ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Προκαταβολικά συγνώμη για το μακροσκελες κείμενο Το θέμα είναι ότι πλακώνει καθημερινά δουλειά , ασχολούμαι με ένα σωρό πράγματα με αποτέλεσμα το backup των χρηστών να το έχω αφήσει πίσω. Τελευταία φορά έκανα πριν κανά μήνα σε κάθε ένα ξεχωριστά Έχουμε και λέμε Υπάρχουν τα παρακάτω PC στα οποία έχω καταγράψει τι πρέπει να σώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πχ κάθε 2-3 μέρες Server . Κάποια αρχεία που είναι σε ένα φάκελο και φυσικά οι βάσεις δεδομένων οι οποίες αυτή την στιγμή υπάρχουν σωσμένες σε 2-3 σημεία (οι παλιές) και η τρέχουσα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα backup σε εξωτερικό δίσκο και σε cloud δικό μου Αλλα 9 pc στα οποία θα σώνεται το desktop , τα mail και σε κάποια τα Profiles του firefox. Εδώ και 1 1/2 χρόνο έχει στηθεί κεντρικό firewall (Meraki) και Endpoint Protection (Seqrite) και προς το παρόν έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο κατά κάποιο τρόπο Αλλά το θέμα του backup είναι κάτι το οποίο θέλει και χρόνο και χρήμα σίγουρα Σε συνεννόηση και με τον άνθρωπο που μας υποστηρίζει το ERP τείνουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση όπως κάποιο NAS Μας έχουν προτείνει το παρακάτω Synology DS3018xs με 16GB RAM ECC. Τώρα για το θέμα χωρητικότητας και RAID είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία. Οι εργασίες που θα επιτελεί και η κατανάλωση μνήμης όπως μας είπαν θα είναι 1) 2GB για το λειτουργικό που τρέχει 2) 2GB για τον mailserver (σε περίπτωση που στήσουμε mailserver στο NAS για τα τερματικά 3) 4GB για το εικονικό λειτουργικό που θα στηθεί ναι μεν αλλά θα λειτουργήσει αν τύχει και κρασαρει ο Server 4) 4GB για το Active Backup των 10 τερματικών Σχετικά τώρα με την ασφάλεια του NAS είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση πχ αν σκάσει κανά Ramsonware αν θα περάσει μέσα και αν υπάρχει καμιά λειτουργία κλειδώματος πχ η θα πρέπει ανά τακτά χρονικα διαστήματα να πέρνουμε και ενα backup στον NAS με κανα εξωτερικό δίσκο USB 3.0 Το θέμα δηλαδή ειναι το backup αλλά να έχουμε και την ασφάλεια του οτι δεν θα πειραχτει κλπ κλπ Επίσης , σε περίπτωση που κάποιο PC χρήστη κρασάρει σε μια εταιρία τι κάνετε? Εγώ έχω για παράδειγμα 1-2 μηχανήματα με Windows 10 σεταρισμένα σε περίπτωση ανάγκης. Backup στο παλιό και μέχρι να βρω το πρόβλημα δουλευει ο χρήστης στο νέο. Αν δεν διορθώνεται/εκτός εγγύησης/αντιπροσωπεία τον αφήνω με το νέο
MiKe-Dee Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Εδώ και 1 1/2 χρόνο έχει στηθεί κεντρικό firewall (Meraki) και Endpoint Protection (Seqrite) και προς το παρόν έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο κατά κάποιο τρόπο Δεν ξέρω κατά πόσο συγκρίνεται το Meraki με λύσεις όπως WatchGuard, Fortigate κ.λπ. αλλά αν είστε ευχαριστημένοι, ΟΚ. Επιπλέον, δεν θα εμπιστευόμουν εύκολα Endpoint που να μην είναι market leader όπως ESET, Symantec, BitDefender κ.λπ. Φιλικά, πάντα και με διάθεση για διάλογο. 9 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Synology DS3018xs με 16GB RAM ECC. Τώρα για το θέμα χωρητικότητας και RAID είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία Είτε Synology, είτε QNAP είναι και οι δυο πολύ αξιόπιστες εταιρείες. Δεν έχω εικόνα από after-sales για την Ελλάδα αλλά από θέμα αντοχής και λειτουργιών σίγουρα κάνουν και με το παραπάνω. Ωστόσο, η σωστή επιλογή των δίσκων είναι challenge, WD RED ή GOLD αν σηκώνει η τσέπη. Δεν ξέρω αν έχουν βγει κι άλλα από άλλους κατασκευαστές. 9 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Σχετικά τώρα με την ασφάλεια του NAS είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση πχ αν σκάσει κανά Ramsonware αν θα περάσει μέσα και αν υπάρχει καμιά λειτουργία κλειδώματος πχ η θα πρέπει ανά τακτά χρονικα διαστήματα να πέρνουμε και ενα backup στον NAS με κανα εξωτερικό δίσκο USB 3.0 Έχω την αίσθηση πως οι κατασκευαστές πλέον έχουν μια υποτυπώδη προστασία, ένα scanάρισμα, αλλά εκτός αυτού εξ' αιτίας των ransomware έχουν βγάλει οδηγίες για την προστασία. https://blog.qnap.com/protecting-your-nas-from-ransomware/ https://www.synology.com/en-global/company/news/article/2019JulyRansomware Αλλά και πάλι, μεταξύ μας, το παιχνίδι είναι στα endpoints. Δεν ξέρω αν έχεις βρει λύση για backup, πάντως για το setup που συζητάς με τα PC και τον Server, μάλλον για VEEAM ή Acronis σε κόβω. 10 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Επίσης , σε περίπτωση που κάποιο PC χρήστη κρασάρει σε μια εταιρία τι κάνετε? Εγώ έχω για παράδειγμα 1-2 μηχανήματα με Windows 10 σεταρισμένα σε περίπτωση ανάγκης. Backup στο παλιό και μέχρι να βρω το πρόβλημα δουλευει ο χρήστης στο νέο. Αν δεν διορθώνεται/εκτός εγγύησης/αντιπροσωπεία τον αφήνω με το νέο Πάντα είχα ένα 1 backup, αν ήταν θέμα hardware το αντικαθιστούσα, αν ήταν θέμα software format και σε 2-3 ώρες ήταν έτοιμο. Λίγο πολύ, ότι κάνεις εσύ...
prometheas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα για τις λύσεις που πρότεινε Endpoint protection : Symantec / ESET (ποιος σας πρότεινε το Seqrite ?) Για backup : VEEAM (θέλει διαβασμα αλλά αξίζει κάθε σεντ) NAS (για το επιπεδο που συζητάμε) είτε Synology είτε QNAP. Αν έχετε δυνατό bandwidth (ειδικά στο upload) στην εταιρεία θα είχα στο μυαλό μου και την λύση του online continuous backup ( Crashplan ή Backblaze)
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το Meraki το έχουμε από τον Ιούλιο του 2018. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε κάτι. Και όποτε χρειάζεται έχω βοήθεια από το forum της cisco και 1 φορά που είχα μια άλλη περίπτωση πήρα τηλέφωνο στο support Και μίλαγα με τον άνθρωπο μιαμιση ώρα. Βεβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έφταιγε το meraki αλλά η μια γραμμή που έχουμε από την Wind η οποία ενώ παίζει κανονικά ξαφνικά αρχίζει τις αποσυνδέσεις (200DOWN/20UP) . Αλλά ας αφήσουμε την wind Προς το παρόν γιατί θα συζητάμε για ώρες Το Endpoint μας το πρότεινε ο προγραμματιστής που έχουμε για το ERP και επειδή το παρακολουθώ είναι πολύ σταθερό και κόβει γενικά πολλά malicious files κυρίως από mails. Δεν τρώει πόρους . Το δουλευουμε 1 χρόνο και τώρα το ανανεώσαμε. Μάλλον σε synology Θα πάμε με καλούς βέβαια δίσκους. Με τον προγραμματιστή που μίλησα σήμερα και συζητήσαμε για το θέμα της ασφάλειας πιο πολύ μου είπε Ότι στον server θα τρέχει active backup κάθε μέρα και στα τερματικά μέσω τρίτου προγράμματος το οποίο θα έχει τα δικά του credentials με το που τελειώνει ο χρήστης την εργασία του πχ στις 6 το απόγευμα θα κάνουμε ένα schedule Και θα τρέχει το backup για τα directories Που του έχουμε ορίσει. Το NAS ναι μεν θα υπάρχει στο δίκτυο αλλά θα είναι ασφαλισμένο με credentials και δεν θα υπάρχει πουθενά σε κανένα PC σαν Mapped drive για λόγους ασφαλείας. Δυνατό bandwidth υπάρχει (20Mbit) αλλά για cloud δεν ειμαστε και πολύ ετοιμοι Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
physvlog Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Για το backup εγω φτιαχνω schedule batches που τρεχουν το βραδυ και κανω copy τα αρχεια σε backup file server. Απο τους clients παιρνω κυριως το outlook και αρχεια και απο το server το SQL database. Αμεσως μετα γινονται copy και σε usb δισκο αφου τα εχω ζιπαρει πρωτιστως μεσω του backup. Τρεχω winzip με wzclient για αυτο. Γινεται και με winrar. Μετα το τελος του backup τα μηχανηματα γινονται shutdown με σχετικη εντολη στο batch.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα Τα batchfiles είναι η εύκολη λύση. Και έγω έτσι τα έκανα παλιά και 2 φορές την εβδομάδα (σε αλλη εταιρία) τα έβαζα και σε 2 εξωτερικούς Το θέμα ειναι οτι θα πρέπει στα batch Να έχεις map τον file server για παράδειγμα Αναμένω να δούμε τι θα μου πει και ο προγραμματιστής και πως θα κινηθούμε. Σίγουρα το NAS θα το πάρουμε . Απο κει και πέρα πρέπει να δούμε και το θέμα το πως θα γίνεται backup
MiKe-Dee Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Καλησπέρα Τα batchfiles είναι η εύκολη λύση. Και έγω έτσι τα έκανα παλιά και 2 φορές την εβδομάδα (σε αλλη εταιρία) τα έβαζα και σε 2 εξωτερικούς Το θέμα ειναι οτι θα πρέπει στα batch Να έχεις map τον file server για παράδειγμα Αναμένω να δούμε τι θα μου πει και ο προγραμματιστής και πως θα κινηθούμε. Σίγουρα το NAS θα το πάρουμε . Απο κει και πέρα πρέπει να δούμε και το θέμα το πως θα γίνεται backup Αν είναι να πας τόσο χεράτα, ρίξε μια ματιά εδώ, και συγκεκριμένα Veeam Agent for Microsoft Windows FREE. 1
physvlog Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δε χρειαζεσαι mapping, το κανεις με ip.......... π.χ. \\192.168.1.1 (server) και πανε παντα ολα μια χαρα. 1
CONAN_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Στις 13/1/2020 στις 11:33 ΜΜ, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Προκαταβολικά συγνώμη για το μακροσκελες κείμενο Το θέμα είναι ότι πλακώνει καθημερινά δουλειά , ασχολούμαι με ένα σωρό πράγματα με αποτέλεσμα το backup των χρηστών να το έχω αφήσει πίσω. Τελευταία φορά έκανα πριν κανά μήνα σε κάθε ένα ξεχωριστά Έχουμε και λέμε Υπάρχουν τα παρακάτω PC στα οποία έχω καταγράψει τι πρέπει να σώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πχ κάθε 2-3 μέρες Server . Κάποια αρχεία που είναι σε ένα φάκελο και φυσικά οι βάσεις δεδομένων οι οποίες αυτή την στιγμή υπάρχουν σωσμένες σε 2-3 σημεία (οι παλιές) και η τρέχουσα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα backup σε εξωτερικό δίσκο και σε cloud δικό μου Αλλα 9 pc στα οποία θα σώνεται το desktop , τα mail και σε κάποια τα Profiles του firefox. Εδώ και 1 1/2 χρόνο έχει στηθεί κεντρικό firewall (Meraki) και Endpoint Protection (Seqrite) και προς το παρόν έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο κατά κάποιο τρόπο Αλλά το θέμα του backup είναι κάτι το οποίο θέλει και χρόνο και χρήμα σίγουρα Σε συνεννόηση και με τον άνθρωπο που μας υποστηρίζει το ERP τείνουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση όπως κάποιο NAS Μας έχουν προτείνει το παρακάτω Synology DS3018xs με 16GB RAM ECC. Τώρα για το θέμα χωρητικότητας και RAID είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία. Οι εργασίες που θα επιτελεί και η κατανάλωση μνήμης όπως μας είπαν θα είναι 1) 2GB για το λειτουργικό που τρέχει 2) 2GB για τον mailserver (σε περίπτωση που στήσουμε mailserver στο NAS για τα τερματικά 3) 4GB για το εικονικό λειτουργικό που θα στηθεί ναι μεν αλλά θα λειτουργήσει αν τύχει και κρασαρει ο Server 4) 4GB για το Active Backup των 10 τερματικών Σχετικά τώρα με την ασφάλεια του NAS είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση πχ αν σκάσει κανά Ramsonware αν θα περάσει μέσα και αν υπάρχει καμιά λειτουργία κλειδώματος πχ η θα πρέπει ανά τακτά χρονικα διαστήματα να πέρνουμε και ενα backup στον NAS με κανα εξωτερικό δίσκο USB 3.0 Το θέμα δηλαδή ειναι το backup αλλά να έχουμε και την ασφάλεια του οτι δεν θα πειραχτει κλπ κλπ Επίσης , σε περίπτωση που κάποιο PC χρήστη κρασάρει σε μια εταιρία τι κάνετε? Εγώ έχω για παράδειγμα 1-2 μηχανήματα με Windows 10 σεταρισμένα σε περίπτωση ανάγκης. Backup στο παλιό και μέχρι να βρω το πρόβλημα δουλευει ο χρήστης στο νέο. Αν δεν διορθώνεται/εκτός εγγύησης/αντιπροσωπεία τον αφήνω με το νέο Λοιπον το καλύτερο σενάριο που μπορείς να ακολουθήσεις και θα σου προσφέρει και την μέγιστη ασφάλεια - αμεσότητα επαναφοράς είναι το εξής : 1. Ολα τα μηχανήματα των χρηστών θα τα βάλεις να σώζουν τα αρχεία τους στον κεντρικό server σου. Είτε αλλάζοντας το location του desktop , documents κλπ είτε αν εχεις domain μέσω του folder redirection policy. Ετσι και σε περίπτωση που κρασάρει κάποιος σκληρός έχεις άμεσα τα αρχεία. Για τα emails θα σου πω παρακάτω. 2. Ο σερβερ σου θα τρέχει ένα πρόγραμμα backup το οποίο θα κάνει ουσιαστικά image όλο το μηχάνημα όπως είναι στο nas που αναφέρεσαι ή σε περισσότερα αν θέλεις. To image ειναι κωδικοποιημένο φυσικα με κωδικο που ορίζεις εσύ. Ενα τέτοιο πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια έιναι το Shadow Protect. 3. Οσον αφορά το nas, και οι δυο λύσεις ειναι καλές και αξιόπιστες. Για να μην εχεις πρόβλημα με ransomware δεν θα κάνεις ποτε map το nas σε κανεναν υπολογιστή. Ουσιαστικά θα το βλέπει μόνο το backup software και θα κάνει το ίδιο login στο nas . Ετσι αποφεύγεις να είναι "ανοιχτο" στο δίκτυο σου. 4. Σχετικά με τα emails, υποθέτω οτι έχεις pop3 σωστά; Στην περίπτωση αυτή μπορείς να εγκαταστήσεις script στο outlook έτσι ώστε κάθε φορα που ο χρήστης κλείνει το outlook αυτό κάνει backup το pst αρχείο σε μια τοποθεσία που του ορίζεις. (server) . Ειναι παραμετροποιήσημο, πχ να το κάνει μια φορα την μέρα έτσι ωστε να μην κάνει copy κάθε φορα που το ανοιγοκλείνει ο χρήστης.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Λοιπον το καλύτερο σενάριο που μπορείς να ακολουθήσεις και θα σου προσφέρει και την μέγιστη ασφάλεια - αμεσότητα επαναφοράς είναι το εξής : 1. Ολα τα μηχανήματα των χρηστών θα τα βάλεις να σώζουν τα αρχεία τους στον κεντρικό server σου. Είτε αλλάζοντας το location του desktop , documents κλπ είτε αν εχεις domain μέσω του folder redirection policy. Ετσι και σε περίπτωση που κρασάρει κάποιος σκληρός έχεις άμεσα τα αρχεία. Για τα emails θα σου πω παρακάτω. 2. Ο σερβερ σου θα τρέχει ένα πρόγραμμα backup το οποίο θα κάνει ουσιαστικά image όλο το μηχάνημα όπως είναι στο nas που αναφέρεσαι ή σε περισσότερα αν θέλεις. To image ειναι κωδικοποιημένο φυσικα με κωδικο που ορίζεις εσύ. Ενα τέτοιο πρόγραμμα το οποίο χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια έιναι το Shadow Protect. 3. Οσον αφορά το nas, και οι δυο λύσεις ειναι καλές και αξιόπιστες. Για να μην εχεις πρόβλημα με ransomware δεν θα κάνεις ποτε map το nas σε κανεναν υπολογιστή. Ουσιαστικά θα το βλέπει μόνο το backup software και θα κάνει το ίδιο login στο nas . Ετσι αποφεύγεις να είναι "ανοιχτο" στο δίκτυο σου. 4. Σχετικά με τα emails, υποθέτω οτι έχεις pop3 σωστά; Στην περίπτωση αυτή μπορείς να εγκαταστήσεις script στο outlook έτσι ώστε κάθε φορα που ο χρήστης κλείνει το outlook αυτό κάνει backup το pst αρχείο σε μια τοποθεσία που του ορίζεις. (server) . Ειναι παραμετροποιήσημο, πχ να το κάνει μια φορα την μέρα έτσι ωστε να μην κάνει copy κάθε φορα που το ανοιγοκλείνει ο χρήστης. 1) Workgroup εχουμε εδώ και χρόνια. Βασικά το έχω σκεφτεί αυτό . Να ανοίξω απλά ένα φάκελο στον server για τον καθένα και ότι σώζει τώρα στο desktop να τον πηγαίνει κατευθείαν εκεί. Να έχει δλδ μια συντόμευση στο ήδη υπάρχον desktop του. Αν και οι περισσότεροι έχουν γεμίσει το desktop με αρχεία οπότε δεν ξέρω αν ειναι και τόσο εφικτό να τους αλλάξω συνήθειες 2) Θα το τσεκάρω 3) Αυτό το έχουμε κατά νου. Πουθενά map και μόνο access Μέσω του προγράμματος. 4) 4 με Outlook και οι υπόλοιποι με thunderbird λόγω μειωμένου όγκου Mail . Εγώ πάλι με thunderbird λόγω του ότι με βολεύει και το δουλεύω χρόνια
CONAN_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε 1) Workgroup εχουμε εδώ και χρόνια. Βασικά το έχω σκεφτεί αυτό . Να ανοίξω απλά ένα φάκελο στον server για τον καθένα και ότι σώζει τώρα στο desktop να τον πηγαίνει κατευθείαν εκεί. Να έχει δλδ μια συντόμευση στο ήδη υπάρχον desktop του. Αν και οι περισσότεροι έχουν γεμίσει το desktop με αρχεία οπότε δεν ξέρω αν ειναι και τόσο εφικτό να τους αλλάξω συνήθειες 2) Θα το τσεκάρω 3) Αυτό το έχουμε κατά νου. Πουθενά map και μόνο access Μέσω του προγράμματος. 4) 4 με Outlook και οι υπόλοιποι με thunderbird λόγω μειωμένου όγκου Mail . Εγώ πάλι με thunderbird λόγω του ότι με βολεύει και το δουλεύω χρόνια Δεν χρειάζεται να τους έχεις σντόμευση. Απλως κάνοντας δεξί κλικ στον φάκελο desktop (μεσα στο εικονίδιο του χρήστη απο την επιφάνεια εργασίας) θα δείς μια καρτελα Location . Εκεί δηλώνεις που να κοιταει , οποτε του δίνεις ενα φακελο στον σερβερ. Oι χρήστες τα ίδια θα βλέπουν απλως αν για κάποιο λόγο αποσυνδεθει ενας υπολογιστής απο το δίκτυο (πχ να φυγει το καλώδιο) τότε προσωρινα εξαφανίζονται και τα εικονίδια. Δηλαδη δεν λειτουργουν χωρίς τον server. Δες και σαν μελλοντική επιλογή να γυρίσεις σε domain. Η ασφάλεια και τα πλεονεκτήματα γενικότερα έιναι πάρα πολλά ! Καλό θα ήταν να παίζουν όλοι με outlook για θέμα συμβατότητας περισσότερο. επίσης δες και σαν λύση το office 365 μαζί με την υπηρεσία email., ξενοιαζεις μια για παντα.
physvlog Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για πες αυτο με το outlook email script μιας και φαινεται ενδιαφερον. Εγω αυτο το κανω παλι με batch παιρνοντας το φακελλο απο το %appdata%. Ολα τα αλλα τα κανω πανω κατω οπως τα λεει ο φιλος, ολα τα αρχεια στο σερβερ, κ.λ.π. Βεβαια υπαρχει παντα η περιπτωση σε αυτο με το script να τυχεις σε retarded χειριστη, δλδ το 99% και να σου αφηνει το outlook ανοιχτο και να φευγει, οποτε εσυ σκοτωνεις το τασκ παλι απο batch με task kill εντολη. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από physvlog
mechpanos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Βασικά αυτό που ειπώθηκε ήδη, το nas να μην είναι mapped σε κανέναν υπολογιστή, και να κάνει login το πρόγραμμα backup. Εγώ έχω αγοράσει ένα προγραμματάκι που παίρνει backup τις βάσεις και μου τις ανεβάζει ταυτόχρονα σε NAS, σε 2ο δισκο στον Serverκαι σε Dropbox. Για τα τοπικά backup (αρχεία) κατά βάση έχω ένα image του λειτουργικού του server, μαζί με βάλη κλπ που μπορώ να το ανεβάσω ανά πάσα στιγμή, και ένα open source πρόγραμμα που τραβάει τα αρχεία από τον κοινόχρηστο φάκελο και παίρνει καθημερινά incremental backup και εβδομαδιαία full backup και τα ανεβάζει στο NAS. Για τα επιμέρους αρχεία των χρηστών δεν έχω κάνει κάτι...ευκαιρία τώρα που με τσιγκλήσατε, να κάνω!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα