Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για αγορά mirrorless φωτογραφικής μηχανής μιας και θέλω να κάνω το βήμα από mobile photography (huawei mate 20 pro) στην πραγματική φωτογραφία! 

Ενδιαφέρομαι για την fujifilm xt100 την έχω βρει από το αγγλικό αμαζον 350 pounds και θέλω να ρωτήσω αν αξίζει η συγκεκριμένη! 

Έχω διαβάσει και δει κάποια reviews με τα σημαντικότερα θέματά της να είναι το βίντεο και το auto focus! 

Θα ήθελα να σημειώσω ότι με ενδιαφέρει αποκλειστικά η φωτογραφία και καθόλου το βίντεο! 

Κάθε πρόταση ευχάριστα καλοδεχούμενη! 

Δημοσ.

Προσωπικά, σαν πρώτη μηχανή για μετάβαση από κινητό, αγόρασα μια Fuji X-A5.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε

Προσωπικά, σαν πρώτη μηχανή για μετάβαση από κινητό, αγόρασα μια Fuji X-A5.

Εντυπώσεις? Γενικά μοιάζουν αυτές οι 2 φωτογραφικές! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, astral7 είπε

Έχω διαβάσει και δει κάποια reviews με τα σημαντικότερα θέματά της να είναι το βίντεο και το auto focus! 

Και η χρονική υστέρηση στο χειρισμό του μενού, λένε. Πάντως από το ελάχιστο χρονικό διάστημα που την έπιασα στα χέρια μου δεν παρατήρσα κάτι τέτοιο.

Η ποιότητα εικόνας φαίνεται κορυφαία για mirrorless αυτής της κατηγορίας τιμής. Αν όμως θες να πειραματιστείς και με άλλους φακούς, το σύστημα της fujifilm δεν είναι φτηνό.

Επεξ/σία από Cntrl+X
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε

Και η χρονική υστέρηση στο χειρισμό του μενού, λένε. Πάντως από το ελάχιστο χρονικό διάστημα που την έπιασα στα χέρια μου δεν παρατήρσα κάτι τέτοιο.

Η ποιότητα εικόνας φαίνεται κορυφαία για mirrorless αυτής της κατηγορίας τιμής. Αν όμως θες να πειραματιστείς και με άλλους φακούς, το σύστημα της fujifilm δεν είναι φτηνό.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τους φακούς! 

Μήπως μπορείς να προτείνεις κάτι εναλλακτικό? 

Επίσης θα μπορούσε η συγκεκριμένη κάμερα να χρησιμοποιήσει φακούς από άλλες εταιρίες? Νομίζω το είχα δει σε κάποιο βίντεο ότι με κατάλληλο αντάπτορα γίνεται... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, astral7 είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τους φακούς! 

Μήπως μπορείς να προτείνεις κάτι εναλλακτικό? 

Επίσης θα μπορούσε η συγκεκριμένη κάμερα να χρησιμοποιήσει φακούς από άλλες εταιρίες? Νομίζω το είχα δει σε κάποιο βίντεο ότι με κατάλληλο αντάπτορα γίνεται... 

Οι φακοί της όμως είναι πολύ καλής ποιότητας. 

Έχεις επιλογές από κινέζικους manual φθηνούς.

https://www.amazon.de/dp/B074Y7Y78Z/ref=sr_1_12?keywords=35mm+manual+for+fuji&qid=1578923966&s=ce-de&sr=1-12

https://www.amazon.de/dp/B01DZAYHXC/ref=sr_1_4?keywords=35mm+manual+for+fuji&qid=1578924014&s=ce-de&sr=1-4

Δημοσ.

Η γνώμη η δικιά μου, που είμαι καινούριος στο σπορ, είναι και ήταν, να πάρω κάτι αρκετά εύχρηστο σαν μετάβαση από κινητό σε φωτογραφική, να μην ξεφεύγει από τα 500€, γιατί όταν εξικιωθω θα μπορώ να πω ναι, την πουλάω και παίρνω κάτι αρκετά καλύτερο με πολλές περισσότερες δυνατότητες.

Αν πήγαινα σε κάτι των 1000€, μέχρι να μάθω να βγάζω αξιόλογες φωτογραφιες, θα είχε πέσει η αξία της στα 500€.

Μπορεί φυσικά και να είναι λάθος ο τρόπος σκέψης μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα και τώρα, 2 μήνες μετά, παρατηρώ ότι δυσκολεύομαι να βγάλω φωτογραφίες με πολύ κόσμο. Βλέπω ότι ο κόσμος φοβάται κάποιον που έχει φωτογραφική μηχανή. Οπότε για street photography αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ περισσότερο το κινητό (Xiaomi Mi 9t Pro) απ' ότι τη φωτογραφική...

Επεξ/σία από cacofonix-3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

Ακόμα και τώρα, 2 μήνες μετά, παρατηρώ ότι δυσκολεύομαι να βγάλω φωτογραφίες με πολύ κόσμο. Βλέπω ότι ο κόσμος φοβάται κάποιον που έχει φωτογραφική μηχανή. Οπότε για street photography αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ περισσότερο το κινητό (Xiaomi Mi 9t Pro) απ' ότι τη φωτογραφική...

Μήπως εκείνη την ώρα επειδή βλέπουν κάμερα νομίζουν ότι εμποδίζουν κάτι που πας να φωτογραφίσεις? Πάντως και εγώ με το κινητό δεν έχω κάποιο θέμα σε Street photography! 

Δημοσ.

Θεωρώ ότι φοβούνται.

Δεν φοβούνται να βγάλουν όλες τους τις προσωπικές στιγμές στα social media, φοβούνται μην τους βγάλει κάποιος φωτό.

Ειδικά με το gdpr ακούνε προσωπικά δεδομένα και τα βάζουν όλα μέσα.

Αν θέλω λοιπόν street photography, ή από απόσταση με το μεγάλο φακό, χαλαρός και light, ή με το κινητό χωρίς να δίνω στόχο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...