modechristo_13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας και καλή χρονιά... Θα ήθελα να ακούσω απόψεις σχετικά με το παραπάνω επάγγελμα , αν κάποιος ξέρει η ο ίδιος δουλεύει όπως και επίσης τι προοπτικές έχει γενικότερα... Μπορεί η καριέρα κάποιου να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ένα πρόγραμμα είναι αυτό καλό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από modechristo_13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Το να είσαι εξειδικευμένος σε ένα μόνο πρόγραμμα σε περιορίζει στις επιλογές σου. Θα βρεις μια πολύ καλά πληρωμένη δουλειά, αλλα θα δυσκολευτεις. Και γενικά η εξειδίκευση θέλει συνεχή τριβή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
v-tidus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα όμως έχει αρκετά θετικά να σου προσφέρει το επάγγελμα. Γενικά το SAP πουλάει πολύ και δεν το βλέπω να πέφτει στα επόμενα χρόνια, οπότε δουλειά θα υπάρχει. Επίσης, όλο και περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες ζητούν sap experts ώστε να τους σετάρουν τα transactions και τους πίνακες in-house, άρα δεν έχεις μέλλον μόνο μέσα στη SAP αλλά και εκτός. Τέλος, οι περισσότερες μεγάλες συμβουλευτικές εταιρίες (big-4 πχ) έχουν τμήματα SAP Consulting (που όμως δεν ασχολούνται 100% με SAP αλλά ίσως και άλλα προγράμματα) οπότε μπορείς να δεις και αυτή την κατεύθυνση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atrwtos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Ξέρω και το βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και για Ελλάδα και στο εξωτερικό..το θέμα είναι πως μπορείς να μάθεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα....μπορείς βέβαια να κάνεις πρακτική σε κάποια εταιρία (π.χ vodafone) και να το μάθεις από κει ή με φροντιστήριο; δεν ξέρω τον τρόπο εκμάθησης δεν το έχω ψάξει πάντως θα με ενδιέφερε και εμένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DonaldSand Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Εγώ που είμαι στο Διπαε ( παλιό ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ) , κάναμε 2 εργαστήρια με το sap , ένα επιλογής και ένα υποχρεωτικό. Γνωρίζω ότι το τμήμα μου -λογιστικής- κάνει σεμινάρια στο sap 2 φορές το χρόνο επί πληρωμή . Στο σεμινάριο μαθαίνεις λίγο πολύ όσα κάναμε στα εργαστήρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
modechristo_13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 ευχαριστω για τις απαντησεις!! υπαρχουν σεμιναρια σε μερικα ελληνικα πανεπιστημια αλλα και απο την ιδια sap hellas τα οποια ειναι πολυ πιο ακριβα! απλα στα πρωτα περνεις μια γενικη ιδεαα απο τι εχω καταλαβει... οποτε αν καταλαβα καλα απο τα πρωτα σας μηνυματα ο sap consultant ειναι το άτομο το οποιο θα ''στήσει '' το sap μιας εταιρειας η αυτο το κάνει κάποιος άλλος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
v-tidus Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Στις 14/1/2020 στις 9:26 ΜΜ, modechristo_13 είπε ευχαριστω για τις απαντησεις!! υπαρχουν σεμιναρια σε μερικα ελληνικα πανεπιστημια αλλα και απο την ιδια sap hellas τα οποια ειναι πολυ πιο ακριβα! απλα στα πρωτα περνεις μια γενικη ιδεαα απο τι εχω καταλαβει... οποτε αν καταλαβα καλα απο τα πρωτα σας μηνυματα ο sap consultant ειναι το άτομο το οποιο θα ''στήσει '' το sap μιας εταιρειας η αυτο το κάνει κάποιος άλλος! Γενικά ναι, όμως ομάδα από SAP Consultants το κάνει αυτό, όχι ένας μόνος του. Μετά, όταν είναι στημένο το σύστημα, θεωρητικά μπορεί 1 ή 2 SAP Experts (για μεσαία εταιρεία) να το αναβαθμίζουν και να το παραμετροποιούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
modechristo_13 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Στις 16/1/2020 στις 9:56 ΠΜ, v-tidus είπε Γενικά ναι, όμως ομάδα από SAP Consultants το κάνει αυτό, όχι ένας μόνος του. Μετά, όταν είναι στημένο το σύστημα, θεωρητικά μπορεί 1 ή 2 SAP Experts (για μεσαία εταιρεία) να το αναβαθμίζουν και να το παραμετροποιούν. απλα αυτο που αναριωτιεμαι ειναι οτι ειτε εισαι χρηστης σαπ ειτε κανεις καποια σεμιναρια , δεν μπορεις να κανεις παραμετροποιηση!!! αυτο στο μαθαινει η εκαστοτε εταιρεια που θα σε προσλαβει , η πρεπει να εχει γνωσεις προγραμματισμου απο πριν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
v-tidus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 20 ώρες πριν, modechristo_13 είπε απλα αυτο που αναριωτιεμαι ειναι οτι ειτε εισαι χρηστης σαπ ειτε κανεις καποια σεμιναρια , δεν μπορεις να κανεις παραμετροποιηση!!! αυτο στο μαθαινει η εκαστοτε εταιρεια που θα σε προσλαβει , η πρεπει να εχει γνωσεις προγραμματισμου απο πριν? Είναι ανάλογα την περίπτωση φαντάζομαι. Αν μια εταιρεία έχει στημένο τέτοιο τμήμα, λογικά πρέπει να έχεις μικρή επαφή, καθώς θα σου μάθουν. Αν άλλη εταιρεία δεν έχει στημένο τμήμα θα αναζητήσει κάποιον που ξέρει να "πειράζει" και κώδικα. Γενικά αν σε ενδιαφέρει πάρα πολύ, μπορείς να τσεκάρεις πως στήνονται τα SAP transactions ώστε να μπορείς και να το πουλήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα