Προς το περιεχόμενο

Διόρθωση των τετραγωνικών στα ακίνητα για το Δήμο μέχρι 31/8/2020

naive

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Εγώ μπήκα αλλά δεν έβγαλα άκρη, ενώ είχα κάνει πέρσι διορθώσεις στο Ε9 η εφαρμογή δεν τις δείχνει, μου βγάζει το Ε9 όπως ήταν παλιότερα.

Αν κατεβάσεις το τρεχον Ε9  τις έχει τις αλλαγές; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 901
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, naive είπε

Αν κατεβάσεις το τρεχον Ε9  τις έχει τις αλλαγές; 

Το έχω ήδη κατεβάσει, τις έχει, αναφέρομαι στο:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΗΛΩΘΕΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
όπως έχει δηλωθεί την 1η Ιανουαρίου 2020

6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το έχω ήδη κατεβάσει, τις έχει, αναφέρομαι στο:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΗΛΩΘΕΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
όπως έχει δηλωθεί την 1η Ιανουαρίου 2020

Πάτα εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης 2021 να δεις τι λέει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως νομίζω πρέπει να κάνεις τη δήλωση με βάση τα τετραγωνικά που έχεις δηλώσει στο Ε9. 

5 λεπτά πριν, naive είπε

Πάτα εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης 2021 να δεις τι λέει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως νομίζω πρέπει να κάνεις τη δήλωση με βάση τα τετραγωνικά που έχεις δηλώσει στο Ε9. 

Για ποιο λόγο να πατήσω εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης 2021? Αφού ξέρω πολύ καλά πως θα μου βγάλει τα ίδια μια και δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο Ε9 φέτος.

Και ναι, το γνωρίζω πως πρέπει να κάνω τη δήλωση με βάση το Ε9, έλα όμως που τα στοιχεία που αντλεί η εφαρμογή από το Ε9 προφανώς είναι από παλιότερο έτος και όχι από το τρέχον.

Το πρόβλημα μου είναι πως ναι μεν η εφαρμογή με αφήνει να προσθέσω νέο ακίνητο, μόνο που μου ζητάει ΚΑΕΚ που δεν έχω, και όχι ΑΤΑΚ που το έχω. Η καταχώρηση που θέλω να κάνω αφορά ένα δώμα που δεν είχε καν άδεια, πέρσι τον Μάιο το νομιμοποίησα και το πρόσθεσα κανονικά στο Ε9.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για ποιο λόγο να πατήσω εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης 2021? Αφού ξέρω πολύ καλά πως θα μου βγάλει τα ίδια μια και δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο Ε9 φέτος.

Και ναι, το γνωρίζω πως πρέπει να κάνω τη δήλωση με βάση το Ε9, έλα όμως που τα στοιχεία που αντλεί η εφαρμογή από το Ε9 προφανώς είναι από παλιότερο έτος και όχι από το τρέχον.

Το πρόβλημα μου είναι πως ναι μεν η εφαρμογή με αφήνει να προσθέσω νέο ακίνητο, μόνο που μου ζητάει ΚΑΕΚ που δεν έχω, και όχι ΑΤΑΚ που το έχω. Η καταχώρηση που θέλω να κάνω αφορά ένα δώμα που δεν είχε καν άδεια, πέρσι τον Μάιο το νομιμοποίησα και το πρόσθεσα κανονικά στο Ε9.

Αφού το προσθέσες γιατί δε φαίνεται στο Ε9 για να το αντλήσει σωστα, δεν καταλαβαίνω. Μήπως φαίνεται σαν ξεχωριστή επιφάνεια; Αν πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα εμφανισθεί και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, γραψε το χειροκίνητα. 

Στην περιοχή μου έχουν αναρτηθεί πίνακες οπότε βρήκα το ΚΑΕΚ. Γκουγκλαρε λίγο και θα βρεις τη σελίδα του κτηματολογιου που θα σου δείξει τα δηλωμένα ακίνητα (με χρήση των κωδικών του taxis) 

Επεξ/σία από naive

11 λεπτά πριν, naive είπε

Αφού το προσθέσες γιατί δε φαίνεται στο Ε9 για να το αντλήσει σωστα, δεν καταλαβαίνω. Μήπως φαίνεται σαν ξεχωριστή επιφάνεια; Αν πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα εμφανισθεί και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, γραψε το χειροκίνητα. 

Στην περιοχή μου έχουν αναρτηθεί πίνακες οπότε βρήκα το ΚΑΕΚ. Γκουγκλαρε λίγο και θα βρεις τη σελίδα του κτηματολογιου που θα σου δείξει τα δηλωμένα ακίνητα (με χρήση των κωδικών του taxis) 

Εξήγησα το γιατί, επειδή αντλεί στοιχεία από προηγούμενο έτος.

Επίσης εξήγησα γιατί δεν μπορώ να το κάνω χειροκίνητα.

Τη σελίδα του κτηματολογίου την έχω δει, πρόσφατα μάλιστα, αλλά είχε πάρα πολύ καιρό να ενημερωθεί.

Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν έχει νόημα, γιατί δεν έχω δηλώσει το δώμα αυτό στο κτηματολόγιο. Είχα πάει και είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι μόνο αν έχω χαρτί από συμβολαιογράφο μπορώ να το δηλώσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εξήγησα το γιατί, επειδή αντλεί στοιχεία από προηγούμενο έτος.

Επίσης εξήγησα γιατί δεν μπορώ να το κάνω χειροκίνητα.

Τη σελίδα του κτηματολογίου την έχω δει, πρόσφατα μάλιστα, αλλά είχε πάρα πολύ καιρό να ενημερωθεί.

Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν έχει νόημα, γιατί δεν έχω δηλώσει το δώμα αυτό στο κτηματολόγιο. Είχα πάει και είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι μόνο αν έχω χαρτί από συμβολαιογράφο μπορώ να το δηλώσω.

Τώρα πρόσεξα ότι μιλάμε και στο άλλο θέμα. 

Στη δήλωση, εκεί που λέει στοιχεία δήλωσης πολίτη γράφεις ελεύθερα. Μπορείς να βάλεις εκεί την επιφάνεια που έχει το Ε9. 

Ο ΚΑΕΚ αναφέρεται στο οικόπεδο και όχι στο κτίσμα οπότε μπορείς να τον βρεις από την παλιότερη δήλωση του σπιτιού

Επεξ/σία από naive

17 λεπτά πριν, naive είπε

Ο ΚΑΕΚ αναφέρεται στο οικόπεδο και όχι στο κτίσμα οπότε μπορείς να τον βρεις από την παλιότερη δήλωση του σπιτιού

Έχεις δίκιο, τώρα που το έψαξα λίγο είδα πως όντως ο ΚΑΕΚ αφορά το οικόπεδο και κάθε κτίσμα μέσα σε αυτό έχει τον ίδιο, οπότε τον βρίσκω στο Ε9.

Πάντως έχω κι άλλο θέμα, έχω και μια μικρή αλλαγή στα τετραγωνικά στο υπόλοιπο κτίριο, τα πραγματικά είναι λιγότερα από αυτά που φαίνονταν στην άδεια και στο Ε9 ως πέρσι, αλλά επειδή η εφαρμογή αντλεί στοιχεία από παλαιότερο Ε9 δείχνει τα παλιά νούμερα και όχι τα διορθωμένα. Συνεπώς ο υπάλληλος του δήμου που θα τα ελέγξει θα δει ότι καμία από τις αλλαγές δεν θα συμφωνεί με το παλιό Ε9, και πολύ φοβάμαι ότι θα απορίψει τη δήλωση. Αν γίνει αυτό θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στον τοπικό δήμο μαζί με ένα βουνό δικαιολογητικά που ζητάνε (κατόψεις, τοπογραφικό, αντίγραφο αδείας σφραγισμένο από πολεοδομία, κτλ).

48 λεπτά πριν, gsisr είπε

όλα αυτά ισχύουν για ακίνητα μέχρι το 2011 έτσι;

έγινε κάτι το 2011 που να μην επιτρέπει τη λάθος δήλωση των τετραγωνικών στο Δήμο/ ΔΕΔΔΗΕ;

ας πούμε ότι στο Ε9 είναι δηλωμένοι:

Κύριοι χώροι: 100τμ

Βοηθητικοί χώροι: 25τμ

και στον Δήμο φαίνονται κανονικά τα 100τμ των Κύριων χώρων.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή δήλωσης τετραγωνικών βλέπω ότι ζητάει ουσιαστικά να δηλωθεί στον Δήμο το άθροισμα Κύριων+Βοηθητικών χώρων, δηλ 125τμ.

Είναι λογικό αυτό με δεδομένο ότι οι βοηθητικοί χώροι είναι ένα ανοιχτό παρκινγκ (πυλωτή) το οποίο φυσικά και δεν ηλεκτροδοτείται; 

9 λεπτά πριν, tempo είπε

Μπαίνοντας στην εφαρμογή δήλωσης τετραγωνικών βλέπω ότι ζητάει ουσιαστικά να δηλωθεί στον Δήμο το άθροισμα Κύριων+Βοηθητικών χώρων, δηλ 125τμ.

Είναι λογικό αυτό με δεδομένο ότι οι βοηθητικοί χώροι είναι ένα ανοιχτό παρκινγκ (πυλωτή) το οποίο φυσικά και δεν ηλεκτροδοτείται; 

Κάποιοι Δήμοι χρεώνουν ανταποδοτικά τέλη (ΔΦ -ΦΤ) και για τους ανοιχτούς χώρους, οπότε αν ισχύει έτσι στο δικό σου θα πληρώνεις ΔΦ-ΔΤ για 125τμ και ΤΑΠ για 100τμ αν το δηλώσεις σα βοηθητικό χώρο.
Ενδεχομένως βέβαια τα τμ της πιλωτής να είναι όλα δηλωμένα και να πληρώνονται τέλη ήδη από τον κοινόχρηστο λογαριασμό ρεύματος. Είναι κάπως θολό σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να γίνει, αν βρεις άκρη με το το Δήμο πες μας και εμάς να ξέρουμε. 
Πιστεύω ότι το πιο ασφαλές είναι να το δηλώσεις σα δικό σου, ενδεχομένως να το διπλοπληρώνεις, αλλά μειώνεται η πιθανότητα να στο μέλλον να σου πουν από το Δήμο ότι χρωστάς εάν πας για κάποιο πιστοποιητικό. 

13 λεπτά πριν, naive είπε

Κάποιοι Δήμοι χρεώνουν ανταποδοτικά τέλη (ΔΦ -ΦΤ) και για τους ανοιχτούς χώρους, οπότε αν ισχύει έτσι στο δικό σου θα πληρώνεις ΔΦ-ΔΤ για 125τμ και ΤΑΠ για 100τμ αν το δηλώσεις σα βοηθητικό χώρο.
Ενδεχομένως βέβαια τα τμ της πιλωτής να είναι όλα δηλωμένα και να πληρώνονται τέλη ήδη από τον κοινόχρηστο λογαριασμό ρεύματος. Είναι κάπως θολό σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να γίνει, αν βρεις άκρη με το το Δήμο πες μας και εμάς να ξέρουμε. 
Πιστεύω ότι το πιο ασφαλές είναι να το δηλώσεις σα δικό σου, ενδεχομένως να το διπλοπληρώνεις, αλλά μειώνεται η πιθανότητα να στο μέλλον να σου πουν από το Δήμο ότι χρωστάς εάν πας για κάποιο πιστοποιητικό. 

και εγώ αυτό ακριβώς σκέφτομαι.....τα τμ αυτά να διπλοπληρώνονται.

2 ώρες πριν, tempo είπε

Όχι ακριβώς, αν δηλώσεις στον Δήμο ότι ακριβώς λέει το Ε9 τότε δεν θα δηλώσεις άθροισμα, θα δηλώσεις επιφάνεια ηλεκτροδοτούμενων κυρίων χώρων 100τμ, και επιφάνεια μη ηλεκτροδοτούμενων βοηθητικών χώρων 25τμ.

Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνει, οπότε μέσω λογαριασμού ρεύματος θα πληρώνεις ΤΑΠ + ΔΤ + ΔΦ για τα 100 τμ, και απευθείας στο Δήμο θα πληρώνεις ΤΑΠ για τα 25 τμ.

ΔΤ και ΔΦ για τα 25 ΔΕΝ θα πληρώνεις μια και δεν προβλέπεται να πληρώνουν τα μη ηλεκτροδοτούμενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι ακριβώς, αν δηλώσεις στον Δήμο ότι ακριβώς λέει το Ε9 τότε δεν θα δηλώσεις άθροισμα, θα δηλώσεις επιφάνεια ηλεκτροδοτούμενων κυρίων χώρων 100τμ, και επιφάνεια μη ηλεκτροδοτούμενων βοηθητικών χώρων 25τμ.

Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνει, οπότε μέσω λογαριασμού ρεύματος θα πληρώνεις ΤΑΠ + ΔΤ + ΔΦ για τα 100 τμ, και απευθείας στο Δήμο θα πληρώνεις ΤΑΠ για τα 25 τμ.

ΔΤ και ΔΦ για τα 25 ΔΕΝ θα πληρώνεις μια και δεν προβλέπεται να πληρώνουν τα μη ηλεκτροδοτούμενα.

πολύ χρήσιμο αυτό που γράφεις....ας αναλύσω περισσότερο το παράδειγμα για να βοηθήσεις πιο πολύ αν μπορείς.

Οι Κύριοι Χώροι είναι 100τμ

Οι Βοηθητικοί χώροι είναι 25τμ

..ψάχνοντας λίγο παραπάνω για τους βοηθητικούς και πως προκύπτουν βλέπω ότι αυτοί έχουν ως εξής: 20τμ το ανοιχτό πάρκινγκ στην πυλωτή και 5τμ μια αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Στην δήλωση που πρέπει να κάνουμε ηλεκτρονικά στους δήμους έχει τα εξής πεδία (τα οποία και πρέπει λογικά να συμπληρώσω σωστά εγώ)

Επιφάνεια ηλεκτροδοτούμενων κυρίων χώρων (τ.μ.) (εδώ έχει προσυμπληρωμένο το 100τμ)

Επιφάνεια ηλεκτροδοτούμενων βοηθητικών χώρων (τ.μ.) (εδώ έχει προσυμπληρωμένο το 25τμ)

Επιφάνεια μη ηλεκτροδοτούμενων κυρίων χώρων (τ.μ.)

Επιφάνεια μη ηλεκτροδοτούμενων βοηθητικών χώρων (τ.μ.)

λίγο πιο κάτω στο πινακάκι με τίτλο "προβολή διαφοράς τμ ανάμεσα στη δήλωση και το ΔΕΔΔΗΕ" έχει τα εξής

Τ.μ. ΤΑΠ στο ΔΕΔΔΗΕ: 100τμ

Σύνολο ηλεκτροδοτούμενων τ.μ. δήλωσης: 125τμ

Διαφορά τ.μ. δήλωσης με τ.μ. ΤΑΠ στο ΔΕΔΔΗΕ: 25τμ

εγώ τελικά τι πρέπει να δηλώσω στο κάθε πεδίο;;;

Επεξ/σία από tempo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...