tanasen01 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Φίλος naval architect ανοίγει νέο γραφείο με συνεταίρους και θα χρειαστεί 4 PC για τη δουλειά. Software θα αγοραστεί ξεχωριστά (προγράμματα+άδειες). Αρχικά έχουν θέσει budget 2000€ έκαστο, το οποίο όμως θα ήθελαν να το περιορίσουν κάπως. Γι αυτό προσπαθώ να τον βοηθήσω να βγάλει μια vfm σύνθεση. Ποσό που διαθέτουμε : <2000€ Χρήση υπολογιστή : 2D-3D σχεδιασμός (όχι Rendering) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: ΑutoCAD, Solidworks κυρίως Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Ναι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα για να γίνει προσφορά. Από αυτά που μου χει πει σίγουρα χρειάζεται επεξεργαστή με πολύ δυνατό single core και με smt/hyperthreading. Γι αυτό σκέφτεται i9-9900K καθαρά λόγω solidworks που θέλει έναν πολύ γρήγορο πυρήνα (εγώ σκέφτομαι κ 3800Χ). 32GB μνήμη το ελάχιστο και σίγουρα έναν γρήγορο NVME. Προσπάθησα να βγάλω μια σύνθεση αλλά θέλω κι άλλες γνώμες και σε intel.
pnick Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 8 ώρες πριν, tanasen01 είπε smt/hyperthreading Δεν καταλαβαίνω πού μπορεί να χρειαστεί HT ἠ smt σε AutoCAD και Solidworks, από την στιγμή που δεν θα κάνει rendering. Προσωπικά, θα μοίραζα διαφορετικά τα ποσά, με έμφαση στην STP. Τα πάντα σε αυτά τα προγράμματα τρέχουν σειριακά σε ένα πυρήνα. Έχω και μια δυσκολία να δεχτώ αγορά καινούργιας κάρτας Quadro, αλλά προηγούμενης γενιάς (Pascal εν προκειμένω), αλλά δυστυχώς η φθηνότερη turing είναι η RTX 4000 στα 900€ και πάει πολύ. Θεωρώ ότι η P2200 5gb θα ήταν μια καλή επιλογή για το budget, και επιτρέπει δουλειές μικρής-μεσαίας πολυπλοκότητας με άνεση, και με αέρα μάλιστα για κάτι πιό βαρύ. Για να δώσω και μια άποψη για το πού θα έστρεφα το build, θα προτιμούσα κάτι τέτοιο: Σαν βάση τον 9700ΚF (για την χρήση είναι υπερ-αρκετός), 32gb (2x16gb) μνήμης, αλλά όχι κάτι εξεζητημένο (το πιό οικονομικό σετάκι στα 3200ΜΗz, στους Intel και ειδικά για την χρήση δεν θα παίξει ρόλο), την Quadro P2200 5gb (χωράει στο budget νομίζω), μια πολύ βασική μητρική Ζ390 (όχι πάνω από 150€, στοκ θα τρέχει ο άνθρωπος), έναν μεσαία nvme του 1ΤΒ για OS/apps, ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 550/650w και ένα ποιοτικό κουτάκι στο εύρος 50-100€ το πολύ. Με ένα γρήγορο υπολογισμό όλα τα παραπάνω καλύπτονται με γύρω στα 1400€. Μια αξιοπρεπή 27άρα οθόνη 1440p με περίπου 300-350€ (π.χ. η Dell U2719D) και μένουν 250€ για περιφερειακά και ό,τι άλλο χρειάζεται (επιπλέον storage drives). Νομίζω ότι με τα παραπάνω θα έχει ένα αξιοπρεπέστατο εργαλείο για την συγκεκριμένη δουλειά. 1 1
tanasen01 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 38 λεπτά πριν, pnick είπε Δεν καταλαβαίνω πού μπορεί να χρειαστεί HT ἠ smt σε AutoCAD και Solidworks, από την στιγμή που δεν θα κάνει rendering. Ναι ούτε γω, τον ρώτησα και δεν ήταν σίγουρος γιατί. Ευχαριστώ για τις προτάσεις! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα