Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Την Πέμπτη αγόρασα από το πλαίσιο μια s2719dgf για να τη χρησιμοποιήσω με 3600 και 5700xt. Η προηγούμενη οθόνη/τηλεόραση μου ήταν μια 1080p 60hz ips.

Το πρόβλημά που αντιμετωπίζω είναι πως όταν χρησιμοποιώ την οθόνη στα 144hz νιώθω ότι έχει παραπάνω motion blur (ή κάτι παρόμοιο) από την παλιά οθόνη μου. Την παλιά μου την χρησιμοποιούσα με το response time στο fast και δεν ένιωθα κάποιο αισθητό blur.

Όμως με την Dell στα 144hz και το response time στο fast στο csgo νιώθω λες και έχω ενεργοποιήσει το motion blur. Με το response time στο normal γίνεται χειρότερο, και στο very fast έχω πολύ overshoot.

Το περίεργο είναι ότι όταν κάνω cap στα 60 fps τα παιχνίδια με freesync, το blur καλυτερεύει και είναι σχεδόν ίδιο με την παλιά μου οθόνη.

Τώρα επειδή προέρχομαι από 60hz σε ps4 δεν ξέρω αν φταίει ότι δεν έχω συνηθίσει τα 144hz, αν είναι ελαττωματική η οθόνη μου ή αν αυτό είναι γενικό πρόβλημα του μοντέλου.

Επειδή έχω δει πως μερικά παιδιά στο forum όπως ο @Dantε έχουν την ίδια οθόνη, παρακαλώ βοηθήστε αν μπορείτε. Επίσης ξέρετε τι ισχύει με τις επιστροφές οθόνης στο πλαίσιο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Πως έχεις συνδέσει την οθονη;

Με το καλώδιο που είχε το κουτί, HDMI 2.0 από όσο ξέρω είναι και το έβαλα στα 144hz. Νομίζω αυτό που με ενοχλεί είναι το ghosting ή overshoot.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, John_on_PC είπε

Με το καλώδιο που είχε το κουτί, HDMI 2.0 από όσο ξέρω είναι και το έβαλα στα 144hz. Νομίζω αυτό που με ενοχλεί είναι το ghosting ή overshoot.

Το καλυτερο setting ειναι το normal.

Τωρα bluriness δεν εχω παρατηρησει.Ghosting δεν εχει ουτε για πλακα.Overshoot στο super fast,ναι εχει.

Θα σου ελεγα να βρεις και ενα αλλο καλωδιο να δοκιμασεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το καλυτερο setting ειναι το normal.

Τωρα bluriness δεν εχω παρατηρησει.Ghosting δεν εχει ουτε για πλακα.Overshoot στο super fast,ναι εχει.

Θα σου ελεγα να βρεις και ενα αλλο καλωδιο να δοκιμασεις.

Εσύ ποιο καλώδιο χρησιμοποιείς; Δεν βρήκα κάπου ένα display port 1.2a να αγοράσω. Στο super fast τα άσπρα γράμματα πχ αφήνουν μπλε χρώμα από πίσω καθώς κουνιούνται. Στο normal εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται τελείως blurry όταν γυρνάω, ακριβώς όπως και στο normal της παλιάς μου οθόνης. Δεν ξέρω τι να κάνω, μπορεί να ζητήσω ανταλλαγή αν δεν το συνηθίσω σε 2 - 3 ημέρες.

Btw συγνώμη αν μπερδεύω τα ονόματα των effect (overshoot κτλ), από YouTube τα Ψαχνά για να βρω τι σημαίνει το καθένα.

Επεξ/σία από John_on_PC
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Εσύ ποιο καλώδιο χρησιμοποιείς; Δεν βρήκα κάπου ένα display port 1.2a να αγοράσω. Στο super fast τα άσπρα γράμματα πχ αφήνουν μπλε χρώμα από πίσω καθώς κουνιούνται. Στο normal εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται τελείως blurry όταν γυρνάω, ακριβώς όπως και στο normal της παλιάς μου οθόνης. Δεν ξέρω τι να κάνω, μπορεί να ζητήσω ανταλλαγή αν δεν το συνηθίσω σε 2 - 3 ημέρες.

Displayport χρησιμοποιω.

Παρε ενα να δοκιμασεις,μην αλλαζεις τσαμπα την οθονη δηλαδη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Displayport χρησιμοποιω.

Παρε ενα να δοκιμασεις,μην αλλαζεις τσαμπα την οθονη δηλαδη.

Από που το αγόρασες ή βάλε ένα λινκ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, John_on_PC είπε

Από που το αγόρασες ή βάλε ένα λινκ.

Ουτε που θυμαμαι.

Δεν ειχα κοιταξει καν τι εκδοση ηταν.

Γενικα μη το πολυψειριζεις,παρε μια καλη μαρκα μονο.

Δημοσ.

Και εγω με το HDMI καλώδιο που είχε στη συσκευασία είμαι ακόμη.
Δεν εχω κανένα πρόβλημα ούτε με bluriness και φυσικά καθόλου ghosting.
Σύνδεση με την HDMI2 port και ρυθμίσεις: Preset mode Standard, Brightness 20%, Contrast 70% (αν και νομίζω οτι δεν παίζουν ρόλο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ δεν βλέπω blur και συμφωνώ με τον Dante ότι το καλύτερο setting στο response time είναι το normal αλλιώς έχει έντονο overshoot. Η διαφορά στο motion από το HDMI 144hz στο DP 155hz ήταν ασήμαντη στα δικά μου μάτια.

Μήπως έχεις ενεργοποιήσει τίποτα στους driver ή στα games που ρίχνει την ανάλυση για να κρατάει ψηλά το fps;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, elpenor είπε

Και εγώ δεν βλέπω blur και συμφωνώ με τον Dante ότι το καλύτερο setting στο response time είναι το normal αλλιώς έχει έντονο overshoot. Η διαφορά στο motion από το HDMI 144hz στο DP 155hz ήταν ασήμαντη στα δικά μου μάτια.

Μήπως έχεις ενεργοποιήσει τίποτα στους driver ή στα games που ρίχνει την ανάλυση για να κρατάει ψηλά το fps;

Όλα off τα έχω εκτός από το freesync.

Δημοσ.
Στις 12/1/2020 στις 9:23 ΜΜ, elpenor είπε

Έχω καταλήξει πως για εμένα το καλύτερο setting είναι το super fast με το freesync στο and optimized, τουλάχιστον για fps παιχνίδια.

Με αυτά δεν βλέπω σχεδόν καθόλου blur και ο τέως έχει overshoot αλλά το προτιμώ από το blur και με λίγο χαμηλότερο contrast το overshoot δεν φαίνεται τόσο πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...