Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και περίπου 10 μέρες κοιτάω για φωτογραφική

Ξεκίνησα να κοιτάω κάποιες DSLR κλασσικά όπως όλοι D3500, D5300 και D5600

μετά απο συζητήσεις και αναζήτηση είδα οτι όλοι πάνε πλέον σε mirrorles έτσι μετατοπίστηκα σε 

• sony a6000
  • fyjifilm X-T100
  • canon m50 
  • lumix gx80

Αυτό που έχω σκοπό να φωτογραφίζω είναι τοπία και ίσως κάποια νυχτερινά 

Απο αυτές ειμαι κοντά στην sony και fujifilm αν και μου αρέσει και η limix λόγω σταθεροποίησης αν και με τρομάζει ο 3/4 αισθητήρας της  

τι θα πρότειναν οι γνώστες?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλο θα ειναι να προτιμησεις μηχανή με viewfinder και ιδανικα και με οπτικο σταθεροποιητη στο σωμα. θα σου ειναι αρκετα χρησιμα .

απο εκει και περα υπαρχουν αρκετες καλες επιλογες mirrorless στο μπατζετ που κοιτας.

προσπαθησε να τις δεις απο κοντα. ποια σου καθεται καλυτερα στο χερι. ειναι σημαντικο να ταιριαζει η εργονομια τους.

τις 4/3 γιατι τις φοβασαι; οι περισσοτερες εχουν καλη σταθεροποιηση, ειναι ελαφριες, με ελαφρεις φακους και πιο οικονομικους. εκτος κι αν εχεις μεγαλες απαιτησεις σε νυχτερινα...

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mech_eng είπε

καλο θα ειναι να προτιμησεις μηχανή με viewfinder και ιδανικα και με οπτικο σταθεροποιητη στο σωμα. θα σου ειναι αρκετα χρησιμα .

απο εκει και περα υπαρχουν αρκετες καλες επιλογες mirrorless στο μπατζετ που κοιτας.

προσπαθησε να τις δεις απο κοντα. ποια σου καθεται καλυτερα στο χερι. ειναι σημαντικο να ταιριαζει η εργονομια τους.

τις 4/3 γιατι τις φοβασαι; οι περισσοτερες εχουν καλη σταθεροποιηση, ειναι ελαφριες, με ελαφρεις φακους και πιο οικονομικους. εκτος κι αν εχεις μεγαλες απαιτησεις σε νυχτερινα...

δεν γνωρίζω καθόλου και απλά φοβάμαι γιατί έχουν μικρότερο αισθητήρα 

Δημοσ.

ο μεγαλυτερος αισθητηρας γενικως υπερτερει. απο εκει και περα το θεμα ειναι τι χρειαζομαστε, ποια ειναι τα ορια μας : φωτογραφικα κ οικονομικα.

κοιταξα ξανα και ειδα οτι στο μπατζετ σου δε θα βρεις mirrorless με apsc αισθητηρα και οπτικο σταθεροποιητη στο σωμα, μονο mirrorless 4/3 αισθητηρα.

στα 4/3 olympus + panasonic εχουν καλες επιλογες εως 500.

M50 ειναι εκτος μπατζετ παντως - τουλαχιστο αγορα απο Ελλαδα. ειδες καμια απο κοντα; εχεις ελεγξει πως καθονται στο χερι σου;

Δημοσ.
Στις 10/1/2020 στις 12:31 ΜΜ, malachaskos είπε

Εδώ και περίπου 10 μέρες κοιτάω για φωτογραφική

Ξεκίνησα να κοιτάω κάποιες DSLR κλασσικά όπως όλοι D3500, D5300 και D5600

μετά απο συζητήσεις και αναζήτηση είδα οτι όλοι πάνε πλέον σε mirrorles έτσι μετατοπίστηκα σε 

• sony a6000
  • fyjifilm X-T100
  • canon m50 
  • lumix gx80

Αυτό που έχω σκοπό να φωτογραφίζω είναι τοπία και ίσως κάποια νυχτερινά 

Απο αυτές ειμαι κοντά στην sony και fujifilm αν και μου αρέσει και η limix λόγω σταθεροποίησης αν και με τρομάζει ο 3/4 αισθητήρας της  

τι θα πρότειναν οι γνώστες?

Γνώστης δεν είμαι , χρήστης είμαι σίγουρα , οπότε αυτό που σας μεταφέρω είναι πως δεν είναι δυνατόν να καταλήξετε σήμερα σε προτιμήσεις όσον αφορά τι λειτουργεί για σας καλύτερα , μιρορλες , DSLR η ακόμη και εξελιγμένη κόμπακτ , ούτε πρόκειται να καταλήξετε βλέποντας τις τάσεις που επικρατούν η που φαίνεται να επικρατούν .

Αυτό το συμπέρασμα θα το βγάλετε μόνον μέσα από την ενασχόληση και τον χρόνο που θα διαθέσετε .

Όσο για τους m4/3 αισθητήρες , μην ανησυχείτε , εξακολουθούν να βγαίνουν φωτογραφίες και με τέτοιους και θα εξακολουθούν . Η φωτογραφία έχει και το τεχνικό κομμάτι , το hardware δλδ , όμως συνήθως οι περισσότεροι του δίνουν υπέρμετρη σπουδαιότητα . Σε κανένα βιβλίο δεν γράφει πως για να βγάλετε φωτογραφίες πρέπει απαραίτητα να είστε εξοπλισμένος με τον state of the art εξοπλισμό .

Καλή επιτυχία .

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mech_eng είπε

ο μεγαλυτερος αισθητηρας γενικως υπερτερει. απο εκει και περα το θεμα ειναι τι χρειαζομαστε, ποια ειναι τα ορια μας : φωτογραφικα κ οικονομικα.

κοιταξα ξανα και ειδα οτι στο μπατζετ σου δε θα βρεις mirrorless με apsc αισθητηρα και οπτικο σταθεροποιητη στο σωμα, μονο mirrorless 4/3 αισθητηρα.

στα 4/3 olympus + panasonic εχουν καλες επιλογες εως 500.

M50 ειναι εκτος μπατζετ παντως - τουλαχιστο αγορα απο Ελλαδα. ειδες καμια απο κοντα; εχεις ελεγξει πως καθονται στο χερι σου;

Δεν με πειράζει να βρω 50-60€ εκτός. 

Όχι δεν έχω δει καμμιά ακόμα Δευτέρα θα πάω να δω στο μηχανές από κοντά (lumix και fujifilm)

Οι σταθεροποιητές στον φακό προσφέρουν σταθεροποίηση ικανή όπως αυτοί στο σώμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, malachaskos είπε

Οι σταθεροποιητές στον φακό προσφέρουν σταθεροποίηση ικανή όπως αυτοί στο σώμα?

Όσο μεγαλώνει η εστιακή απόσταση τόσο η σταθεροποίηση στο φακό υπερέχει έναντι της σταθεροποίησης στο σώμα. Το σύστημα μ43 όμως έχει πολύ καλή σταθεροποίηση. Πιθανώς ένας λόγος είναι ότι το μ43 mount είναι αρκετά μεγάλο (44mm) όσο και το mount που έχει μια Full Frame μηχανή της Nikon για παράδειγμα. Και άρα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μετατοπίσεων του αισθητήρα. Αλλά δεν πρόκειται απλώς για το ένα έναντι του άλλου. Η σταθεροποίηση στο φακό, αθροίζεται με την όποια σταθεροποίηση στο σώμα και ακόμα, με τη σταθεροποίηση στο σώμα μπορείς να χρησιμοποιείς φακούς που δεν έχουν σταθεροποίηση.

Προ ημερών μου έδωσαν μια Canon 750D με φακό χωρίς σταθεροποίηση και με αυτή την ευκαιρία έκανα συγκριτικά test φωτιγραφίας πορτραίτου σε εσωτερικό χώρο χωρίς flash και τρίποδο. Σύγκρινα Canon 750D vs Sony a5000 vs Panasonic GM1. Οι δύο τελευταίες με σταθερό φακό. Μάντεψε ποια έδωσε τα καλύτερα απότελέσματα: Η GM1. Ναι, αυτή με το μικρότερο αισθητήρα. Μετά ήταν η Sony και μετά η Canon. Πιθανώς διότι για να βγούν επαρκώς φωτισμένες οι φωτό στην Canon με ταχύτητες 1/30 το τίμημα που έπρεπε να πληρωθεί ήταν είτε κουνημένες φωτογραφίες είτε πολύ υψηλό ISO (6400). Η έλλειψη σταθεροποίησης στο φακό είχε συνέπειες.

Προσωπικά, από τις μηχανές που αναφέρεις θα πήγαινα σε Fujifilm υπό την προϋπόθεση ότι θα έμενα με τον κιτ φακό. Αν και τον άλλο μήνα θα δούμε καθώς φαίνεται τον διάδοχο (X-T200). Νομίζω όμως ότι όλες οι μηχανές που αναφέρεις θα σε ικανοποιήσουν. Περισσότερες επιλογές σε φακούς θα έχεις με το σύστημα μ43.

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Like 1
Δημοσ.

Πολλά χρήσιμα γράφτηκαν πιο πάνω. 

Δες από κοντά τα σώματα για να βρεις ποιο σου ταιριάζει στο χέρι κ με ποιο νιώθεις πιο άνετα να φωτογραφίζεις.

Οσον αφορά το οικονομικό, μην ξοδεύεις πολλά σε σώμα, αλλά στην πορεία αφού μάθεις τη μηχανή, σε φακούς. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Όσο μεγαλώνει η εστιακή απόσταση τόσο η σταθεροποίηση στο φακό υπερέχει έναντι της σταθεροποίησης στο σώμα. Το σύστημα μ43 όμως έχει πολύ καλή σταθεροποίηση. Πιθανώς ένας λόγος είναι ότι το μ43 mount είναι αρκετά μεγάλο (44mm) όσο και το mount που έχει μια Full Frame μηχανή της Nikon για παράδειγμα. Και άρα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μετατοπίσεων του αισθητήρα. Αλλά δεν πρόκειται απλώς για το ένα έναντι του άλλου. Η σταθεροποίηση στο φακό, αθροίζεται με την όποια σταθεροποίηση στο σώμα και ακόμα, με τη σταθεροποίηση στο σώμα μπορείς να χρησιμοποιείς φακούς που δεν έχουν σταθεροποίηση.

Προ ημερών μου έδωσαν μια Canon 750D με φακό χωρίς σταθεροποίηση και με αυτή την ευκαιρία έκανα συγκριτικά test φωτιγραφίας πορτραίτου σε εσωτερικό χώρο χωρίς flash και τρίποδο. Σύγκρινα Canon 750D vs Sony a5000 vs Panasonic GM1. Οι δύο τελευταίες με σταθερό φακό. Μάντεψε ποια έδωσε τα καλύτερα απότελέσματα: Η GM1. Ναι, αυτή με το μικρότερο αισθητήρα. Μετά ήταν η Sony και μετά η Canon. Πιθανώς διότι για να βγούν επαρκώς φωτισμένες οι φωτό στην Canon με ταχύτητες 1/30 το τίμημα που έπρεπε να πληρωθεί ήταν είτε κουνημένες φωτογραφίες είτε πολύ υψηλό ISO (6400). Η έλλειψη σταθεροποίησης στο φακό είχε συνέπειες.

Προσωπικά, από τις μηχανές που αναφέρεις θα πήγαινα σε Fujifilm υπό την προϋπόθεση ότι θα έμενα με τον κιτ φακό. Αν και τον άλλο μήνα θα δούμε καθώς φαίνεται τον διάδοχο (X-T200). Νομίζω όμως ότι όλες οι μηχανές που αναφέρεις θα σε ικανοποιήσουν. Περισσότερες επιλογές σε φακούς θα έχεις με το σύστημα

Έχω βρει την Fujifilm και την sony στα 400€ περίπου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sabeas είπε

ειναι υψηλη η τιμη σε σχεση με το τι σου δινουν οι δυο αυτες μηχανες. Σε δυο μηνες θα βγει ο διαδοχος της fuji ισως τημ βρεις φτηνοτερα τοτε 

Όταν λέμε υψηλή σε σχέση με αυτό που μου δίνουν, μιλάμε πάντα συγκριτικά. Έχουμε δηλαδή κατά νου ότι υπάρχει μια άλλη μηχανή σε αυτή την τιμή που δίνει περισσότερα. Αλλά εγώ τουλάχιστο δε γνωρίζω ΑPS-C mirrorless στα 400 ευρώ με τόσο προηγμένο αισθητήρα όσο της X-T100 (πρόκειται για μια από τις κορυφαίες υλοποιήσεις τύπου Bayer με εξαιρετική οξύτητα και απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, σαφώς ανώτερη από τα άλλα μοντέλα που αναφέρθηκαν), εργονομία σώματος, και ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Λαμβάνοντας υπόψη την αρχική τιμή εκκίνησης, δε βλέπω πολύ πιθανό να πέσει άλλο. Αλλά ακόμα κι αν πέσει, είναι βέβαιο ότι από τώρα συνδυάζει στοιχεία που ο ανταγωνισμός δεν έχει. Τα δύο μειονεκτήματά της είναι το όχι ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα εστίασης και η σχετικά laggy συμπεριφορά του menu.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Οι τιμές αυτές σώμα σκέτο ή κιτ με φακό;

Με Κιτ φακό

4 λεπτά πριν, Sabeas είπε

οχι, και δεν υπονοει κατι τετοιο το ποστ μου. Κυριολεκτικα ειναι πολλα λεφτα γι αυτο που προσφερουν. Δεν χρειαζεται να υπαρχει καλυτερη εναλλακτικη για να ειναι αληθες. 

Δηλαδή σε αυτά τα χρήματα ποιο μοντέλο είναι κατά την άποψη σου η χρυσή τομή?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sabeas είπε

οχι, και δεν υπονοει κατι τετοιο το ποστ μου. Κυριολεκτικα ειναι πολλα λεφτα γι αυτο που προσφερουν. Δεν χρειαζεται να υπαρχει καλυτερη εναλλακτικη για να ειναι αληθες. 

Τότε δε συγκρίνεις ομοειδή πράγματα. Γιατί αν δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική σε αυτή την τιμή, τότε αυτός που μπορεί να διαθέσει αυτά τα χρήματα έχει ως μόνη άλλη επιλογή να μην αγοράσει κάμερα. Αλλά το ζητούμενο εδώ είναι η αγορά κάμερας και όχι η μη αγορά της και συνεπώς έτσι δεν απαντάται το ερώτημα που ετέθη.

Δημοσ.

αν θες μονο φωτο τοτε παρε νικον d5300-5600 με κιτ φακο μαζι. mirroless περισσοτερο για βιντεο αξιζει. δες ομως και μετα φακοι αντίστοιχα ποσο κανουν γιατι Mirroless με flash εξτρα κομματι δυσκολο. stin dslr βαζεις και φλας ή φως ή μικροφωνο αν θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...