Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θελω να τραβηξω ενα καλωδιο απο το ρουτερ που ειναι στο σαλονι μεχρι το δωματιο . Και ρωτησα  εναν  τεχνικος της Inalan  αν γινετε να περασω το καλώδιο απο τους σωλήνες που περναει ζεστη και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και μου ειπε να δω ποιο ειναι καλυτερο το cat5e η το cat6 και πιο αντεχει περισσοτερο στην θερμοκρασια. Εψαξα στο google και δεν μπορεσα να βρω τιποτα :( μπορειτε μηπως να με βοηθησετε; Υπαρχει περιπτωση να μου χαλασει το καλώδιο; Επίσης υπαρχει καλωδιο 7-8 μετρα ethernet;;  

Ευχαριστω πολυ :) 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ποιοί σωλήνες βγάζουν ζέστη? Του καλοριφέρ? Θα περάσεις το καλώδιο μέσα απο τους σωλήνες του καλοριφέρ? Ή δίπλα απο τους σωλήνες του καλοριφέρ? Και σου είπε αυτός ότι δεν θα έχεις πρόβλημα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Ποιοί σωλήνες βγάζουν ζέστη? Του καλοριφέρ? Θα περάσεις το καλώδιο μέσα απο τους σωλήνες του καλοριφέρ? Ή δίπλα απο τους σωλήνες του καλοριφέρ? Και σου είπε αυτός ότι δεν θα έχεις πρόβλημα?

Είναι ήδη σωλήνες του καλοριφέρ στον τοίχο και μου είπε ότι αν τα βάλω δεν  θα λιώσει το καλώδιο

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kyriakosssss είπε

Είναι ήδη σωλήνες του καλοριφέρ στον τοίχο και μου είπε ότι αν τα βάλω δεν  θα λιώσει το καλώδιο

Γίνε λιγο πιο αναλυτικός.Που θα περάσει το καλώδιο;Μέσα απο το κανάλι που περνάνε οι σωλήνες του καλοριφέρ;Και είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις ;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kyriakosssss είπε

Καλησπερα θελω να τραβηξω ενα καλωδιο απο το ρουτερ που ειναι στο σαλονι μεχρι το δωματιο . Και ρωτησα  εναν  τεχνικος της Inalan  αν γινετε να περασω το καλώδιο απο τους σωλήνες που περναει ζεστη και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και μου ειπε να δω ποιο ειναι καλυτερο το cat5e η το cat6 και πιο αντεχει περισσοτερο στην θερμοκρασια. Εψαξα στο google και δεν μπορεσα να βρω τιποτα :( μπορειτε μηπως να με βοηθησετε; Υπαρχει περιπτωση να μου χαλασει το καλώδιο; Επίσης υπαρχει καλωδιο 7-8 μετρα ethernet;;  

Ευχαριστω πολυ :) 

Για τις θερμοκρασίες ήδη απήντησαν άλλοι. 

Για το μήκος υπάρχει κολουρα έως 50 μέτρα. Απλώς θα πρέπει να βάλεις μόνος σου τα κλιπσακια (ή ένας ηλεκτρολόγος /ηλεκτρονικός) 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε

Για τις θερμοκρασίες ήδη απήντησαν άλλοι. 

Για το μήκος υπάρχει κολουρα έως 50 μέτρα. Απλώς θα πρέπει να βάλεις μόνος σου τα κλιπσακια (ή ένας ηλεκτρολόγος /ηλεκτρονικός) 

Dhladh den uparxei kanena thema an einai dipla apo tous swlhnes

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kyriakosssss είπε

Dhladh den uparxei kanena thema an einai dipla apo tous swlhnes

Οι σωλήνες θαα έχουν θερμοκρασία του νερού του καλοριφέρ (50-60).

Αν βάλεις καλώδιο ethernet cat 6 (ή εξωτερικού χώρου) δε θα επηρεαστεί. 

Είναι το ίδιο με το ethernet καλώδιο σε σύστημα ασφαλείας για κάμερες εξωτερικού χώρου. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε

Οι σωλήνες θαα έχουν θερμοκρασία του νερού του καλοριφέρ (50-60).

Αν βάλεις καλώδιο ethernet cat 6 (ή εξωτερικού χώρου) δε θα επηρεαστεί. 

Είναι το ίδιο με το ethernet καλώδιο σε σύστημα ασφαλείας για κάμερες εξωτερικού χώρου. 

Eyxaristw polyyyy

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kyriakosssss είπε

Eyxaristw polyyyy

👍

(απλώς - αν μπορείς - γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες) 😉

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kostello είπε

το cat5 δεν εχει προβλημα μεχρι 50-60 βαθμους και το cat6 μεχρι 150.

https://www.nexans.gr/eservice/Greece-el_GR/navigateproduct_540344612/U_UTP_Category_6_4_pairs_PVC_500m_reel_grey.html#characteristics

150 to pvc δεν φτανει.Που το εχεις δει αν επιτρεπεται?

Επισης οι σωληνες καλοριφερ μπορουν να φτανουν μεχρι 80°.ΠΙασμενο πανω στις σωληνες θα κατασταφει πολυ γρηγορα το καλωδιο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, vasilllis είπε

https://www.nexans.gr/eservice/Greece-el_GR/navigateproduct_540344612/U_UTP_Category_6_4_pairs_PVC_500m_reel_grey.html#characteristics

150 to pvc δεν φτανει.Που το εχεις δει αν επιτρεπεται?

Επισης οι σωληνες καλοριφερ μπορουν να φτανουν μεχρι 80°.ΠΙασμενο πανω στις σωληνες θα κατασταφει πολυ γρηγορα το καλωδιο.

Σωστά... Εξαρτάται από τη θερμοκρασία που δουλεύει ο καυστήρας του καλοριφέρ. Ίσως μια λύση είναι να βάλει το καλώδιο μέσα σε προστατευτικό σπιράλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα αν αγορασω ενα καλωδιο cat6 δεν θα αντεξει διπλα απο τους σωληνες; 

Aπλα πειτε αν ειστε σιγουροι γιατι θελω να το παραγγειλω και δεν ξερω αν ειναι να το εμπιστευτω :( 

Επεξ/σία από kyriakosssss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...