DrLo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 36 λεπτά πριν, George b είπε Ανάλογα το που θα πας για φαγητό,συνήθως όσα πιο πολλά αστέρια έχει ένα ξενοδοχείο τόσο πιο αυστηρό είναι σε θέματα υγιεινής,αρκετά ξενοδοχεία - εστιατόρια έχουν το σύστημα HACCP ... Δεν είμαι ούτε εγώ από τους "συνομοσιολόγους" που βλέπει παντού προβλήματα, αλλά - μπορώ να δεχθώ περισσότερο το "εξαρτάται από τον μάγειρα/καταστηματάρχη/προσωπικό" - παρά την διαβεβαίωση οποιουδήποτε ISO/HACCP/συστήματος ποιότητας ... δε δουλεύω στην εστίαση αλλά σε όποιο τομέα έχω δει αντίστοιχες περιπτώσεις, είτε στη δουλειά μου είτε από περιτπώσεις γνωστών που κάνουν ακριβώς αυτό αυτά πολλές φορές υπάρχουν απλά για να υπάρχουν και δε λένε και τίποτα ιδιαίτερο.
czarjuly Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Λαχειο ειναι πολλες φορες οταν τρως εξω ειδικα αν δε ξερεις το μαγαζι,ειχα δουλεψει το 90 σε μπεργκεραδικο και μας ειχαν φερει σε μια φαση κατι μπιφτεκια κατεψυγμενα που ειχαν μια πρασινη αποχρωση....η μανα μου πριν λιγα χρονια κοντεψε να παει απο αιμορραγια μετα απο τροφικη δηλητηριαση απο μακαροναδα με κιμα σε ξενοδοχειο της Ευβοιας
Mansora Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Αυτό που μου έχει πει πάντα να αποφεύγω πολύ καλός φίλος μάγειρας είναι το "πιάτο ημέρας" γιατί συνηθως αποτελείται από ότι τους έχει ξεμείνει και θέλουν να διώξουν.
bluesattack Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Περα απο την κουζινα , που δεν ξερεις τι συμβαινει, υπαρχουν καποια σημαδια που δειχνουν τι ψιλοπαιζει Αν φορανε γαντια οι υπαλληλοι.Αν αλλαζουν γαντια οι υπαλληλοι .Μου εχει τυχει να μου ετοιμαζει στην σχαρα τα σουβλακια με γαντια και με τα ιδια γαντια να μαζευει και χαρτακια απο κανω.Αν δισταζουν να πεταξουν η οχι φαγητο ακομα και σε μπροστα στον πελατη.Επεσε κατω, επεσε στην βιτρινα κλπ.Αν τσιγγουνευονται τις χαρτοπετσετες , το αλατι το πιπερι.Αν ο ντελιβερας πεταγεται ενα λεπτο και ..φτιαχνει και ενα σαντουιτς η παριστανει τον σερβιτορο και σου φερνει την πιτσα στο τραπεζι.Ολα αυτα βεβαια ξεκινανε απο πανω, απο τον προισταμενο η τον ιδιοκτητη. Αν ομως οι πελατες σου ειναι απο αποψη παιδειας... κατηγορια σκυλαδικου εθνικης οδου , γιατι να μπεις στο κοπο ,στο κατω κατω, να βελτιωσεις την ποιοτητα και την εξυπηρετηση ? Και βεβαια , αν ο πελατης κλαιγεται οτι οι μισθοι ειναι πολυ μεγαλοι, θα φαει καποια στιγμη , αυτος και τα παιδια του, και την... αναλογη ποιοτητα, οσο ευαισθητοποιημενος με θεματα υγιεινης να ειναι και ο υπαλληλος. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από bluesattack
filipN Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) - Ένα παλιό απόφθεγμα, λέει ότι κανείς που είναι (από μέσα), δεν μπορεί να δει το ίδιο καθαρά με έναν που βλέπει «από έξω». Και η ζωή μας έχει αποδείξει ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν παντού. - Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όποιος έχει μεγαλώσει σε σπίτι όπου η μάνα ήταν καλή μαγείρισσα και πραγματική «νοικοκυρά» είναι αδύνατον να μην καταλάβει, εκτός αν έχει κάποιο πρόβλημα, αν το φαγητό είναι σωστά παρασκευασμένο και με ποιοτικά υλικά, δεν χρειάζεται τη βοήθεια του «από μέσα». Όπως επίσης ότι μπορεί να καταλάβει, από αυτά που θα δει μπροστά στα μάτια του, τι μπορεί να συμβαίνει σε χώρους που ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση. - Τέλος, στο εξωτερικό και ειδικά σε ορισμένες "ανεπτυγμένες χώρες"-όχι σε όλες-γίνονται όντως σημεία και τέρατα. Και τι διαφορετικό θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από χώρες που εργάζονται, σε μερικά εστιατόρια όχι σε όλα και πάλι, άτομα που έχουν πολλές και συνήθως κακές εξαρτήσεις και είναι οι περισσότεροι αλλοδαποί που στην πατρίδα τους έμπαιναν σε εστιατόριο μόνο σαν πελάτες; Τι μπορείς να περιμένεις από κάποιον που πάει στο χώρο εργασίας ενώ βρίσκεται υπό την επήρεια "ξυδιών" και "ουσιών"; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από filipN
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, filipN είπε - Ένα παλιό απόφθεγμα, λέει ότι κανείς που είναι (από μέσα), δεν μπορεί να δει το ίδιο καθαρά με έναν που βλέπει «από έξω». Και η ζωή μας έχει αποδείξει ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν παντού. - Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όποιος έχει μεγαλώσει σε σπίτι όπου η μάνα ήταν καλή μαγείρισσα και πραγματική «νοικοκυρά» είναι αδύνατον να μην καταλάβει, εκτός αν έχει κάποιο πρόβλημα, αν το φαγητό είναι σωστά παρασκευασμένο και με ποιοτικά υλικά, δεν χρειάζεται τη βοήθεια του «από μέσα». Όπως επίσης ότι μπορεί να καταλάβει, από αυτά που θα δει μπροστά στα μάτια του, τι μπορεί να συμβαίνει σε χώρους που ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση. - Τέλος, στο εξωτερικό και ειδικά σε ορισμένες "ανεπτυγμένες χώρες"-όχι σε όλες-γίνονται όντως σημεία και τέρατα. Και τι διαφορετικό θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από χώρες που εργάζονται, σε μερικά εστιατόρια όχι σε όλα και πάλι, άτομα που έχουν πολλές και συνήθως κακές εξαρτήσεις και είναι οι περισσότεροι αλλοδαποί που στην πατρίδα τους έμπαιναν σε εστιατόριο μόνο σαν πελάτες; Τι μπορείς να περιμένεις από κάποιον που πάει στο χώρο εργασίας ενώ βρίσκεται υπό την επήρεια "ξυδιών" και "ουσιών"; Μαλλον εσυ εισαι υπο την επήρεια ξυδιων.. Θα καταλαβεις αμα στο παγκο που εκοψε το ωμο κουοπουλο κοψει τη σαλατα? Θα καταλαβεις αμα του επεσε το σαλαμι και απλα το ξεπλυνε με νερο και το πεταξε μεσα στο σαντουιτς? Θα καταλαβεις αμα το κρεας ειναι καλο ή οχι αμα μια ζωη τρως αντιστοιχης ποιοτητας κρεας? Οχι οτι αμα ετρωγες μονο τα καλυτερα θα ξεχωριζες τη γευση στο κακο κρεας με τοσες σαλτσες απανω..
filipN Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Μαλλον εσυ εισαι υπο την επήρεια ξυδιων.. Θα καταλαβεις αμα στο παγκο που εκοψε το ωμο κουοπουλο κοψει τη σαλατα? Θα καταλαβεις αμα του επεσε το σαλαμι και απλα το ξεπλυνε με νερο και το πεταξε μεσα στο σαντουιτς? Θα καταλαβεις αμα το κρεας ειναι καλο ή οχι αμα μια ζωη τρως αντιστοιχης ποιοτητας κρεας? Οχι οτι αμα ετρωγες μονο τα καλυτερα θα ξεχωριζες τη γευση στο κακο κρεας με τοσες σαλτσες απανω.. Εσύ υπό την επήρεια των ημερών;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, filipN είπε Εσύ υπό την επήρεια των ημερών; Δεν απαντας ομως. Οχι οτι ειναι απαραίτητο, ρητορικες ηταν οι ερωτησεις. Εχεις φαει βρωμικο και εγλυφες και τα δακτυλα σου. Ολα τα αλλα ειναι παραισθησεις δικες σου για να "χαιδευεις" τον εγωισμο σου οτι ξερεις να διαλεγεις κλπ
Dinos1973 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 16 ώρες πριν, Visehrad είπε Καλησπέρα σε όλους, Λέω να ξεκινήσω ένα θέμα που μας αφορά όλους μας. Η ερώτηση απευθύνεται σε αυτούς που έχουν δουλέψει σε ταβέρνες, εστιατόρια, fast food. Κατά πόσο τελικά τηρούνται οι κανόνες υγιεινής? Τι έχουν δει τα ματάκια σας εκεί? Σε ένα παρόμοιο νήμα στο εξωτερικό διάβασα σημεία και τέρατα. Καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται και στην χώρα μας γιατί είμαστε λάτρεις του φαγητού. Πόσο πρέπει να φοβόμαστε όταν θα φάμε κάτι εκτός σπιτιού? Μακάρι οι φτωχοί το πνεύματι!!!!!
gorilas13 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Ξεκινάμε απ'το ο κόσμος δεν ξέρει να τρώει ώστε να ξεχωρίσει την ποιότητα και το τι τρώει. Είμαι σίγουρος ότι σε μεγάλο ποσοστό ειδικά κάτοικοι μεγαλουπόλεων δεν ξέρουν καν να ξεχωρίσουν χοιρινό απο μοσχάρι. Μου έχει τύχει σε ταβέρνα πραγματικά το κρέας να βρωμάει..και 8-9 άτομα παρέα μου δεν καταλάβαιναν τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις