Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούω τον εξής θόρυβο (βλ. συνημμένα) από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.

Είναι απο τα αμορτισέρ; Καμιά άλλη γνώμη; Εξάλλου είναι να πάω για σέρβις αλλά θα ήθελα να έχω μια γνώμη από πριν.

Χιλιόμετρα 66 χιλιάδες.

Φωνή 001-3.m4a Φωνή 001-2.m4a Φωνή 001-1.m4a

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δεν λέει και πολλά η ηχογράφηση, πότε στο κάνει;

Όταν περνάω πάνω από λακούβες, όχι απαραίτητα μεγάλες.

Δεν το κάνει όμως πάντα.

Δημοσ.

Πιθανόν να είναι από βάσεις αμορτισέρ. Κάτι παρόμοιο έκανε σε εμένα, λύθηκε όταν μαζί με τα αμορτισέρ άλλαξα και τις βάσεις που είχαν διαλυθεί. Τι αμάξι έχεις;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, lary7 είπε

Πιθανόν να είναι από βάσεις αμορτισέρ. Κάτι παρόμοιο έκανε σε εμένα, λύθηκε όταν μαζί με τα αμορτισέρ άλλαξα και τις βάσεις που είχαν διαλυθεί. Τι αμάξι έχεις;

Opel Corsa E 4,5 ετών.

Επεξ/σία από charilaos
Δημοσ.

Πιο πιθανο να προέρχεται απο το αμορτισερ, μια επισκεψη σε συνεργειο ειναι απαραιτητη για να διαπιστωθει το προβλημα. Τα ΄΄μαμά΄΄ αμορτισερ δεν φημιζονται για την μακροζωία τους, οποτε για τα 4,5 χρονια ειναι μια φυσιολογική φθορά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gairf είπε

Πιο πιθανο να προέρχεται απο το αμορτισερ, μια επισκεψη σε συνεργειο ειναι απαραιτητη για να διαπιστωθει το προβλημα. Τα ΄΄μαμά΄΄ αμορτισερ δεν φημιζονται για την μακροζωία τους, οποτε για τα 4,5 χρονια ειναι μια φυσιολογική φθορά.

Εάν όντως φταίνε αυτά, καλύτερα aftermarket;

Και αλλάζω μόνο αυτό, τα δύο ή ολα;

Δημοσ.

Αν δεν είναι κανένα σοβαρο πρόβλημα δεν αξίζει να τα πετάξεις τα αμορτισέρ αν έχουν ακόμα ψωμί, τα κρατάς άλλα 20.000 και μετά αλλάζεις και τα 4. Έγώ είχα τον θόρυβο για 40.000 μέχρι να αλλάξω αμορτισέρ και να δουμε οτι είναι απο τις βάσεις, τον έκανε τον  θόρυβο σε χαμηλές ταχύτητες μόνο.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, charilaos είπε

Τα αμορτισερ καλυτερα να αλλαζουν ολα μαζι. Αλλα μάλλον ειναι καμια σπασμενη βαση οπως ειπωθηκε παραπανω

Δημοσ.

Έχω το ιδιο ακριβώς αμάξι, με τα ίδια ακριβώς χλμ.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο σκληρό πλέον στις λακκούβες μετά από 5 χρόνια αλλά δεν χτυπάει ενοχλητικά. Μάλλον ΔΕΝ είναι αμορτισέρ (ακόμη...)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, charilaos είπε

Εάν όντως φταίνε αυτά, καλύτερα aftermarket;

Εάν φταίνε τελικά αυτά γιατί μπορεί να ακούγεται από κάπου αλλού ο θόρυβος, αν βάλεις τα ίδια πάλι θα αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα μετά από κάποιο διάστημα, στην ίδια τιμή με τα αμορτισέρ της αντιπροσωπείας μπορείς να βρεις πολύ αξιόλογες μάρκες με σαφώς καλύτερη ποιότητα.

Δημοσ.

update:

Πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία για να κλείσω ραντεβού για σέρβις, μου είπε να αφήσω τα στοιχεία μου και θα με καλέσουν πίσω. Δε με πήραν ποτέ, μάλλον θα με πάρουν... 32 Γενάρη.

Πήγα το αυτοκίνητο σε ένα βουλκανιζατέρ/συνεργείο αναρτήσεων-αμορτισέρ της γειτονιάς αλλά δεν έιχα κλείσει ραντεβού και είχε άλλον στη ράμπα. Το σήκωσε πρόχειρα με γρύλο και το κοίταξε από κάτω και μου είπε ότι τα αμορτισέρ είναι οκ και ότι ο θόρυβος προέρχεται από μια "βάση" του προφυλακτήρα που δεν κουμπώνει καλά και έχει φύγει από τη θέση της και κοπανιέται.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/1/2020 στις 11:17 ΜΜ, gairf είπε

Τα ΄΄μαμά΄΄ αμορτισερ δεν φημιζονται για την μακροζωία τους, οποτε για τα 4,5 χρονια ειναι μια φυσιολογική φθορά.

Δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο εκτος και ο οδηγος τρωει οτι λακουβα υπαρχει στον δρομο. 11 χρονων αυτοκινητο εχω με 105000 χιλιομετρα και τα αμορτισερ μετα το τελευταιο κτεο ηταν ελαχιστα πεσμενα κατω απο το φυσιολογικο. Στα 4μιση χρονια μου φαινεται απιθανο να χαλασουν τα αμορτισερ εκτος και αν ο οδηγος οπως ειπα πριν δεν προσεχει καθολου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο εκτος και ο οδηγος τρωει οτι λακουβα υπαρχει στον δρομο. 11 χρονων αυτοκινητο εχω με 105000 χιλιομετρα και τα αμορτισερ μετα το τελευταιο κτεο ηταν ελαχιστα πεσμενα κατω απο το φυσιολογικο. Στα 4μιση χρονια μου φαινεται απιθανο να χαλασουν τα αμορτισερ εκτος και αν ο οδηγος οπως ειπα πριν δεν προσεχει καθολου.

Πες μας ότι μένεις και στο Nurburgring ..... :D 

Προφανώς οδηγάς πολύ συντηρητικά και γι` αυτό σου βγάζουν τόσα χιλιόμετρα.

Ποιο αυτοκίνητο έχεις ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...