tzimasr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Χαίρετε ποιος είναι ο καλύτερος-ταχύτερος Μ2 nvme; Βλέπω στα στατιστικά ότι ο καλύτεροw είναι αυτός της Gigabyte (R:5000mb/s & W:4400mb/s) https://www.skroutz.gr/s/19519048/Aorus-NVMe-Gen4-1TB.html#specs Όμως σαν όνομα και αξιοπιστία της Samsung βλέπω https://www.skroutz.gr/s/17274624/Samsung-970-Evo-Plus-1TB.html#specs ή https://www.skroutz.gr/s/14939696/Samsung-970-PRO-1-0TB.html#specs O πρώτος έχει σχεδόν την διπλάσια ταχύτητα. Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο; Θέλω βασικά να είναι ο καλύτερος. Ο πιο γρήγορος. Από χωρητικότητα θα ήθελα 500gb αλλά δεν υπάρχει 500αρης που να είναι το ίδιο γρήγορος με το 1tb άρα αν δεν υπάρχει σε 500 ψάχνω 1tb. Έχω Asus z170-a, intel 6700k, Asus 1060 6gb, trascend ssd 250gb. Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iparou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, tzimasr είπε Χαίρετε ποιος είναι ο καλύτερος-ταχύτερος Μ2 nvme; Βλέπω στα στατιστικά ότι ο καλύτεροw είναι αυτός της Gigabyte (R:5000mb/s & W:4400mb/s) https://www.skroutz.gr/s/19519048/Aorus-NVMe-Gen4-1TB.html#specs Όμως σαν όνομα και αξιοπιστία της Samsung βλέπω https://www.skroutz.gr/s/17274624/Samsung-970-Evo-Plus-1TB.html#specs ή https://www.skroutz.gr/s/14939696/Samsung-970-PRO-1-0TB.html#specs O πρώτος έχει σχεδόν την διπλάσια ταχύτητα. Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο; Θέλω βασικά να είναι ο καλύτερος. Ο πιο γρήγορος. Από χωρητικότητα θα ήθελα 500gb αλλά δεν υπάρχει 500αρης που να είναι το ίδιο γρήγορος με το 1tb άρα αν δεν υπάρχει σε 500 ψάχνω 1tb. Έχω Asus z170-a, intel 6700k, Asus 1060 6gb, trascend ssd 250gb. Ευχαριστώ πολύ! Μην ξεγελιέσαι από το μάρκετινγκ των εταιριών για τις ταχύτητες μιας και αυτές που βλέπεις είναι sequential δηλαδή αφορούν μεταφορές μεγάλου όγκου δεδομένων. Με εξαίρεση ειδικές χρήσεις/περιπτώσεις, δεν πρόκειται να σου χρειαστούν ούτε να τις δεις στην καθημερινή χρήση. Εξαρτάται λοιπόν τη χρήση που θες. Σε καθημερινές συνθήκες αυτό που σε ενδιαφέρει είναι τα random read/writes ειδικά σε QD1. Ο ταχύτερος στον συγκεκριμένο τομέα (στα reads) είναι ο Adata SX8200 Pro (πολύ ταχύτερος από τους Samsung), αρκεί να μην τον δουλεύεις σχεδόν γεμάτο, γιατί οι ταχύτητες πέφτουν αρκετά. Παραθέτω το πιο πρόσφατο review του Anandtech που έχει πολλούς δίσκους να πάρεις μια ιδέα. https://www.anandtech.com/show/15139/the-adata-xpg-sx6000-pro-1tb-ssd-review Αφορά τον SX6000 pro, αν ψάξεις στο συγκεκριμένο site θα βρεις και του SX8200 Pro. Έχε υπόψη σου ότι είναι double sided και υπάρχει (μικρη) περίπτωση να μην ταιριάζει σε λαπτοπ. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2020 από iparou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzimasr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Η δουλειά εκτός της καθημερινής χρήσης word κλπ γραφείου είναι ως scratch disk για μεγάλα και μικρά αρχεία photoshop αλλά και render σε premiere... Δηλαδή "είναι τα random read/writes ειδικά σε QD1";;; Δηλαδή ο gigabyte είναι πιο αργός από τον adata; και ο samsung πιο αργός από τον adata; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iparou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έκανα edit το παραπάνω ποστ μου με λινκ. Διάβασε το review. Δεν ξέρω για χρήση rendering όμως (αν εκμεταλλεύεται το sequential read/write). Θα σε κατατοπίσει κάποιος πιο έμπειρος φίλος επί αυτού. Κι εδώ αυτόν προτείνουν τα παιδιά για rendering. Είναι εξαιρετικός δίσκος (κάνε ένα search στο ινσομνια, τον προτείνουν πολλοί και για διάφορες τον συγκεκριμένο). Περίμενε όμως να σου πει τη γνώμη του και κάποιος από τους γκουρού εδώ. https://www.insomnia.gr/search/?