Προς το περιεχόμενο

Επιλογή αρχείου εγγραφής video

Yannis M

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημέρα, εχω μια κάμερα Sony HDR CX-250 AVCHD που γράφει αρχεία MTS. (AVCHD & MTS είναι το ίδιο;)

Μπορώ να γράψω σε άλλη μορφή αρχείου, πχ. ΜΡ4 ή δε γίνεται και πρέπει να μετατρέψω

το ΜΤS σε ΜΡ4; 

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, υπάρχει ρύθμιση που να γράφει συνεχόμενα, όταν πατάω στοπ και 

ξανα σταρτ, στοπ.....χωρίς να κάνει νέα αρχεία; Δεν ξέρω αν είμαι σαφής....Εννοώ κάτι σαν τις

πιο παλιές κάμερες με κασέτα miniDV, που έβλεπες ενιαία εγγραφή όσα σταρτ-στοπ κι αν έκανες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, Yannis M said:

Kαλημέρα, εχω μια κάμερα Sony HDR CX-250 AVCHD που γράφει αρχεία MTS. (AVCHD & MTS είναι το ίδιο;)

Μπορώ να γράψω σε άλλη μορφή αρχείου, πχ. ΜΡ4 ή δε γίνεται και πρέπει να μετατρέψω

το ΜΤS σε ΜΡ4; 

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, υπάρχει ρύθμιση που να γράφει συνεχόμενα, όταν πατάω στοπ και 

ξανα σταρτ, στοπ.....χωρίς να κάνει νέα αρχεία; Δεν ξέρω αν είμαι σαφής....Εννοώ κάτι σαν τις

πιο παλιές κάμερες με κασέτα miniDV, που έβλεπες ενιαία εγγραφή όσα σταρτ-στοπ κι αν έκανες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το AVCHD είναι ο codec, ουσιαστικά h264 είναι. To MTS είναι το κέλυφος του αρχείου. Φαντάζομαι ότι με το AVIDEMUX, μπορείς να αλλάξεις το κέλυφος γρήγορα και χωρίς καμμία απώλεια ποιότητας, αν υπάρχει λόγος. Εξαρτάται, τι θες να κάνεις μ' αυτά τα αρχεία.

Αν έχει pause (και όχι STOP), ίσως να συνεχίζει με το ίδιο αρχείο. Αν όχι, πάλι με το AVIDEMUX, μπορείς να τα ενώσεις σε ένα αρχείο, χωρίς απώλεια ποιότητας.

EDIT:
Το HD:1920x1080/50p(PS), είναι το καλύτερο φορμάτ της κάμεράς σου.

Spoiler
    • HIGHLIGHT PLAYBACK

Highlight Playback / Scenario / BGM

• DIRECT COPY

YES

• DVDIRECT COMPATIBILITY

YES (DVDirect Express, DVD Writer supported(sold separately))

• MOVIE RECORDING RATE (AVERAGE BIT RATE/VBR)

HD PS: Approx.28Mbps/FX: Approx.24Mbps/FH: Approx.17Mbps/HQ: Approx.9Mbps/LP: Approx.5Mbps - STD HQ:9Mbps

• RECORDING MEDIA

Memory Stick PRO Duo™ (Mark 2), Memory Stick PRO-HG Duo™, SD/SDHC/SDXC Memory Card(Class 4 or Higher)

• MOVIE RESOLUTION

HD:1920x1080/50p(PS), 50i(FX,FH), 1440x1080/50i (HQ,LP) - STD:720x576/50i

• PLAYLIST EDIT

NO

• MOVIE FORMAT

HD:MPEG4-AVC/H.264 AVCHD™ format ver.2.0 compatible. STD:MPEG2-PS

Επεξ/σία από CheOnWeb

Αρα λοιπόν, μόνο με μετατροπή με τον α ή β τρόπο (το avidemux να είναι συμβατό με Win XP?)

Pause den έχει........άστα βράστα..... 

Α και κάτι που ξέχασα, σε συνεχόμενη λήψη διάρκειας περίπου 25 λεπτών κι άνω κάνει απο μόνη της νέο αρχείο.

Εχω δει ότι το κόβει στα 2,07GB. (Αγώνες μπάσκετ πχ.)

Πώς μπορώ να το αποφύγω;

1 minute ago, Yannis M said:

Πώς μπορώ να το αποφύγω;

Μόνο αν σου δίνει επιλογή η κάμερα αλλά και πάλι δεν νομίζω να ξεπεράσει ποτέ τα 4GB, αφού (υποψιάζομαι ότι) η κάρτα είναι σε FAT32.

4 minutes ago, Yannis M said:

το avidemux να είναι συμβατό με Win XP?

Ναι, απ' ό,τι λέει.

https://www.fosshub.com/Avidemux.html

Ναι, οι κάρτες μου SD, είναι FAT32

Συνοψίζοντας λοιπόν ''.....μαύρη 'ναι η νύχτα στα βουνά......''

Θα υπάρχει κάποια κάμερα που να ικανοποιεί τα παραπάνω;

Υ.Γ. Βοηθώ έναν προπονητή με το να του τραβάω τα παιχνίδια των ομάδων, ώστε να 

μπορεί να δείχνει στα παιδιά τα λάθη τους κι όχι μόνο.

Εχει λοιπόν ένα προπονητικό πρόγραμμα που δεν είναι συμβατό με MTS. Μας νοιάζει κι η ποιότητα

γιατί 'ανεβάζει' και στο Youtube

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, Yannis M said:

Ναι, οι κάρτες μου SD, είναι FAT32

Συνοψίζοντας λοιπόν ''.....μαύρη 'ναι η νύχτα στα βουνά......''

Θα υπάρχει κάποια κάμερα που να ικανοποιεί τα παραπάνω;

Υ.Γ. Βοηθώ έναν προπονητή με το να του τραβάω τα παιχνίδια των ομάδων, ώστε να 

μπορεί να δείχνει στα παιδιά τα λάθη τους κι όχι μόνο.

Εχει λοιπόν ένα προπονητικό πρόγραμμα που δεν είναι συμβατό με MTS. Μας νοιάζει κι η ποιότητα

γιατί 'ανεβάζει' και στο Youtube

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου!

Πριν μπεις σε έξοδα, θα πρότεινα να δοκιμάσεις το να τα ενώσεις όλα τα MTS με το avidemux και να το κάνεις ένα file.mp4 (που φαντάζομαι ότι θα υποστηρίζεται απ' το προπονητικό πρόγραμμα).

Όσο για την ποιότητα, η κάμερά σου είναι σαφώς ερασιτεχνική αλλά το AVCHD@28Mbps που γράφει δεν είναι και για πέταμα. Δεν σε ικανοποιεί;
Το YT για 1080p, μάλλον θα το κατεβάσει κάτω απ' τα 28Mbps. Φυσικά η "ποιότητα" εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες.

Οι περισσότερες κάμερας έχουν κάποιο limit, συνήθως λόγω FAT32 αλλά όχι μόνο. Πολλές DSLR που έχω δει, έχουν limit στα 30'. Ακόμα και κάποιες επαγγελματικές το έχουν, απλώς τα αντίστοιχα επαγγελματικά προγράμματα βλέπουν στα metadata ότι πρόκειται για 1 πλάνο και το "βλέπουν" ως 1 μονοκόμματο αρχείο. Θέλει ψάξιμο. Μπορεί και κάποιο smartphone να σου κάνει.

Επεξ/σία από CheOnWeb

Αν έχει η κάμερα δυνατότητα να γράψει 720p νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο βολικό και η ποιότητα πιστεύω θα είναι πολύ καλή.

Οσο για τα 2gb limit, ίσως να έχει κάποια ρύθμιση η κάμερα γιατί το fat32 υποστηρίζει, αν δεν κάνω λάθος, 3. 2gb συνεχόμενο αρχείο, οπότε δεν είναι περιορισμός της κάρτας.

6 minutes ago, micos000 said:

Αν έχει η κάμερα δυνατότητα να γράψει 720p νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο βολικό και η ποιότητα πιστεύω θα είναι πολύ καλή.

Οσο για τα 2gb limit, ίσως να έχει κάποια ρύθμιση η κάμερα γιατί το fat32 υποστηρίζει, αν δεν κάνω λάθος, 3. 2gb συνεχόμενο αρχείο, οπότε δεν είναι περιορισμός της κάρτας.

Αυτά έχει μόνο.

MOVIE RESOLUTION
HD:1920x1080/50p(PS), 50i(FX,FH), 1440x1080/50i (HQ,LP) - STD:720x576/50i

MOVIE RECORDING RATE (AVERAGE BIT RATE/VBR)
HD PS: Approx.28Mbps/FX: Approx.24Mbps/FH: Approx.17Mbps/HQ: Approx.9Mbps/LP: Approx.5Mbps - STD HQ:9Mbps

MOVIE FORMAT
HD:MPEG4-AVC/H.264 AVCHD™ format ver.2.0 compatible. STD:MPEG2-PS

----------------------------------------------------

Το FAT32 πάει μέχρι 4GB

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...