Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λοιπόν, είναι λάθος να παρκάρεις στο πεζοδρόμιο. Σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς δε γίνεται διαφορετικά, τι να κάνουμε δηλαδή;

Αφού είστε τόσο γαμάτοι προτείνετε ρεαλιστικές λύσεις, όχι "ας μην αγόραζαν αφού" και "ας κόψουν το λαιμό τους".

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι και μόνος σου τον παραλογισμό αυτών των 2 προτάσεων; Προτιμάς τις ρεαλιστικές λύσεις του πολιτισμένου δυτικού κόσμου κόσμου (δεν παρκάρω σε πεζοδρομιο no matter what)η των χωρών μπανανία (παρκάρω οπου γουστάρω);

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λοιπόν, είναι λάθος να παρκάρεις στο πεζοδρόμιο. Σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς δε γίνεται διαφορετικά, τι να κάνουμε δηλαδή;

ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ γίνεται διαφορετικά. Απλά μπορεί να χρειαστεί να ψάξει παραπάνω, μπορεί να μη βρει έξω από το σπίτι του (ή έστω στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο) κλπ κλπ. Σε τελική ανάλυση το πεζοδρόμιο είναι δημόσιος χώρος, είναι για πεζούς, τελειώνει η συζήτηση. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας βρει νόμιμο (και κυρίως ηθικό) τρόπο να λύσει τα καθημερινά προβλήματα του. Αλλιώς ο δρόμος προς τον πάτο είναι πολύ ολισθηρός...

• Like 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αν βρεθείς σε αναπηρικό καρότσι ή έχεις ένα βρέφος με καρότσι,ίσως καταλάβεις.

Και για να σου απαντήσω με το σκεπτικό των έξυπνων που έχουν μαζευτεί σε αυτό το φόρουμ και ρητορεύουν καθημερινά, και μιας και έχω βρέφος με καρότσι, ας προνοούσα να μένω σε δήμο με πεζοδρόμια φαρδιά σα δρόμοι, με ράμπες παντού και ποδηλατόδρομους. Μη σου πω να προνοούσα να μην κάνω καν παιδί.

Μιλάμε για τρομερές λογικές.

• Confused 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ξέρω, οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε παρανομήσει ΠΟΤΕ

Σε ράμπα αναπήρων ποτέ.Ασχετα αν δεν έβρισκα πουθενά αλλού,το έβαζα πιο μακριά.

Σε πεζοδρόμιο,προσωπικά δεν έχω πρόβλημα,αλλά ρε γμτ αφήστε και χώρο να περάσει ένα καροτσάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Όταν πάρεις, πες τους και πού μπορούν να παρκάρουν όσοι τα έχουν στο πεζοδρόμιο.

Η απαντηση ειναι "οπουδηποτε αλλου που ειναι νομιμο" . Εμεις τι ειμαστε δηλαδη που οταν χρειαστει κανουμε και 2 γυρους παραπανω για να βρουμε να παρκαρουμε ? 

Επεξ/σία από conkal
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, chdeal είπε

ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ γίνεται διαφορετικά. Απλά μπορεί να χρειαστεί να ψάξει παραπάνω, μπορεί να μη βρει έξω από το σπίτι του (ή έστω στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο) κλπ κλπ. Σε τελική ανάλυση το πεζοδρόμιο είναι δημόσιος χώρος, είναι για πεζούς, τελειώνει η συζήτηση. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας βρει νόμιμο (και κυρίως ηθικό) τρόπο να λύσει τα καθημερινά προβλήματα του. Αλλιώς ο δρόμος προς τον πάτο είναι πολύ ολισθηρός...

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις, είναι ότι οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης είναι συγκεκριμένες ανά δεδομένη χρονική στιγμή.

Άντε και βρίσκω να παρκάρω (νόμιμα) ένα τετράγωνο μακριά σου λέω εγώ ενώ κάθε μέρα το παρκάρω στο πεζοδρόμιο. Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή τη θέση που βρήκα, την έφαγα από κάποιον άλλον; 

Και τι έγινε θα μου πεις.

Σκέψου τώρα όλους τους παράνομα παρκαρισμένους (βάλε μέσα και τα μηχανάκια που παρκάρουν κάθετα στο δρόμο) να κάνουν αυτό που λες και προσπάθησε να φανταστείς τι συνεπάγεται.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις, είναι ότι οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης είναι συγκεκριμένες ανά δεδομένη χρονική στιγμή.

Άντε και βρίσκω να παρκάρω (νόμιμα) ένα τετράγωνο μακριά σου λέω εγώ ενώ κάθε μέρα το παρκάρω στο πεζοδρόμιο. Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή τη θέση που βρήκα, την έφαγα από κάποιον άλλον; 

Σκέψου τώρα όλους τους παράνομα παρκαρισμένους (βάλε μέσα και τα μηχανάκια που παρκάρουν κάθετα στο δρόμο) να κάνουν αυτό που λες και προσπάθησε να φανταστείς τι συνεπάγεται.

Οποτε καταληγουμε στο οτι η περιοχη που μενεις δεν μπορει να αντεξει οσα αυτοκινητα εχει.

Αρα να μην παιρνατε ολοι αυτοκινητο.

Δε θα ταλαιπωρειτε αλλους για να βολευτειτε εσεις.

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Οποτε καταληγουμε στο οτι η περιοχη που μενεις δεν μπορει να αντεξει οσα αυτοκινητα εχει.

Αρα να μην παιρνατε ολοι αυτοκινητο.

Δε θα ταλαιπωρειτε αλλους για να βολευτειτε εσεις.

Οπότε καταλήγουμε στο ότι η μισή Αθήνα δε θα έπρεπε να αγοράσει αυτοκίνητο.

Παρεμπιπτόντως, εγώ πλέον έχω δική μου θέση, αλλά δε λέει κάτι αυτό.

Δημοσ.

Γ

9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μια ερώτηση και κλείνω,

για τις ράμπες αναπήρων που τις κλείνουν επειδη δεν βρίσκουν αλλού να παρκάρουν ποια είναι η γνώμη σου;Το κάνεις και εσύ επειδη σύμφωνα με τη λογική σου,αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει κάποιος αλλος;

Για το πεζοδρόμιο όπως είπες,ας το βάλει,άσχετα αν δεν αφήνει εκατοστό να περάσει πεζός,ουτε θα ψάξεις να βρεις ένα πεζοδρόμιο όπου θα αφήσεις έστω λίγο χώρο για καρότσι,

επειδη πολύ απλά δεν έχει αλλού θέσεις και επειδη αν δεν το βάλεις εσύ,θα το βάλει ένας άλλος.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δεν με νοιάζει. Είναι δικό σου / τους πρόβλημα. Εσύ οφείλεις να βρεις λύση, δε θα μεταφέρεις το πρόβλημα σε άλλους.

Λύσεις υπάρχουν πολλές. Να νοικιάσεις pariking, να πουλήσεις / κάψεις το αυτοκίνητό σου να παρκάρεις στου διαόλου τη μάνα και να περπατάς, να αλλάξεις περιοχή, να το σηκώνεις με γερανό στην ταράτσα σου. Δε θα σου βρουν οι άλλοι λύση (και αν προσπαθήσουν θα σου λένε κουλαμάρες όπως αυτές που σου είπα εσκεμμένα εγώ αμέσως παραπάνω). Αλλά το ότι θα κάνεις ό,τι σου καπνίσει, εις βάρος άλλων, για να λύσεις το δικό σου πρόβλημα είναι εντελώς λάθος και μη αποδεκτό σημείο εκκίνησης. Επίσης το αυτοκίνητο στην Αθήνα ΔΕΝ είναι είδος 1ης ανάγκης, όσο και να προσπαθούμε να πεισθούμε για το αντίθετο.

Αν ξεκινάμε έτσι δεν έχει σταματημό. Όποιος δεν έχει να πάρει τσιγάρα θα ληστέψει τον πρώτο τυχόντα (γιατί τι να 'κανε; ), όποιος δεν έχει σπίτι θα στήσει ένα τσαντίρι στη μέση του δρόμου (γιατί τι να 'κανε; ), όποιος χρειάζεται αυτοκίνητο και δεν έχει θα κλέψει όποιο βρει μπροστά του (γιατί τι να 'κανε; ) κ.ο.κ (πάει εύκολα και πιο κάτω).

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, phanispal είπε

Οπότε καταλήγουμε στο ότι η μισή Αθήνα δε θα έπρεπε να αγοράσει αυτοκίνητο.

Παρεμπιπτόντως, εγώ πλέον έχω δική μου θέση, αλλά δε λέει κάτι αυτό.

Ακριβως.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μα αυτό είναι το θέμα, κάποιοι εδώ είναι στην απέναντι μεριά, π.χ. είχαν μια ζωή δικό τους πάρκινγκ. 

Οπότε βγαίνουν έξω και όλοι οι υπόλοιποι τους φαίνονται εξωγήινοι.

Αλλά ναι, βρήκανε τη λύση: ας μην αγόραζαν αυτοκίνητο αφού δεν έχουν ΜΟΝΙΜΟ δικό τους πάρκινγκ. 

Είναι οι ίδιοι που λένε ελαφρά την καρδία σε αυτόν που ανοίγει νήμα για φασαρία στη γειτονιά να μετακομίσει και σε άλλα παρόμοια νήματα βρίσκουν παρόμοιες ευφάνταστες λύσεις. Μιλάμε για πολύ μυαλό, εξού και η καταχώρησή μου περί Νόμπελ.

Αφού είστε τόσο γαμάτοι προτείνετε ρεαλιστικές λύσεις, όχι "ας μην αγόραζαν αφού" και "ας κόψουν το λαιμό τους".

Με την ιδια λογικο είναι λάθος να κλέβεις αλλα δεν γίνετε διαφορετικά πρέπει να εχω και εγω iPhone…….. Επισεις είναι λάθος να σκοτώνεις αλλα μου είχε σπάσει τα νευρα.... είναι λάθος να βιάζεις αλλα ήταν ξεκολ@ .......κλπ. κλπ. κλπ.  

Έτσι είμαστε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ευτυχώς το δημογραφικο είναι μια λύση!!!!

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:

Όταν πάρεις, πες τους και πού μπορούν να παρκάρουν όσοι τα έχουν στο πεζοδρόμιο.

Εντελώς ευγενικά και ειλικρινά χωρίς να απευθύνομαι σε εσένα θα τους έλεγα να το βάλουν στο κωλο τους.

Μεγάλωσα και έζησα Κυψέλη μέχρι τα 30 μου ,νοικιαζα πάρκινγκ ,πλήρωνα 70 ευρώ και περπάταγα και 3 τετράγωνα μέχρι το σπίτι μου. 

Δεν έχω παρκάρει ποτέ πάνω σε πεζοδρόμιο, ποτέ πάνω σε ράμπα και δεν έχω διπλοπαρκαρει πάνω από 2-3 φορές που ήταν ανάγκη (φαρμακείο κτλ) και για διάστημα μικρότερο του λεπτού.

Για να μην αρχίσεις τις θεωρίες περί οικονομικής κρίσης και που λεφτά για πάρκινγκ κτλ ,η παιδεία δεν έχει σχέση με το χρήμα. Όσο ζώον είναι ο οδηγός του Fiat 20ατιας άλλο τόσο είναι ο οδηγός του X3 που καβαλάει πεζοδρόμια.

Σαν πατέρας διδύμων αναγκάζομαι να κάνω ζιγκ Ζαγκ με το καρότσι τους και το χειρότερο σαν γιός πατέρα με Πάρκινσον που χρησιμοποιεί πι τρελαίνομαι όταν τον βλέπω να βασανίζεται για να πάει στο περίπτερο.

Με αυτά τα βιώματα λοιπόν το τελευταίο που σκέφτομαι είναι η αστυνομία και η μόνη λύση είναι λοσταρι στο παρπριζ η σουγιαδια στα λάστιχα. Δυστυχώς είμαι πολύ χεστης για να το κάνω.

• Like 14
Δημοσ.

Στην τελική ας πάει από την άλλη ο ανάπηρος , αμέ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...