&q=SX8200&type=forums_topic&page=1&search_and_or=or Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2020 από iparou 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzimasr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Ένας nvme Corsair mp600 ή ο Aοrus που λέω παραπάνω θα παίζει κανονικά σε φουλ ταχύτητες με ένας ryzen 2700x σε μητρική Asus 470x pro; Θέλει pcie 4.0; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, tzimasr είπε Θέλει pcie 4.0; Θέλει pcie 4.0 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzimasr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Διαβάζω ότι κάποιες μητρικές 470χ θα μπορούν να πάρουν pcie 4 όπως και η asus Prime 470x pro. Ισχύει; Ή θα τρέχουν μόνο αν έχεις τρίτης γενιά ryzen; Με τον 2700x θα τρέχει ο Mp600; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzimasr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hyperlost Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Στις 17/1/2020 στις 11:45 ΠΜ, tzimasr είπε Διαβάζω ότι κάποιες μητρικές 470χ θα μπορούν να πάρουν pcie 4 όπως και η asus Prime 470x pro. Ισχύει; Ή θα τρέχουν μόνο αν έχεις τρίτης γενιά ryzen; Με τον 2700x θα τρέχει ο Mp600; Mε τον 2700Χ δεν θα δεις pcie4, Θες σειρά 3000 ή 4000 για pcie 4 support. To ότι με νεώτερο BIOS έδωσαν επιλογές pcie4 σε 470X και Β450 budget μητρικές δεν σημαίνει ότι αυτό θα λειτουργεί στις φουλ ταχύτητες που παίζει στα 570, ούτε ότι θα σου ξεκλειδώσει όλα τα pcie 3 σε 4 generation. Μπορεί να ξεκλειδώσει μόνο το πρώτο Pcie της κάρτας γραφικών σε gen4. Τα BIOS update και οι δυνατότητες εξαρτώνται από τον κάθε κατασκευαστή. Δες εδώ. Αλλά όπως και να έχει δεν θα έχεις με τον 2700Χ pcie4, δεν το υποστηρίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Άποψη για τον intel 660p 512 GB? Τον έχω πάρει ήδη, αλλά είναι στο κουτί του ακόμα. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, θα ήθελα όμως να είναι (έστω και λίγο) ανώτερος του 256 GB Patriot Scorch που θα αντικαταστήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzimasr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Είμαι έτοιμος στο να αγοράσω έναν SSD m2 μεγέθους ενός terabyte. Θέλω ο σκληρός να είναι ο καλύτερος δυνατός για render davinci premiere pro καθημερινή χρήση word photoshop και λοιπά. Γενικά δουλεύω πολλά αρχεία μικρού μεγέθους αλλά και πολλά αρχεία μεγάλου μεγέθους. Ποιος είναι ο καλύτερος που κάνει τα πάντα τέλεια. Αυτή τη στιγμή θα τον βάλω στο σύστημα που έχω με έναν intel 6700κ και asus z170a αλλά θέλω να είναι future proof γιατί θα αναβαθμίσω και σε pcie τέταρτης γενιάς καθώς θα πάω ίσως σε threadriper ή σε 3900x. Ανεξάρτητα από την τιμή ποιος είναι ο καλύτερος; Κι αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για ποιό λόγο όλοι προτείνουν τον adata 8.200 pro. Αξίζει να πάω σε αυτόν και όχι στον aorus με το pcie τέταρτης γενιάς ή σε Samsung Σας ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 6 μήνες και ακόμα ψάχνεσαι ? https://www.skroutz.gr/s/14939696/Samsung-970-Pro-1TB.html?from=catspan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει καλύτερος NVME για όλες τις χρήσεις. Υπάρχει όμως NVME που δίνει το καλύτερο value για τα λεφτά του και είναι ο Adata 8200 pro, με 150 ευρώ παίρνεις 1TB και φανταστικές ταχύτητες εκεί που υπάρχει συνήθως η καθυστέρηση στο μέσο χρήστη (load windows, load game και γενικά random 4k). Μετά με 193 παίρνεις τον 1TB Samsung Evo Plus που είναι overall από τους πιο γρήγορους NVME που υπάρχουν, αρκετά καλό value for money ιδίως αν χρησιμοποιείς τον NVME σε περισσότερα πράγματα από τον απλό χρήστη. Μετά με λίγα παραπάνω χρήματα υπάρχουν NVME με PCI4 που φτάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες σε κάποια sequential read/write μέχρι να τελειώσει η cache, πρέπει να ψάξεις πόση σημασία έχει αυτή η επιπλέον ταχύτητα τους στο δικό σου workload. Στα 324 υπάρχει ο Samsung 1TB Evo Pro, που κατά τη γνώμη μου δεν έχει επιδόσεις που να δικαιολογούν αυτά τα χρήματα, όμως είναι πιο γρήγορος σε κάποια δύσκολα workloads, πρέπει να το μελετήσεις να δεις πόσο σε ενδιαφέρουν. Τέλος υπάρχουν οι Optane με τα 3D Xpoint της Intel/Micron που έχουν φοβερές επιδόσεις σε random 4k, πολλά IOPS, ελάχιστο latency όμως μικρά sequential και μεγάλο κόστος. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από elpenor 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzimasr Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2020 Όπως περιγράφω για render σε premiere και Photoshop σε αρχεία πολλές φορές και 10gb ίσως και παραπάνω δεν αξίζει να πάω σε pcie 4; Επίσης ο Samsung είναι καλύτερος από το 8200; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzimasr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Αν δεν μας νοιάζει η τιμή ποιος είναι πιο καλός o adata 8200 ή ο corsair mp600 ή o samsung 970 evo plus; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα