Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Θελω να στησω ενα μπατζετ pc για απλη οικιακη χρηση. Μ ενδιαφερει να κινηθουμε οσο πιο οικονομικα γινεται χωρις να πεσουμε σε αξιοπιστια. Οι επιδοσεις ειναι σε δευτερο πλανο για τη συγκεκριμενη χρηση. 

Υπαρχει μια παλια 20αρα hd οθονη αλλα θα γινει ειτε τωρα ειτε λιγο μετα αλλαγη με καποια 24αρα κατα προτιμηση ips.

Ειμαι επαρχια και προτιμω eshop και you καθαρα επειδη εχουν στοκ. Δε θελω να μπλεξω με αναμονες. Αν υπαρχει καταστημα που εχει τα κομματια, δεν εχω προβλημα. 

Τελος θα το συναρμολογησω εγω.

Ποσό που διαθέτουμε :  οσο γινεται πιο χαμηλα με καποιον ryzen 3

Χρήση υπολογιστή : οικιακη χρηση με ταινιες,browsing κλπ

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπαρχει αλλα μ ενδιαφερει καποια νεα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολογιο δεν εχω.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Νησι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν εχω προβλημα αρκει να υπαρχει στοκ.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στησω εγω.

Δημοσ.

Ryzen 3 2200g. 80 euro

2x4 gb ram 2666. 40 euro

Mb: Asrock a320m hdv. 45 euro.

Psu be quiet system power 9 400w. 40 euro

Κουτί 30 euro, πληκτρολόγιο mouse κλπ 260-280 euro περίπου μάξιμουμ.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, daredevil1 είπε

Ryzen 3 2200g. 80 euro

2x4 gb ram 2666. 40 euro

Mb: Asrock a320m hdv. 45 euro.

Psu be quiet system power 9 400w. 40 euro

Κουτί 30 euro, πληκτρολόγιο mouse κλπ 260-280 euro περίπου μάξιμουμ.

Αντί για τον 2200g μπορεί να αγοράσει τον 1200 που έχω και εγώ. Για απλή χρήση είναι υπεραρκετός. Και τα 30 ευρώ που θα περισσέψουν μπορούν να πάνε για μια καλύτερη μητρική B450. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Αντί για τον 2200g μπορεί να αγοράσει τον 1200 που έχω και εγώ. Για απλή χρήση είναι υπεραρκετός. Και τα 30 ευρώ που θα περισσέψουν μπορούν να πάνε για μια καλύτερη μητρική B450. 

ο 1200 δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα, οποτε θα χρειαστει να παει σε ξεχωριστη καρτα γραφικων οποτε παραπανω εξοδα.

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Υπάρχει και ο AMD Athlon-3000G στα 50€.

Τον εχω δει κι εγω. Στην ουσια δεν ειναι ενας υπερχρονισμενος athlon 200ge;

Δημοσ.

Πάρε μια cpu εκεί να κάνεις δουλειά σαν άνθρωπος. Τα 8gb είναι υπεραρκετά και με ένα ssd θα πετάει το σύστημα. Μην ξεχνάς ότι πληρώσεις παίρνεις. Άμα πας σε λύσεις 150€ τότε ίσως δεν θα έχεις την απόδοση που θα ήθελες.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, papafigos84 είπε

Τον εχω δει κι εγω. Στην ουσια δεν ειναι ενας υπερχρονισμενος athlon 200ge;

Ναι, και πιο φθηνός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια, για να καταληξουμε στη συνθεση.

Για τον τοπο κατοικιας μου παντα:

Μητρικες αυτες τις 2 στα 46 ευρω. Προτιμαω καποια;  

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20623498,18736192

Ram αυτη στα 41 ευρω. Ειμαστε οκ; Να κοιταζα την κλασικη 8gb gskill 3000(32 ευρω) και αργοτερα να εβαζα αλλη μια 8αρα;

https://www.e-shop.gr/ram-patriot-pv48g300c6k-viper-4-series-8gb-2x4gb-ddr4-3000mhz-black-red-dual-kit-p-PER.559300

Τροφοδοτικο δε βρισκω το bequiet που προτεινε ο φιλος. Βρισκω στα 35 το παρακατω corsair και 43 το παρακατω thermaltake. Ειναι οκ καποιο απο τα 2;

https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=5604242,12685510

Οθονη στα 104 ευρω αυτη. 

https://www.e-shop.gr/othoni-philips-243v7qdsb-238-led-full-hd-p-PER.156081

Επεξεργαστη θα παω σε ryzen 3 και ισως παρω τον 3200g μιας κ εχουν 10 ευρω διαφορα με τον 2200.

Επεξ/σία από papafigos84
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μητρική τουλάχιστον αυτή MSI B450M-A Pro Max. Σε αυτό το budget καλύτερα τώρα βάλε μια 8ρα μνήμη Crucial Ballistix Sport LT. Μετά προσθέτεις μια ίδια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι αστεία η διαφορά τιμής από a320 σε b450 και κάποια a320 είναι λίγο δύστροπα. 

Μνήμη πάρε 2*8gb κατευθείαν αν σε παίρνει για να μη ρισκάρεις με ασυμβατότητες στο μέλλον.

Δημοσ.

3000g τον ξεχνάς, είναι -όπως ειπώθηκε πιο πάνω- ένας χρονισμένος 240GE. Να πάς σε 3200g όπως λες. Για 10 ευρώ απο τον 2200g δεν το συζητάμε καν. Μητρική οι Β450 ξεκινάνε από τα 50 ευρώ, στα 60 έχεις και επιλογή. Προτείνω αυτήν

Στις μνήμες θα σου φάει η ενσωματωμένη 2 GB , εκεί θα είναι το θέμα σου αν σου φτάνουν τα 6 για την χρήση που κάνεις ή όχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 10-15 ευρω για την μητρικη προφανως δεν ειναι προβλημα. Το θεμα ειναι το στοκ.

Ας πουμε την παραπανω msi δεν την βρισκω καπου να με βολευει.

Αυτη ειναι χειροτερη σε αντοχη, αξιοπιστια κλπ;

https://www.skroutz.gr/s/18161198/Asrock-B450M-HDV-R4-0.html

Επεξ/σία από papafigos84

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...