Joshua21 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, denpne είπε Καλησπέρα σας Για να μην τρελαθούμε Ακίνητο που ποτέ δεν ηλεκτροδοτήθηκε και δεν εχη μετρητή{ΔΕΗ} δηλώνεται στον Δήμο? Γιατί στη Λίστα ακινήτων του Δήμου υπάρχη σαν ακίνητο {σε αγροτεμαχιο εκτός σχεδίου}. Ευχαριστώ πολυ για απάντηση Και τα μη ηλεκτροδοτούμενα χρεώνονται με ΤΑΠ, συνεπώς και αυτά πρέπει να δηλωθούν στο Δήμο.
pmakr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, denpne είπε Καλησπέρα σας Για να μην τρελαθούμε Ακίνητο που ποτέ δεν ηλεκτροδοτήθηκε και δεν εχη μετρητή{ΔΕΗ} δηλώνεται στον Δήμο? Γιατί στη Λίστα ακινήτων του Δήμου υπάρχη σαν ακίνητο {σε αγροτεμαχιο εκτός σχεδίου}. Ευχαριστώ πολυ για απάντηση Ναι και εκτος αυτου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δήλωση ότι ειναι μη κενο και μη ηλεκτροδοτουμενο αλλιώς εκτός απο ταπ θα επιβληθούν δημοτικα τελη και φόρος ( Ρωτα στο δημο ) Εγω τρεχω γι αυτό τώρα έβγαλα πιστοποιητικο απο ΔΕΔΔΗΕ. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια για το συγκεκριμενο 31/3 ή 30/6 ( στο ιντερνετ βρισκω 30/6 στο δημο μου ειπαν 31/3
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, pmakr είπε Ναι και εκτος αυτου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δήλωση ότι ειναι μη κενο και μη ηλεκτροδοτουμενο αλλιώς εκτός απο ταπ θα επιβληθούν δημοτικα τελη και φόρος ( Ρωτα στο δημο ) Εγω τρεχω γι αυτό τώρα έβγαλα πιστοποιητικο απο ΔΕΔΔΗΕ. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια για το συγκεκριμενο 31/3 ή 30/6 ( στο ιντερνετ βρισκω 30/6 στο δημο μου ειπαν 31/3 Άλλη η δική σου περίπτωση, ο φίλος παραπάνω ρώτησε για ακίνητο που δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ποτέ και δεν έχει μετρητή. Το πιστοποιητικό του ΔΕΔΔΗΕ που προμηθεύτηκες βεβαιώνει ότι υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης του ακινήτου, άρα το συγκεκριμένο ακίνητο σου είχε ρεύμα στο παρελθόν.
tempo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/3/2020 στις 5:44 ΜΜ, Wizard270 είπε Δεν θα προβώ τελικά σε δήλωση αλλαγής τ.μ. για τον ημιυπαίθριο που είχα τακτοποιήσει με τον ν.3843/2010, καθώς είχα ξεχάσει και ψάχνοντας το ξαναβρήκα, ότι με τον συγκεκριμένο νόμο η αλλαγή της χρήσης δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ, ούτε αναδρομικά ούτε και στη συνέχεια. Ο νόμος με την απαλλαγή αυτή ισχύει ακόμα, δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει στο μέλλον με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Θα ενημερώσω όμως τον δήμο γιατί στο Ε9 υπάρχουν αυτά τα επιπλέον τετραγωνικά. τελικά αυτό ισχύει σίγουρα ή όχι; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από tempo
g_f Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Έχω και εγώ μια ερώτηση. Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου υπάρχει ηλεκτροδοτούμενη κατοικία του 1973 τακτοποιημένη με τον νόμο αυθαιρέτων. Προφανώς δηλώνεται κανονικά στην εφαρμογή. Η ερώτησή μου αφορά το αγροτεμάχιο. Είναι δηλωμένο στο Ε9 στον πίνακα των γηπέδων, αλλά για κάποιο λόγο ο λογιστής είχε καταχωρήσει και στο αγροτεμάχιο τον ίδιο αριθμό ΔΕΗ με την κατοικία. Φυσικά σαν αποτέλεσμα έχει να εμφανίζεται και το αγροτεμάχιο στην εφαρμογή οπότε δηλώνεται ενιαία. Η ερώτησή μου ουσιαστικά αφορά αν ορθώς έχει δηλωθεί στο Ε9 το αγροτεμάχιο ως ηλεκτροδοτούμενο. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από didaskalop
berny Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 http://www.thestival.gr/society/item/511079-paratasi-tis-prothesmias-gia-diorthosi-ton-tetragonikon-akiniton Παράταση όπως ήταν λογικό να γίνει
pmakr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Joshua21 είπε Άλλη η δική σου περίπτωση, ο φίλος παραπάνω ρώτησε για ακίνητο που δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ποτέ και δεν έχει μετρητή. Το πιστοποιητικό του ΔΕΔΔΗΕ που προμηθεύτηκες βεβαιώνει ότι υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης του ακινήτου, άρα το συγκεκριμένο ακίνητο σου είχε ρεύμα στο παρελθόν. Με τρεις ωρες την ημερα υπνο αυτη τη βδομαδα....λογικο... Πάντως σημερα που τελειωσα εγω επικρατει στους δημους το "Καντε το Ηλεκτρονικα" δε θελουν κοσμο ειχε γινει χαμος και γιατι πλακωνονται με τον κοσμο και εχουν μπροστα τους να αντιμετωπισουν ενα καρο λαθη απο ε9 συμβολαια και οτι αλλο βγει αλλα και λογω κορωνοιου φοβούνται πλεον ( τουλαχιστον στο δημο που πηγα εγω ). Οι φωνες και οι τσακωμοι ήταν σύνηθες φαινομενο δυστυχως Να ρωτησω και κατι άσχετο : Αν καποιος έχει ενα ακίνητο και ή δεν έχει λεφτά να το τακτοποιήσει ή δεν ξέρει αν έχει αυθαιρεσίες. Τώρα που λήγουν οι νόμοι για τα αυθαίρετα τί θα γίνει θα του μείνει στα χέρια όταν παει να το πουλησει; ΠΡοφανώς θα πρέπει να δώσει χαρτί μηχανικός, προφανώς οι αυθαιρεσίες θα είναι στο χαρτί αλλά τί προβλέπεται σαν διαδικασία ξέρετε; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από pmakr
GREGORYMO Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, pmakr είπε Με τρεις ωρες την ημερα υπνο αυτη τη βδομαδα....λογικο... Πάντως σημερα που τελειωσα εγω επικρατει στους δημους το "Καντε το Ηλεκτρονικα" δε θελουν κοσμο ειχε γινει χαμος και γιατι πλακωνονται με τον κοσμο και εχουν μπροστα τους να αντιμετωπισουν ενα καρο λαθη απο ε9 συμβολαια και οτι αλλο βγει αλλα και λογω κορωνοιου φοβούνται πλεον ( τουλαχιστον στο δημο που πηγα εγω ). Οι φωνες και οι τσακωμοι ήταν σύνηθες φαινομενο δυστυχως Να ρωτησω και κατι άσχετο : Αν καποιος έχει ενα ακίνητο και ή δεν έχει λεφτά να το τακτοποιήσει ή δεν ξέρει αν έχει αυθαιρεσίες. Τώρα που λήγουν οι νόμοι για τα αυθαίρετα τί θα γίνει θα του μείνει στα χέρια όταν παει να το πουλησει; ΠΡοφανώς θα πρέπει να δώσει χαρτί μηχανικός, προφανώς οι αυθαιρεσίες θα είναι στο χαρτί αλλά τί προβλέπεται σαν διαδικασία ξέρετε; Από την πώληση θα αφαιρεθούν τα έξοδα αυτά. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, pmakr είπε Να ρωτησω και κατι άσχετο : Αν καποιος έχει ενα ακίνητο και ή δεν έχει λεφτά να το τακτοποιήσει ή δεν ξέρει αν έχει αυθαιρεσίες. Τώρα που λήγουν οι νόμοι για τα αυθαίρετα τί θα γίνει θα του μείνει στα χέρια όταν παει να το πουλησει; ΠΡοφανώς θα πρέπει να δώσει χαρτί μηχανικός, προφανώς οι αυθαιρεσίες θα είναι στο χαρτί αλλά τί προβλέπεται σαν διαδικασία ξέρετε; Και τότε θα μπορεί να γίνει νομιμοποίηση, απλά θα κοστίσει περισσότερα χρήματα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, tempo είπε τελικά αυτό ισχύει σίγουρα ή όχι; Όχι φίλε μου, δεν ισχύει σίγουρα. Παρόλο που εγώ το έγραψα, δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Τηλεφωνικώς από τον δήμο μου είπαν ότι δεν ισχύει και δεν το κυνηγάω άλλο προς το παρόν. Πήγα στον δήμο, τους έκανα την αίτηση και με τον ημιυπαίθριο δηλωμένο, έδωσα και ένα χαρτί με τη διάταξη για την απαλλαγή και έφυγα. Ας κάνουν ό,τι θέλουν για αρχή και θα δω τι θα κάνω. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
tempo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, Wizard270 είπε Όχι φίλε μου, δεν ισχύει σίγουρα. Παρόλο που εγώ το έγραψα, δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Τηλεφωνικώς από τον δήμο μου είπαν ότι δεν ισχύει και δεν το κυνηγάω άλλο προς το παρόν. Πήγα στον δήμο, τους έκανα την αίτηση και με τον ημιυπαίθριο δηλωμένο, έδωσα και ένα χαρτί με τη διάταξη για την απαλλαγή και έφυγα. Ας κάνουν ό,τι θέλουν για αρχή και θα δω τι θα κάνω. αν σε ενημερώσουν για κάτι σχετικό απο τον Δήμο πες μας και εμάς....τώρα έχουμε και περισσότερο χρόνο να το ψάξουμε μετά την παράταση για την υποβολή μέχρι 30/6
glenngould Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Προσωπικά πιστεύω ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνεις την αίτησή σου για τις πλατφόρμες αυτές πρώτος, διότι κάποια πράγματα ωριμάζουν στην πορεία και δίνονται διευκρινήσεις
denpne Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σας Σε ενα διαμέρισμα στο Ε9 είναι δηλωμένοι βοηθητικοι χώροι 15,23 τμ. Στην εφαρμογη του Δήμου ομως εμφανιζη βοηθητικοι χώροι 0 τμ. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις? Ευχαριστώ για απαντησεις σας
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, denpne είπε Καλησπέρα σας Σε ενα διαμέρισμα στο Ε9 είναι δηλωμένοι βοηθητικοι χώροι 15,23 τμ. Στην εφαρμογη του Δήμου ομως εμφανιζη βοηθητικοι χώροι 0 τμ. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις? Ευχαριστώ για απαντησεις σας Η εφαρμογή ΔΕΝ είναι του Δήμου, ότι βλέπεις στην εφαρμογή είναι ότι ακριβώς υπάρχει στο Ε9, προφανώς κάτι δεν είναι δηλωμένο σωστά στο Ε9.
modus7 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 καλησπερα σας, Θα ηθελα την βοηθεια σας σε καποιες αποριες μου και με συγχωρειτε αν εχουν ηδη απαντηθει! 1.Στο Ε9 ειναι δηλωμενοι 118,2τμ κυριοι χώροι + 12τμ βοηθητικοι χωροι(παρκινγκ πιλοτης που ανηκουν στο κοινοχρηστο λογαρισμο ΔΕΗ) Στην εφαρμογη με αναγκαζει να προσθεσω και τα 12τμ, τι πρεπει να κανω? 2.Σπιτι στην Αιγινα δεν το εμφανιζει στην εφαρμογη στην μητέρα μου που εχει 100% συνδιοκτησια(ο λογαριασμος ΔΕΗ ειναι στην Γιαγια που ανηκε το σπιτι) 3.Για οικοπεδο αδειο πρεπει να κανω δηλωση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα