Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Λέω να ξεκινήσω ένα θέμα που μας αφορά όλους μας. Η ερώτηση απευθύνεται σε αυτούς που έχουν δουλέψει σε ταβέρνες, εστιατόρια, fast food.

Κατά πόσο τελικά τηρούνται οι κανόνες υγιεινής? Τι έχουν δει τα ματάκια σας εκεί? Σε ένα παρόμοιο νήμα στο εξωτερικό διάβασα σημεία και τέρατα. 

Καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται και στην χώρα μας γιατί είμαστε λάτρεις του φαγητού. Πόσο πρέπει να φοβόμαστε όταν θα φάμε κάτι εκτός σπιτιού?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arwindan είπε

Καλύτερα να μην ξέρεις και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το φαγητό όταν βγαίνεις έξω. 

Ναι είναι μία λογική και αυτή αλλά με ενδιαφέρει να ξέρω τι καταλήγει μέσα μου...Ποτέ δεν θα κόψουμε αυτή την συνήθεια αλλά να ξέρουμε με πόσο μέτρο να συνεχίσουμε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και δεν είναι μόνο η εστίαση.

Σε πολλά θέματα αν ήξερες από "μέσα" τι παίζει... ο ένας δουλεύει τον άλλον

Επεξ/σία από Γιαούρτι
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω δουλέψει σε 5 μαγαζιά και σε κανένα δεν έχω πει, εκεί δεν ξανατρωω.  Δεν μιλάω για την ποιότητα των υλικών και εάν το αφεντικό ψάχνει το φτηνότερο τυρί ας πούμε, αλλά για την καθαριότητα. Πιστεύω ότι πιο σημαντικό ρόλο παίζει ο υπάλληλος διότι,  παίζει πολύ τώρα τελευταία να νομίζουν ότι έτσι παίρνουν εκδίκηση από το αφεντικό. 

Για να μην είμαι παράλογος έχω δει σκηνικά έπεσε τυρί κάτω το πήρε,  το επλυνε και το έβαλε αλλά όχι να το επιβάλει το αφεντικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ βασικο και συχνο σε σουβλατζιδικα,τα κρεατα που μενουν,ζεστενονται για την επομενη μερα ειδικα ο γυρος,το οποιο ειναι αντιθετο στους κανονισμους,τα κρεατα μισοψηνονται και διατηρουνται σε λαδι για ωρες ή αν μεινουν μπαινουν στο ψυγειο.Σαλατες πολλες φορες δεν πλενονται,εννοειτε οτι και ''φρεσκοληγμενα'' παντα χρησιμοποιουνται.Τα λαδια στις φριτεζες αλλαζουν σπανια επισης.

Επεξ/σία από Shadows
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Visehrad είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Λέω να ξεκινήσω ένα θέμα που μας αφορά όλους μας. Η ερώτηση απευθύνεται σε αυτούς που έχουν δουλέψει σε ταβέρνες, εστιατόρια, fast food.

Κατά πόσο τελικά τηρούνται οι κανόνες υγιεινής? Τι έχουν δει τα ματάκια σας εκεί? Σε ένα παρόμοιο νήμα στο εξωτερικό διάβασα σημεία και τέρατα. 

Καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται και στην χώρα μας γιατί είμαστε λάτρεις του φαγητού. Πόσο πρέπει να φοβόμαστε όταν θα φάμε κάτι εκτός σπιτιού?

ΤΔΠ = ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΙΕΤΑΙ

Δημοσ.

εγω σε ξενοδοχεια που εχω δουλεψει και σε ζαχαροπλαστεια πρεπει να πω οτι σε ολα θα ετρωγα,πολυ καλες συνθηκες υγιεινης.

Δημοσ.

Παραπλήσιο με αυτό που λέτε βαρύ 5* Resort Χαλκιδικής τίγκα στις κατσαρίδες πάνω στα λινα στις αποθήκες από τότε όταν το είδα πάντα σεντόνι στις διακοπές μου... 

Δημοσ.

Ο ευαγγελατος δεν είχε κάνει ρεπορτάζ πιο παλιά ? Πραγματικά δεν πετιέται τίποτα . Αν δεν το μαγειρέψεις μόνος σου ,παίρνεις τα ρίσκα σου .

Δημοσ.

Έχει διαφορά αναλογα το μαγαζί πχ σουβλάκια, μπεργκεραδικο η τύπου goodys. 

Στα σωστά σουβλατζιδικα που δουλεύουν χρονια ξέρουν και εκτιμούν από πριν στο περίπου πόσοι θα έρθουν και με βάση τις εκτιμήσεις ετοιμάζουν τις ποσότητες που θα κάνουν, κρέατα ντομάτες πατάτες κτλ. Ξέρω ότι σε σουβλατζιδικο της περιοχής αλλάζουν το λάδι κάθε ημέρα. Σε άλλο σουβλατζιδικο ετοιμάζουν αυτοί τα σουβλάκια μόνοι τους και μέχρι το απόγευμα έχουν ξεπουλήσει και κλείνουν το μαγαζί. Στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύω ότι η ποιοτητα και η υγιεινή αποτυπώνεται στην γεύση αν και δεν μπορω να είμαι απόλυτος. Ο γύρος είναι η χειρότερη ποιότητα κρέατος και πλέον δεν τρώω καθόλου γιατί μου πέφτει βαρύς και με πειράζει στο στομάχι. 

Σίγουρα το πιο υγιεινό ειναι να φτιάξεις κάτι στο σπίτι. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lumini είπε

ΤΔΠ = ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΙΕΤΑΙ

Και όμως σε μικρή ταβέρνα που είχα δουλέψει αλλά και σε μεγάλο 5αστερο ξενοδοχείο αν υπήρχε η υποψία ότι κάτι δεν ήταν καλό ή είχε αρχίσει να μυρίζει κλπ πήγαινε στα σκουπίδια με συνοπτικές διαδικασίες.

Τώρα όπως είπε και ο πιο πάνω η καθαριότητα  εξαρτάται και από το καθε μαγειρα. Αν πλένει καλά τα χέρια του, αν προσέχει μη πιάνει κοτόπουλα πχ και ύστερα κάτι άλλο. Μην κόβει σε βρώμικο πάγκο κοπής κλπ Φυσικά θα φάει παρατήρηση άμα τον δούμε αλλά πολλοί είναι στα τέτοια τους

Δημοσ.

Είναι πάνω από όλα θέμα ανθρώπων.Στον στρατό ήμουν μάγειρας σε στρατόπεδο περίπου 150 ανθρώπων.Ήμασταν μια καλή ομάδα στα μαγειρεία,φροντίζαμε να έχουμε τον χώρο,τα σκεύη και το φαγητό όσο πιο καθαρά μπορούσαμε.Όχι γιατί είχαμε καμιά τρελή πίεση,αλλά επειδή μας άρεσε αυτό που κάναμε και αντιλαμβανόμασταν την ευθύνη.Η προηγούμενη σειρά που αντικαταστήσαμε ήταν άστα να πάνε.Και η διαφορά φυσικά αποτυπωνόταν στο αποτέλεσμα.

• Like 2
Δημοσ.

Ειδικά αυτό με το λάδι είναι μεγάλος μύθος, οτι δεν το αλλάζουν κλπ. Δοκιμάστε να τηγανίσετε πάρα πολλές φορές στο ίδιο λάδι και θα δείτε ότι μετά απο ενα σημείο το προιόν δεν μπορεί να βγει στον πελάτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα το που θα πας για φαγητό,συνήθως όσα πιο πολλά αστέρια έχει ένα ξενοδοχείο τόσο πιο αυστηρό είναι σε θέματα υγιεινής,αρκετά ξενοδοχεία - εστιατόρια έχουν το σύστημα HACCP που σημαίνει ότι πρέπει όλο το προσωπικό που δουλεύει στην κουζίνα και στο εστιατόριο να τηρεί κανόνες υγιεινής,γίνονται τακτικοί έλεγχοι και παίρνουν και πολλές φόρες και δήγματα από φαγητά,πάγκους κτλ ώστε να ελέγξουν αν υπάρχει κάποια μόλυνση.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και ξενοδοχεία-εστιατορια που πουλάνε ότι μείνει από την προηγούμενη μέρα ή ακόμη κ οτι δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής,αλλά οταν υπάρχει κίνδυνος να χάσεις την επιχείρηση σου και να πληρώσεις και πρόστιμο αν κάποιος πάθει κάτι,οι πιο πολλοί δεν παίρνουν το ρίσκο να πουλήσουν παλιό -χαλασμένο φαγητό.

Επίσης προτιμάμε  μέρη που έχουν πάρα πολύ κόσμο,που σημαίνει ότι το φαγητό που πουλάνε είναι δύσκολο να μείνει για την επόμενη.

Επεξ/σία από George b
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...