Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, mclein² είπε ασε φιλε μου...τους ειδαμε και τους ακαπνους !!!! Δεν είναι μόνο το τσιγάρο βρε συ,σου είπα μπορεί να έχει κλεψει.Μπορεί να έχει βιαιοπραγήσει, Στον αέρα μιλάμε,ας κάνει αίτηση να δει τι και γράφει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Τελικά είναι πταίσμα η προσωπική και για προσωπική χρήση με ένα μήνα φυλακή με τριετή αναστολή ή όχι; Αν είναι τα πταίσματα γράφονται στο γενικής; Τι γκέγκεν τέλος πάντων;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Όχι, αλλά δεν είχα ξανακούσει ποτέ εκτός σωμάτων ασφαλείας κτλπ να ζητάνε ποινικό μητρώο. Αν είναι έτσι να ζητάνε όλοι τότε με αυτό το σκεπτικό, σε καφετέριες, σε λογιστήρια, σε ταβέρνες,σε φούρνους, παντού εν ολίγοις. Πως το βλέπεις αυτό; δεν είναι σωστό; Ο απλώς επαγγελματίας συνήθως δε θα ζητήσει. Σε σοβαρές και οργανωμένες βιομηχανίες θα ζητήσουν ακόμα και από τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό, γιατί τους ενδιαφέρει η προσωπική πειθαρχία και η διαχείριση κρίσεων. Βέβαια το ζητάνε μετά την πρόσληψη... και εκτός από την διοίκηση δεν το μαθαίνει κανένας άλλος.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Gregstav1980 είπε Τελικά είναι πταίσμα η προσωπική και για προσωπική χρήση με ένα μήνα φυλακή με τριετή αναστολή ή όχι; Αν είναι τα πταίσματα γράφονται στο γενικής; Τι γκέγκεν τέλος πάντων;;; Την Δευτέρα θα πας σε ΚΕΠ ή στο δικαστικό μέγαρο της περιοχής σου και θα το ζητήσεις.Θα δεις τι και αν γράφει και αποφασίζεις.Τσάμπα είναι. 1
mclein² Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, Gregstav1980 είπε Τελικά είναι πταίσμα η προσωπική και για προσωπική χρήση με ένα μήνα φυλακή με τριετή αναστολή ή όχι; Αν είναι τα πταίσματα γράφονται στο γενικής; Τι γκέγκεν τέλος πάντων;;; σου ειπα βρε φιλε μου οτι δε θα γραφει τιποτα. εχεις σκαλωσει ή κρατας το θεμα ενεργο ανευ λογου ; 31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν εχουν δικαίωμα να ζητησουν ποινικό μητρώο 27 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ακόμα και το δημόσιο δεν εχει τέτοιο δικαίωμα http://www.odigostoupoliti.eu/nomos-4620-2019-neos-kodikas-poinikis-dikonomias/
jgeorgiou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) O εργοδότης ρωτάει αν θα του δώσεις (ποινικό μητρώο) εθελοντικά. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να του το δώσεις αλλά και κανένας δεν υποχρεώνει τον εργοδότη να σε προσλάβει αν αρνηθείς. Λίγο προσοχή στις "ταρζανιές" όταν είμαστε νεαροί γιατί κάποια λάθη θα σας συνοδεύουν για πάντα. (δεν εννοώ ένα τσιγάρο) Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από jgeorgiou 1
cd2matheos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 ειχα και εγω καποτε 1 μηνα φυλακη με τριετη αναστολη για οδηγηση μηχανης χωρις διπλωμα ειχε περασει καιρος απο τοτε που ζητησα αντιγραφο ποινικου μητρωου για χρηση στο στρατο αν θυμαμε καλα και δεν εγραφε την ποινη μου 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, mclein² είπε σου ειπα βρε φιλε μου οτι δε θα γραφει τιποτα. εχεις σκαλωσει ή κρατας το θεμα ενεργο ανευ λογου ; http://www.odigostoupoliti.eu/nomos-4620-2019-neos-kodikas-poinikis-dikonomias/ Φιλαρακι με καίει το θέμα άγρια γι αυτό.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Gregstav1980 είπε Φιλαρακι με καίει το θέμα άγρια γι αυτό. Ζητά εσύ από την αρμόδια αρχή την έκδοση του εγγραφου και ότι γίνει εγινε, ανέφεραν κιόλας ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γραφει κάτι.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε O εργοδότης ρωτάει αν θα του δώσεις (ποινικό μητρώο) εθελοντικά. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να του το δώσεις αλλά και κανένας δεν υποχρεώνει τον εργοδότη να σε προσλάβει αν αρνηθείς. Λίγο προσοχή στις "ταρζανιές" όταν είμαστε νεαροί γιατί κάποια λάθη θα σας συνοδεύουν για πάντα. (δεν εννοώ ένα τσιγάρο) Αυτό ακριβώς,όλα τα άλλα περί δεν επιτρέπεται να ζήτησε ο εργοδότης είναι να χαμε να λέγαμε.Δεν ξέρω αν έχει δικαίωμα αν το ζήτησει,έχει όμως σίγουρα κάθε δικαίωμα να μην σε προσλάβει αν το αρνηθείς. Αν το ζητήσει,πεστου ειλικρινά τι έκανες,δεν έκανες και κανένα εγκλημα,το πιο πιθανόν να μην το ζήτησει μετά,είναι ανάλογα για τι πράγμα καταδικαστικές,ετσι θα έκανα εγώ σαν εργοδότης, αν αρνηθείς,και το παίξεις μαγκακι με νομοθεσίες που σου λένε εδώ μέσα,θα φας ένα άκυρο και μετά ψάξε αλλού. Αλλά όπως λέει και ο φίλος jgeorgiou πιο κάτω,αν δεν λέει τίποτα το χαρτί,δεν τρέχει τίποτα. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από jmmys
jgeorgiou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Αυτό ακριβώς,όλα τα άλλα περί δεν επιτρέπεται να ζήτησε ο εργοδότης είναι να χαμε να λέγαμε.Δεν ξέρω αν έχει δικαίωμα αν το ζήτησει,έχει όμως σίγουρα κάθε δικαίωμα να μην σε προσλάβει αν το αρνηθείς. Αν το ζητήσει,πεστου ειλικρινά τι έκανες,δεν έκανες και κανένα εγκλημα,το πιο πιθανόν να μην το ζήτησει μετά,είναι ανάλογα για τι πράγμα καταδικαστικές,ετσι θα έκανα εγώ σαν εργοδότης, αν αρνηθείς,και το παίξεις μαγκακι με νομοθεσίες που σου λένε εδώ μέσα,θα φας ένα άκυρο και μετά ψάξε αλλού. Αφού πιθανότατα δεν θα περιέχει το πταίσμα να μην πει τίποτε.Να του δώσει το χαρτί και να πάει να εργαστεί να φτιάξει την ζωή του. 1
nightwalker1990 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Έχουν το δικαίωμα να ζητάνε τέτοια στοιχεία; Ήξερα βασικά μόνο για σώματα ασφάλειας η κατι σχετικό με φύλαξη σε τράπεζες και χρηματοοικονομικο τομέα. Σε εταιρία με ιατρικά υλικά για θέση οδηγού μου ζητήθηκε λευκό ποινικό μητρώο για τους προφανείς λόγους... Έιχα να κάνω με υλικά χιλιάδων €, χώρια το όχημα και κάποια μετρητά που δίνανε πελάτες ιδιώτες... Είναι απολύτως φυσιολογικό να ζητάει ο κάθε εργοδότης τα απαραίτητα έγγραφα για να βάλει κάποιον να δουλέψει, πιστεύω ταπεινή μου γνώμη όλοι θα το κάναμε αν είχαμε δική μας επιχείρηση, όχι ότι δεν μπορούν να κάνουν πουστιά και αυτοί... Φιλικά πάντα 4
lamargos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχάς φίλε μου, η ποινή που σου επιβλήθηκε δεν είναι κράτηση ή πρόστιμο, αλλά είναι 1 μήνας φυλάκιση, οπότε δεν είναι πταίσμα, είναι πλημμέλημα, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος (άρθρο 29 παρ. 1 ν.4139/2013) για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση (απειλείται μέγιστη ποινή 5 μηνών φυλάκισης). Επίσης, την απάντησή στο γενικό ερώτημά για τα ποινικά μητρώα τη δίνει το άρθρο 571 του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: "Στο αντίγραφο γενικής χρήσης καταχωρίζεται το περιεχόμενο όλων των δελτίων ποινικού μητρώου, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, εκτός από εκείνα: α) που αναγράφουν χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας ή ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες, μετά την πάροδο τριών ετών, β) .....", δηλαδή απαιτείται η πάροδος τριών ετών για τη διαγραφή από το ποινικό σου μητρώο (στα λέω χονδρικά για να μην μπερδευτείς). Αλλά μετά την γενική ενημέρωση και για να απαντηθούν και οι απορίες των υπολοίπων, θα σου πω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι τυχερός, γιατί η παράγραφος 3 του ίδιου ως άνω άρθρου (άρθρο 29 ν.4139/2013) για παράβαση του οποίου καταδικάστηκες ορίζει σαφώς ότι: "3. Καταδικαστικές αποφάσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν καταχωρίζονται στα αντίγραφα των δελτίων ποινικού μητρώου". Είναι σκοπός του νομοθέτη ειδικά για αδικήματα ήσσονος απαξίας να μη στιγματίζει το δράστη, ειδικά το χρήστη ναρκωτικών ουσιών. Οπότε καταδίκες για την πράξη της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση ΔΕΝ γράφονται στο ποινικό μητρώο ασχέτως ύψους ποινής. Πήγαινε πάρε το μητρώο σου χωρίς να φοβάσαι αν θα υπάρχει η συγκεκριμένη εγγραφή, εάν υπάρχει (από λάθος μπορεί) απευθύνσου στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα προφανώς για να γίνει διόρθωση. Κατά τα λοιπά, κόψε τους μπάφους.... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από lamargos 6
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 21 λεπτά πριν, lamargos είπε Καταρχάς φίλε μου, η ποινή που σου επιβλήθηκε δεν είναι κράτηση ή πρόστιμο, αλλά είναι 1 μήνας φυλάκιση, οπότε δεν είναι πταίσμα, είναι πλημμέλημα, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος (άρθρο 29 παρ. 1 ν.4139/2013) για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση (απειλείται μέγιστη ποινή 5 μηνών φυλάκισης). Επίσης, την απάντησή στο γενικό ερώτημά για τα ποινικά μητρώα τη δίνει το άρθρο 571 του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας: "Στο αντίγραφο γενικής χρήσης καταχωρίζεται το περιεχόμενο όλων των δελτίων ποινικού μητρώου, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, εκτός από εκείνα: α) που αναγράφουν χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας ή ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες, μετά την πάροδο τριών ετών, β) .....", δηλαδή απαιτείται η πάροδος τριών ετών για τη διαγραφή από το ποινικό σου μητρώο (στα λέω χονδρικά για να μην μπερδευτείς). Αλλά μετά την γενική ενημέρωση και για να απαντηθούν και οι απορίες των υπολοίπων, θα σου πω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι τυχερός, γιατί η παράγραφος 3 του ίδιου ως άνω άρθρου (άρθρο 29 ν.4139/2013) για παράβαση του οποίου καταδικάστηκες ορίζει σαφώς ότι: "3. Καταδικαστικές αποφάσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου δεν καταχωρίζονται στα αντίγραφα των δελτίων ποινικού μητρώου". Είναι σκοπός του νομοθέτη ειδικά για αδικήματα ήσσονος απαξίας να μη στιγματίζει το δράστη, ειδικά το χρήστη ναρκωτικών ουσιών. Οπότε καταδίκες για την πράξη της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση ΔΕΝ γράφονται στο ποινικό μητρώο ασχέτως ύψους ποινής. Πήγαινε πάρε το μητρώο σου χωρίς να φοβάσαι αν θα υπάρχει η συγκεκριμένη εγγραφή, εάν υπάρχει (από λάθος μπορεί) απευθύνσου στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα προφανώς για να γίνει διόρθωση. Κατά τα λοιπά, κόψε τους μπάφους.... Μπαφους έχω να κάνω εδώ και δύο χρόνια. Αλλά η ζημιά έγινε τώρα δυστυχώς. Να σε ρωτήσω κάτι γιατί φαίνεται να σκαμπάζεις και δυο πραγματάκια. Όταν είπε η πρόεδρος τη ποινή είπε και για εγγραφή στο μητρώο. Το άκουσα καθαρά. Άρα σε αυτή τη περίπτωση τι ισχύει; Αν μπορείς πες μου γιατί έχω πάθει τρελό άγχος φίλε μου!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Οσο και να σε τρώει το άγχος δεν αλλάζει κάτι.Θα ξαναπώ ότι μόλις το πάρεις στα χέρια σου το αντίγραφο ποινικού μητρώου θα δεις . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις