rafinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, σε περίπτωση απόλυσης ή παραίτησης η εξόφληση δεδουλευμένων πρέπει να γίνει άμεσα; Αν ναι πρέπει να γίνει μέσω τράπεζας αναγκαστικά ή μπορεί να γίνει και με ρευστό;
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μόνο μέσω τράπεζας υποχρεωτικά και άμεσα (για αυτό δεν είμαι 100% σίγουρος ) 1
rafinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Για το μέσω τραπέζης ήμουν σχεδόν σίγουρος. Το άμεσα δεν ξέρω καθόλου.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rafinos είπε Για το μέσω τραπέζης ήμουν σχεδόν σίγουρος. Το άμεσα δεν ξέρω καθόλου. Τα δώρα πρέπει να μπούνε στις ημερομηνίες τους τα άλλα μπορεί να τα καθηστετησει αρκετά πρακτικά μπορεί να τα τραβήξει άνετα εμζρι τέλος της χρόνιας Αν δεν έφυγες με καλές σχέσεις και σεις ότι δεν πληρώνει πας επιθεώρηση μήπως και βγάλεις έτσι άκρη Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από Inuyasha
rafinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Inuyasha είπε Τα δώρα πρέπει να μπούνε στις ημερομηνίες τους τα άλλα μπορεί να τα καθηστετησει αρκετά πρακτικά μπορεί να τα τραβήξει άνετα εμζρι τέλος της χρόνιας Αν δεν έφυγες με καλές σχέσεις και σεις ότι δεν πληρώνει πας επιθεώρηση μήπως και βγάλεις έτσι άκρη Το πρόβλημά μου είναι το ακριβώς αντίθετο. Στην προκειμένη δεν μας νοιάζει η απευθείας εξόφληση. Απλά επειδή η θητεία του ΔΣ σε έναν οργανισμό έχει τελειώσει και πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες για την σύσταση νέου ΔΣ, ένας υπάλληλος είναι αναγκασμένος να μείνει στη δουλειά μέχρι τότε γιατί δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τραπεζικές συναλλαγές, με σκοπό να γίνει η εξόφληση μισθού και της αποζημίωσης σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικειοθελής αποχώρηση, αλλά αντικατάστασή του. Ο υπάλληλος δεν έχει πρόβλημα αν του δώσουν τα χρήματά του λίγο αργότερα... το θέμα είναι πόσο εφικτό και κατά βάση νόμιμο είναι αυτό για τον οργανισμό.
panman76 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να καταβληθεί σε δόσεις αν πρόκειται για πάνω απο 2 μήνες αποζημίωση. Η αναλογία του Δώρου Πάσχα μπορεί να δωθεί κοντά στις ημερομηνίες του Πάσχα. Τα υπόλοιπα με την αποχώρηση και πάντα ηλεκτρονικά.
Mia2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Παιδιά αρχικά δεν ξέρω να το κάνω σωστά εγώ το ανεβάζω εδώ το κείμενο που έγραψα μακάρι να μην έχω κάνει πατάτα και σας μπερδέψω. Γεια σας. Δουλευα σε μια καφετέρια για δύο μήνες σχεδόν και μετά παραιτήθηκα οικειοθελώς. Ξεκίνησα από τις 8 Νοεμβρίου και τελείωσα στις 23 Δεκεμβρίου. Πρέπει να αναφέρω πως ο εργοδότης μου πληρώνει τους εργαζόμενους στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα. Αφότου λοιπόν πέρασε ο Νοέμβριος και μπήκε ο Δεκέμβρης εγώ ζήτησα να παραιτηθώ στις 12 Δεκεμβρίου και με ενημέρωσε ότι θα δουλέψω άλλες δύο εβδομάδες περίπου μέχρι να τακτοποιήσει την παραίτηση μου. Βέβαια το πρώτο δεκαπενθήμερο πέρασε και εγώ δεν πήρα τον μισθό του Νοεμβρίου. Και όταν υπέγραψα και χαρτί παραίτησης και έφτασε και η τελευταία μέρα της υπηρεσίας μου μισθό δεν πήρα ούτε του Νοεμβρίου ούτε του Δεκεμβρίου. Την επόμενη μέρα που δεν είχα πια υπηρεσία στον χώρο αυτόν πήρα τηλέφωνο για να ενημερωθώ για τον μισθό μου. Τηλεφώνησα την Παρασκευή και μου είπε ο εργοδότης μου πως θα μπουν τα λεφτά στον λογαριασμό μου την Δευτέρα. Τελικά δεν μπήκαν και άφησα να περάσει μια εβδομάδα και ενώ εχω στείλει δύο email ενα στον εργοδότη και ένα στον λογιστή της καφετέριας δεν μου δεν μου έχουν απαντήσει. Φοβάμαι μήπως δεν μου δώσει τα λεφτά μου.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 1 hour ago, Mia2003 said: Παιδιά αρχικά δεν ξέρω να το κάνω σωστά εγώ το ανεβάζω εδώ το κείμενο που έγραψα μακάρι να μην έχω κάνει πατάτα και σας μπερδέψω. Γεια σας. Δουλευα σε μια καφετέρια για δύο μήνες σχεδόν και μετά παραιτήθηκα οικειοθελώς. Ξεκίνησα από τις 8 Νοεμβρίου και τελείωσα στις 23 Δεκεμβρίου. Πρέπει να αναφέρω πως ο εργοδότης μου πληρώνει τους εργαζόμενους στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα. Αφότου λοιπόν πέρασε ο Νοέμβριος και μπήκε ο Δεκέμβρης εγώ ζήτησα να παραιτηθώ στις 12 Δεκεμβρίου και με ενημέρωσε ότι θα δουλέψω άλλες δύο εβδομάδες περίπου μέχρι να τακτοποιήσει την παραίτηση μου. Βέβαια το πρώτο δεκαπενθήμερο πέρασε και εγώ δεν πήρα τον μισθό του Νοεμβρίου. Και όταν υπέγραψα και χαρτί παραίτησης και έφτασε και η τελευταία μέρα της υπηρεσίας μου μισθό δεν πήρα ούτε του Νοεμβρίου ούτε του Δεκεμβρίου. Την επόμενη μέρα που δεν είχα πια υπηρεσία στον χώρο αυτόν πήρα τηλέφωνο για να ενημερωθώ για τον μισθό μου. Τηλεφώνησα την Παρασκευή και μου είπε ο εργοδότης μου πως θα μπουν τα λεφτά στον λογαριασμό μου την Δευτέρα. Τελικά δεν μπήκαν και άφησα να περάσει μια εβδομάδα και ενώ εχω στείλει δύο email ενα στον εργοδότη και ένα στον λογιστή της καφετέριας δεν μου δεν μου έχουν απαντήσει. Φοβάμαι μήπως δεν μου δώσει τα λεφτά μου. μαλλον ενημερωνεις οτι θα πας σε επιθεωρηση εργασιας.ελπιζω να δουλευες νομιμα βεβαια με ενσημα και ο μισθος να γινοταν καταθεση σε τραπεζα οπως προβλεπεται
WW2974867U256 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα μπορώ να ρωτήσω κάτι;έχω αναρρωτική άδεια και πήγα να δηλώσω παραίτηση .μου είπαν ότι δν ισχιει η αναρρωτική εφόσον δηλώσεις παραίτηση.ισχιει;τι κόστος έχω;
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 3 hours ago, WW2974867U256 said: Καλησπέρα μπορώ να ρωτήσω κάτι;έχω αναρρωτική άδεια και πήγα να δηλώσω παραίτηση .μου είπαν ότι δν ισχιει η αναρρωτική εφόσον δηλώσεις παραίτηση.ισχιει;τι κόστος έχω; η παραιτηση κανονικα πρεπει να ανακοινωθει χ χρονικο διαστημα πριν φυγεις.ασχετα που κανεις δεν το κανει.η παραιτηση να ειναι μετα την αναρρωτικη.β.μετα απο χ μερες αναρρωτικη πληρωνεσαι μεγαλο ποσοστο απο εφκα(ικα)και οχι τον εργοδοτη
WW2974867U256 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, poulinos είπε η παραιτηση κανονικα πρεπει να ανακοινωθει χ χρονικο διαστημα πριν φυγεις.ασχετα που κανεις δεν το κανει.η παραιτηση να ειναι μετα την αναρρωτικη.β.μετα απο χ μερες αναρρωτικη πληρωνεσαι μεγαλο ποσοστο απο εφκα(ικα)και οχι τον εργοδοτη Synepesan mazi omws...αυτό ρωταω μπορεί να μην ισχύει η αναρρωτική μ; 11 λεπτά πριν, poulinos είπε η παραιτηση κανονικα πρεπει να ανακοινωθει χ χρονικο διαστημα πριν φυγεις.ασχετα που κανεις δεν το κανει.η παραιτηση να ειναι μετα την αναρρωτικη.β.μετα απο χ μερες αναρρωτικη πληρωνεσαι μεγαλο ποσοστο απο εφκα(ικα)και οχι τον εργοδοτεργ
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 3 hours ago, WW2974867U256 said: Synepesan mazi omws...αυτό ρωταω μπορεί να μην ισχύει η αναρρωτική μ; αν εσυ δηλωσες παραιτηση για 5 μαρτιου πχ και στις 1 μαρτιου πηρες αναρρωτικη κανονικα και λογικα μεχρι 5 πρεπει να ισχυει η αναρρωτικη.πανε να σου φανε λεφτα αυτο ανησυχεις; εκτος αν μεταφερεις την ημερομηνια παραιτησης
DimitrisKots Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Καλησπερα. Εχω ενα προβληματακι και γω. Δουλευα απο το Γεναρη του 22 σε μια καφετερια. Τα αφεντικα με εριξαν απο την αρχη, μη δινοντας μου το μισθο που συμφωνησαμε, ασχετο που εγω ειμαι ηλιθιος και εκατσα. Γυρω στις τρεις βδομαδες πριν ανακοινωσα την παραιτηση μου και πριν μια βδομαδα εφυγα για μια καλυτερη δουλεια. Χθες μπηκαν τα χρηματα στην τραπεζα, αλλα ειδα οτι μπηκε μονο ο μισθος, τα μεροκαματα. Ουτε οι αδειες που δικαιουμαι (11 μερες), ουτε επιδομα αδειας, ουτε το μεριδιο τοτ δωρου των χριστουγεννων που δικαιουμαι (αν και αυτο εχουν το δικαιωμα να το βαλουν τα χριστουγεννα). Δεν ξερω τι να κανω. Πηρα τον υπευθυνο τηλεφωνο επειδη το αφεντικο δεν το σηκωνε και ειπε οτι μιλησαν με το λογιστη τους και αυτα ειναι που δικαιουμαι. Τωρα δεν ξερει αν οι αδειες θα μπουν τον αυγουστο επειδη τοτε θα τις επαιρνα. Υπαρχει περιπτωση να βρηκαν παραθυρακι ωστε να μη δωσουν 500€ παραπανω; Δε θελω να το αφησω ετσι, ειναι δουλεμενα λεφτα. Ευχαριστω
takoulou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, DimitrisKots είπε Καλησπερα. Εχω ενα προβληματακι και γω. Δουλευα απο το Γεναρη του 22 σε μια καφετερια. Τα αφεντικα με εριξαν απο την αρχη, μη δινοντας μου το μισθο που συμφωνησαμε, ασχετο που εγω ειμαι ηλιθιος και εκατσα. Γυρω στις τρεις βδομαδες πριν ανακοινωσα την παραιτηση μου και πριν μια βδομαδα εφυγα για μια καλυτερη δουλεια. Χθες μπηκαν τα χρηματα στην τραπεζα, αλλα ειδα οτι μπηκε μονο ο μισθος, τα μεροκαματα. Ουτε οι αδειες που δικαιουμαι (11 μερες), ουτε επιδομα αδειας, ουτε το μεριδιο τοτ δωρου των χριστουγεννων που δικαιουμαι (αν και αυτο εχουν το δικαιωμα να το βαλουν τα χριστουγεννα). Δεν ξερω τι να κανω. Πηρα τον υπευθυνο τηλεφωνο επειδη το αφεντικο δεν το σηκωνε και ειπε οτι μιλησαν με το λογιστη τους και αυτα ειναι που δικαιουμαι. Τωρα δεν ξερει αν οι αδειες θα μπουν τον αυγουστο επειδη τοτε θα τις επαιρνα. Υπαρχει περιπτωση να βρηκαν παραθυρακι ωστε να μη δωσουν 500€ παραπανω; Δε θελω να το αφησω ετσι, ειναι δουλεμενα λεφτα. Ευχαριστω Καλησπερα...Απλα θα παρεις τον υπευθυνο και θα του πεις οτι σου οφειλουν ακομα χρηματα... Αλλιως θα πας να κανεις καταγγελια στην επιθεωρηση εργασιας... https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2113 https://ergatika.gr/program/apoz-adeia/
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 6 hours ago, DimitrisKots said: Καλησπερα. Εχω ενα προβληματακι και γω. Δουλευα απο το Γεναρη του 22 σε μια καφετερια. Τα αφεντικα με εριξαν απο την αρχη, μη δινοντας μου το μισθο που συμφωνησαμε, ασχετο που εγω ειμαι ηλιθιος και εκατσα. Γυρω στις τρεις βδομαδες πριν ανακοινωσα την παραιτηση μου και πριν μια βδομαδα εφυγα για μια καλυτερη δουλεια. Χθες μπηκαν τα χρηματα στην τραπεζα, αλλα ειδα οτι μπηκε μονο ο μισθος, τα μεροκαματα. Ουτε οι αδειες που δικαιουμαι (11 μερες), ουτε επιδομα αδειας, ουτε το μεριδιο τοτ δωρου των χριστουγεννων που δικαιουμαι (αν και αυτο εχουν το δικαιωμα να το βαλουν τα χριστουγεννα). Δεν ξερω τι να κανω. Πηρα τον υπευθυνο τηλεφωνο επειδη το αφεντικο δεν το σηκωνε και ειπε οτι μιλησαν με το λογιστη τους και αυτα ειναι που δικαιουμαι. Τωρα δεν ξερει αν οι αδειες θα μπουν τον αυγουστο επειδη τοτε θα τις επαιρνα. Υπαρχει περιπτωση να βρηκαν παραθυρακι ωστε να μη δωσουν 500€ παραπανω; Δε θελω να το αφησω ετσι, ειναι δουλεμενα λεφτα. Ευχαριστω δωρο χριστουγεννων κτλ ναι μπορουν να στα βαλουν οσο ξερω οταν ερθουν τα χριστουγεννα κτλ αλλα μαλλον ο συγκεκριμενος θα στα βαλει του αγιου ποτε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα