Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, Wizard270 είπε Όταν είχες προτείνει να αφαιρέσω τον αριθμό παροχής από το Ε9 πριν τη δήλωση, δεν θα εμφανίζονται μετά πάλι ως ηλεκτροδοτούμενα από την οικία όταν περαστούν; Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Μα γιατί να τα περάσεις σαν ηλεκτροδοτούμενα? Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό? Και μην μου πεις πως θέλεις να είσαι νόμιμος, γιατί νόμιμος θα είσαι μόνο στην περίπτωση που τους βάλεις δικές τους ξεχωριστές παροχές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα γιατί να τα περάσεις σαν ηλεκτροδοτούμενα? Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό? Και μην μου πεις πως θέλεις να είσαι νόμιμος, γιατί νόμιμος θα είσαι μόνο στην περίπτωση που τους βάλεις δικές τους ξεχωριστές παροχές. Περίμενε. Λες ότι στη δήλωση για το ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο της οικίας μπορώ να προσθέσω το γκαράζ και την αποθήκη και αν είχαν δηλωθεί στο Ε9 ως μη ηλεκτροδοτούμενοι, θα φαίνονται έτσι και στη δήλωση; Γιατί οι οδηγίες αναφέρουν άλλα: "Σε δήλωση ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ακίνητο χωρίς αρ. παροχής πατήστε το κουμπί "Εισαγωγή στη Δήλωση". Το ακίνητο θα θεωρηθεί πως πλέον είναι ηλεκτροδοτούμενο και θα έχει τον ίδιο αρ. παροχής με τα υπόλοιπα ακίνητα της δήλωσης." Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Wizard270 είπε Κάτσε, δεν το είχα καταλάβει. Στη δήλωση για το ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο της οικίας μπορώ να προσθέσω το γκαράζ και την αποθήκη και αν είχαν δηλωθεί στο Ε9 ως μη ηλεκτροδοτούμενοι, θα φαίνονται έτσι και στη δήλωση; Αυτό που είχα γράψει ήταν πολύ απλό, τι δεν κατάλαβες? 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε @Wizard270 Να διορθώσεις πρώτα το Ε9 σου ώστε οι βοηθητικοί να φαίνονται σαν ΜΗ ηλεκτροδοτούμενοι ΧΩΡΙΣ αριθμό παροχής. Δεν θυμάμαι να έγραψα κάπου να προσθέσεις κάτι στην οικία... Αν το παραπάνω σε μπερδεύει να στο κάνω ακόμα πιο ταληράκια, στις καταχωρήσεις του Ε9 για την αποθήκη και το γκαράζ θα πας στη στήλη "ηλεκτροδοτούμενο" και το ΝΑΙ θα το αλλάξεις σε ΟΧΙ, και ακριβώς δίπλα που είναι ο αριθμός παροχής θα τον σβήσεις εντελώς. Στην καταχώρηση της οικίας δεν θα πειράξεις τίποτα. 10 λεπτά πριν, Wizard270 είπε Γιατί οι οδηγίες αναφέρουν άλλα: "Σε δήλωση ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, εάν επιθυμείτε να προσθέσετε ακίνητο χωρίς αρ. παροχής πατήστε το κουμπί "Εισαγωγή στη Δήλωση". Το ακίνητο θα θεωρηθεί πως πλέον είναι ηλεκτροδοτούμενο και θα έχει τον ίδιο αρ. παροχής με τα υπόλοιπα ακίνητα της δήλωσης." Αυτή η συγκεκριμένη οδηγία αναφέρεται σε άλλη περίπτωση, δλδ σε ακίνητο που είναι ηλεκτροδοτούμενο (και θες να το δηλώσεις σαν ηλεκτροδοτούμενο) αλλά φαίνεται ως μη ηλεκτροδοτούμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) @Joshua έχω καταλάβει και ξέρω πώς γίνεται με το Ε9. Αυτό που θέλω να μάθω είναι πώς θα γίνει η δήλωση για τα τ.μ. Εφόσον επιλέξω την οικία για διόρθωση, πρέπει να εμφανίζονται από κάτω και οι βοηθητικοί χώροι, αλλιώς δε βγαίνει σωστό το άθροισμα των τ.μ. για το ΤΑΠ, αυτό είναι το πρόβλημα. Βάζοντας λοιπόν και τους βοηθητικούς χώρους, εικάζω (χωρίς να το ξέρω) ότι το σύστημα θα τους δώσει τον αριθμό παροχής της οικίας (κι ας ήταν μη ηλεκτροδοτούμενοι), γιατί η δήλωση γίνεται ανά παροχή και πρέπει να είναι μία η παροχή για να βγει το άθροισμα. Όπως έτυχε και στον @naive που τους έδωσε μόνο του την παροχή της οικίας κι ας τα είχε ως μη ηλεκτροδοτούμενα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, Wizard270 είπε @Joshua έχω καταλάβει και ξέρω πώς γίνεται με το Ε9. Αυτό που θέλω να μάθω είναι πώς θα γίνει η δήλωση για τα τ.μ. Εφόσον επιλέξω την οικία για διόρθωση, πρέπει να εμφανίζονται από κάτω και οι βοηθητικοί χώροι, αλλιώς δε βγαίνει σωστό το άθροισμα των τ.μ. για το ΤΑΠ, αυτό είναι το πρόβλημα. Βάζοντας λοιπόν και τους βοηθητικούς χώρους, εικάζω (χωρίς να το ξέρω) ότι το σύστημα θα τους δώσει τον αριθμό παροχής της οικίας (κι ας ήταν μη ηλεκτροδοτούμενοι), γιατί η δήλωση γίνεται ανά παροχή και πρέπει να είναι μία η παροχή για να βγει το άθροισμα. Όπως έτυχε και στον @naive που τους έδωσε μόνο του την παροχή της οικίας κι ας τα είχε ως μη ηλεκτροδοτούμενα. Με βάση αυτά που μόλις έγραψες όχι μόνο βγαίνει το συμπέρασμα πως έχεις καταλάβει ελάχιστα, αλλά και ότι δεν θες να καταλάβεις τίποτα παραπάνω. Τόσες φορές σου είπα να μην πειράξεις την οικία, αλλά συνεχίζεις να μου λες για διόρθωση της οικίας... Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρε, όταν λέω την οικία για διόρθωση, εννοώ στην εφαρμογή για τα τ.μ., πρέπει να τη βάλω στη δήλωση της εφαρμογής λόγω τακτοποίησης ημιυπαίθριου, τόσες φορές το είπα, δεν μιλάω για το Ε9 για την οικία! Οικία 80τμ, βοηθητικοί 20τμ, το ΤΑΠ μου τώρα είναι 100τμ. Πάω στην εφαρμογή για τα τ.μ., εισάγω την οικία μου που τώρα πια εμφανίζεται 95τμ λόγω τακτοποίησης ημιυπαίθριου. Αποτέλεσμα; το ΤΑΠ γίνεται 95τμ αντί για 115τμ γιατί δεν υπάρχουν οι βοηθητικοί χώροι. Αν τους βάλω για να βγει το άθροισμα, η εφαρμογή θα τους δώσει την παροχή της οικίας, ακόμα κι αν εμφανίζονται ΜΗ ηλεκτροδοτούμενοι στο Ε9. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noths Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Έχω ψιλή κυριότητα και ο πατέρας μου την επικαρπία στο σπίτι που δηλώνω ως κύρια κατοικία. Δεν εμφανίζεται στην πλατφόρμα, πρέπει να δηλώσει την αλλαγή ο πατέρας μου, μπορώ να το προσθέσω εγώ ή πρέπει να πάω στον Δήμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, noths είπε Έχω ψιλή κυριότητα και ο πατέρας μου την επικαρπία στο σπίτι που δηλώνω ως κύρια κατοικία. Δεν εμφανίζεται στην πλατφόρμα, πρέπει να δηλώσει την αλλαγή ο πατέρας μου, μπορώ να το προσθέσω εγώ ή πρέπει να πάω στον Δήμο; Εφόσον δεν εμφανίζεται στην πλατφόρμα τότε σημαίνει πως δεν είναι δηλωμένο στο Ε9, συνεπώς πρέπει να διορθώσεις πρώτα το Ε9 σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adsl2+ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Πήγα στο Δήμο και έκανα τη δήλωση ΤΑΠ με αποτέλεσμα (α) να αθροίσει τα τετραγωνικά του ισογείου 100,2τμ [με ρολόι] με το υπόγειο 100,2τμ [άνευ ρολογιού]=200τμ (β) τα τετραγωνικά πχ 100,5 στο λογαριασμό του παρόχου φαίνονται 100 ,τα τετραγωνικά 100,6 φαίνονται 101 (γ) για τις τροποποιητικές Ε9 όπου το κτηματολόγιο δεν έχει κλείσει δεν βάζει πρόστιμο η ΕΦΟΡΙΑ μόνο την διαφορά του ΕΜΦΙΑ + ΤΟΚΟΥΣ για 5 έτη ,αν έχει κλείσει ένα πρόστιμο 100 ευρ για όλα τα έτη ,συν την διαφορά του ΕΜΦΙΑ + ΤΟΚΟΥΣ για κάθε έτος ξεχωριστά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, Wizard270 είπε Βρε, όταν λέω την οικία για διόρθωση, εννοώ στην εφαρμογή για τα τ.μ., πρέπει να τη βάλω στη δήλωση της εφαρμογής λόγω τακτοποίησης ημιυπαίθριου, τόσες φορές το είπα, δεν μιλάω για το Ε9 για την οικία! Οικία 80τμ, βοηθητικοί 20τμ, το ΤΑΠ μου τώρα είναι 100τμ. Πάω στην εφαρμογή για τα τ.μ., εισάγω την οικία μου που τώρα πια εμφανίζεται 95τμ λόγω τακτοποίησης ημιυπαίθριου. Αποτέλεσμα; το ΤΑΠ γίνεται 95τμ αντί για 115τμ γιατί δεν υπάρχουν οι βοηθητικοί χώροι. Αν τους βάλω για να βγει το άθροισμα, η εφαρμογή θα τους δώσει την παροχή της οικίας, ακόμα κι αν εμφανίζονται ΜΗ ηλεκτροδοτούμενοι στο Ε9. Γενικά ΔΦ ΔΤ δεν πληρώνεις αν οι χώροι δεν χρησιμοποιούνται. Δηλαδη είναι μη ηλεκτροδοτουμενοι και κενοί. Οπότε αν σε κάποια μεταβίβαση το τραβήξει ο Δήμος και έρθει για έλεγχο, θα βρεθείς εκτεθειμένος. Εάν πεις ότι ηλεκτροδοτουνται από το κοινόχρηστο και από εκεί πληρώνονται και ΔΦ ΔΤ, αφενός θα πρέπει να το αποδείξεις στο Δήμο, αφετέρου πέφτεις στη λούμπα ότι δεν είναι νόμιμο μη κοινόχρηστοι χώροι αλλά ιδιωτικοί να ηλεκτροδοτουνται από το κοινόχρηστο ρεύμα. Για αυτό σου είπα ότι εγώ αποφάσισα να τα περάσω όλα ότι ηλεκτροδοτουνται από του διαμερίσματος το ρολόι να τελειώνω, η επιβάρυνση μου είναι κάνα 15ρι ευρώ το χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, adsl2+ είπε Πήγα στο Δήμο και έκανα τη δήλωση ΤΑΠ με αποτέλεσμα (α) να αθροίσει τα τετραγωνικά του ισογείου 100,2τμ [με ρολόι] με το υπόγειο 100,2τμ [άνευ ρολογιού]=200τμ (β) τα τετραγωνικά πχ 100,5 στο λογαριασμό του παρόχου φαίνονται 100 ,τα τετραγωνικά 100,6 φαίνονται 101 (γ) για τις τροποποιητικές Ε9 όπου το κτηματολόγιο δεν έχει κλείσει δεν βάζει πρόστιμο η ΕΦΟΡΙΑ μόνο την διαφορά του ΕΜΦΙΑ + ΤΟΚΟΥΣ για 5 έτη ,αν έχει κλείσει ένα πρόστιμο 100 ευρ για όλα τα έτη ,συν την διαφορά του ΕΜΦΙΑ + ΤΟΚΟΥΣ για κάθε έτος ξεχωριστά Καλημέρα, αν θέλεις διευκρίνησε καλύτερα αυτό στα bold, το άθροισμα των 200 τμ το έκαναν τι ακριβώς? Το χρησιμοποίησαν ως βάση για να κάνουν κάποιον υπολογισμό, και αν ναι ποιος υπολογισμός ήταν αυτός? Ενημέρωσαν την ΔΕΔΔΗΕ για αυτό το άθροισμα ώστε από δω και πέρα να σε χρεώνει για 200 αντί για 100 τμ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δεν ξέρω αν απαντήθηκε, η όποια αλλαγή επιφανειών στο Ε9 (ξεκαθαρίζω, θα διορθώσω με τακτοποίηση και τα 5 τελευταία έτη) , θα φανεί αυτομάτως και στην πλατφόρμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik16v Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Σε πολυκατοικία του 1990 έχουμε το κλασσικό πρόβλημα Αποθήκες υπογείου με συμβόλαια και οι οποίες έχουν μία λάμπα για φωτισμό (όχι πρίζα). Διαμέρισμα 77τμ, υπόγεια αποθήκη 10τμ και θέση πυλωτής παρακολούθημα του διαμερίσματος 15τμ Στο λογαριασμό πληρώνω στο δήμο ΤΑΠ 77τμ (όσα και το διαμέρισμα) και ΔΤ & ΔΦ 100τμ Στο λογαριασμό του κοινοχρήστου μας χρεώνει ΤΑΠ 326τμ. ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι δεν πληρώνουν ΤΑΠ (άρθρο 24 του Ν. 2130/1993 όπως τροπ με άρθρο 60 του Ν. 4483/2017), όπως επίσης και οι θέσεις πυλωτής (ΝΣΚ 135/2017) Στο Ε9 είναι καταχωρημένα το διαμέρισμα και η θέση της πυλωτής σε μία γραμμή με αριθμό παροχής του σπιτιού και σε άλλη γραμμή η αποθήκη με αριθμό παροχής τον κοινόχρηστο. Πρέπει να ξεκινήσω από τον δήμο για να διορθώσω στην πραγματική κατάσταση και να αφαιρεθούν τα τ.μ. του ΤΑΠ που μου αντιστοιχούν από το κοινόχρηστο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 29 λεπτά πριν, kirileman είπε Δεν ξέρω αν απαντήθηκε, η όποια αλλαγή επιφανειών στο Ε9 (ξεκαθαρίζω, θα διορθώσω με τακτοποίηση και τα 5 τελευταία έτη) , θα φανεί αυτομάτως και στην πλατφόρμα; Τα 5 τελευταία έτη είναι αδιάφορα για την πλατφόρμα, η οποία πλέον αντλεί στοιχεία από την περιουσιακή κατάσταση του 2020 (ή του 2021, δεν είμαι σίγουρος). Οι αλλαγές πάντως που είχα κάνει εγώ προσωπικά στο Ε9 μου του 2020 τώρα φαίνονται κανονικά στην εφαρμογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adsl2+ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 50 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καλημέρα, αν θέλεις διευκρίνησε καλύτερα αυτό στα bold, το άθροισμα των 200 τμ το έκαναν τι ακριβώς? Το χρησιμοποίησαν ως βάση για να κάνουν κάποιον υπολογισμό, και αν ναι ποιος υπολογισμός ήταν αυτός? Ενημέρωσαν την ΔΕΔΔΗΕ για αυτό το άθροισμα ώστε από δω και πέρα να σε χρεώνει για 200 αντί για 100 τμ? Ο Δήμος ενημερώνει τον ΔΕΔΔΗΕ για το σύνολο των τετραγωνικών , 100,2τμ το υπόγειο + 100,2τμ το ισόγειο = 200τμ ,αν ήταν 100,3τμ+100,3τμ=201τμ ελπίζω να το έδωσα με σαφήνεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα