Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εστησα χτες ενα συστημα για εναν φιλο, με αρκετα σφικτο budget. Τα χαρακτηριστικα ειναι τα παρακατω:

Gigabyte b450m ds3h, Ryzen 1200, Corsair VS 450, Gskill Ripjaws 4 ~ 2800 8gb (2x4). Πηρα και μεταχειρισμενη μια GT 720 και τα συνεδεσα ολα. Κουτι του ειχε μεινει ενα παλιο.
Το προβλημα ειναι το εξης: Μολις αναβω το pc, ακουω ενα beep (σα να ειναι ολα νορμαλ) αλλα δεν βλεπω τιποτε στην οθονη. Ουτε bios screen, ουτε τιποτε. Δοκιμασα με μια Ram καθε φορα και σε αλλο Slot, τσεκαρα ολες τις συνδεσεις, εκανα clear cmos, τσεκαρα τα pins του CPU οτι δεν εχει γινει καμμια βλακεια, αποσυνδεσα τα παντα απο πανω και το δοκιμασα στον αερα το συστημα μηπως πουθενα βραχυκυκλωνει αλλα τιποτε! Δοκιμασα και σε τρεις διαφορετικες οθονες, με vga & hdmi και παλι, δεν ειδα προκοπη. Σημειωνω οτι δεν μπορω να δοκιμασω με την onboard γιατι ο 1200 δεν ειναι APU...

Εχει κανεις καμμια ιδεα?

Δημοσ.

Δοκιμασες και με κανενα αλλο τροφοδικο;  εφοσον κανει beep κανονικα θα επρεπε να δινει σημα στην οθονη, καποιο αλλο καλωδιο στην οθονη επισης δοκιμασε και το παλιο το dvi το καλωδιο 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, panos0100 είπε

Δοκιμασες και με κανενα αλλο τροφοδικο;  εφοσον κανει beep κανονικα θα επρεπε να δινει σημα στην οθονη, καποιο αλλο καλωδιο στην οθονη επισης δοκιμασε και το παλιο το dvi το καλωδιο 

δυστυχως δεν εχω αλλο τροφοδοτικο για να δοκιμασω...Καλωδια οθονης δοκιμασα διαφορετικα αλλα δεν...Επισης, δεν εχω καποια dvi οθονη. Υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα καρτας γραφικων? Τι αλλο μπορει να ειναι? για να ξερω απο που να αρχισω με τα rma...

Μια σκεψη που μου ηρθε (χαζη ισως) ειναι μηπως απο bios ειναι προρυθμισμενο να παιρνει απ την onboard. Οποτε ισως πρεπει με καποιο τροπο να ρυθμιστει να παιρνει απ τη discrete. Αν και νομιζω οτι αυτα ειναι στο Auto ολα αυτα απο default

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, gazp είπε

Καλησπερα

Εστησα χτες ενα συστημα για εναν φιλο, με αρκετα σφικτο budget. Τα χαρακτηριστικα ειναι τα παρακατω:

Gigabyte b450m ds3h, Ryzen 1200, Corsair VS 450, Gskill Ripjaws 4 ~ 2800 8gb (2x4). Πηρα και μεταχειρισμενη μια GT 720 και τα συνεδεσα ολα. Κουτι του ειχε μεινει ενα παλιο.
Το προβλημα ειναι το εξης: Μολις αναβω το pc, ακουω ενα beep (σα να ειναι ολα νορμαλ) αλλα δεν βλεπω τιποτε στην οθονη. Ουτε bios screen, ουτε τιποτε. Δοκιμασα με μια Ram καθε φορα και σε αλλο Slot, τσεκαρα ολες τις συνδεσεις, εκανα clear cmos, τσεκαρα τα pins του CPU οτι δεν εχει γινει καμμια βλακεια, αποσυνδεσα τα παντα απο πανω και το δοκιμασα στον αερα το συστημα μηπως πουθενα βραχυκυκλωνει αλλα τιποτε! Δοκιμασα και σε τρεις διαφορετικες οθονες, με vga & hdmi και παλι, δεν ειδα προκοπη. Σημειωνω οτι δεν μπορω να δοκιμασω με την onboard γιατι ο 1200 δεν ειναι APU...

Εχει κανεις καμμια ιδεα?

Από τη στιγμή που το μόνο μεταχειρισμένο επί του συστήματος είναι η gpu είναι το επόμενο που πρέπει να κοιτάξεις.

Επίσης αποσύνδεσε τα πάντα power button / reset κτλ και βάλτο μπροστά βραχύκυλώνοντας τα pin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, cronogr είπε

Από τη στιγμή που το μόνο μεταχειρισμένο επί του συστήματος είναι η gpu είναι το επόμενο που πρέπει να κοιτάξεις.

Επίσης αποσύνδεσε τα πάντα power button / reset κτλ και βάλτο μπροστά βραχύκυλώνοντας τα pin

Ηδη το εχω λυμενο ολο και στον "αερα". Θα το δοκιμασω. Βραχυκυλωνω τα pin του power ε?

Edit: Το εκανα, τα ιδια.

Επεξ/σία από gazp
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gazp είπε

Ηδη το εχω λυμενο ολο και στον "αερα". Θα το δοκιμασω. Βραχυκυλωνω τα pin του power ε?

Ναι για την μικρή περίπτωση να είναι κανένας χαλασμένος διακόπτης.

Δε μπήκα στη διαδικασία να κατεβάσω το manual δες μην έχει κανένα jumper επί του θέματος η μητρική.

Τροφοδοτικό δε νομίζω ότι είναι εκτός και είναι modular και δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά τα καλώδια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cronogr είπε

Ναι για την μικρή περίπτωση να είναι κανένας χαλασμένος διακόπτης.

Δε μπήκα στη διαδικασία να κατεβάσω το manual δες μην έχει κανένα jumper επί του θέματος η μητρική.

Τροφοδοτικό δε νομίζω ότι είναι εκτός και είναι modular και δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά τα καλώδια.

δεν ειναι modular οχι. Οταν λες Jumper? Που να αλλαζει απο onboard σε discrete? Θα το δω, πολυ καλη ιδεα!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gazp είπε

δεν ειναι modular οχι. Οταν λες Jumper? Που να αλλαζει απο onboard σε discrete? Θα το δω, πολυ καλη ιδεα!

Ναι ακριβώς μην έχει κάτι τέτοιο αν όλα αυτά αποτύχουν τότε πρέπει αναγκαστικά να βρεις κάποια άλλη gpu να δοκιμασεις.

Μην έχεις πάνω σκληρό, dvd, και τα συναφή, τα ελάχιστα απαραίτητα για να κάνει post

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cronogr είπε

Ναι ακριβώς μην έχει κάτι τέτοιο αν όλα αυτά αποτύχουν τότε πρέπει αναγκαστικά να βρεις κάποια άλλη gpu να δοκιμασεις.

Μην έχεις πάνω σκληρό, dvd, και τα συναφή, τα ελάχιστα απαραίτητα για να κάνει post

Αυτη τη στιγμη δεν εχω τιποτε, μονο τροφοδοτικο και το ενα ram stick....Ουτε πληκτρολογιο/ποντικι ουτε τιποτε, μονο την οθονη. Αν δεν εχει Jumper, εχει νοημα να πηγαινα σε κανενα μεγαλο μαγαζι να κουμπωναν εναν apu επανω να δουμε τι γινεται στο Bios?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gazp είπε

Αυτη τη στιγμη δεν εχω τιποτε, μονο τροφοδοτικο και το ενα ram stick....Ουτε πληκτρολογιο/ποντικι ουτε τιποτε, μονο την οθονη. Αν δεν εχει Jumper, εχει νοημα να πηγαινα σε κανενα μεγαλο μαγαζι να κουμπωναν εναν apu επανω να δουμε τι γινεται στο Bios?

Πολύ μπελάς για το τίποτα μια άλλη κάρτα γραφικών δε μπορείτε να βρείτε να δοκιμάσετε ;

Επίσης μην έχεις αφήσει το jumper του bios στη θέση clear.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cronogr είπε

Πολύ μπελάς για το τίποτα μια άλλη κάρτα γραφικών δε μπορείτε να βρείτε να δοκιμάσετε ;

Επίσης μην έχεις αφήσει το jumper του bios στη θέση clear.

Λοιπόν, jumper για εναλλαγή δεν υπάρχει, απ το manual είδα ότι από default είναι επιλεγμένη η discrete και το jumper για το clear cmos ειναι στη "σωστη" θέση.... Οπότε θα ψάξω να βρω μια κάρτα να δοκιμάσω και εύχομαι να είναι αυτή το πρόβλημα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gazp είπε

Λοιπόν, jumper για εναλλαγή δεν υπάρχει, απ το manual είδα ότι από default είναι επιλεγμένη η discrete και το jumper για το clear cmos ειναι στη "σωστη" θέση.... Οπότε θα ψάξω να βρω μια κάρτα να δοκιμάσω και εύχομαι να είναι αυτή το πρόβλημα. 

Εεε αν δεν είναι τότε το επόμενο είναι να φταίει είναι η μητρική (bios update, doa)

Δοκίμασε και στη δεύτερη σλοτ την κάρτα γραφικών, προσπάθησε να το ανοίξεις όπως σου είπα. Καλή τύχη

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική η δικιά μου πχ gigabyte z97 δεν έχει στο bios για την κάρτα γραφικών onboard να είναι στο αυτόματο, έχει ενεργό ή κλειστό, οπότε δυστυχώς πρέπει να είναι μόνιμα ανοιχτό γιατί αν χαλάσει η κάρτα γραφικών δεν θα πάει αυτόματα στην onboard, δεν ξέρω αν το έχουνε κι άλλες μητρικές αυτό,  επίσης σε χαλασμένο τροφοδοτικό γι αυτό το είπα, μου έτυχε να δίνει λιγότερη τάση με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει στην κάρτα γραφικών το ρεύμα που χρειαζόταν, έκανε beep κανονικά και εικόνα δεν είχε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζεις και λίγο με τις μννήμες;

Θέσεις, μια κάθε φορά; Λέω, μήπως.... (Ωχ... Μόλις είδα πως δοκίμασες).

Επεξ/σία από tasvar
Δημοσ.

ηχείο έχεις συνδέσει να ακούσεις τα code?, εγώ σε low budget σύστημα είχα βάλει μία radeon5670 και δεν το άφηνε να bootαρει, μόλις έβαλα από το support list του κατασκευαστή πήρε με την μία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...