Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μεταγλώτισση σε κάποια βιντέκια από ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ, με σκοπό να τα προβάλλω για ενημέρωση σε θεατές που δυσκολεύονται να διαβάσουν υπότιλους ή δεν βλέπουν καλά μακριά. Πώς μπορώ να κάνω ένα τέτοιο εγχείρημα μόνος μου; Από πού να ξεκινήσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, zoranb said:

Θέλω να κάνω μεταγλώτισση σε κάποια βιντέκια από ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ, με σκοπό να τα προβάλλω για ενημέρωση σε θεατές που δυσκολεύονται να διαβάσουν υπότιλους ή δεν βλέπουν καλά μακριά. Πώς μπορώ να κάνω ένα τέτοιο εγχείρημα μόνος μου; Από πού να ξεκινήσω;

Με Video Editing, έχεις ασχοληθεί πότε;

Έχεις ήσυχο χώρο να ηχογραφήσεις τις μεταγλωττίσεις; 

Κάνε μια δοκιμή, να διαβάσεις ένα επεισόδιο που έχεις ήδη μεταφράσει, παίζοντας ταυτόχρονα το Video, για να διαπιστώσεις αν η μετάφραση είναι αρκετά πυκνή ώστε να χωράει στους ίδιους χρόνους με το πρωτότυπο.

Τα ντοκυμαντέρ, σε τι μορφή τα έχεις;

Θα κρατήσεις τον original ήχο και θα μιξάρεις πάνω του τη μεταγλώττιση ή θα τον πετάξεις τελείως;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αχοληθεί με VideoEditing ναι... ερασιτεχνικά. Σκεπτόμουν εάν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος, να πετύχω τη μεταγλώττιση, χωρίς πολλές ρυθμίσεις και χρήση Premiere ή FCut κλπ.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Ευκολος τροπος, μονολεκτικα ΟΧΙ!! Ξανασκεψου το λοιπον! Το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι
να κερδισεις καποιο χρονο: κρατωντας τις ρυθμισεις σου (για τα επομενα). Και αν καποια στιγμη
το εχεις να μην χρειαζεσαι πολλα takes -εκτος και δεν σε νοιαζει και κρατας το πρωτο, παντοτε..!
😁 

Δημοσ.

Μα αν εχεις στησει κατι: απο ενα δωματιο καταλληλο για ηχογραφηση αρχικα, μεχρι τελικες
ρυθμισεις σε προγραμματα, μικροφωνα ολαταπαντα αυτα τα κρατας ως ετοιμα / δεδομενα! 🤓

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...