Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα !

ηρθε η ωρα μετα τις δοκιμες στον 9900κ σε ρολογια ( οc ) να κανω και λιγες δοκιμες σε  μνημες 

,στους ρυζεν υπαρχει ενα calculator σαν  μπουσουλας , εδω τωρα με z390 aorus pro τι βαζουμε ?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, xrit86 είπε

τυχαια timing  / subtiming kai αν κατσει εκατσε???

Ξεκινάς από τις τιμές που δίνει με xmp και ανεβάζεις συχνότητα ή κατεβάζεις timings ή λίγο κι απ τα δύο.

Αν ανεβάζοντας συχνότητα χαλαρώνεις timings ή το αντίθετο δεν υπάρχει κέρδος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Ξεκινάς από τις τιμές που δίνει με xmp και ανεβάζεις συχνότητα ή κατεβάζεις timings ή λίγο κι απ τα δύο.

Αν ανεβάζοντας συχνότητα χαλαρώνεις timings ή το αντίθετο δεν υπάρχει κέρδος.

Το γνωριζω οτι δεν υπαρχει κερδος  αν χαλαρωσεις timings  , αλλα σε  reviews λενε οτι εποφελουνται οι ιντελ απο συχνοτητα και οχι τοσο απο τimings ( το αντιθετο απο ρυζεν που δοκιμαζα παλιοτερα δηλαδη ) 

* εχω αυτες- μονιμα σε xmp-  auto 

εσυ φιλος με το 3600cl17 εισαι καλυτερα  απο 3200 cl16 /cl 15 για παραδειγμα ? 

Επεξ/σία από xrit86
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xrit86 είπε

Το γνωριζω οτι δεν υπαρχει κερδος  αν χαλαρωσεις timings  , αλλα σε  reviews λενε οτι εποφελουνται οι ιντελ απο συχνοτητα και οχι τοσο απο τimings ( το αντιθετο απο ρυζεν που δοκιμαζα παλιοτερα δηλαδη ) 

εσυ φιλος με το 3600cl17 εισαι  απο 3200 cl16 /cl 15 για παραδειγμα ? 

Γενικά ισχύει αυτό, αλλά εσύ θα κοιτάξεις να πάρεις ότι σου δίνει το κιτάκι σου, αν είναι πιο μπόσικο στα timings θα πας προς τα εκεί.

Εγώ είμαι με xmp, δυστυχώς το 4*8gb κιτ μου δεν είναι δεκτικό σε πειράγματα. Παρηγοριέμαι με το κέρδος απτο dual rank.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Εγώ είμαι με xmp, δυστυχώς το 4*8gb κιτ μου δεν είναι δεκτικό σε πειράγματα.

Ή CJR ή B-Die είναι οι δικές σου. Πιο πιθανό το CJR.

΄Στη θέση σου θα έβαζα αυτές από το Ryzen Calculator και για να είμαι σίγουρος θα έβαζα +1 από όσο δίνει στα secondaries. +20 στο tRFC από όσο δίνει το calculator και στο tREF θα κοίταζα κανένα guide. Εφόσον έχεις 4x8 δε θα προσπαθούσα να ανέβω συχνότητα γιατί χρειάζεται πείραγμα και ψάξιμο ο IMC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Ή CJR ή B-Die είναι οι δικές σου. Πιο πιθανό το CJR.

΄Στη θέση σου θα έβαζα αυτές από το Ryzen Calculator και για να είμαι σίγουρος θα έβαζα +1 από όσο δίνει στα secondaries. +20 στο tRFC από όσο δίνει το calculator και στο tREF θα κοίταζα κανένα guide. Εφόσον έχεις 4x8 δε θα προσπαθούσα να ανέβω συχνότητα γιατί χρειάζεται πείραγμα και ψάξιμο ο IMC.

B-dies είναι κι από imc είμαι μια χαρά @ 3600 0.9v sysagent και vcciio @ 4000 θέλει ανάλογα το κιτ περίπου 1.05v 1.1v.

Έχω προφίλ στις μνήμες @ 3800 c17 που benchάρω, περνάει stress test όλα κομπλέ,

απλά ήξερα μέσα μου ότι αυτό το ctd μια φορά το 10ήμερο είναι από το oc των μνημών.

'Αλλος λέει ότι του φταίνε οι drivers ή ότι το μαμημένο το bfv είναι ασταθές και κακογραμμένο.

Για να είμαι 100% σταθερότατος ''χωρίς προβλήματα drivers😉'' πρέπει να έχω τις μνήμες xmp.

Better luck next time ελπίζω.... από ddr5 και μετά.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ.
18 ώρες πριν, xrit86 είπε

καλησπερα !

ηρθε η ωρα μετα τις δοκιμες στον 9900κ σε ρολογια ( οc ) να κανω και λιγες δοκιμες σε  μνημες 

,στους ρυζεν υπαρχει ενα calculator σαν  μπουσουλας , εδω τωρα με z390 aorus pro τι βαζουμε ?

Με δοκιμές μόνο.. βλέπω έχεις b dies......φορτώνεις xmp και μετά ανεβάζεις συχνότητα....βλέπεις στα ρεύματα μέχρι που είσαι σταθερός σε συχνότητα και που κρατάει με τα timmings του xmp ....έπειτα όταν τερματίσεις σε συχνότητα κοιτάς αν παίρνουν σφίξιμο καθόλου τα primary αλλά και τα secondary....safe ρεύματα για να παίξεις είναι μέχρι 1,22v και στο vccio και στο vccsa....vdimm δίνεις μέχρι 1,47vdimm σε b dies άνετα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Αλλος λέει ότι του φταίνε οι drivers ή ότι το μαμημένο το bfv είναι ασταθές και κακογραμμένο

Όχι, δε φταίει το BF V. Μια χαρά σταθερό είναι.

Απλά είναι καλυτερο stress test από TM5 και HCI. Φορτώνει τη GPU που βγάζει καμιά 200αρια W θερμότητας, η οποία ανεβαίνει ακριβώς από πάνω στις μνήμες και τις ζεσταίνει περισσότερο, οπότε και είναι περισσότερο prone για errors.

Έχω ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα όταν είμαι οριακά ασταθής στις μνήμες. Περνάω ΤΜ5 10 κυκλους, membench 1000%  αλλά στο BF V έχω τυχαία CTD. Ανεβάζω ένα κλικ την τάση ή κατεβάζω ένα κλικ τη συχνότητα στις μνημες και δεν κρασάρει για μέρες το BF V.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Με δοκιμές μόνο.. βλέπω έχεις b dies......φορτώνεις xmp και μετά ανεβάζεις συχνότητα....βλέπεις στα ρεύματα μέχρι που είσαι σταθερός σε συχνότητα και που κρατάει με τα timmings του xmp ....έπειτα όταν τερματίσεις σε συχνότητα κοιτάς αν παίρνουν σφίξιμο καθόλου τα primary αλλά και τα secondary....safe ρεύματα για να παίξεις είναι μέχρι 1,22v και στο vccio και στο vccsa....vdimm δίνεις μέχρι 1,47vdimm σε b dies άνετα.

με το που ενεβασω συχνοτητα  , πειραζονται αυτοματα και τα 14 αρια timings  και τα κανει απο 16 αρια κτλ

ενα  αsrock calculator ειδα  σε κατι ξενα φορουμ  για ιντελ  , αλλα  απλα  κοιταζεις εκει , δεν σου δινει επιλογη να πειραξεις 

Επεξ/σία από xrit86
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xrit86 είπε

με το που ενεβασω συχνοτητα  , πειραζονται αυτοματα και τα 14 αρια timings  και τα κανει απο 16 αρια κτλ

ενα  αsrock calculator ειδα  σε κατι ξενα φορουμ  για ιντελ  , αλλα  απλα  κοιταζεις εκει , δεν σου δινει επιλογη να πειραξεις 

πειράζονται τα timmings γιατί απλά φορτώνεις xmp.....αν τα βάλεις καρφωτά με το χέρι τότε δεν θα στα αλλάζει τα primary....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω Intel, αλλά φαντάζομαι πως οι τιμές του Ryzen DRAM Calculator μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ένας αρχικός μπούσουλας και στους Intel. Δηλαδή, το kit 3200CL14 b-die με 1.35V θα μπορεί να κάνει 3600CL14 με 1.45V ή 3800CL16 με 1.41V και στους Intel όπως και στους AMD.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...