Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδια θα ήθελα την γνώμη σας. Σπουδάζω πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο Λαμίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη Αν αξίζει να ξαναδώσω πανελλαδικές εξετάσεις (λόγω ότι δεν γίνονταν να πάρω μεταγραφή) να πάω στον ψηφιακών συστημάτωντης Λάρισας. 

(Με κριτήρια  καλύτεροι καθηγητές, Καλητερη σχολή,  καλύτερα μαθήματα.)

Ποια σχολή είναι καλύτερη?

Δημοσ.

Καλά είσαι εκεί... Τώρα που δεν υπάρχει και το ΚΕΥΠ, λογικά δε θα είναι πουτσώνες οι καφετέριες τα Σάββατα... :D  

Από τις δυο σχολές που παραθέτεις, δεν έχει σημασία ποια θα τελειώσεις, και οι δυο έχουν τον ανύπαρκτο στο εξωτερικό (όπως όλες οι σχολές της ελληνικής επαρχίας, άσχετα αν ο κάθε μλκς θα προσπαθήσει να σε πείσει για το αντίθετο) και για την ελληνική αγορά εργασίας, όποιος σε περάσει συνέντευξη θα σε δει ως χασούρα 700ευρώ ακόμα κι αν του παράγεις έργο 7000ευρώ/μήνα. Για το ελληνικό δημόσιο, και οι 2 σχολές είναι 15%-18% επί του βασικού. Άποψή μου, μείνε Λαμία, κοντά είναι η Λάρισσα για έξοδο το Σάββατο όπως και η Αθήνα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα καλά τι Πανεπιστήμιο Λαμίας μας λες... Δεν το ξέρεις ότι το ΤΕΙ σου έχει απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας;;;

Ουσιαστικά θες να πας απ'το ένα τμήμα του πανεπιστημίου σε ένα άλλο. Δεν λέω ότι είναι απαραίτητα κακό αλλά πάλι το ίδιο πανεπιστήμιο θα έχεις...

Αν ήταν διαφορετικά τα επαγγελματικά δικαιώματα (δεν ξέρω αν είναι) θα είχε και ένα παραπάνω νόημα.

Μπορείς να κοιτάξεις και την επιλογή του 10% για να μην μπαίνεις στην διαδικασία των πανελληνίων.

Edit:

Εντωμεταξύ και πολύ ζήτηση έχει η σχολή σου (11.000 μόρια) σε σχέση με το τμήμα στην Λάρισα (7.000 μόρια...) αλλά και τα αντίστοιχα τμήματα εντός λεκανοπεδίου έχουν αρκετή διαφορά υπέρ του τμήματος σου (Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ 17.000 μόρια vs. Ψηφιακών Πειραιώς 15.000).

Επεξ/σία από Ihavetheanswers
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις αυτό το πράγμα (Εκτός κι αν παίζει κάποιο αγορακι ή κοριτσάκι στη Λάρισα που σε ενδιαφέρει και ψάχνεις δικαιολογία για να πείσεις τον εαυτό σου).

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Lasombra είπε

Καλά είσαι εκεί... Τώρα που δεν υπάρχει και το ΚΕΥΠ, λογικά δε θα είναι πουτσώνες οι καφετέριες τα Σάββατα... :D  

Από τις δυο σχολές που παραθέτεις, δεν έχει σημασία ποια θα τελειώσεις, και οι δυο έχουν τον ανύπαρκτο στο εξωτερικό (όπως όλες οι σχολές της ελληνικής επαρχίας, άσχετα αν ο κάθε μλκς θα προσπαθήσει να σε πείσει για το αντίθετο) και για την ελληνική αγορά εργασίας, όποιος σε περάσει συνέντευξη θα σε δει ως χασούρα 700ευρώ ακόμα κι αν του παράγεις έργο 7000ευρώ/μήνα. Για το ελληνικό δημόσιο, και οι 2 σχολές είναι 15%-18% επί του βασικού. Άποψή μου, μείνε Λαμία, κοντά είναι η Λάρισσα για έξοδο το Σάββατο όπως και η Αθήνα. 

Δηλαδή έκανα μα****ια που επέλεξα πληροφορική; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mentego είπε

Δηλαδή έκανα μα****ια που επέλεξα πληροφορική; 

Οχι βεβαια, γαμηστερη αποφαση πηρες, αυτο που θελω να πω ειναι οτι για τα ελληνικα παν/μια, καμια σημασια δεν εχει που θα τελειωσεις, ο βαθμος εχει σημασια και ποιον θα εχεις απο κοντα (καθηγητες) κατα κυριο λογο για να σε προτεινει σε καναν εργοδοτη. Αν ησουν στο harvard, θα σου ελεγα να κανεις φουλ pr με συμφοιτητες κυριως, κατοπιν με καθηγητες και τελος βαθμο. 

Μακαρι ναχα γινει κι εγω πληροφορικαριος... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/1/2020 στις 1:53 ΠΜ, Lasombra είπε

Ενθαρυντικα τα λογια σου. Εφόσον δεν αξίζει κανένα απο τα δύο πανεπιστήμια γιατί να μην έκανε προσπάθεια για Αθήνα είτε ειναι ΕΚΠΑ-ΟΠΑ-ΠΑΠΕΙ-ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ.

Επεξ/σία από AgnwstosY
Δημοσ.
11 ώρες πριν, AgnwstosY είπε

Ενθαρυντικα τα λογια σου. Εφόσον δεν αξίζει κανένα απο τα δύο πανεπιστήμια γιατί να μην έκανε προσπάθεια για Αθήνα είτε ειναι ΕΚΠΑ-ΟΠΑ-ΠΑΠΕΙ-ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ.

Μονο το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ έχουν υλική υπόσταση εκτός συνόρων, όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κβαντομηχανικά (ο εκάστοτε καθηγητής ίσως τα ξέρει, ίσως δεν τα ξέρει)! :D 

Της Λαμίας υπάρχει κάμποσα χρόνια ενώ της Λαρισσας πρέπει να είναι νεοσύστατο ή τέλος πάντων να έχει πρόσφατα ιδρυθεί. Τούτο φαίνεται κι από τη διαφορά στα μόρια. Προσωπικά, αν σκοπεύει ο @mentego να εργαστεί εντός συνόρων είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, δε βλέπω λόγο να χάσει ένα έτος από τη ζωή του ώστε να περάσει σε άλλη σχολή οπουδήποτε. Τα ίδια εργασιακά δικαιώματα προσφέρουν όλα τα παρόμοια πτυχία. Η μόνη αιτία που μου φαίνεται λογική για να ξαναδώσει πανελλήνιες με σκοπό να περάσει κάπου στην Αθήνα είναι το ενοίκιο και τα έξοδα, εφόσον κατοικεί στην Αθήνα. Από όσο ξέρω τα ενοίκια στη Λαμία δεν είναι απογειωμένα και η ζωή (τουλάχιστον το 2007-2008) ήταν σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο, αν η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του δεν το επιτρέπει, τότε ας ξαναδώσει πανελλήνιες με σκοπό Αθηναϊκό ίδρυμα.

Να ξεκαθαρίσω, δεν εννοώ ότι δεν αξίζουν τα συγκερκιμένα πανεπιστήμια, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε θεωρείσαι καλός γιατί τελείωσες το πανεπιστήμιο Λαμίας ή το πανεπιστήμιο Αθήνας, το έργο που θα παράγεις θα σε καθορίσει κι ο βαθμός. Το όνομα του ιδρύματος μετρά πολύ μόνο αν είναι κάποιο από τους στυλοβάτες του τρέχοντος κατεστημένου (MIT, UCLA, Cambridge, κτλ).

Δημοσ.

Εγώ πάντως στην θέση του παιδίου θα έκανα μια προσπάθεια για Αθήνα αν και εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατόττητα.Τόσο λόγω την αναγνρισιμότητας των σχολών όσο και της φοιτητικής ζωής.Αθήνα είναι αυτή.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, AgnwstosY είπε

Εγώ πάντως στην θέση του παιδίου θα έκανα μια προσπάθεια για Αθήνα αν και εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατόττητα.Τόσο λόγω την αναγνρισιμότητας των σχολών όσο και της φοιτητικής ζωής.Αθήνα είναι αυτή.

Ούτε καν, καλύτερη φοιτητική ζωή κάνεις σε άλλη πόλη για εμένα σε σύγκριση με αθήνα. Επίσης πληροφορική σπουδάζει, δεν ενδιαφέρεται κανείς που πήρε το πτυχίο, ενδιαφέρονται τι ξέρει να κάνει και τι προτζεκτ έχει να δείξει

• Like 3
Δημοσ.

Μεγάλες οι αποστάσεις στην Αθήνα... Ιδανικά, αν η τσέπη το επιτρέπει φυσικά, η φοιτητική ζωή πρέπει να είναι σε διαφορετική πόλη από το πατρικό. Ωριμάζεις. Απότομα ίσως αλλά ωριμάζεις. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lasombra είπε

Απότομα ίσως αλλά ωριμάζεις. 

Ούτε καν. Αν δεν έχεις εργοδότη να σου ρίχνει σφαλιάρες, δε θα ωριμάσεις ποτέ.

Επίσης κάποιοι που κρίνουν τα μόρια ανά σχολή για να βγάλουν πόρισμα για την ποιότητα, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αν ήταν σε κατσικοχώρι το ΧΧΧ τμήμα και αν η Αθήνα ήταν χωριό, τότε θα βλέπαμε τη ζήτηση.

Γνώμη μου : Μείνε εκεί που είσαι, αν δεν έχεις οικονομικό θέμα. Επειδή σπουδάζει γνωστή μου, μία κλασική σχολή πληροφορικής είναι. Δώσε έμφαση στην προσωπική προσπάθεια, μάθε μόνος/η τεχνολογίες...Δουλειά θα βρεθεί, αλλά θέλει να δείξεις πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...