Προς το περιεχόμενο

Διόρθωση των τετραγωνικών στα ακίνητα για το Δήμο μέχρι 31/8/2020

naive

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, tedybear είπε

Πριν ~20 μέρες έλαβα mail από το δήμο ότι ολοκληρώθηκε η διόρθωση και πριν μια βδομάδα που ήρθε ο έναντι της ΔΕΗ είδα ότι έχουν μπει τα σωστά τετραγωνικά στις χρεώσεις του δήμου. Άργησαν αλλά φαίνεται ότι ξεκόλλησε το σύστημα.

Δεν υπάρχει κάποιο "σύστημα" για να κολλήσει, υπάλληλοι των Δήμων διεκπεραιώνουν τις δηλώσεις που έχουμε κάνει.

Στη δική μου περίπτωση πάντως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από τις 30/06/2020 που έκανα τις δηλώσεις έως τώρα, η κατάσταση τους είναι ακόμα με χρώμα κίτρινο, δλδ "Έχει Υποβληθεί".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 901
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν υπάρχει κάποιο "σύστημα" για να κολλήσει, υπάλληλοι των Δήμων διεκπεραιώνουν τις δηλώσεις

Ναι, το φαντάστηκα γιατί θυμάμαι είχα διαβάσει ότι κάποιοι δήμοι σκέφτονταν/ζητούσαν να προσλάβουν προσωπικό ειδικά για το σκοπό αυτό της διεκπεραίωσης των δηλώσεων, όταν είδαν τον πανικό που γινόταν.

Πριν καμιά 8-ετία που είχα κάνει μια αντίστοιχη αίτηση διόρθωσης στο Δήμο (για τον ΕΝΦΙΑ που ερχόταν μέσω ΔΕΗ τότε ανάλογα με τα δηλωμένα τ.μ.) έστελναν στη ΔΕΗ τα στοιχεία με δισκέττα των 3.14" και ΕΛΤΑ. Ας ελπίσουμε να έχουν γίνει βήματα προόδου από τότε...

7 ώρες πριν, tedybear είπε

Ναι, το φαντάστηκα γιατί θυμάμαι είχα διαβάσει ότι κάποιοι δήμοι σκέφτονταν/ζητούσαν να προσλάβουν προσωπικό ειδικά για το σκοπό αυτό της διεκπεραίωσης των δηλώσεων, όταν είδαν τον πανικό που γινόταν.

Πριν καμιά 8-ετία που είχα κάνει μια αντίστοιχη αίτηση διόρθωσης στο Δήμο (για τον ΕΝΦΙΑ που ερχόταν μέσω ΔΕΗ τότε ανάλογα με τα δηλωμένα τ.μ.) έστελναν στη ΔΕΗ τα στοιχεία με δισκέττα των 3.14" και ΕΛΤΑ. Ας ελπίσουμε να έχουν γίνει βήματα προόδου από τότε...

Η αποστολή των στοιχείων στη ΔΕΔΔΗΕ σίγουρα τώρα γίνεται ηλεκτρονικά.

Η αποδοτικότητα των υπαλλήλων των Δήμων όμως δεν βλέπω να έχει αλλάξει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Υπάρχει κανένα μέλος που λαμβάνει λογαριασμό ρεύματος με αναίτια αναδρομικά τέλη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ή κάποιο άλλο Δήμο;

Είχα κάνει δήλωση στην πλατφόρμα των τετραγωνικών για 1,5 τετραγωνικό λιγότερο από ότι φαινόταν στον λογαριασμό και τώρα για δεύτερο δίμηνο στη σειρά με χρεώνουν με αναδρομικά τέλη. 

Μέσα στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος έχουμε να πληρώνουμε και τις παράλογες απαιτήσεις των Δήμων που χώνουνε μέσα ποσά κι όποιος το πάρει χαμπάρι και ψάξει να βρει άκρη. 

Τηλέφωνα δεν σηκώνουν, email τα απορρίπτει ο sever (πριν ακόμα το ransomware attack) και αναζητείται τρόπος επικοινωνίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, stelakis1914 είπε

Υπάρχει κανένα μέλος που λαμβάνει λογαριασμό ρεύματος με αναίτια αναδρομικά τέλη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ή κάποιο άλλο Δήμο;

Είχα κάνει δήλωση στην πλατφόρμα των τετραγωνικών για 1,5 τετραγωνικό λιγότερο από ότι φαινόταν στον λογαριασμό και τώρα για δεύτερο δίμηνο στη σειρά με χρεώνουν με αναδρομικά τέλη. 

Μέσα στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος έχουμε να πληρώνουμε και τις παράλογες απαιτήσεις των Δήμων που χώνουνε μέσα ποσά κι όποιος το πάρει χαμπάρι και ψάξει να βρει άκρη. 

Τηλέφωνα δεν σηκώνουν, email τα απορρίπτει ο sever (πριν ακόμα το ransomware attack) και αναζητείται τρόπος επικοινωνίας.

Νομιζω ότι στην εφαρμογή αυτή, έπρεπε να δηλώσεις μόνο περισσότερα τετραγωνικά, για λιγότερα πρέπει να περάσεις από τον δήμο με δικαιολογητικά για να τα δούνε. 

Δεν θα βγάλεις άκρη από τηλέφωνα για αυτά τα θέματα. Πρέπει να πας στον δήμο..... 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Θυμάμαι ότι ήταν θεωρητικά έτσι αλλά σκέφτηκα ότι δεν έχω να χάσω κάτι αφού στην χειρότερη θα είχε απορριφθεί η δήλωση. Στην πράξη επεξεργάστηκαν την δήλωση και διόρθωσαν τα τετραγωνικά με τα σωστά που τους δήλωσα.

Τα κακά μαντάτα ήρθαν προ δυο μηνών και σήμερα συνεχίστηκαν πάλι. Στη θεωρία δέχονται μόνο με ραντεβού στο Δήμο αλλά τηλέφωνα δεν σηκώνουν. Θα επιχειρήσω σίγουρα μια επίσκεψη από κοντά. 

1 ώρα πριν, stelakis1914 είπε

Θυμάμαι ότι ήταν θεωρητικά έτσι αλλά σκέφτηκα ότι δεν έχω να χάσω κάτι αφού στην χειρότερη θα είχε απορριφθεί η δήλωση. Στην πράξη επεξεργάστηκαν την δήλωση και διόρθωσαν τα τετραγωνικά με τα σωστά που τους δήλωσα.

Τα κακά μαντάτα ήρθαν προ δυο μηνών και σήμερα συνεχίστηκαν πάλι. Στη θεωρία δέχονται μόνο με ραντεβού στο Δήμο αλλά τηλέφωνα δεν σηκώνουν. Θα επιχειρήσω σίγουρα μια επίσκεψη από κοντά. 

Δέχονται ραντεβού αλλά δεν σηκώνουν τηλ..... Μήπως υπάρχει κάποια διαδικτυακή εφαρμογή η τίποτα μέσω gov.gr.

Είμαστε μπ.....

• 1 μήνα μετά...

Λένε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι με τους ίδιους όρους + ένα πέναλτι 20% επί των χρωστούμενων.

Εγώ γενικά για το πατρικό μου που έχουμε κληρονομήσει από το πατέρα μου μια ζωή έπαιρνα το λογαριασμό της ΔΕΗ και απλά τον πλήρωνα. Άντε να κοιτούσα τις κιλοβατώρες στους εκκαθαριστικούς.

Ρίχνω πρόσφατα μια ματιά εκεί στα δημοτικά τέλη και πήγα να καραφλιάσω. Εκεί που είναι τα τετραγωνικά γράφει 60... Το διαμέρισμα όπου αλλού είναι δηλωμένο (Ε9, Κτηματολόγιο, Συμβόλαια) είναι 116τ. Σχεδόν το διπλό από το δηλωμένο.

Δε μπορώ να καταλάβω μια τόσο μεγάλη απόκλιση από που προκύπτει δεδομένου ότι στο διαμέρισμα απ όταν χτίστηκε η πολυκατοικία το 76 δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή. 

Όταν έπαιρναν παλιά παροχή ρεύματος δήλωνε ο καθένας ότι ήθελε, χωρίς να προσκομίσει συμβόλαιο σπιτιού στη δεη;

Όσοι δήλωσαν στη προηγούμενη περίοδο, τα χρωστούμενα προστέθηκαν στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος ή ήρθαν με πχ επιστολή κλπ;

3 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Λένε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι με τους ίδιους όρους + ένα πέναλτι 20% επί των χρωστούμενων.

Εγώ γενικά για το πατρικό μου που έχουμε κληρονομήσει από το πατέρα μου μια ζωή έπαιρνα το λογαριασμό της ΔΕΗ και απλά τον πλήρωνα. Άντε να κοιτούσα τις κιλοβατώρες στους εκκαθαριστικούς.

Ρίχνω πρόσφατα μια ματιά εκεί στα δημοτικά τέλη και πήγα να καραφλιάσω. Εκεί που είναι τα τετραγωνικά γράφει 60... Το διαμέρισμα όπου αλλού είναι δηλωμένο (Ε9, Κτηματολόγιο, Συμβόλαια) είναι 116τ. Σχεδόν το διπλό από το δηλωμένο.

Δε μπορώ να καταλάβω μια τόσο μεγάλη απόκλιση από που προκύπτει δεδομένου ότι στο διαμέρισμα απ όταν χτίστηκε η πολυκατοικία το 76 δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή. 

Όταν έπαιρναν παλιά παροχή ρεύματος δήλωνε ο καθένας ότι ήθελε, χωρίς να προσκομίσει συμβόλαιο σπιτιού στη δεη;

Όσοι δήλωσαν στη προηγούμενη περίοδο, τα χρωστούμενα προστέθηκαν στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος ή ήρθαν με πχ επιστολή κλπ;

Εκεινες τις εποχές, κλαιγοσουνα στον δήμο και σου έβαζαν λιγότερα τετραγωνικά.

Για αυτούς που έκαναν, θα έρθουν με τους λογαριασμούς ΔΕΗ σε 24 δόσεις αλλά δεν είχε ξεκινήσει ακόμα.

2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Γιατί, ποιος σου είπε ότι τα συμβόλαια δείχνουν πάντα τα σωστά τετραγωνικά? :)

Πάντως παλιότερα όντως ήταν πιο χύμα τα πράγματα, τώρα πλέον δεν παίρνεις ρεύμα αν δεν έχεις στα χέρια σου βεβαίωση από το Δήμο.

3 ώρες πριν, MikeJ είπε

Εδώ σε έχασα, για ποια χρωστούμενα λες? Ο λόγος που έτρεξαν πολλοί για να δηλώσουν τα σωστά τετραγωνικά ήταν για να γλιτώσουν τα αναδρομικά...

10 minutes ago, Joshua21 said:

Γιατί, ποιος σου είπε ότι τα συμβόλαια δείχνουν πάντα τα σωστά τετραγωνικά? :)

Πάντως παλιότερα όντως ήταν πιο χύμα τα πράγματα, τώρα πλέον δεν παίρνεις ρεύμα αν δεν έχεις στα χέρια σου βεβαίωση από το Δήμο.

Εδώ σε έχασα, για ποια χρωστούμενα λες? Ο λόγος που έτρεξαν πολλοί για να δηλώσουν τα σωστά τετραγωνικά ήταν για να γλιτώσουν τα αναδρομικά...

Αν δηλώσεις στη πλατφόρμα τα σωστά τετραγωνικά τότε θα κληθείς να πληρώσεις από 01/01/2020 έως και σήμερα τα δημοτικά τέλη , ταπ κλπ που γλύτωσες λόγω του ότι είχε λιγότερα τετραγωνικά.

Γλυτώνεις το να πληρώσεις αναδρομικά 20ετίας με πρόστιμα κλπ.

Όσοι το έκαναν στη πρώτη λειτουργία της πλατφόρμας δεν είχαν κάποια προσαύξηση. Τώρα θα έχει ένα 20% πεναλτι.

Δεν ξέρω αν το υπολόγισα σωστά. Έκανα απλή μέθοδο των τριών. Υπολόγισα πόσα έχω δώσει για τέλη κλπ με βάση τα 60 τ και το έλυσα ως προς 116. Εντάξει δεν ήταν κανένα τραγικό ποσό. 

3 ώρες πριν, MikeJ είπε

4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Όσοι το έκαναν στη πρώτη λειτουργία της πλατφόρμας δεν είχαν κάποια προσαύξηση.

Απάντησες μόνος σου στην ερώτηση σου.

6 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Τώρα θα έχει ένα 20% πεναλτι.

Δεν ξέρω αν το υπολόγισα σωστά. Έκανα απλή μέθοδο των τριών. Υπολόγισα πόσα έχω δώσει για τέλη κλπ με βάση τα 60 τ και το έλυσα ως προς 116. Εντάξει δεν ήταν κανένα τραγικό ποσό. 

Αν εξαιρέσεις ότι δεν έχεις συμπεριλάβει το "20% πέναλτι"(ότι και να εννοείς με αυτό), σωστά το υπολόγισες.

3 minutes ago, Joshua21 said:

Απάντησες μόνος σου στην ερώτηση σου.

Ίσως δε το έχω γράψει καλά.

Με τη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών δε τη σκαπουλαρεις εντελώς.

Πληρώνεις αναδρομικά από Γενάρη του 20 εώς και όταν έκανες τη δήλωση. 

Κάποιοι πέρσι έκαναν δήλωση τον Αύγουστο, οπότε θα πληρώσουν αναδρομικά 8 μηνών. 

Απλά οι περσινοι δε θα έχουν ποινή.

Εμείς φέτος αν.πχ.κανω δήλωση τώρα το Σεπτέμβρη, θα πληρώσω αναδρομικά κοντά 20 μηνών τα οποία θα έχουν και 20% προσαύξηση.

Το κίνητρο είναι ότι σε περίπτωση που αρχίσουν οι διασταυρώσεις (που απορώ πως και δεν έχουν ήδη συμβεί) μπορεί να κληθείς να πληρώσεις αναδρομικά 5/12/20 ετών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...