stelrp Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρονιά ! Στο σπίτι που μένω είχαμε πάντοτε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς που λειτουργούσαν παράλληλα. Ήταν η Χρυσή εποχή του 1995 που ο ΟΤΕ εισήγαγε τις ψηφιακές ευκολίες του isdn. Από το ένα κανάλι έμπαινες στο ίντερνετ και από το άλλο ειχες τηλέφωνο. Αν δεν ήσουν στο ίντερνετ είχες δύο κανάλια φωνής και δύο τηλεφωνικούς αριθμούς. Το 2006 πήγα στην netone και διατήρησα τα δύο κανάλια φωνής και τους δύο αριθμούς με την πρόσθετη ευκολία του ADSL. Η netone έκλεισε , και την εξαγόρασε η cyta, η οποία επίσης εξαγοράστηκε από τη vodafone. Στη cyta διατήρησα την κατάσταση που είχα στη netone, μάλιστα διατήρησα το ίδιο ρούτερ thomson το οποίο δούλευε απροβλημάτιστα από το 2006 ως το 2018! Στη vodafone μας κατήργησαν φασιστικά το δεύτερο κανάλι φωνής , αν και το zte ρούτερ τους έχει δύο τηλεφωνικές εξόδους (tel1, tel2) με τη δικαιολογία ότι λόγω προηγμένων δικτύων και ποιότητας υπηρεσιών δεν το παρέχουν! Ζήτησα αντικατάσταση router, μου έφεραν ένα vodafone πάλι με δύο κανάλια τηλ αλλά μόνο το ένα δουλεύει... Η φάση είναι ότι πρέπει να πληρώσω 15 και κάτι ευρώ για το δεύτερο κανάλι φωνής που το δίνουν σε business πακετα, αλλά με συμφέρει καλύτερα να πάρω μια ακόμα ADSL σύνδεση στο σπίτι με τα ίδια περίπου λεφτά. Ξέρετε αν δίνει κάποια εταιρεία στο τηλεφωνικούς αριθμούς και δύο κανάλια φωνής μέσω ADSL? Ή να γυρίσω στον ΟΤΕ και να βάλω adsl σε isdn γραμμή ? Νομίζω τη δίνουν ακόμα...
filipN Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Αν έχεις COSMOTE, η μηνιαία χρέωση για τηλεφωνική γραμμή με δύο (2) κανάλια φωνής (ευρυζωνική ή ISDN BRA) επαυξάνεται κατά €6,50. 1
pavloa Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Την δεύτερη γραμμή την χρησιμοποιείς ή την έχεις μόνο για ιντερνετ? Κάνεις κλήσεις? Αν την έχεις μόνο για ιντερνετ δεν σου χρειάζεται. Αφού έτσι και αλλιώς ια έχεις απο την πρώτη γραμμή.
elpenor Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, stelrp είπε αλλά με συμφέρει καλύτερα να πάρω μια ακόμα ADSL σύνδεση στο σπίτι με τα ίδια περίπου λεφτά. Δεν μπορείς να βάλεις 2 συνδέσεις ADSL στο ίδιο καλώδιο (σπίτι).
NikosKallithea Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Σαφως και μπορεις να εχεις δυο αριθμους σε μια γραμμη, τωρα για τιμες δεν ξερω, ρωτα σε ενα καταστημα του οτε
filipN Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Στις 11/1/2020 στις 9:29 ΠΜ, elpenor είπε Δεν μπορείς να βάλεις 2 συνδέσεις ADSL στο ίδιο καλώδιο (σπίτι). Δύο συνδέσεις όχι, δύο διαφορετικά κανάλια φωνής ,ναι Εκτός αυτού, ακόμα και στα διαμερίσματα που παρέδιδαν στα αστικά κέντρα οι κατασκευαστές το 1975, υπήρχαν συνήθως 2 ζεύγη καλωδίων.
elpenor Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, filipN είπε Δύο συνδέσεις όχι, δύο διαφορετικά κανάλια φωνής ,ναι Ο OP είπε " με συμφέρει καλύτερα να πάρω μια ακόμα ADSL σύνδεση στο σπίτι με τα ίδια περίπου λεφτά. " και πάνω σε αυτό απάντησα. Καλή πληροφορία πάντως ότι μπορείς να έχεις δύο κανάλια φωνής με 6.5 ευρώ παραπάνω δεν το γνώριζα. 9 λεπτά πριν, filipN είπε Εκτός αυτού, ακόμα και στα διαμερίσματα που παρέδιδαν στα αστικά κέντρα οι κατασκευαστές το 1975, υπήρχαν συνήθως 2 ζεύγη καλωδίων. Δεν είναι όπως το παρουσιάζεις ότι από το 1975 μέχρι σήμερα τα περισσότερα σπίτια έχουν 2 ζεύγη αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι σπάνιο.
filipN Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, elpenor είπε [...] Δεν είναι όπως το παρουσιάζεις ότι από το 1975 μέχρι σήμερα τα περισσότερα σπίτια έχουν 2 ζεύγη αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι σπάνιο. Καλημέρα! Δεν το παρουσιάζω! Αναφέρω κάτι που γνωρίζω καλά λόγω οικογενειακής παράδοσης (ενασχόληση με την κατασκευή κτηρίων, εργολαβίες-αντιπαροχές). Άλλωστε διευκρινίζω στο κείμενό μου ότι αυτό αφορά τα αστικά κέντρα. Πιθανόν να συνέβαινε μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής στην οποία κατοικώ και εγώ, ή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
stelrp Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Στις 11/1/2020 στις 9:29 ΠΜ, elpenor είπε Δεν μπορείς να βάλεις 2 συνδέσεις ADSL στο ίδιο καλώδιο (σπίτι). Στο σπίτι μου έρχεται καλωδιο ftp από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας δηλαδή 4 ζευγη καλωδίων. Τώρα χρησιμοποιώ το ένα ζεύγος, άρα μπορώ να βάλω συνολικά τέσσερις ADSL routers. Μάλλον, θα βάλω isdn και μετά σπλιττερ για να ξεχωρίσω το internet από το netmod (από το οποίο θα πάρω μόνο τα δύο κανάλια τηλεφωνίας), όπως έκανα το 2002! Ξέρετε αν η cote δίνει δύο voip , απευθείας από το ρούτερ της? για να αποφύγω τα ανωτέρω αισχη?
kage Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) η wind εχει κανονικο isdn σαν οτε με το netmod ..(δεν ξερω αν το δινει μονο σε εταιρικα ) πιο πανω σου ειπε ο filipn δινει η κοσμοτε σε ολα τα πακετα 2η γραμμη με +6.5ε)) παρολαυτα μπορεις να βαλεις σε μια συσκευη στυλ grandstream,yealink το νουμερο που θες μεσω καποιας voip υπηρεσιας στυλ modulus,yuboto ακομη και με φορητοτητα του νουμερου που ειχες υ.γ. δυνατότητα vdsl δεν υπαρχει? Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από kage
kid Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Ξεθάβω το θέμα για να κάνω μια ερώτηση. Θέλω στο σταθερό μου να έχω δυο κανάλια φωνής. Έχω μιλήσει με Cosmote και με NOVA αλλά επειδή δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ θέλω μια διευκρίνηση. Όταν μιλάει το ένα κανάλι φωνής το άλλο θα μπορεί πχ να καλέσει κανονικά ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί; Θέλω να πω, θα λειτουργούν σαν δυο αυτόνομα τηλέφωνα απλά θα έχουν τον ίδιο αριθμό κλήσης; Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 35 λεπτά πριν, kid είπε Ξεθάβω το θέμα για να κάνω μια ερώτηση. Θέλω στο σταθερό μου να έχω δυο κανάλια φωνής. Έχω μιλήσει με Cosmote και με NOVA αλλά επειδή δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ θέλω μια διευκρίνηση. Όταν μιλάει το ένα κανάλι φωνής το άλλο θα μπορεί πχ να καλέσει κανονικά ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί; Θέλω να πω, θα λειτουργούν σαν δυο αυτόνομα τηλέφωνα απλά θα έχουν τον ίδιο αριθμό κλήσης; Ευχαριστώ Στην ουσία ειναι δυο ανεξαρτητες γραμμες. 1
kid Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μια ακόμα ερώτηση αν ξέρει καποιος να απαντήσει. Η Κοσμοτε με φουλ απεριόριστα σταθερά-κινητα το πακέτο με τα 2 κανάλια το δίνει 55 ευρώ και η ΝΟΒΑ 31 ευρώ. Ξέρετε γιατί τόσο μεγάλη διαφορά; Μήπως έχουν άλλη "τεχνολογία" ; Έχετε εμπειρία για κάποια απ τις 2; Ευχαριστώ και πάλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα