athinamj Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν ψάχνεις λύση στο πρόβλημα που περιέγραψες, αυτή λέγεται ΔΕΗ ebill: 1. Με μια απλή εγγραφή θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλους τους πρόσφατους λογαριασμούς του διαμερίσματος σου, θα μπορείς να ενημερώνεσαι με sms και e-mail όποτε εκδίδεται νέος λογαριασμός, θα μπορείς να ζητήσεις μόνο ηλεκτρονικό λογαριασμό ώστε να γλιτώνεις την χρέωση του 1€ του έντυπου. 2. Για να έχεις πρόσβαση στον κοινόχρηστο λογαριασμό δεν χρειάζεται καν εγγραφή στο ebill. Εκτός βέβαια αν δεν ψάχνεις λύση και απλά ήθελες να κράξεις, οπότε αγνόησε όλα τα παραπάνω. Πρώτον, μην κρίνεις οποιονδήποτε χωρίς να γνωρίζεις. Δεύτερον δεν περίμενα εσένα για να μάθω το e-bill το γνωρίζω χρόνια τώρα. Ο λογαριασμός του ρεύματος δεν είναι στο όνομά μου αλλά στο όνομα πολύ στενού συγγενικού προσώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, γι αυτό δεν μπορώ να κάνω e-bill.
Joshua21 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, athinamj είπε Πρώτον, μην κρίνεις οποιονδήποτε χωρίς να γνωρίζεις. Δεύτερον δεν περίμενα εσένα για να μάθω το e-bill το γνωρίζω χρόνια τώρα. Ο λογαριασμός του ρεύματος δεν είναι στο όνομά μου αλλά στο όνομα πολύ στενού συγγενικού προσώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, γι αυτό δεν μπορώ να κάνω e-bill. Πρώτον δεν κρίνω, αν σε είχα κρίνει - όπως νομίζεις - δεν θα προσπαθούσα να σε βοηθήσω, παρατηρήσεις πάνω σε αυτά που γράφεις κάνω. Δεύτερον από όσα έγραψες - και συνεχίζεις να γράφεις - βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν ξέρεις σχεδόν τίποτα για το ebill. Μια χαρά μπορείς να φτιάξεις account για άλλο άτομο (ίδια περίπτωση ήμουν σαν εσένα και το έκανα), το μόνο που χρειάζεσαι εκτός από τα στοιχεία που έχει πάνω ο ίδιος ο λογαριασμός είναι τα στοιχεία της ταυτότητας του. Και για να σε προλάβω μη μου πεις πως κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό, γιατί αν ήθελες να ήσουν σωστός θα είχες ήδη αλλάξει το όνομα στο ρεύμα.
rus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μια χαρά μπορείς να φτιάξεις account για άλλο άτομο (ίδια περίπτωση ήμουν σαν εσένα και το έκανα), το μόνο που χρειάζεσαι εκτός από τα στοιχεία που έχει πάνω ο ίδιος ο λογαριασμός είναι τα στοιχεία της ταυτότητας του. Kαποτε μπορουσες, τωρα πλεον όχι, οπως ειπες χρειαζεται ταυτοτητα. Οι μακαριτες δεν εχουν ταυτοτητα. 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, rus είπε Kαποτε μπορουσες, τωρα πλεον όχι, οπως ειπες χρειαζεται ταυτοτητα. Οι μακαριτες δεν εχουν ταυτοτητα. Φωτοτυπία ταυτότητας (και όχι ταυτότητα) χρειάζεται μόνο στην περίπτωση αποτυχίας στην ταυτοποίηση στοιχείων της εγγραφής, αν συμπληρώσεις τα στοιχεία σωστά μια χαρά ολοκληρώνεται η διαδικασία. Ταυτότητα σαφώς και δεν έχουν (την παραδίδει όποιος δηλώνει το θάνατο), φωτοτυπία όμως όλο και κάπου θα υπάρχει.
rus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Φωτοτυπία ταυτότητας (και όχι ταυτότητα) χρειάζεται μόνο στην περίπτωση αποτυχίας στην ταυτοποίηση στοιχείων της εγγραφής, αν συμπληρώσεις τα στοιχεία σωστά μια χαρά ολοκληρώνεται η διαδικασία. Ταυτότητα σαφώς και δεν έχουν (την παραδίδει όποιος δηλώνει το θάνατο), φωτοτυπία όμως όλο και κάπου θα υπάρχει. Για να συμπληρωσεις τα στοιχεια πρεπει πρωτα να τα εχεις. Δε καταλαβα τι ειπες περι φωτοτυπιας. Αν συμπληρώσεις σωστα τα στοιχεια στη φορμα βεβαίως και ολοκληρωνεται μια χαρα η διαδικασια. Η ταυτοτητα καποιου ισχυει μετα θανατον? Αυτο δε το γνωριζω. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από rus
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Φωτοτυπία ταυτότητας (και όχι ταυτότητα) χρειάζεται μόνο στην περίπτωση αποτυχίας στην ταυτοποίηση στοιχείων της εγγραφής, αν συμπληρώσεις τα στοιχεία σωστά μια χαρά ολοκληρώνεται η διαδικασία. Ταυτότητα σαφώς και δεν έχουν (την παραδίδει όποιος δηλώνει το θάνατο), φωτοτυπία όμως όλο και κάπου θα υπάρχει. Και εγώ πληρώνω το πατρικό ρεύμα χρόνια που είναι στο όνομα της μάννας που δυστυχώς δεν την έχω.Έχω φωτοτυπία και στοιχεία αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.Έτσι δίνω το ευρώ σε κάθε λογαριασμό.Ας μη γινόμαστε παραβάτες για τόσο απλά πράγματα. Τώρα το δήλωσα στο όνομά μου και θα κάνω ενέργειες για αλλαγή ονόματος ώστε μετά να μπορώ να κάνω τη διαδικασία. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από papoys1
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, rus είπε Για να συμπληρωσεις τα στοιχεια πρεπει πρωτα να τα εχεις. Δε καταλαβα τι ειπες περι φωτοτυπιας. Αν συμπληρώσεις σωστα τα στοιχεια στη φορμα βεβαίως και ολοκληρωνεται μια χαρα η διαδικασια. Η ταυτοτητα καποιου ισχυει μετα θανατον? Αυτο δε το γνωριζω. Έλεος, ούτε σε 5χρονο δεν θα χρειαζόταν να τα εξηγήσω τόσο αναλυτικά. Όπως έγραψα και παραπάνω τα περισσότερα στοιχεία τα γράφει ο λογαριασμός, μόνο ημερομηνία γέννησης και αριθμό ταυτότητας δεν γράφει, που σίγουρα τα γνωρίζεις αν πρόκειται για "πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή". Φωτοτυπία ταυτότητας - όπως ξαναέγραψα - θα χρειαστεί να στείλεις στη ΔΕΗ στην περίπτωση που η ταυτοποίηση στην εγγραφή αποτύχει, τι δεν καταλαβαίνεις? Στην εγγραφή ζητάει τα 4 τελευταία ψηφία της ταυτότητας, αν αυτή έχει αριθμό Κ-123456 πρέπει να γράψεις "3456", ε εάν γράψεις 2222 τότε δεν θα συμφωνεί με τον αριθμό που έχει στο αρχείο της η ΔΕΗ, οπότε θα ζητήσει φωτοτυπία της ταυτότητας για να διορθωθεί το όποιο λάθος. Και τέλος δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς όταν λες "Η ταυτοτητα καποιου ισχυει μετα θανατον?", πάντως ότι και να εννοείς είναι άσχετο με αυτό που συζητάμε επειδή ούτε για την εγγραφή στο ebill δεν χρειάζεται η ίδια η ταυτότητα, ούτε η ΔΕΗ είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο πελάτης της με τον οποίο έχει υπογράψει σύμβαση ζει ή πέθανε. ΥΓ Τα έγραψα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα, αν συνεχίσει η επιμονή σου να μην θες να καταλάβεις δεν θα ξαναμπώ στον κόπο. 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Και εγώ πληρώνω το πατρικό ρεύμα χρόνια που είναι στο όνομα της μάννας που δυστυχώς δεν την έχω.Έχω φωτοτυπία και στοιχεία αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.Έτσι δίνω το ευρώ σε κάθε λογαριασμό.Ας μη γινόμαστε παραβάτες για τόσο απλά πράγματα. Τώρα το δήλωσα στο όνομά μου και θα κάνω ενέργειες για αλλαγή ονόματος ώστε μετά να μπορώ να κάνω τη διαδικασία. Για κάντο λίγο λιανά, αν κάνεις κάτι τέτοιο τι είδους "παράβαση" θα είναι, και πως ακριβώς τιμωρείται? Και το κυριότερο, εφόσον αποτελεί παράβαση τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ασχοληθεί κάποιος? Εγώ πάντως που το έκανα τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από το ένα ευρώ σε κάθε λογαριασμό.
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Έλεος, ούτε σε 5χρονο δεν θα χρειαζόταν να τα εξηγήσω τόσο αναλυτικά. Όπως έγραψα και παραπάνω τα περισσότερα στοιχεία τα γράφει ο λογαριασμός, μόνο ημερομηνία γέννησης και αριθμό ταυτότητας δεν γράφει, που σίγουρα τα γνωρίζεις αν πρόκειται για "πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή". Φωτοτυπία ταυτότητας - όπως ξαναέγραψα - θα χρειαστεί να στείλεις στη ΔΕΗ στην περίπτωση που η ταυτοποίηση στην εγγραφή αποτύχει, τι δεν καταλαβαίνεις? Στην εγγραφή ζητάει τα 4 τελευταία ψηφία της ταυτότητας, αν αυτή έχει αριθμό Κ-123456 πρέπει να γράψεις "3456", ε εάν γράψεις 2222 τότε δεν θα συμφωνεί με τον αριθμό που έχει στο αρχείο της η ΔΕΗ, οπότε θα ζητήσει φωτοτυπία της ταυτότητας για να διορθωθεί το όποιο λάθος. Και τέλος δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς όταν λες "Η ταυτοτητα καποιου ισχυει μετα θανατον?", πάντως ότι και να εννοείς είναι άσχετο με αυτό που συζητάμε επειδή ούτε για την εγγραφή στο ebill δεν χρειάζεται η ίδια η ταυτότητα, ούτε η ΔΕΗ είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο πελάτης της με τον οποίο έχει υπογράψει σύμβαση ζει ή πέθανε. ΥΓ Τα έγραψα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα, αν συνεχίσει η επιμονή σου να μην θες να καταλάβεις δεν θα ξαναμπώ στον κόπο. Για κάντο λίγο λιανά, αν κάνεις κάτι τέτοιο τι είδους "παράβαση" θα είναι, και πως ακριβώς τιμωρείται? Και το κυριότερο, εφόσον αποτελεί παράβαση τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα ασχοληθεί κάποιος? Εγώ πάντως που το έκανα τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από το ένα ευρώ σε κάθε λογαριασμό. Φίλε εντάξει δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς και δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν συνέπειες αλλά δεν θέλω να το κάνω από τη στιγμή που η ταυτότητα έχει παραδοθεί λόγω θανάτου και έχει ακυρωθεί.Δίνω παραπάνω 6 ευρώ το χρόνο και τελείωσε.
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, papoys1 είπε Φίλε εντάξει δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς και δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν συνέπειες αλλά δεν θέλω να το κάνω από τη στιγμή που η ταυτότητα έχει παραδοθεί λόγω θανάτου και έχει ακυρωθεί.Δίνω παραπάνω 6 ευρώ το χρόνο και τελείωσε. Μα για να υπάρξουν συνέπειες πρέπει πρώτα να έχεις κάνει κάτι παράνομο, και εσύ από ότι φαίνεται δεν ξέρεις να μου πεις ποια ακριβώς είναι η παρανομία, παρόλα αυτά όμως συνεχίζεις να το θεωρείς παράνομο... Και μη μου λες για σωστό και λάθος, επειδή - όπως έγραψα και παραπάνω - όποιος ήθελε να ήταν σωστός θα είχε ήδη κάνει άμεσα αλλαγή ονόματος. Επίσης για μένα δεν είναι μόνο ότι γλιτώνω 6 ευρώ, είναι κι άλλα τα οφέλη, όπως πχ δεν χάνω κανέναν λογαριασμό(ενώ με τον έντυπο πολλές φορές τον έπαιρνα αφού έληγε ή και μερικές φορές δεν τον έπαιρνα καθόλου χάνοντας την έκπτωση συνέπειας), παίρνω ειδοποίηση σε κινητό και email με το που εκδίδεται ώστε να κάνω τα κουμάντα μου, είναι πανεύκολο να κρατάω αρχείο κτλ.
rus Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Έλεος, ούτε σε 5χρονο δεν θα χρειαζόταν να τα εξηγήσω τόσο αναλυτικά. Όπως έγραψα και παραπάνω τα περισσότερα στοιχεία τα γράφει ο λογαριασμός, μόνο ημερομηνία γέννησης και αριθμό ταυτότητας δεν γράφει, που σίγουρα τα γνωρίζεις αν πρόκειται για "πολύ στενό συγγενικό πρόσωπο που δεν βρίσκεται πια στη ζωή". Φωτοτυπία ταυτότητας - όπως ξαναέγραψα - θα χρειαστεί να στείλεις στη ΔΕΗ στην περίπτωση που η ταυτοποίηση στην εγγραφή αποτύχει, τι δεν καταλαβαίνεις? Στην εγγραφή ζητάει τα 4 τελευταία ψηφία της ταυτότητας, αν αυτή έχει αριθμό Κ-123456 πρέπει να γράψεις "3456", ε εάν γράψεις 2222 τότε δεν θα συμφωνεί με τον αριθμό που έχει στο αρχείο της η ΔΕΗ, οπότε θα ζητήσει φωτοτυπία της ταυτότητας για να διορθωθεί το όποιο λάθος. Και τέλος δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς όταν λες "Η ταυτοτητα καποιου ισχυει μετα θανατον?", πάντως ότι και να εννοείς είναι άσχετο με αυτό που συζητάμε επειδή ούτε για την εγγραφή στο ebill δεν χρειάζεται η ίδια η ταυτότητα, ούτε η ΔΕΗ είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο πελάτης της με τον οποίο έχει υπογράψει σύμβαση ζει ή πέθανε. ΥΓ Τα έγραψα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα, αν συνεχίσει η επιμονή σου να μην θες να καταλάβεις δεν θα ξαναμπώ στον κόπο. Eριστικος οπως παντα και μπουρδολογος... Προσεξε, για να κανεις εγγραφη στο e-bill της δεη είναι πλεον απαραιτητο να συμπληρωσεις δελτιο ταυτοτητας και αφμ. Αν λοιπον προκειται για μακαριτη το ερωτημα ειναι, οι αριθμοι ταυτοτητας και αφμ ενος μακαριτη ισχυουν? Αν ναι, μαλλον μπορουμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Ενας νομικος λοιπον χρειαζεται για να μας πει αν ισχυουν τα στοιχεια ενός μακαριτη, επισης αν καποιος δημιουργησε επιτυχως e-bill λογ/σμο δεη μακαριτη καλο είναι να μας το πει. 10 ώρες πριν, papoys1 είπε Τώρα το δήλωσα στο όνομά μου και θα κάνω ενέργειες για αλλαγή ονόματος ώστε μετά να μπορώ να κάνω τη διαδικασία. Και πόσο θα σου κοστισει αυτο? Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2020 από rus
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 53 λεπτά πριν, rus είπε Και πόσο θα σου κοστισει αυτο? Θέλει μία βεβαίωση ηλεκτρολόγου που όπως μου είπαν θα κοστίσει γύρω στα 70-100 ευρώ.Στη ΔΕΗ μετά δεν ξέρω αν πληρώνεις κάτι άλλο αλλά δεν το νομίζω
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Θέλει μία βεβαίωση ηλεκτρολόγου που όπως μου είπαν θα κοστίσει γύρω στα 70-100 ευρώ.Στη ΔΕΗ μετά δεν ξέρω αν πληρώνεις κάτι άλλο αλλά δεν το νομίζω Και με λιγότερα βρίσκεις χαρτί ηλεκτρολόγου, αλλά αν δεν έχεις αυτόματο ρελέ στον πίνακα θα πρέπει να βάλεις (min 25€) ή και ότι άλλο χρειαστεί. Επίσης θα χρειαστεί να πληρώσεις στη ΔΕΗ νέα εγγύηση 130€, η παλιά εγγύηση θα συμψηφιστεί στον τελικό λογαριασμό. Στην δική μου περίπτωση είναι τρίχες, μόλις 1,76€. 1
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Να προσθέσω και τι σπαστικό αυτό με το ebill κάθε εξάμηνο να ζητάει αλλαγή κωδικού.Και έχω τρεις πανάθεμά τους.
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Να προσθέσω και τι σπαστικό αυτό με το ebill κάθε εξάμηνο να ζητάει αλλαγή κωδικού.Και έχω τρεις πανάθεμά τους. 2 φορές το χρόνο, σιγά... tip: αν σε μπερδεύουν οι αλλαγές κωδικού, μόλις αλλάξεις κωδικό μπορείς αμέσως να ξαναβάλεις τον παλιό.
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε 2 φορές το χρόνο, σιγά... tip: αν σε μπερδεύουν οι αλλαγές κωδικού, μόλις αλλάξεις κωδικό μπορείς αμέσως να ξαναβάλεις τον παλιό. Δεν τόχα σκεφτεί αυτό.καλό μου φαίνεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα