jim62 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα σε όλους, χρόνια πολλά και καλή χρονιά, Βρίσκομαι σε αναζήτησή τηλεόρασης 55" και έχω κατασταλάξει ανάμεσα σε δύο: 1. Sony kd-55ag8: 1400 ευρώ 2. Sony kd 55 xg 9505 : 1200 ευρώ Η πρώτη είναι ακριβότερη μεν, αλλά υπερτερεί σε εικόνα. Ο προβληματισμός έγκειται στο θέμα του burning (λόγω του panel), το οποίο οι πωλητές μου λένε ότι έχει λυθεί από τη sony. Γνωρίζει κάποιος σχετικά να με ενημερώσει? Αξίζει τον κόπο για αυτή την μικρή διαφορά ποιότητας εικόνας να είμαι σε συνεχή ανησυχία?
Aekkosto Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γενικά και η Sony με τις Oled αλλά και η LG B9 -C9 έχουν λύσει το πρόβλημα με το Burn in υπό normal χρήση πάντα. Η LG έχει περισσότερα καλούδια πάνω με HDMI 2.1 ( 60Hz 4k ) αλλά και variable refresh rate ( G-sync Compatible ) που η Sony δεν έχει και μένει να δούμε αν θα τα βάλει στην επόμενη γενιά. Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα την LG -C9 με το α9 Gen 3, ή αν ήθελα να κάνω οικονομία την B9 που έχει πολύ μικρή διαφορά. Βέβαια αν είσαι Sonakias go for Sony. Πάρα πολύ καλές τηλεοράσεις και αυτές, οπότε δύσκολα να κάνεις λάθος ότι και να διαλέξεις. Πάντα να διαβάζεις και το https://www.rtings.com/tv. Εξαιρετικοί επαγγελματίες και πολύ σωστά και εξονυχιστικά review. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από Aekkosto
manos. Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα είναι μεταξύ των δύο παρακάτω τηλεοράσεων. Η χρήση θα είναι κυρίως για gaming και λιγότερο για ταινίες. Samsung Qled70R και lG SM9000 στις 49 ίντσες και οι δύο. Επειδή σκοπεύω να την έχω για αρκετά χρόνια η βασική διαφορά είναι ότι η lg έχει HDMI 2.1 και καλύτερο ήχο ενώ η samsung λίγο καλύτερη εικόνα και χρώματα και καλύτερη απόδοση στο gaming. Το ερώτημα μού είναι αν το hdmi 2.1 θα είναι τα επόμενα χρόνια κάτι το πολύ αναγκαίο. Κανονικά θα περίμενα κάπου ένα χρόνο για καινούργια τηλεόραση αλλά μου χάλασε η παλιά και η αγορά πλεον θα είναι άμεση. Ευχαριστώ
Aekkosto Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα Μάνο. Aν σκέφτεσαι να πας σε καινούργια κονσόλα gaming (Xbox - PS5 ) τηλεόραση με 2.1 είναι μονόδρομος γιατί 4κ 60 δεν θα δεις με το πρωτόκολλο Hdmi 2.0. Αν μπορούσες να περιμένεις την επόμενη γενιά θα σου έλεγα να περιμένεις τις Qled του 2020 αλλά αφού πρέπει να πάρεις κάτι τώρα εγώ θα σου έλεγα λόγο του HDMI 2.1 να πάς LG. Αν καινούργια κονσόλα δεν σε ενδιαφέρει στα επόμενα 4-5 χρόνια, οπότε 4κ 60 δεν χρειάζεσαι, go for Samsung. Γενικά τις Qled τις προτιμώ αλλά στο μεταβατικό στάδιο που είμαστε με το 2.1 θα περίμενα τα μοντέλα του 2020. Tough choice.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Ahem, γιατί νομίζω ότι το 2.0 είναι μια χαρά για 4Κ 60hz και το 2.1 είναι για 4Κ 120hz? 1
Aekkosto Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Ahem, γιατί νομίζω ότι το 2.0 είναι μια χαρά για 4Κ 60hz και το 2.1 είναι για 4Κ 120hz? https://www.reviewed.com/televisions/features/hdmi-20-vs-hdmi-21-whats-the-difference-and-which-do-i-need Έχεις απόλυτο δίκιο! Δικό μου λάθος από βιασύνη. 4κ 120hz / 8κ 60hz είναι το 2.1 και 4κ 60hz το 2.0 max. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από Aekkosto 1
manos. Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και εγώ είχα σκοπό να περιμένω και να πάρω τα επόμενα Χριστούγεννα τηλεόραση αλλά δυστυχώς πριν μια εβδομάδα μου χάλασε η sony που είχα. Την πήγα για service και μου είπαν ότι θέλει αλλαγή panel . Οπότε η καινούργια tv είναι μονόδρομος. Η Samsung μου αρέσει ποιό πολύ σαν εικόνα θα παίζω και σε σκοτεινό δωμάτιο όπου αποδίδει καλύτερα από την lg. Το hdmi είναι το θέμα και λιγότερο το hdr .Η lg έχει dolby vision που δεν ξέρω αν θα το υποστηρίζουν οι νέες κονσόλες.
warewolf Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Απο οτι φαινεται HDMI 2.1 απο samsung μερια, για το 2020 θα εχει μονο η 8Κ. Πλεον εγινε και relabeled στα μοντελα της. Οι Q60 και Q70 θα ειναι edgelit χωρις καμια ζωνη ελεγχου. Η Q80 θα ειναι πλεον η περσινη Q70 και θα εχει 48 ζωνες ελεγχου. Η Q90 θα ειναι η περσινη Q80-85 με 96 ζωνες ελεγχου. 4Κ με 480 ζωνες ελεγχου, δεν υπαρχει πλεον. Υ.Γ. Μην μπερδευτει καποιος με την σταμπα "Dual Led" που εδωσε στις φετινες Q60-Q70. Δεν αφορα τη νεα γνωστη υλοποιηση DUAL PANEL(hisense-panasonic) ή των παρα πολλων mini led που χρησιμοποιει η TCL για περισσοτερες ζωνες ελεγχου. Απλως προσθεσε καποιες φωτοδιοδους για καλυτερο χρωματικο τονο του backlight σε καποιες σκηνες, ισχυριζομενη πως ετσι πετυχαινει και καλυτερο μαυρο. (χρωματικα ?) Η ονοματολογια DUAL led, βολεψε ομως, οπως τους βολεψε συνειρμικα καποτε και ο ορος QLED. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από warewolf 2 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Damn χάλι...
CarbonFibre Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Συγγνώμη για το offtopic ίσως. Γνωρίζει κανείς αν η 5της εγγύηση του Public καλύπτει burn in για τις OLED;
Aekkosto Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα. Καμία εγγύηση καταστήματος δεν καλύπτει το Burn in. Ούτε ακόμα και η εργοστασιακή γιατί πάντα αποδίδεται στην κακή χρήση. Και για να λέμε την αλήθεια όντας κάτοχος OLED LG από την 1η και 2η γενιά, πάντα όντας προσεχτικός (Να μην μείνει ανοιχτή σε μενού παιχνιδιού 3 ώρες π.χ. ) εδώ και 4-5 χρόνια καμία TV δεν είχε Burn in. Τώρα τα καινούργια μοντέλα έχουν ακόμα περισσότερες δικλείδες ασφαλείας οπότε κατά την προσωπική μου γνώμη το Burn In δεν αποτελεί κανένα μα κανένα φόβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα