες

Επεξ/σία από rudigarcia222
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Havik είπε

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι αλλά αυτόν τον εμπιστεύομαι

https://www.youtube.com/user/JDCav24/search?query=deadlift

Τα έχω δει άπειρες φορές τα βίντεο του.. είναι λίγο κουραστικά γιατί βάζει πολύ μπλα μπλα αλλα είναι πολύ κατατοπιστικά..

Νομιζω ότι κατάλαβα γιατί την είπαν άρση θανάτου! Αμα σηκώσεις πολύ βάρος για 1 επανάληψη και το σώμα σου δέν μπορεί να διαχειριστεί την ένταση απο το αίμα που πάει στο κεφάλι σου τότε λυποθυμάς και πέφτεις στο έδαφος ξερός! αχα αχα αχχα αχχα .. δεν κάνω πλάκα.. πέφτεις με τα μούτρα κάτω και συνέρχεσαι μετα απο 10-15 δευτερόλεπτα.. αλλα υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσεις σε τίποτε μεταλλικό..

Λοιπον τώρα μου ήρθε μιά νέα ιδέα που θελω να τη μοιραστω μαζί σας..

Σε ένα βιντεάκι ενός που έδειχνε τον εαυτό του να σηκώνει πολλά κιλα τον είδα πρίν πιάσει τη μπάρα εβγαλε ένα κουτάκι και το μύρισε δυνατά.. και πρέπει να ήταν κάτι πολύ αηδιαστικό γιατί τιναχτηκε απότομα..

Μετα απο ψάξιμο βρήκα ότι μύρισε άλατα αμμωνίας ή καθαρή αμμωνία.. Θεωρητικά η αμμωνία ενεργοποιεί απότομα το νευρικό σύστημα και το σώμα απελευθερώνει απότομα αλλα για μικρή διάρκεια αδρεναλίνη που σε προετοιμάζει να δώσεις τη μέγιστη προσπάθεια σου.. σα να προετοιμάζεσαι να πλακωθείς ένα πράγμα..

Αυτο τώρα είναι υγειινό ή είναι καθαρά ψυχολογικό και δέν κάνει τιποτε?

Γιατι σκεφτόμουν να αγοράσω και ζώνη για τη μέση αλλά κάπου διάβασα οτι δέν προσφέρει τίποτε και είναι ψυχολογικό..

Να πάω να πάρω αμμωνία απο το σουπερ μάρκετ?

Δημοσ.

έχω χρόνια να πάω γυμναστήριο αλλά είμαι 99% σίγουρος ότι αν κάνεις 1-2-3 επαναλήψεις με το μέγιστο βάρος που μπορείς να σηκώσεις σε κάποια φάση. όσο και καλά να την κάνεις κάτι θα τραυματίσεις... και δεν θα την πληρώσουν οι βασικές μυικές ομάδες αλλά κάνα μικρός μυς ή  απλά θα σακατέψεις καμιά άρθρωση και μετά.... καλή αποθεραπεία.

Επίσης αν σε ενδιαφέρει τόσο το άθλημα ψάξε και λίγο παραπάνω την διατροφή σου, π.χ. δες το ντοκιμαντέρ  "The Game Changers 2018" πειραματίσου και μπορεί να εκπλαγείς.

Δημοσ.

Εδώ στο υπόγειο διαβάσαμε για χριστουγεννιάτικα δέντρα και προσηλυτισμό στο βετζανισμο. Διαβάσαμε για τις αμμωνιες και τα άλατα και αν η ζώνη κάνει τίποτα κλπ.

Τράβα ένα βιντεάκι με τον εαυτό σου και θα δεις τι κάνεις λάθος. Αν θες ανέβασε το κιόλας. Άσε τα παραπάνω για αργότερα ή και καθόλου

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...