Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Αν θέλουν αναβαθμίζουν, ή το κάνει μόνο του το πρόγραμμα. Δεν είναι όμηροι κανενός repo με παλαιές εκδόσεις. Καμία σχέση δηλαδή με το χάος των repos. Τα flatpaks και snaps θα τα δω όταν βγει ο VLC σε αυτά, δηλαδή όχι μόνο για προγραμματιδια με ελάχιστα dependencies.

Είσαι έρμαιος λοιπόν του προγραμματιστή αν επιθυμεί να βάλει autoupdate στο πρόγραμμα του.

Μπορεί να βάλει μπορεί και να μη βάλει, δεν υπάρχει κάποιο γενικό update σύστημα για win32 εφαρμογές.

Το vlc υπάρχει σε snap και σε flatpak εδώ και ένα χρόνο, παίζει να είναι και παραπάνω από 1 χρόνο διαθέσιμο σε flatpak και snap.

https://flathub.org/apps/details/org.videolan.VLC

https://snapcraft.io/vlc

• Απαντ. 288
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, KnightRider είπε

Πως είναι δυνατόν να θεωρείς πρόοδο τα Windows 10 όταν είναι όλο bugs και σε κάθε αυτόματο update να συνεχίζουν να υπάρχουν κι άλλα προβλήματα ???

Πρόοδος θα ήταν αν τα Windows 10 δεν είχαν τόσα bugs,να υποστήριζε παλιότερες συσκευές και να χρησιμοποιούσες παλιούς drivers,να είχε δυνατότητα αν θέλεις να κάνεις updates,να μην διαγράφει τίποτα αυτόματα,να είχε πιο ωραίο interface και φυσικά να μην άλλαζαν την πολιτική.

Τα bugs που λες πιστεύω ότι πρέπει να είσαι μοναδικός.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nikifot είπε

old: good

new: bad

Σε 10 χρονια από τωρα: αΧχΧ πΟυ εΙνΑι ΕκΕινΕς οΙ υΠεΡοΧεΣ εΠοΧεΣ πΟυ τΡεΧαΜε 10ρΙα

Τα ίδια λέγανε και για τα 8άρια!! Oh wait..

Δημοσ.

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά... Επειδή βλέπω πολλές διαμάχες να σας πω και τα δικά μου συμπεράσματα... Δοκίμασα λοιπόν χτες σε hdd να βάλω τα 10 σε core 2 quad με 8gb ram... Ήταν ότι χειρότερο... Με τα 7 το μηχάνημα έτρεχε αρκετά καλά για τα χρόνια του. Όταν όμως μπήκε ssd στο μηχάνημα τότε πάρα την ηλικία του πήγαινε σφαίρα! Τα 7 σε ssd έτρεχαν ποιο αργά!!! Με τα 10 υπήρχε καλύτερη διαχείριση στους πόρους του συστήματος! Οπότε ακόμα και παλιό μηχάνημα να έχετε πρέπει να δοκιμάσετε τα 10 με ssd. Βέβαια δεν νομίζω να έχουν πολλοί τόσο παλιό μηχάνημα... Σε καινούργιους υπολογιστές πολύ πυρηνους δεν το συζητώ καν... Τα 10 είναι μονόδρομος... 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ΟΚ τερματίζει (κακώς) την υποστήριξη, εάν κάποιος κάνει φορματ και βάλει 7ρια θα μπορεί να κάνει τις ανανεωσεις μέχρι σήμερα, ή θα κόψει τελείως την παροχή των updates?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ardi21 είπε

Ανησυχω για το γεγονος οτι απαντησες σοβαρα. Εκτος αν τρολαρεις και συ!

Δεν τρολαρω καθόλου.

Υπάρχουν προγράμματα που η μοκροσοφτ με έντεχνο τρόπο δεν παίζουν σε win10.

Πχ autocad 2006 για όσους ξέρουν το λόγο.

Στο λάπτοπ με τα win10 είναι απαραίτητη , για μένα τουλάχιστον, η εγκατάσταση VMware .

Από την virtual machine me xp , όλα τρέχουν καλύτερα από τα native win 10 στα οποία η vm πατάει!

Για ποιο λόγο τα win10 έχουν lag σε ότι κάνεις?

Και τι στο καλό δεδομένα στέλνουν συνέχεια πίσω.

Εγώ πάντως βγάζω το καλώδιο δικτύου όταν δουλεύω.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, stelrp είπε

Και τι στο καλό δεδομένα στέλνουν συνέχεια πίσω.

Εγώ πάντως βγάζω το καλώδιο δικτύου όταν δουλεύω.

Άδικος κόπος, τα μαζεύει σε log files και τα στέλνει μαζεμένα όταν συνδεθείς πάλι. :) 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω σχόλια απο πολούς πως το linux ( η το mac) είναι "εξωγήινο" για τον απλό χρήστη, κ ειπα να δώσω την οπτική μου.

Ολα τα λειτουργικά  για τον απλό χρήστη, είναι θέμα συνήθειας. Να εξηγηθώ:

Στον απλό χρήστη είτε δώσεις λίνουξ, είτε macos είτε windows, αν μάθει μόνο αυτό που θα του δώσεις, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το χρησιμοποιήσει.

Είναι το ίδιο με το να δώσεις σε εναν iPhone User ενα Αndroid κινητό ή το ανάποδο. Η χρήση -λόγω συνήθειας- θα τον ξενίσει. 

Εκανα το πείραμα αυτό με τα παιδιά μου. Την ημέρα που αρχισαν να χρησιμοποιούν υπολογιστή, τους έδωσα debian με Gnome3, καθώς όλα τα pc στο σπίτι εχουν linux. Τώρα ξέρουν να δουλεύουν το Gnome3, και αν και μπορούν να δουλέψουν πάνω σε windows10, τους φάίνονται "Εξωγήινα΄' και δυσχρηστα.

Επεξ/σία από DooM_STeR
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, noc είπε

Επειδή το έχω δοκιμάσει, να κόψω και κάτι. Σε boot time (και χρόνους έναρξης προγραμμάτων γενικότερα), προφανώς και είναι πιο γρήγορος ο SSD. Από τη στιγμή όμως που θα μπεις στην επιφάνεια εργασίας, σε συνθήκες απλής καθημερινής χρήσης μιλάμε για ελάχιστη διαφορά στην ταχύτητα, στο ίδιο μηχάνημα.

Το επιβεβαιώνω, αλλά με δύο (2) διευκρινήσεις:

- Ο υπολογιστής είχε μεν παλαιά υποσυστήματα (2006-09) αλλά μοντέρνο HDD με Read 121.7 [MB/s] και Write επίσης 121.7 [MB/s] ή μεγαλύτερο, στην καθημερινή πράξη όχι θεωρητικό. Είχε επίσης 8GB μνήμη. Η σύγκριση έγινε με έναν πολύ φτηνό SSD PNY CS900 120GB, που βεβαίως ίδιο ή παρόμοιο έχουν πολλοί χρήστες, αλλά όχι όλοι!

- Ένα παρόμοιο σύστημα με παλαιό HDD μπορεί να έχει Read/ Write γύρω στα 40-50 [MB/s] και αν δεν υπάρχει μπόλικη μνήμη, θα είναι ούτως ή άλλως αργό και με Win7.

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 ώρες πριν, eko13 είπε

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ΟΚ τερματίζει (κακώς) την υποστήριξη, εάν κάποιος κάνει φορματ και βάλει 7ρια θα μπορεί να κάνει τις ανανεωσεις μέχρι σήμερα, ή θα κόψει τελείως την παροχή των updates?

καλή ερώτηση , ο νέος chromium Edge browser που βγαίνει αύριο θα υποστηρίζει Windows 7 για ακόμη ενάμισυ χρόνο , 18 μήνες για την ακρίβεια , το ίδιο ανακοίνωσε και η Google για τον Chrome  18 μήνες ακόμη ,  τώρα για να κλείσει τους server για τα  updates δεν νομίζω γιατι υπάρχουν και αυτοί που αγορασαν την παρατεταμένη υποστήριξη για Windows 7 που πάει μεχρι το 2023 οπότε δεν νομίζω να προβεί σε τέτοια κίνηση , εδώ ακόμη βλέπω έχουν ανοιχτό Windows xp download mode για τα windows 7

Επεξ/σία από ethereum
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, Dellapple said:

Πάντως σε άρματα .... Στην Ελλάδα leo 2 hell windows 95 τρέχουν ... Χωρίς φυσικά update σε τίποτα... Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αυτό.... Αλλά.... Εμένα μου δείχνει το αν δεν χαλάσει μην το φτιάχνεις.... 

Μου λέει! Πως αν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε σε καμιά μάχη ...ο Θεός (του κόσμου) να μας φυλάξει! :P

Δημοσ.

Γενικά υπάρχει τρομερή ημιμάθεια κ καταναλωτική μανία. Ο καθένας έχει γίνει ειδικός κ έχει άποψη από κάτι που άκουσε από έναν φίλο του ή που διάβασε στο internet κ φανατίζεται δίχως λόγο κ αιτία. Ο ένας μιλάει για απαρχαιωμένα repos "ΣΤΑ linux" κ χαρακτηρίζει άσχετους τους χρήστες του, ο άλλος θέλει να έχει το τελευταίο μηχάνημα που υπάρχει, με τέρατα επεξεργαστές κ ram χωρίς να τα αξιοποιεί ούτε στο 10% κ κράζει τους υπόλοιπους που έχουν ένα αξιοπρεπές μηχάνημα για να κάνουν τη δουλειά τους κ που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Το marketing πέτυχε καλά το σκοπό του. Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, το software/operating system βαραίνει, το hardware είναι ανίκανο να σηκώσει το βάρος κ φαύλος κύκλος.

Κ άμα τους πεις ότι: "μπορείς να κάνεις κ τη δουλειά σου έτσι" κ πας να τους ανοίξεις τα μάτια σε χλευάζουν.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, aris1986 είπε

Για σπιτικη χρηση δεν κανει ουτε για VLC. κατω απο <1% παγκοσμίως.

Για τιποτα cloud data center ναι [Να συνδεονται τα αγαπημενα μας windows pcs (90% market share) μαζι με ολα τα αλλα]

Τα γραφόμενα σου δείχνουν απλά ότι δεν το γνωρίζεις, απλά εκφέρεις γνώμη ως κλασικός Έλληνας που τα ξέρει όλα.

Είμαι ένας μπουρτζόβλαχος από επαρχία, με λίγες γνώσεις σε software και μηδενικές σε προγραμματισμό. Παρόλα αυτά χρησιμοποιώ linux (ubuntu) εδώ και 10 χρόνια. Κάνω τα πάντα το ίδιο εύκολα και απλά με τα win, πλην παιχνιδιών.

Ο σχολιασμός σου αντιστοιχεί στο να εκφέρω εγώ γνώμη για εσένα, όταν δεν σε ξέρω και δεν σε έχω δει ποτέ.

• Thanks 2
Δημοσ.

Όσοι 'φοβουνται' το Linux μπορούν να βάλουν Ubuntu ή Mint που είναι πανεύκολα στην χρήση. Τα αβαντάζ είναι πολλά.

1 Καλύπτουν εύκολα το 90% των χρηστών για web surfing, mail και office. To Libre είναι πολύ καλό και ανανεώνεται διαρκώς.

2 Λειτουργικά συστήματα του 2019 και όχι του 2009 (τα Win7)

3 Με το software center κατεβάζεις γρήγορα ένα σκασμό εφαρμογές για όλες τις δουλειές.

4 Ανανεώνονται διαρκώς. Το Ubuntu 18.10 ('παλιό' πια) έχει δωρεάν updates και υποστήριξη ως το 2023!

5 Πολύ πιο ασφαλές για virus, spyware κλπ Επίσης το λειτουργικό στέλνει ελάχιστα (εώς καθόλου) δεδομένα αριστεροδέξια.

6 Χαμηλό memory, cpu usage του λειτουργικού. Εκδόσεις όπως το Lubuntu είναι ιδανικές και για παλιά PC.

7 ΔΩΡΕΑΝ

8 Μην ψαρώνετε, η εγκατάσταση είναι 10λ υπόθεση και είναι ευκολάκι.

9 Updates που γίνονται ενώ δουλευετε, όχι σαν τα Windows που κοιτάς μισή μέρα τη μπλέ οθόνη, όποτε του καπνίσει και θέλει αναβάθμιση.

Έχω 4-5 μήνες που έβαλα Linux και παρότι έχω official 10άρια τα βάζω μόνο στο συρτάρι...

• Like 3
Δημοσ.
21 ώρες πριν, devanir είπε

Γιατί κλαίτε, αφού τα Win10 είναι ακόμα δωρεάν αν έχετε legit copy των Win7.

Και μη φοβού, ψαγμένε μου φίλε. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξη σου, πόσο μάλλον να σε παρακολουθήσει.

Εκτός κι αν ζεις σε αλλον πλανητη, η "παρακολουθηση" στην οποια αναφερεσαι δεν γινεται σε μονο σε προσωπικο επιπεδο, αλλα και σε συλλογικο.

1) Σε προσωπικο επιπεδο, μας ενδιαφερουν οι καταναλωτικες σου συνηθειες ωστε να σου προσφερουμε διαφημισεις και να πέρνουμε ποσοστα. (Δοκιμασε να αναζητησεις ενα τελειως κουλο προιον πχ αποτριχωτη μπαμιας και θα πηξεις στις ακυρες διαφημισεις). Εσενα χεσμενο σε εχουμε, τα λεφτα σου μας νοιαζουν...

2) Σε συλλογικο επιπεδο, μας ενδιαφερει να μαθουμε τι κοινητοποιει την κοινη γνωμη. Ψαξε λιγο τι εγινε με Cambridge Analytica, πως χρησιμοποιηθηκαν τα δεδομενα για να καθοριστει η προεκλογικη καμπανια του Trump στις ΗΠΑ και του Brexit στην Αγγλια. Εσενα χασμενο σε εχουμε, η ψηφος σου μας νοιαζει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...