Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα κατά τις 4 ήμουν στο αστυνομικό τμήμα για μια κατάθεση ως μάρτυράς. Καθώς περίμενα στον χώρο αναμονής. Έρχεται μια κοπέλα που της έκλεψαν το κινητό. Χαρούμενη εννοείται που βρέθηκε.

Καθώς περίμενε και αυτή να Κάνει κατάθεση, έρχεται μετά από λίγο ένας κύριος(ταξιτζής) και της ζητάει τα λεφτά για να φύγει. Καθώς δεν είχε αρκετά κέρματα και ένα 20αρικο. Προσφέρθηκα να δώσω εγώ τα κέρματα για να φύγει ο άνθρωπος και η κοπέλα μου είπε πως όταν τελειώσει θα πάει να τα χαλάσει για να μου τα επιστρέψει.

Ε δεν ήρθε ποτέ. Δηλαδή είναι να αναρωτιέσαι, πας να κάνεις ένα καλό και βγαίνεις και χαμένος απο πάνω.

Αυτό μου την έσπασε πιο πολύ.

υγ:Για να προλάβω  τους κομπλεξικούς. Η γκόμενα ήταν μέτρια. Έχω ήδη κοπέλα που την αγαπάω και προσφέρθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς δόλο.

Επεξ/σία από DTsuras
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμβαίνουν αυτά 

Έχω δώσει χρήματα σε "κυρια" που της έπεσαν από το πορτοφόλι, δεν τα είδε και έφευγε (50€) και τις λέω σας έπεσαν αυτά, τα παίρνει και φεύγει σαν νευριασμενη-κατσουφιασμενη χωρίς ούτε ευχαριστώ!!

🙄🤔

Αχαριστια;μαλακια εγκεφάλου; όπως θέλεις το λες.... 

(πιο κατω είναι ένα παλικάρι που πουλάει λαχεία-ξυστά και άλλα τετοια, χρόνια στο ίδιο πόστο, λέω δεν τα έδινα ο @@ σε αυτόν καλύτερα να χαρεί) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, DTsuras είπε

Σήμερα κατά τις 4 ήμουν στο αστυνομικό τμήμα για μια κατάθεση ως μάρτυράς. Καθώς περίμενα στον χώρο αναμονής. Έρχεται μια κοπέλα που της έκλεψαν το κινητό. Χαρούμενη εννοείται που βρέθηκε.

Καθώς περίμενε και αυτή να Κάνει κατάθεση, έρχεται μετά από λίγο ένας κύριος(ταξιτζής) και της ζητάει τα λεφτά για να φύγει. Καθώς δεν είχε αρκετά κέρματα και ένα 20αρικο. Προσφέρθηκα να δώσω εγώ τα κέρματα για να φύγει ο άνθρωπος και η κοπέλα μου είπε πως όταν τελειώσει θα πάει να τα χαλάσει για να μου τα επιστρέψει.

Ε δεν ήρθε ποτέ. Δηλαδή είναι να αναρωτιέσαι, πας να κάνεις ένα καλό και βγαίνεις και χαμένος απο πάνω.

Αυτό μου την έσπασε πιο πολύ.

υγ:Για να προλάβω  τους κομπλεξικούς. Η γκόμενα ήταν μέτρια. Έχω ήδη κοπέλα που την αγαπάω και προσφέρθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς δόλο.

Καλως ηλθες στον πραγματικό κόσμο.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια φορά το 2012 επέστρεφα σπίτι από νοσηλεία σε νοσοκομείο, βρισκόμουν σε ταξί, ήμουν χαρούμενος και μόλις έφτασε βγηκα έξω χωρίς να πληρώσω. Αυτός ήταν εκεί δεν έφευγε, ευτυχώς ήταν η μητέρα μου μέσα και πλήρωσε αυτή και δεν γιναμε ρόμπα. Μετα όταν ξεκλείδωνα την πόρτα της αυλής θυμήθηκα ότι μου διέφυγε και γύρισα γρήγορα να ζητήσω συγνώμη στον οδηγό.

• Like 1
Δημοσ.

Το περιοεργο ειναι οτι οι νεοι ειναι χειροτεροι απο τους γερους. Καμια παιδεια-κανενας σεβασμος. Οτι φαμε κι οτι πιουμε νοοτροπια...

οπου φυγει φυγει, και απο τα παιδια που φυγαν με την κριση, μη περιμενετε ουτε ενας σοβαρος να γυρισει στην ελλαδα. 

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεί να μην είχε και να ντράπηκε.Μη κοιτάς πίσω,το οτι είσαι άνθρωπος δε θα στο αλλάξει μια αναποδιά ή μαλακία,όπως θες πέστο.Να κάνεις αυτό που σε εκφράζει και άσε τους άλλους να κουρεύονται.Όλοι έχουμε τουλάχιστον μια ιστορία αντίστοιχη...απλά δε χωνεύεται και πάμε παρακάτω.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κανε το καλο και ριξτο στο γυαλο που λενε.

Εσυ κανε αυτο που σε κανει εκεινη τη στιγμη να νιωσεις καλα και μην χαλιεσαι για τιποτα.

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

πήρες ένα σημαντικό μάθημα. την επόμενη φορά δεν θα ξαναδώσεις ούτε ευρώ!

Ελπίζω να μην υπάρχουν πολλοί που συμεριζονται την άποψη σου αυτή. Δόξα το θεό ο περίγυρος μου από συνομιλικους μου (30δες) δεν σκέφτεται έτσι.  Αυτό το βλέπω από τους μεγαλύτερους σε τεράστιο ποσοστό, κυρίως οι 60-65+  είναι η χειρότερη φάρα που υπάρχει . Μυζερια, τσιγκουνιά και πως να σε φάνε σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Γενικά κανένας τους δεν κάνει καμμια καλή πράξη εκτός αν έχουν συμφέρον. Απτην άλλη βλέπω τους νεότερους να κάνουν και καμμια καλή πράξη. Εγώ θα έκανα το ίδιο με τον τς, πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσεις σε κάποιο ζώο. Αυτό δεν ανερει την καλή σου πράξη και ότι θα νιώσεις εσύ καλά. Όλα είναι κύκλος. Αν κάνεις την καλή σου πράξη - όχι αναγκαστικά οικονομική - θα ωθήσεις τον άλλο να κάνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον σε ανάλογη περίπτωση. Πάλι καλά δεν έχει όλος ο κόσμος αυτό το σκεπτικό γτ αλλιώς θα χαναμε όλη την ανθρωπιά μας 

• Like 8
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DTsuras είπε

Αυτό μου την έσπασε πιο πολύ

Αναρωτηθηκες μηπως το ξεχασε? μπορει να ειχε πολλα στο μυαλο της εκεινη τη στιγμη. Οποτε ο τιτλος σου ειναι λιγο ακυρος

2 ώρες πριν, DTsuras είπε

Μηπως σου αρεσε και ηθελες κατι παραπανω, γι' αυτο προσφερθηκες να βοηθησεις? 

• Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Μηπως σου αρεσε και ηθελες κατι παραπανω, γι' αυτο προσφερθηκες να βοηθησεις? 

Για παραδειγμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι πειτε του τη κιολας που δε πληρωσε ολοκληρο οσο ζητουσε ο ταριφας . Το εχω κανει αλλα μετα μου τα εδωσε αμεσως πισω  - για να γλυτωσει το ραντεβου και τα περαιτέρω ισως ; Αν και δε ζητησα κατι αλλο ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Αν την πάθεις μία φορά, δεν πειράζει, έκανες καλή πράξη και σου έγινε και μάθημα για το μέλλον.

Αν την ξαναπάθεις με τον ίδιο τρόπο, να το κοιτάξεις επειδή από τέτοιους αδαείς περιμένουν οι απατεώνες για να πλουτίσουν.

Άλλο η φιλανθρωπία, άλλο το να γίνεσαι χαλί να σε πατάνε. Είναι γνώσεις που αποκτάς όσο μεγαλώνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, greekbusters είπε

Ελπίζω να μην υπάρχουν πολλοί που συμεριζονται την άποψη σου αυτή. Δόξα το θεό ο περίγυρος μου από συνομιλικους μου (30δες) δεν σκέφτεται έτσι.  Αυτό το βλέπω από τους μεγαλύτερους σε τεράστιο ποσοστό, κυρίως οι 60-65+  είναι η χειρότερη φάρα που υπάρχει . Μυζερια, τσιγκουνιά και πως να σε φάνε σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό. Γενικά κανένας τους δεν κάνει καμμια καλή πράξη εκτός αν έχουν συμφέρον. Απτην άλλη βλέπω τους νεότερους να κάνουν και καμμια καλή πράξη. Εγώ θα έκανα το ίδιο με τον τς, πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσεις σε κάποιο ζώο. Αυτό δεν ανερει την καλή σου πράξη και ότι θα νιώσεις εσύ καλά. Όλα είναι κύκλος. Αν κάνεις την καλή σου πράξη - όχι αναγκαστικά οικονομική - θα ωθήσεις τον άλλο να κάνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον σε ανάλογη περίπτωση. Πάλι καλά δεν έχει όλος ο κόσμος αυτό το σκεπτικό γτ αλλιώς θα χαναμε όλη την ανθρωπιά μας 

καλή πράξη και φιλανθρωπία... το ότι έδωσε 4-5 ευρώ για το ταξί ενός κακομαθημένου κοριτσιού που δεν ήθελε να μπει στο λεωφορείο?

μάλλον έχει χαθεί κάθε έννοια του μέτρου...

Είχε 20 ευρώ η κοπέλα. Δεν μπορούσε να βρει ρέστα ο άλλος, δεν μπορούσε να χαλάσει; Δεν υπάρχει καμία καλή πράξη σε αυτή την περίπτωση. Δεν βοήθησε άνθρωπο σε κάποια σοβαρή ανάγκη... Αν είχε αρχές δεν θα δεχόταν καν τα χρήματα του ts.

Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε την κάθε περίπτωση χωριστά και όχι να μοιράζουμε χρήματα χωρίς κρίση. Ακόμη και στην φιλανθρωπία πρέπει να υπάρχει κρίση γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ να πιάσουν τα λεφτά σου τόπο αλλά θα πηγαίνουν σε άσχετο κόσμο που δεν τα έχει ανάγκη.

Ακόμη και η φιλανθρωπία εγωιστικά κίνητρα έχει. Το είπες και εσύ... για να νιώσεις ωραία με τον εαυτό. 

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...