Προς το περιεχόμενο

μεταγλωτίσεις ντοκυμαντέρ

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να κάνω μεταγλώτισση σε κάποια βιντέκια από ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ, με σκοπό να τα προβάλλω για ενημέρωση σε θεατές που δυσκολεύονται να διαβάσουν υπότιλους ή δεν βλέπουν καλά μακριά. Πώς μπορώ να κάνω ένα τέτοιο εγχείρημα μόνος μου; Από πού να ξεκινήσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, zoranb said:

Θέλω να κάνω μεταγλώτισση σε κάποια βιντέκια από ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ, με σκοπό να τα προβάλλω για ενημέρωση σε θεατές που δυσκολεύονται να διαβάσουν υπότιλους ή δεν βλέπουν καλά μακριά. Πώς μπορώ να κάνω ένα τέτοιο εγχείρημα μόνος μου; Από πού να ξεκινήσω;

Με Video Editing, έχεις ασχοληθεί πότε;

Έχεις ήσυχο χώρο να ηχογραφήσεις τις μεταγλωττίσεις; 

Κάνε μια δοκιμή, να διαβάσεις ένα επεισόδιο που έχεις ήδη μεταφράσει, παίζοντας ταυτόχρονα το Video, για να διαπιστώσεις αν η μετάφραση είναι αρκετά πυκνή ώστε να χωράει στους ίδιους χρόνους με το πρωτότυπο.

Τα ντοκυμαντέρ, σε τι μορφή τα έχεις;

Θα κρατήσεις τον original ήχο και θα μιξάρεις πάνω του τη μεταγλώττιση ή θα τον πετάξεις τελείως;

Επεξ/σία από CheOnWeb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αχοληθεί με VideoEditing ναι... ερασιτεχνικά. Σκεπτόμουν εάν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος, να πετύχω τη μεταγλώττιση, χωρίς πολλές ρυθμίσεις και χρήση Premiere ή FCut κλπ.

Επεξ/σία από zoranb

Ευκολος τροπος, μονολεκτικα ΟΧΙ!! Ξανασκεψου το λοιπον! Το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι
να κερδισεις καποιο χρονο: κρατωντας τις ρυθμισεις σου (για τα επομενα). Και αν καποια στιγμη
το εχεις να μην χρειαζεσαι πολλα takes -εκτος και δεν σε νοιαζει και κρατας το πρωτο, παντοτε..!
😁 

Μα αν εχεις στησει κατι: απο ενα δωματιο καταλληλο για ηχογραφηση αρχικα, μεχρι τελικες
ρυθμισεις σε προγραμματα, μικροφωνα ολαταπαντα αυτα τα κρατας ως ετοιμα / δεδομενα! 🤓

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...