danai_d Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα ! Ανακαινισα πρόσφατα το διαμέρισμα μου (τα ηλεκτρικά του ) και τώρα ΔΕΝ λειτουργεί το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας. Πιο συγκεκριμένα, πριν τις αλλαγές , το κουδούνι λειτουργούσε κανονικά και μάλιστα το κουδούνι της εισόδου πολυκατοικίας και το κουδούνι του διαμερίσματος, "χτυπουσαν " στο ίδιο κουδούνι , δλδ ο ήχος ήταν κοινός και στις δύο περιπτώσεις (είτε κάποιος σου χτυπούσε από κάτω είτε έξω από την πόρτα του διαμερίσματος)και έβγαινε από την ίδια συσκευή . Από ότι είδα τα καλώδια που έβγαιναν ήταν έξι και τώρα , για το νέο κουδούνι που βγάζει ήχο έχουν συνδεθεί μόνο τα τέσσερα εξ αυτών και δύο έχουν μείνει ασύνδετα . Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο σε παλιά πολυκατοικία? Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι δε μπόρεσε να το συνδέσει αλλά φαντάζομαι πως εάν αυτά τα δύο περισσευουμενα καλώδια συνδεθούν σε συσκευή ήχου θα λειτουργήσουν και πάλι κανονικά . Υπάρχουν κουδούνια που συνδέονται σε δύο παροχές ? Ή θα πρέπει να αγοράσω δεύτερο ώστε το καθένα να χτυπά συνδεδεμένο με το πάνω ή κάτω μπουτον αντίστοιχα? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και συγγνώμη για την ενδεχομένως λάθος ορολογία αλλά πραγματικά δεν είμαι καθόλου σχετική
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δεν νομίζω ότι μπορείς να λάβεις ουσιαστική βοήθεια από το Internet, βγάλε μια φωτογραφία τα καλώδια και τι γίνεται στο εσωτερικό, τα ασύνδετα καλώδια τι ακριβώς καλώδια είναι; Τι θα πει ότι ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να τα συνδέσει; Θα ήταν καλύτερο αν ο προηγούμενος δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα να βρεις έναν ηλεκτρονικό.
danai_d Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Θα βγάλω με την πρώτη ευκαιρία . Ρώτησα μήπως τυχόν είναι κάτι σχετικά απλό , πριν καλέσω κάποιον άλλο ηλεκτρολόγο . Να το πω απλά , από τον τοίχο , στη θέση που υπήρχε το παλιό κουδούνι , έβγαιναν έξι καλώδια . Ο ηλεκτρολόγος μου έβαλε ένα "κουτί " , δεν ξέρω πως λέγεται , που αντιστοιχεί στο κουδούνι/ μπουτον έξω από την πόρτα του διαμερίσματος. Αποτι είδα , σε αυτό συνέδεσε τα 4 από τα 6 καλώδια , οπότε υπέθεσα πως ίσως τα άλλα δύο αντιστοιχούν στο μπουτον της εισόδου . Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
opera Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Υπευθυνος ειναι ο ηλεκτρολογος, βρες ακρη μαζι του η θα φωναξεις αλλο πιο καλο στη δουλεια τους. Κακως τον πληρωσες υποθετω, αν πρωτα δεν ελεγξες οτι ολα ειναι οπως πρεπει.
danai_d Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Τον πλήρωσα γιατί είχε κάνει άλλες χίλιες δουλειές , δεν είναι δυνατόν να μην τον πλήρωνα για αυτό το λογο . Και ότι κάποιος ηλεκτρολόγος είναι υπεύθυνος το φαντάζομαι , δεν ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η υπόδειξη . Εγώ ρώτησα κάτι πιο συγκεκριμένο ώστε εαν το έχει ξανά συναντήσει κάποιος να ξέρω πως επιλύεται . Ευχαριστώ για το χρόνο σας παρόλα αυτά
akisdom Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Στις παλιές οικοδομές το σύστημα κουδουνιού ήταν λίγο παράξενο. Δλδ έπαιρνε τροφοδοσία απο ένα κεντρικό μετασχηματιστή και έδειξε σε ένα κουδούνι που χτυπούσε είτε απο την κεντρική πόρτα είτε απο έξω απο την είσοδο σου. Προφανώς ειναι δύσκολο να βρεις τέτοιο κουδούνι τώρα , αλλα όχι αδύνατο. Ο ηλεκτρολόγος τώρα μάλλον σου άλλαξε όλο αυτό το σύστημα δίνοντας μια παροχή στο κουδούνι 220v , τα δυο καλώδια , και φερνωντας απο έξω απο την πόρτα σου τα αλλα δυο απο τα τέσσερα που βλέπεις. Ο ηλεκτρολόγος που σου έκανε αν δεν ειναι παλιός προφανώς δεν το ξέρει. 1
danai_d Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Ας ευχαριστω παρά πολύ . Επομένως εαν κατάλαβα καλά , θα πρέπει να προμηθευτώ καινούριο κουδούνι "διπλό" ? Ή θα μπορούσα πχ να έχω δύο ? Ενα για πάνω ένα για κάτω ? Νομίζω πως δεν έχει αλλάξει τα καλώδια των κουδούνιων .
hp8 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, danai_d είπε Ας ευχαριστω παρά πολύ . Επομένως εαν κατάλαβα καλά , θα πρέπει να προμηθευτώ καινούριο κουδούνι "διπλό" ? Ή θα μπορούσα πχ να έχω δύο ? Ενα για πάνω ένα για κάτω ? Νομίζω πως δεν έχει αλλάξει τα καλώδια των κουδούνιων . αν δεν έχεις αλλάξει κουδούνι και δεν αφαίρεσε καλώδια σωστή σύνδεση καλωδίων χρειάζεται να κάνετε Τα άλλα διαμερίσματα πως είναι ? Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2020 από hp8
nvel Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 για να λειτουργήσει το κουδούνι χρειάζεται ηλεκτρολόγος, αυτή την φορά έμπειρος. Με συμβουλές μη ηλεκτρολόγων μόνο κατά τύχη θα φτιαχτεί. 2
danai_d Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Η παλιά συσκευή παραγωγής ήχου πετάχτηκε , όμως η καλωδίωση δεν έχει αλλαχτεί . Πιο συγκεκριμένα , από το σημείο που υπήρχε το παλιό κουδούνι , έχουν μείνει έξι καλώδια , εν των οποίων τα τέσσερα έχουν συνδεθεί με το νέο κουδούνι και αντιστοιχούν μόνο στο μπουτον την πόρτας διαμερίσματος . Το πρόβλημα μου είναι ότι πλέον δεν παράγεται ήχος όταν μου χτυπάνε από κάτω
dkstopo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 φωναξε εναν που κανει θυροτηλέφωνα, ένας ηλεκτρολόγος που δεν εχει ασχοληθεί δεν θα στο φτιάξει ποτέ. ελπίζω να μην εχεις πετάξει το παλιό θυροτηλέφωνο.
danai_d Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα