gto234 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα, ψάχνω για σύνθεση κουτιού για φωτογραμμετρία με budget 1500€. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθεί το Agisoft Metashape. Έχω καταλήξει σε: i7-9700K Nvidia RTX 2060 6GB 32GB RAM δίσκος SSD 970 Evo Plus NVMe PCIe M.2 500GB Θα ήθελα προτάσεις για: κουτί, μητρική, τροφοδοτικό Κάρτα γραφικών AMD αποκλείεται από τη λίστα λόγω ασυμβατότητας του προγράμματος με τους drivers. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για RYZEN αλλά έχω μια αρνητικότητα προς την AMD διότι πάντα κάτι δεν δουλεύει σωστά. Εξηγώ, έχω pc με AMD FX6300 και οι ταχύτητες SATA και USB3 είναι πάντα πίσω σε σχέση με intel. Αυτό έχει να κάνει με την μητρική βέβαια αλλά η γενική μου εμπειρία με τους AMD είναι αυτή, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό με τους καινούργιους cpu's-mobo. Επίσης θα ήθελα γνώμη για κατάστημα που θα μου φτιάξει και σετάρει το σύστημα. Π.χ. Πλαίσιο, e-shop, msystems (αυτά έχω υπόψιν μου προς το παρόν).
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με το pugetsystems είτε θα πας στον 9900Κ είτε σε κάποιον r7 r9 3ης γενιάς. https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Agisoft-Metashape-CPU-Performance-Intel-Core-X-10000-vs-AMD-Threadripper-3rd-Gen-1625/ Επίσης η 1660 super έχει παρόμοιες επιδόσεις στο agisoft metashape με την 2060 και κάνει ένα 100άρικο λιγότερο, χρήματα που θα μπορούσες να δώσεις για τον 9900Κ πχ. Άρα είτε πας για 1660ti/Super όποια βρεις ετοιμοπαράδοτη/φτηνότερη είτε πας σε 2060 super για bump στις επιδόσεις με αύξηση κόστους βέβαια. Σχετικά με τη συναρμολόγηση το msystems έχει τιμές φαρμακείου και το eshop/plaisio τιμές κοσμηματοπωλείου. Στα 1500 ευρώ χαλαρά θα πληρώσεις 200 ευρώ premium για να πάρεις από εκεί. Μπορείς να αγοράσεις είτε συναρμολογημένο από σκρουτζομάγαζο πχ quickshop είτε να αγοράσεις κομμάτια και να πληρώσεις να στα συναρμολογήσει ένας τεχνικός. Γράψε αν σε ενδιαφέρει η παραπάνω λύση αλλιώς να κοιτάξω να δω τι βγαίνει από plaisio/eshop/msystems. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από DiaperCh@nger101 2
gto234 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Η λύση του να αγοράσω κομμάτια σίγουρα βγαίνει πιο φτηνά και παίρνω αυτά που θέλω αλλά δεν ξέρω αν με καλύπτει διότι είμαι σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ίσως ήταν καλύτερο να τα πάρω από ένα μαγαζί με ένα τιμολόγιο αλλιώς μπορεί να τους μπερδέψω και να έχω προβλήματα με το ΕΣΠΑ. Το quickshop δεν το έχω υπόψιν μου, θα μπω να δω τι μπορώ να βρω. Το κακό με το skroutz είναι ότι οι τιμές που φαίνονται σαν πιο φθηνές είναι συνήθως κατόπιν παραγγελίας και τα ετοιμοπαράδοτα είναι αρκετά πιο ακριβά. Ο 9900Κ ίσως είναι overkill για τα project που δουλεύω και κοστίζει κοντά 500€. Ο 9700Κ είναι κοντά στα 350€ που μου φαίνεται πιο Value for Money.
djuan1988 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Λίγο που κοίταξα με ένα google search ένας 3700x είναι γρηγορότερος και από τον 9900k σε Build Dense Cloud και Build Texture στο πρόγραμμα που θες. Δεν έχω φυσικά εμπειρία στο πρόγραμμα αυτό, αλλά μου φαίνεται ότι ένας ryzen θα ήταν καλύτερη επιλογή.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Σου μένει κι ένα μικρό περιθώριο να πάρεις τον Κ αντί του KF αν χρειάζεσαι τα ενσωματωμένα γραφικά ή να πάρεις λίγο καλύτερο κουτί ή κάποιο fan. Αν πας σε amd δεν αγοράζεις την ψύκτρα cpu: https://www.dexter.com.gr/Computers/CPU?product_id=10762 m/b: https://www.dexter.com.gr/MotherBoards?product_id=12823 και είσαι στα ίδια χρήματα πάνω κάτω. 1
gto234 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Πολύ καλό setup που προτείνεις! Το τροφοδοτικο 650W θα επαρκει; Το καταστημα αυτο κάνει και στήσιμο του pc;
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, gto234 είπε Πολύ καλό setup που προτείνεις! Το τροφοδοτικο 650W θα επαρκει; Το καταστημα αυτο κάνει και στήσιμο του pc; Το τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό και rated για λειτουργία στους 50c που σημαίνει ότι θα τη βγάλει καθαρή με πολύωρα workloads το καλοκαίρι. Μην το αλλάξεις για τροφοδοτικό με περισσότερα ονομαστικά watt αν δεν είναι εξίσου ποιοτικό, πχ evga g2/g3 κάποιο gold seasonic, superflower.
gto234 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Την ξέρω την σειρά RM της Corsair απλά έλεγα να πάω στο 750W αντί το 650. Αυτό που με προβληματίζει με το μαγαζί αυτό είναι ότι τα προϊόντα είναι κατόπιν παραγγελίας. Η ψύκτρα του boxed intel δεν είναι καλή; Γιατί μου προτείνεις άλλη; Λόγω θορύβου; Να πω ότι με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο το σύστημα.
pnick Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, gto234 είπε Η ψύκτρα του boxed intel δεν είναι καλή; Γιατί μου προτείνεις άλλη; Λόγω θορύβου; Όχι, απλά οι Intel αυτής της κατηγορίας δεν έχουν ψύκτρα. Οι Be Quiet! είναι εξαιρετικές και ποιοτικές ψύκτρες με χαμηλά επίπεδα θορύβου. Προσωπικά, ίσως να έδινα ένα 20άρικο παραπάνω για την dark Rock 4. Είναι μια χαρά το παραπάνω σύστημα. 1
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, gto234 είπε Την ξέρω την σειρά RM της Corsair απλά έλεγα να πάω στο 750W αντί το 650. Αυτό που με προβληματίζει με το μαγαζί αυτό είναι ότι τα προϊόντα είναι κατόπιν παραγγελίας. Η ψύκτρα του boxed intel δεν είναι καλή; Γιατί μου προτείνεις άλλη; Λόγω θορύβου; Να πω ότι με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο το σύστημα. Δεν χρειάζεσαι 750άρι αν παρολαυτά το θες για ψυχολογικούς λόγους κακό δεν κάνει. Ο intel δεν έχει καθόλου ψύκτρα, αυτή που σου έβαλα είναι οκ, αν θες τελείως αθόρυβη https://www.dexter.com.gr/Coolers?product_id=8562 Αν πάρεις τον 3900Χ η ψύκτρα του είναι οκ, αν θες τελείως αθόρυβη λειτουργία πάλι θα χρειαστείς μια aftermarket. Αν θέλεις ετοιμοπαράδοτα θα πληρώσεις καπέλο στην τιμή. Από το συγκεκριμένο μαγαζί έχω αγοράσει στο παρελθόν, περίμενα καμιά βδομάδα αλλά δεν με πιστόλιασαν, μου τα φέρανε τα πράγματα. 1
gto234 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Αυτό το έτοιμο σύστημα πως σας φαίνεται;
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 56 λεπτά πριν, gto234 είπε Αυτό το έτοιμο σύστημα πως σας φαίνεται; Εσένα πως σου φαίνεται?
gto234 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε Εσένα πως σου φαίνεται? Σαν components ειναι μια χαρά και παραπάνω απο αυτό που υπολόγιζα (rtx 2070) αλλά δεν ξέρω σαν υλοποίηση πως είναι αυτά τα brand name desktop pc's. 1
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, gto234 είπε Σαν components ειναι μια χαρά και παραπάνω απο αυτό που υπολόγιζα (rtx 2070) αλλά δεν ξέρω σαν υλοποίηση πως είναι αυτά τα brand name desktop pc's. Μάλλον κάτι παραπάνω θα βλέπεις γιατί ΔΕΝ ξέρεις μάρκα/μοντέλο m/b, ram συχνότητα/latency, ssd αν είναι nvme/sata/μάρκα/μοντέλο,τροφοδοτικό... Πριν αναρωτιώσουν αν επαρκεί το rm το 650άρι κι εδώ δεν ξέρεις ούτε watt ούτε μάρκα... Ζητάς 32 gb ram, αυτό έχει 16 και σίγουρα την πιο αργή, ζητάς 970 evo ενώ εδώ ''είναι μια χαρά'' ο noname ssd που σιγά μην είναι nvme... Αν έχει κάποια non A 2070, που είναι το πιθανότερο άλλωστε, δεν θα απορούσα αν είναι και ταχύτερη η 2060 super evga sc ultra. Να αφήσω στην άκρη ότι έχει στα 1668!!! ευρώ μόνο 9700Κ... άμα θες να τον πάρεις δεν σου είπε κανείς όχι, αν και δεν είναι καλή επιλογή. Τουλάχιστον μη πληρώσεις τον 9700Κ σαν 10990Κ... Είναι υπερτιμολογημένο, το πόσο εξαρτάται από το πόσο κατιμάς είναι τα parts που δεν ονοματίζονται στα χαρακτηριστικά του. Αν καταλήξεις σε κάποιο έτοιμο τουλάχιστον πάρε Dell Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την κορυφαία υποστήριξη. Γιατί με τη Lenovo βράσ'τα.... Φυσικά και θα πάρεις ότι σ'άρεσει, δικά σου είναι τα λεφτά, αλλά πραγματικά αν θέλεις λύσε μου την απορία που στο καλό τα είδες τα καλά components και δεν τα βλέπω εγώ. 2
gto234 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Φίλε μου κατ' αρχάς σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες και μου έστειλες ένα καλό build. Τωρα αντιπαρέρχομαι το κάπως επιθετικό στυλ και σου λέω ότι ζητάω γνώμες για ένα pc που θα χρησιμοποιηθεί για φωτογραμμετρία. Το ότι δεν έχει 32GB ram το έτοιμο σύστημα δεν είναι πρόβλημα γιατί εύκολα του προσθέτω ακόμα 16GB. Στην περιοχή μου (Κρήτη) δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από καταστήματα και το να αγοράσω από πολλά μικρά μαγαζιά τα κομμάτια δεν παίζει λόγω ΕΣΠΑ. Πρέπει είτε να πάρω ένα ήδη έτοιμο pc είτε custom built από ένα όμως μαγαζί. Γι' αυτό ρωτάω γνώμες και για το έτοιμο ώστε είτε να με ενθαρρύνετε είτε να με αποτρέψετε να το πάρω. Σίγουρα το custom είναι πιο VfM αλλά υπάρχει και ο παράγοντας service,εξυπηρέτηση κλπ. π.χ. με καλύπτεις λέγοντας μου ότι το service της lenovo πάσχει. Τέσπα για να μην μακρυλογούμε, θα κάνω μια έρευνα στα τοπικά μαγαζιά για custom built pc με αυτά που μου προτείνεις και αν βγεί στο budget θα το προτιμήσω. Αλλιώς θα παω σε pre-built brand ή oem pc. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα