Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετω παιδια.
Μεχρι τελους αυτου του μηνα πιστευω (πρωτα ο Θεος) να εχω μαζεψει τα χρηματα, και ηθελα την βοηθεια σας να χτισω και εγω ενα PC απ την αρχη.

Ειχα ανοιξει ενα θεμα αλλα τελικα αποφασισα να ανεβασω το ποσο που διαθετω και αυτο ειναι μεχρι 1850€.

Ακομη δεν αποφασησα αν ειναι intel η amd αλλα νομιζω οτι δεν εχω προβλημα να ακουσω την δικη σας αποψη για οτιδηποτε χρειαζεται ενα PC.

Γλυκοκοιταζω λιγο τις παρακατω GPU:
GIGABYTE GEFORCE RTX 2070 SUPER 8GB WINDFORCE OC 3X (GV-N207SWF3OC-8GD) 
https://www.skroutz.gr/s/19927424/Gigabyte-GeForce-RTX-2070-Super-8GB-Windforce-OC-3X-GV-N207SWF3OC-8GD.html (δεν ξερω ομως η τιμη τις αν ειναι με το ΦΠΑ).

και (αν δεν κανω λαθος) για ακομη καλυτερη υποστιριξη σε Linux:

Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Nitro+ SE

https://www.skroutz.gr/s/21105811/Sapphire-Radeon-RX-5700-XT-8GB-Nitro-SE-11293-05-40G.html

Tα pixels τις Nvidia μεγιστη αναλυση: 7680x4320

Tα pixels τις AMD μεγιστη Αναλυση: 5120x2880

Τι λετε, δεν ειναι μεγαλη η διαφορα;

Eνα ακομη που θελω να τονισω και δεν ξερω αν υπαρχει αυτη η επιλογη στην μητρικη, ειναι αν υπαρχουν Case (κουτια) που ενω εχεις π.χ 2 SSD δισκους με 2 λειτουργικα (Windows/Linux) να μποριες να επιλεξεις ποιον δισκο θα εκκινηση το συστημα ωστε να μην μπλεκεις με Bootloaders κτλ.
Δηλαδη να υπαρχει π.χ ενας διακοπτης που πριν πατησω το Power Button να μπορω να επιλεξω τον εναν απ τους 2 δισκους που θα εκκινηση.

Απο εσας θελω τις μαρκες/μοντελα ωστε να ειναι συμβατο σε ολα το pc, και να μπορω στο μελλον να αναβαθμησω αν χρειαστει αλλαγη καποιο κομματι.

Σαν συστημα με αυτα τα χρηματα εμενα μου βγαινει καπως ετσι πανω κατω:

Cases PC 5-6 USB και Power Button στο πανω μερος, και διαφανο απ την μια πλευρα τουλαχιστον
130€                                                                                          

Motherboard
260€     

CPU:
377€          

GPU: 
524€                                                                                     

RAM: 16GB
94€

Fan Case Noctua, 2
60€                                                                                           

Cpu Cooler Noctua NH-D15
85€                                                                              

Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850W
144€                                                             

SSD1, 500GB          
100€                                                                                            

SSD2, 250GB                                                                                                       
50€     

Total:
1824€   

Οθονη εχω την: ''Dell U2713HM''                                                                                     

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλή οθόνη έχεις αλλά έχει αρχίσει και παλιώνει. 

Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αντικατάστασή της με κάποιο 144Hz synked monitor.

Οι τιμές του skroutz είναι τελικές με ΦΠΑ. Απαγορεύεται οι τιμές λιανικής να είναι χωρίς φπα.

Case με 6 usb δεν ξέρω κάποιο, με κουμπί επάνω και διάφανο θα βρούμε πάντως 😉.

Διακόπτη για επιλογή boot sequence πρώτη φορά ακούω, αυτό ρυθμίζεται από το bios, εκτός κι αν ισχύει κάτι ιδιαίτερο με dualboot linux που μου διαφεύγει.

3800X.jpg.fa741b56b0bad67eb2083ea983e309e1.jpg

Με την παραπάνω σύνθεση σου περισσεύουν 250 ευρώ που μπορείς να βάλεις στην άκρη για καινούριο monitor.

-

Αν θες να τα ρίξεις στο build, μπορείς είτε να χωρέσεις μια οικονομική 2080ti,

είτε να πάρεις evga υλοποίηση της 2080 super και Χ570 m/b και κάποια aftermarket ψύκτρα αλλά δεν στο προτείνω.

Οτιδήποτε παραπάνω από την αρχική σύνθεση θεωρώ ότι μειώνει το (όποιο) vfm του συστήματος για χρήση gaming.

-

Αν θες intel, θα ξοδέψεις το υπόλοιπο του budget για ελάχιστο όφελος σε multiplayer gaming κυρίως

9900kf.jpg.c3d9ddcc7e3460a5b77bae8ca853e6c1.jpg

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 3
Δημοσ.

Eυχαριστω για την απαντηση.

Διακοπτη για επιλογη δισκου και εγω δεν εχω δει, θα ηταν καλα αν υπαρχει κατι ετοιμο πανω στο κουτι. 

Το Case ας μην εχει και 6 USB, δεν με πειραζει.

Ας δωσω αυτο το ποσο (1850€) που αναφερω να φτιαξω πρωτα ενα δυνατο PC, και για οθονη σκεφτομαι του χρονου τον χειμωνα.

Εμενα τα παρακατω με γυαλισαν και θελω να με πειτε αν ταιριαζουν και αν ειναι καλα. Δεν ξερω αν ξεχασα κατι.

Kουτι: μου αρεσουν αυτα τα 2 για τα χρηματα που δινω:

1. Corsair iCUE 465X RGB Black

https://www.skroutz.gr/s/20851415/Corsair-iCUE-465X-RGB-Black.html#specs

2. Corsair Carbide Air 740

https://www.skroutz.gr/s/9992226/Corsair-Carbide-Air-740.html#specs

Καρτα γραφικων:

GPU: Gigabyte GeForce RTX 2070 Super 8GB Windforce OC 3X

https://www.skroutz.gr/s/19927424/Gigabyte-GeForce-RTX-2070-Super-8GB-Windforce-OC-3X-GV-N207SWF3OC-8GD.html#specs

Επεξεργαστης: Intel η AMD:

1. Intel Core i7-9700K Box

https://www.skroutz.gr/s/16078408/Intel-Core-i7-9700K-Box.html#specs

2. AMD: δεν γνωριζω, αν υπαρχει κατι ποιο δυνατο στα λεφτα του i7-9700K... πεστε μου.

Μητρικη

Asus Rog Maximus XI Hero 

https://www.skroutz.gr/s/16165610/Asus-Rog-Maximus-XI-Hero.html#specs

Τροφοδοτικο: Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 3:

1. Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 750W Gold

https://www.skroutz.gr/s/19985154/Thermaltake-Toughpower-GF1-ARGB-750W-Gold.html#specs

2. Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850W

https://www.skroutz.gr/s/19832189/Thermaltake-Toughpower-GF1-ARGB-850W.html#specs

3. Corsair RMx White RM750x

https://www.skroutz.gr/s/12586652/Corsair-RMx-White-RM750x.html#specs

ΡΑΜ:

G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GTZRX)

https://www.skroutz.gr/s/15170483/G-Skill-Trident-Z-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZRX.html#specs

Ψυκτρα CPU:

Noctua NH-D15 Brown

https://www.skroutz.gr/s/4754042/Noctua-NH-D15-Brown.html

Ανεμηστηρακια: (δεν ξερω ποσα χρειαζομαι) βλεπω αυτα:

Noctua NF-A12x25 PWM 120mm

https://www.skroutz.gr/s/15252751/Noctua-NF-A12x25-PWM-120mm.html

SSD: Θελω 2. Εναν 500GB (για Windows) και εναν 250GB (για Linux).

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fearless είπε

Eυχαριστω για την απαντηση.

Να σαι καλά, δώστης και λίγο σημασία για να πιάσει τόπο.

Στα 1850 ευρώ χώρεσα 9900KF και 2080 super και στα 1600 ευρώ 3800Χ και 2080 super.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι είναι κρίμα με τα ίδια λεφτά να πάρεις 9700Κ και 2070 super.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Πολύ καλή οθόνη έχεις αλλά έχει αρχίσει και παλιώνει. 

Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αντικατάστασή της με κάποιο 144Hz synked monitor.

Οι τιμές του skroutz είναι τελικές με ΦΠΑ. Απαγορεύεται οι τιμές λιανικής να είναι χωρίς φπα.

Case με 6 usb δεν ξέρω κάποιο, με κουμπί επάνω και διάφανο θα βρούμε πάντως 😉.

Διακόπτη για επιλογή boot sequence πρώτη φορά ακούω, αυτό ρυθμίζεται από το bios, εκτός κι αν ισχύει κάτι ιδιαίτερο με dualboot linux που μου διαφεύγει.

3800X.jpg.fa741b56b0bad67eb2083ea983e309e1.jpg

Με την παραπάνω σύνθεση σου περισσεύουν 250 ευρώ που μπορείς να βάλεις στην άκρη για καινούριο monitor.

-

Αν θες να τα ρίξεις στο build, μπορείς είτε να χωρέσεις μια οικονομική 2080ti,

είτε να πάρεις evga υλοποίηση της 2080 super και Χ570 m/b και κάποια aftermarket ψύκτρα αλλά δεν στο προτείνω.

Οτιδήποτε παραπάνω από την αρχική σύνθεση θεωρώ ότι μειώνει το (όποιο) vfm του συστήματος για χρήση gaming.

-

Αν θες intel, θα ξοδέψεις το υπόλοιπο του budget για ελάχιστο όφελος σε multiplayer gaming κυρίως

9900kf.jpg.c3d9ddcc7e3460a5b77bae8ca853e6c1.jpg

Έχει βγει η 2019 edition του RM και νομιζω ειναι ελαφρώς φθηνότερη. 

Εγώ δεν έχω καταλάβει για το αν προορίζεται για gaming το PC. Νομίζω μπαίνει άνετα 2080 Super μέσα και 9900Κ οπότε γιατί μιλαμε για 9700Κ και και 2070S 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Στα 1850 ευρώ χώρεσα 9900KF και 2080 super και στα 1600 ευρώ 3800Χ και 2080 super.

Δεν χωραει γιατι ειναι +100€ επιπλεον η CPU και +150€ η GPU. Θα ειναι σιγουρα καλυτερα οπως λες με ''Intel Core i9-9900KF Box'' και ''Gigabyte GeForce RTX 2080 Super 8GB Windforce OC''.

Αρχισα να το σκεφτομαι αλλα δεν θελω να αλλαξω κατι απο την συνθεση μου σε κατωτερη αποδοση. Το συζηταμε παντος, θα δω και εγω τι μπορω να κανω να χτυπησω  i9-9900KF και RTX 2080.

17 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει για το αν προορίζεται για gaming το PC. Νομίζω μπαίνει άνετα 2080 Super μέσα και 9900Κ οπότε γιατί μιλαμε για 9700Κ και και 2070S

Ξερω οτι φαινεται λιγο περιεργο αλλα ποιο πολυ θα το χρησημοποιω για ταινιες, μουσικη, ιντερνετ και μετα games, απλα θελω να εχω ενα δυνατο PC και ας μην παιξω games μιας και τα βαρεθηκα τελευταια.

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fearless είπε

Δεν χωραει γιατι ειναι +100€ επιπλεον η CPU και +150€ η GPU. Θα ειναι σιγουρα καλυτερα οπως λες με ''Intel Core i9-9900KF Box'' και ''Gigabyte GeForce RTX 2080 Super 8GB Windforce OC''.

Αρχισα να το σκεφτομαι αλλα δεν θελω να αλλαξω κατι απο την συνθεση μου σε κατωτερη αποδοση. Το συζηταμε παντος, θα δω και εγω τι μπορω να κανω να χτυπησω  i9-9900KF και RTX 2080.

Ξερω οτι φαινεται λιγο περιεργο αλλα ποιο πολυ θα το χρησημοποιω για ταινιες, μουσικη, ιντερνετ και μετα games, απλα θελω να εχω ενα δυνατο PC και ας μην παιξω games μιας και τα βαρεθηκα τελευταια.

Δεν είναι λογικό να χαλάσεις τέτοιο ποσό για την χρήση που λες. Εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα. Θέλω να πω είναι κρίμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, fearless είπε

,απλα θελω να εχω ενα δυνατο PC και ας μην παιξω games.

Καταλαβαίνεις ότι προκαλείς το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική?  άμα είναι ετσι, πάρε ενα apple laptop να τo παίρνεις και στη καφετέρια να φαίνεται, και ας μην το ανοίγεις 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Έχει βγει η 2019 edition του RM και νομιζω ειναι ελαφρώς φθηνότερη

Τι ακριβως εννοεις 2019 edition RM;

20 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Καταλαβαίνεις ότι προκαλείς το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική?  άμα είναι ετσι, πάρε ενα apple laptop να τo παίρνεις και στη καφετέρια να φαίνεται, και ας μην το ανοίγεις 

Εγω εβγαλα ενα Built στα 1850 γιουρο και γραφω εδω για να σιγουρεψουμε τι κολλαει σαν συνολο, και να δουμε την συμβατοτητα που υπαρχει αναμεσα στο υλικο ωστε να το χτυπησω και να μην κανω κανενα λαθος και παραγγειλω κατι που δεν ταιριαζει. 

Το αν θα παιζω 1-2 η 100 παιχνιδια τον χρονο ειναι δικη μου δουλεια. Στην καφετερια δεν βγαινω ποτε και στο σπιτι μου δεν παταει κανεις. Δεν ειμαι εγω ο τυπος που νομιζεις για να κανω εφε, ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ.

Θες να πεις την γνωμη σου για το υλικο που σκεφτομαι να αγορασω με τα δικα μου λεφτα καλος, αν δεν θες μην τρως τον χρονο σου μαζι μου.

Επεξ/σία από fearless
  • Like 1
Δημοσ.

Η μεγιστη αναλυση στις καρτες γραφικων 5120x2880 pixels εναντι με τα 7680x4320 pixels εχουν μεγαλη διαφορα;

Επισης σε καποιες καρτες βλεπω Ταχυτητα Μνημης π.χ 14000 MHz και σε καποιες αλλες δεν αναφερει τιποτα, εχει 

δηλαδη Ταχυτητα Μνημης: -

Δημοσ.

Αφορά τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να δώσει η κάρτα σε ένα μονιτορ. Πρακτικά για σένα δεν  έχει καμία διαφορά διότι δε θα βρεις 8Κ μονιτορ. Από κει και πέρα αυτό που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω, είναι πως αν δεν ασχολείσαι με gaming, είναι άσκοπα τα τόσα χρήματα. Ένα πολύ δυνατό build για ταινίες , μουσική, browsing το κάνεις σαφώς και με κάτω απο 1000 ευρώ. Και ένα build για MH hardcοre gaming άνετα και στα 1300-1400 πχ. Με το περίσσευμα μπορείς να πάρεις μια εξαιρετική οθόνη.  Τώρα αν εννοείς, πως δεν παίζω πολλές ώρες games, αλλά όταν παίζω θέλω ο,τι καλύτερο, τώρα αυτό είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, fearless είπε

Μπορείς να έχεις 9700κ και 2080 super,  άριστος συνδυασμός και γλιτώνεις τα extra 150 για τον 9900κ που η μόνη διαφορά που έχει είναι το hyperthreading ενεργοποιημένο και λίγη  cache παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tsabasid είπε

Αφορά τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να δώσει η κάρτα σε ένα μονιτορ. Πρακτικά για σένα δεν  έχει καμία διαφορά διότι δε θα βρεις 8Κ μονιτορ

Oκ το καταλαβα. 

Για την ταχυτητα μνημης τις καρτας;

9 λεπτά πριν, tsabasid είπε

Τώρα αν εννοείς, πως δεν παίζω πολλές ώρες games, αλλά όταν παίζω θέλω ο,τι καλύτερο, τώρα αυτό είναι άλλη ιστορία

Καταλαβαινω οτι τα παιδια εχουν δικιο και καλα κανουν οσοι συμβουλευουν καποιον να γλυτωσει χρηματα, αλλα οταν ο ιδιος επιμενει σε κατι καλυτερο δεν σημαινει οτι θελει να κανει επιδειξη και οτι εχει χρηματα για πεταμα οπως ειπωθηκε εδω μεσα... να τα λεμε ολα, εγω για παραδειγμα επαιζα πολλες ωρες games και ειπα να ξεκολλησω, ομως επειδη στο κολλημα τον games δεν εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου σκεφτομαι να δωσω περισσοτερα σε cpu/gpu για να μην το μετανιωσω στο μελλον.

Εχω την εντυπωση  με εναν καλο επεξεργαστη οτι θα ειμαι πιο ανετα ακομη και οταν ασχολουμε με απλη χρηση. Μετα ενα αλλο κολλημα που εχω ειναι να δοκιμαζω τακτικα διαφορες διανομες Linux οποτε καταλαβαινεις, οσα περισσοτερα ρεσταρτ τοσο το pc ψιλο γονατιζει, επισης θελω γαματη αναλυση στην οθονη που εχω αλλα και την επομενη που θα παρω στο μελλον και θελω και μια gpu αναλογα με το ποσο που διαθετω, και αντι να ψαξω να βρω καποιον καλο συνδιασμο πρεπει να καθομαι να εξηγω σε μερικους πραγματα που δεν τους αφορουν.

25 λεπτά πριν, Fredman είπε

Μπορείς να έχεις 9700κ και 2080 super,  άριστος συνδυασμός και γλιτώνεις τα extra 150 για τον 9900κ που η μόνη διαφορά που έχει είναι το hyperthreading ενεργοποιημένο και λίγη  cache παραπάνω

Θα ειναι τελειος συνδυασμος οντως.

Την 2080 super με τι τιμη μπορω να την βρω;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fearless είπε

Oκ το καταλαβα. 

Για την ταχυτητα μνημης τις καρτας;

Καταλαβαινω οτι τα παιδια εχουν δικιο και καλα κανουν οσοι συμβουλευουν καποιον να γλυτωσει χρηματα, αλλα οταν ο ιδιος επιμενει σε κατι καλυτερο δεν σημαινει οτι θελει να κανει επιδειξη και οτι εχει χρηματα για πεταμα οπως ειπωθηκε εδω μεσα... να τα λεμε ολα, εγω για παραδειγμα επαιζα πολλες ωρες games και ειπα να ξεκολλησω, ομως επειδη στο κολλημα τον games δεν εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου σκεφτομαι να δωσω περισσοτερα σε cpu/gpu για να μην το μετανιωσω στο μελλον.

Εχω την εντυπωση  με εναν καλο επεξεργαστη οτι θα ειμαι πιο ανετα ακομη και οταν ασχολουμε με απλη χρηση. Μετα ενα αλλο κολλημα που εχω ειναι να δοκιμαζω τακτικα διαφορες διανομες Linux οποτε καταλαβαινεις, οσα περισσοτερα ρεσταρτ τοσο το pc ψιλο γονατιζει, επισης θελω γαματη αναλυση στην οθονη που εχω αλλα και την επομενη που θα παρω στο μελλον και θελω και μια gpu αναλογα με το ποσο που διαθετω, και αντι να ψαξω να βρω καποιον καλο συνδιασμο πρεπει να καθομαι να εξηγω σε μερικους πραγματα που δεν τους αφορουν.

Θα ειναι τελειος συνδυασμος οντως.

Την 2080 super με τι τιμη μπορω να την βρω;

Κατόπιν παραγγελίας στο scroutz, ξεκινάει γύρω στα 700 ευρώ. Μπορείς ωστόσο, να ψαχτείς λίγο στις αγγελίες του φόρουμ, να βάλεις μία ζήτηση,  όλο και κάποιο μέλος θα την πουλάει σφραγισμένη από εξωτερικό σε καλύτερη τιμή και από την κατώτερη του Σκρουτζ. 

Δημοσ.

Nαι κοιταω και θα ψαχτω με αυτην: 

Gigabyte GeForce RTX 2080 Super 8GB

https://www.skroutz.gr/s/19747300/Gigabyte-GeForce-RTX-2080-Super-8GB-GV-N208SGAMING-OC-8GC-rev-1-0.html#specs

Αν την ταιριαξω με αυτον κολλαει, να γλυτωσω και το 40€;

AMD Ryzen 7 3800X Box

https://www.skroutz.gr/s/19344973/AMD-Ryzen-7-3800X-Box.html#specs

Eιναι πιο δυνατος απ τον:

Intel Core i7-9700K Box 

https://www.skroutz.gr/s/16078408/Intel-Core-i7-9700K-Box.html#specs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...