Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, καθημερινά βλέπω περπατώντας άπειρες παραβάσεις του ΚΟΚ. Οι πιο τρανταχτές που συγχρόνως με εξοργίζουν περισσότερο είναι όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο τους είτε πάνω στη διάβαση πεζών, είτε κολλητά στη διάβαση πεζών και όταν βεβαίως δε σταματούν τα αυτοκίνητα για να περάσουν οι πεζοί. Γνωρίζω βεβαίως πως στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδύνατο να επιδοθεί κλήση για την τελευταία περίπτωση (του να μη σταματήσει διερχόμενο αυτοκίνητο στη διάβαση). Καθημερινά λοιπόν προβληματίζομαι έντονα στο να πάρω τηλέφωνο την τροχαία επειδή το θεωρώ ΜΕΓΑΛΗ γαιδουριά και επικίνδυνο για τους πεζούς, επειδή εγώ με το αυτοκίνητο ΠΟΤΕ δεν έχω παρκάρει έτσι και επειδή λυπάμαι που τα παιδιά μου μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον. Γίνονται φυσικά στους ελληνικούς δρόμους πολλά ακόμη έκτροπα με το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.  Είναι λοιπόν ηθικό να πάρεις τηλέφωνο να έρθει η τροχαία σε τέτοιες περιπτώσεις; Και δεν αναφέρομαι στο να πάρεις μια φορά, αλλά κάθε μέρα, μέχρι να βάλουν μυαλό οι συν"άνθρωποι" μας.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Είναι λοιπόν ηθικό να πάρεις τηλέφωνο να έρθει η τροχαία σε τέτοιες περιπτώσεις;

Είναι.

4 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Και δεν αναφέρομαι στο να πάρεις μια φορά, αλλά κάθε μέρα, μέχρι να βάλουν μυαλό οι συν"άνθρωποι" μας.

Η έλλειψη παιδείας είναι βαθιά ενσωματωμένη στον κώδικά μας, θα χρειαστούν αρκετές γενιές για να εξαλειφθεί (εάν εξαλειφθεί φυσικά, εφόσον ούτε διδάσκεται παιδεία αλλά και ο πληθυσμός αντικαθίσταται με άλλον, περισσότερο εξαθλιωμένο και χαμηλότερου επιπέδου).

Επιπλέον οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για να μας προλαβαίνουν όλους.

Καλή υπομονή.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 16
Δημοσ.

Καλησπέρα. Προχθές, Κυριακή αργά το πρωί, κάλεσα για παρκαρισμένο όχημα καθέτως πάνω στο πεζοδρόμιο, λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου, ο οδηγός του οποίου δεν είχε αφήσει το παραμικρό περιθώριο για να περνούν οι πεζοί. Σημείωση, το σημείο είναι περίπου 70 μέτρα από το ΑΤ στο οποίο στεγάζεται και η Τροχαία, και επίσης αυτή την περίοδο "τρέχει" Πρόγραμμα της Τροχαίας για την αποσυμφόρηση των πεζοδρομίων από τα οχήματα. 

Το αποτέλεσμα ήταν να μην εμφανιστεί κανείς, και το όχημα έμεινε εκεί μέχρι τ' απόγευμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλώ για κάτι τέτοιο στο 100. Ποτέ δεν έχει ανταποκριθεί η Τροχαία στις κλήσεις μου. Δεν ασχολούνται και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη στους δρόμους. Φαίνεται πως η επιβολή της τάξης και η εφαρμογή των νόμων εξαντλούνται στο "σπάσιμο" των καταλήψεων και στην ανακατάληψη της πλατείας Εξαρχείων από τα ΜΑΤ. 

Σαφέστατα λοιπόν θεωρώ ότι είναι ηθικό, αλλά δεν ανταποκρίνεται η Τροχαία. Κατά τη γνώμη μου, οι κατά τόπους Διοικητές και συνολικά η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ θα έπρεπε να ντρέπονται για το χάλι στους δρόμους και για την αδράνεια των τμημάτων τους. Στο κάτω-κάτω, από εμάς πληρώνονται και δεν πληρώνονται για να μας γράφουν στα τέτοια τους. 

• Like 12
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lightsout είπε

Καλησπέρα. Προχθές, Κυριακή αργά το πρωί, κάλεσα για παρκαρισμένο όχημα καθέτως πάνω στο πεζοδρόμιο, λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου, ο οδηγός του οποίου δεν είχε αφήσει το παραμικρό περιθώριο για να περνούν οι πεζοί. Σημείωση, το σημείο είναι περίπου 70 μέτρα από το ΑΤ στο οποίο στεγάζεται και η Τροχαία, και επίσης αυτή την περίοδο "τρέχει" Πρόγραμμα της Τροχαίας για την αποσυμφόρηση των πεζοδρομίων από τα οχήματα. 

Το αποτέλεσμα ήταν να μην εμφανιστεί κανείς, και το όχημα έμεινε εκεί μέχρι τ' απόγευμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλώ για κάτι τέτοιο στο 100. Ποτέ δεν έχει ανταποκριθεί η Τροχαία στις κλήσεις μου. Δεν ασχολούνται και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη στους δρόμους. Φαίνεται πως η επιβολή της τάξης και η εφαρμογή των νόμων εξαντλούνται στο "σπάσιμο" των καταλήψεων και στην ανακατάληψη της πλατείας Εξαρχείων από τα ΜΑΤ. 

Σαφέστατα λοιπόν θεωρώ ότι είναι ηθικό, αλλά δεν ανταποκρίνεται η Τροχαία. Κατά τη γνώμη μου, οι κατά τόπους Διοικητές και συνολικά η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ θα έπρεπε να ντρέπονται για το χάλι στους δρόμους και για την αδράνεια των τμημάτων τους. Στο κάτω-κάτω, από εμάς πληρώνονται και δεν πληρώνονται για να μας γράφουν στα τέτοια τους. 

Σιγα μην ασχοληθουν.. εχουν πολλες κλησεις εδω δε προλαβαινουν να πανε σε τροχαία. Οταν γραφουν ειναι βαση προγραμματος με διαταγη να πανε σε συγκεκριμενο μερος.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Iamthagod είπε

και όταν βεβαίως δε σταματούν τα αυτοκίνητα για να περάσουν οι πεζοί.

αν και σε αυτό το κομμάτι εγώ έχω δει βελτίωση. πολλές φορές που πλησίαζα διάβαση αυτοκίνητο σταματούσε για να περάσω παρόλο που δε το περίμενα. Εννοώ με την έννοια να μην έχω φτάσει ακόμα στη διάβαση, να με βλέπει και να σταματάει. Εγω να πω την αλήθεια σε τέτοια περίπτωση δε θα σταματούσα και εννοείται δεν είχα την απαίτηση να σταματήσει το αυτοκίνητο.

Αλλά μη τα βάζουμε μόνο με τους οδηγούς γιατί όταν οδηγάω έχω δει πολλούς πεζούς που δεν υπολογίζουν τίποτα, σε φάση είμαι πεζός, δε με νοιάζει να σταματήσει και πετάγονται σαν τις μύγες από παντού.

Ηλίθιε πεζέ, και δίκιο να έχεις τι να το κάνεις αν σε παρασύρει το αυτοκίνητο;

Γενικά δεν είναι θέμα οδηγού ή πεζού. Είναι θέμα ανθρώπου. Ο βλάκας είναι βλάκας είτε οδηγάει είτε προχωράει.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ritchie77 είπε

Ελλαδαρα

EOF1cvDX0AA_2kz.jpg

Ε εντάξει...εγώ για αυτό θα έπαιρνα 20 φορές τη μέρα...

Για το Θεό δηλαδή..

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ κοντά στο σπίτι μου λειτουργεί λαϊκή κάθε Σαββάτο. Κάποιοι θεωρούν ότι το γκαράζ της πολυκατοικίας μας είναι δημόσιος χώρος και παρκάρουν όπου θέλουν εκτος από τα παρτέρια κατω και τα μπαλκόνια μας. 

Τα πρώτα 2-3 χρόνια μιλούσα με όσους πάρκαραν κλείνοντας μας την προσβαση. πλεον βαρεθηκα με την ασυδωσια και δεν εχω υπομονη. Τους ρωταω ευγενικά αν σκοπευουν να το αφησουν εκει και αν δεν κανουν κινηση να το παρουν αμεσως ή αν κανουν κανενα χαζο να κανουν το γυρω του τετραγωνου και να ξαναπαρκαρουν στο ιδιο μερος, τοτε κατευθειαν τροχαια. Δεν καθομαι να το αναλύσω περισσοτερο μαζι τους ή να συγχιστώ. 20 ή 40 ευρω ειναι η κληση νομιζω. Ερχοανται αμέσως , τουλαχιστον στον δήμο μου, πιθανως λόγω λαικής να εχουν 2-3 να περιμενουν κοντα.  

Δεν πειραζει καποια στιγμη θα γίνουν ανθρωποι. 

Εχουμε βεβαια και γέιτονα με το αμαξι πανω στο πεζοδρόμιο οπως στις φωτο πιο πανω, ερχεται η τροχαια και δεν τον γραφει γιατι ειναι πρωην μπατσος. οτι να ναι. 

φοβαμαι το ρουφιανιλίκι και αυτη την νοοτροπία αλλα γενικα θα πρεπε καπως να μπορουμε να καταγγείλουμε ακραιες αντικοινωνικες συμπεριφορες πανω σε ροδες. πχ. Στον ιδιο χωρο της λαικής που ειναι απλα ενας φαρδυς δρομος , καποια βραδια κατι καμμενοι κανουν παντιλίκια ή με εξατμισεις που ξυπνανε νεκρους κανουν γύρω γύρω τα στενα χωρις λόγο. Αυτα απο το μπαλκονι μου, οταν οδηγω βλεπω τα απιστευτα εγκληματικα όπως όλοι μας. 

Επεξ/σία από conkal
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, eMike είπε

Ε εντάξει...εγώ για αυτό θα έπαιρνα 20 φορές τη μέρα...

Για το Θεό δηλαδή..

Όταν πάρεις, πες τους και πού μπορούν να παρκάρουν όσοι τα έχουν στο πεζοδρόμιο.

• Confused 6
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Iamthagod είπε

Είναι λοιπόν ηθικό να πάρεις τηλέφωνο να έρθει η τροχαία σε τέτοιες περιπτώσεις; Και δεν αναφέρομαι στο να πάρεις μια φορά, αλλά κάθε μέρα, μέχρι να βάλουν μυαλό οι συν"άνθρωποι" μας.

Στην Ελλάδα η λέξη ηθική πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιο, οπότε κακώς την αναφέρεις. Επί του θέματος, τέτοια διλήμματα είχα και εγώ παλαιότερα αλλά μου έφυγαν όταν απέκτησα παιδί. ΙΧ εμποδίζει την κίνηση από το καροτσάκι μου; Τηλ άμεσα την τροχαία ή Δ.Α. Η όποια ανοχή τέρμα, όποιος παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμιο και δεν μπορεί να περάσει καροτσάκι πρέπει κανονικά να εξοριστεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, το να πάρει μια κλίση είναι το ελάχιστο. ο τυπας στην φωτό πχ. πιστευω θα το σκεφτεί να ξαναπαρκάρει έτσι

Αναφορά σε κείμενο

Σαφέστατα λοιπόν θεωρώ ότι είναι ηθικό, αλλά δεν ανταποκρίνεται η Τροχαία. Κατά τη γνώμη μου, οι κατά τόπους Διοικητές και συνολικά η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ θα έπρεπε να ντρέπονται για το χάλι στους δρόμους και για την αδράνεια των τμημάτων τους.

Δυστυχώς οι ένστολοι στην Ελλάδα έχουν τρόπο λειτουργίας που παραπέμπει σε Αφρική ή Μέση Ανατολή . Προτιμάνε να αράζουν κάπου και να επέμβουν ΜΟΝΟ όταν τηλεφωνήσει πολίτης για κάποιο πρόβλημα παρά να κάνουν περιπολίες και να γράφουν ότι δουν. Με περιπολίες θα είχαμε καθαρίσει απο τα καγκουροπαρκαρίσματα σε μερικούς μήνες. Αλλά το να αράζουν είναι και πιο φθηνό για την υπηρεσία, και πιο ξεκούραστο για αυτούς και "δεν μπλέκουν" με τον κάθε "ξέρεις ποιος είμαι εγώ". Και δεν μιλάω για Αθήνα, αλλά για μία μεσαία πόλη που μένω και το να κάνεις περιπολία στο κέντρο είναι εύκολο.

παρκάρισμα2.jpg

Επεξ/σία από lary7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, phanispal είπε

Όταν πάρεις, πες τους και πού μπορούν να παρκάρουν όσοι τα έχουν στο πεζοδρόμιο.

Ελληνική λογική,αφού δεν έχω να παρκάρω,ας παρκάρω πάνω στο πεζοδρόμιο,πάνω σε ράμπες,πάνω αε θέσεις ΑΜΕΑ,μπροστά από γκαράζ και γενικά οπουδήποτε ενοχλώ κάποιον άλλο.Στα τέτοια μου,τι με νοιάζει ο άλλος.Δεν πάει να χτυπιέται ο ανάπηρος και η μανα με το καρότσι,

Αν βρεθείς σε αναπηρικό καρότσι ή έχεις ένα βρέφος με καρότσι,ίσως καταλάβεις.

Το που θα παρκάρεις είναι πρόβλημα σου,μην αγοράζεις αμάξι,

το να αφήνεις τα πεζοδρόμια ελεύθερα για πεζούς, είναι υποχρέωση σου,αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος,το νομικό μέρος το αφήνω εντελώς.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Το θέμα πεζοδρόμιο στην Ελλάδα και δη, στην Αθήνα, είναι πονεμένη ιστορία.

Όταν (δε θα) βαριέσαι, μπες στο Street View και ρίξε μια ματιά στα πεζοδρόμια και πες μου τι βλέπεις.

Να σου πω εγώ μία στα γρήγορα: στην πλειοψηφία των πεζοδρομίων δε γίνεται να ανέβει και να κατέβει αναπηρικό καροτσάκι λόγω έλλειψης ράμπας και επειδή είναι θεόστενα με φυτεμένα δέντρα στη μέση.

Διάολε, σε πολλές περιπτώσεις κι εγώ σαν πεζός έχω αναγκαστεί να κατέβω απ' το πεζοδρόμιο γιατί δε χωράω να περάσω λόγω διαφόρων εμποδίων, ακόμα και ζαρντινιέρες αραδιάζουν κάποιοι.

Αλλά όχι, οι χρήστες του insomnia είναι η φωνή της λογικής, της ηθικής και της νομιμότητας. Ξέρω, οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε παρανομήσει ΠΟΤΕ σαν οδηγοί. Για μένα πρέπει να (αυτο)προταθείτε για Νόμπελ.

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Υπάρχει απάντηση στο "πες τους και που να παρκάρουν τα οχήματα τους". Η απάντηση είναι πως πρώτα βεβαιώνομαι πως έχω κάπου να παρκάρω το όχημα μου, ΝΟΜΙΜΑ, μετά το αγοράζω. Αν δεν υπάρχει, ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Μπορεί να φένεται σε πολλούς ριζοσπαστική άποψη, αλλά θεωρώ σωστότατη. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το θέμα πεζοδρόμιο στην Ελλάδα και δη, στην Αθήνα, είναι πονεμένη ιστορία.

Όταν (δε θα) βαριέσαι, μπες στο Street View και ρίξε μια ματιά στα πεζοδρόμια και πες μου τι βλέπεις.

Να σου πω εγώ μία στα γρήγορα: στην πλειοψηφία των πεζοδρομίων δε γίνεται να ανέβει και να κατέβει αναπηρικό καροτσάκι λόγω έλλειψης ράμπας και επειδή είναι θεόστενα με φυτεμένα δέντρα στη μέση.

Διάολε, σε πολλές περιπτώσεις κι εγώ σαν πεζός έχω αναγκαστεί να κατέβω απ' το πεζοδρόμιο γιατί δε χωράω να περάσω λόγω διαφόρων εμποδίων, ακόμα και ζαρντινιέρες αραδιάζουν κάποιοι.

Αλλά όχι, οι χρήστες του insomnia είναι η φωνή της λογικής, της ηθικής και της νομιμότητας. Ξέρω, οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε παρανομήσει ΠΟΤΕ σαν οδηγοί. Για μένα πρέπει να (αυτο)προταθείτε για Νόμπελ.

Εγώ πάντως όταν βρέθηκα με πατερίτσες για κάποιο διάστημα κατάλαβα το μέγεθος το προβλήματος , έως τότε δεν είχα προσέξει πόσο γτπ είναι τα πράγματα 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Εγώ πάντως όταν βρέθηκα με πατερίτσες για κάποιο διάστημα κατάλαβα το μέγεθος το προβλήματος , έως τότε δεν είχα προσέξει πόσο γτπ είναι τα πράγματα 

Μα αυτό είναι το θέμα, κάποιοι εδώ είναι στην απέναντι μεριά, π.χ. είχαν μια ζωή δικό τους πάρκινγκ. 

Οπότε βγαίνουν έξω και όλοι οι υπόλοιποι τους φαίνονται εξωγήινοι.

Αλλά ναι, βρήκανε τη λύση: ας μην αγόραζαν αυτοκίνητο αφού δεν έχουν ΜΟΝΙΜΟ δικό τους πάρκινγκ. 

Είναι οι ίδιοι που λένε ελαφρά την καρδία σε αυτόν που ανοίγει νήμα για φασαρία στη γειτονιά να μετακομίσει και σε άλλα παρόμοια νήματα βρίσκουν παρόμοιες ευφάνταστες λύσεις. Μιλάμε για πολύ μυαλό, εξού και η καταχώρησή μου περί Νόμπελ.

Λοιπόν, είναι λάθος να παρκάρεις στο πεζοδρόμιο. Σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς δε γίνεται διαφορετικά, τι να κάνουμε δηλαδή;

Αφού είστε τόσο γαμάτοι προτείνετε ρεαλιστικές λύσεις, όχι "ας μην αγόραζαν αφού" και "ας κόψουν το λαιμό τους".

• Like 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...