Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους με ειρήνη και υγεία!! Έχω πελαγωσει και θέλω τις γνώσεις σας-οποιος διαθέτει γιατί εγώ δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία. Νοικιάσαμε με τον άντρα μου ένα σπίτι τον Αύγουστο που μας πέρασε. Μπήκαμε μέσα Σεπτέμβριο. Έχει δύο τρεις εβδομάδες μόνο που βάλαμε πετρελαιο και δουλέψαμε τα καλοριφέρ. Μέχρι τότε δουλεύαμε το αιρκοντίσιον του σπιτιού. Την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήσαμε αρχικά μυρωδιά έντονη στο δωμάτιο και έπειτα  το πάτωμα-παλιο μωσαικο-να σκουραίνει σε ένα κομματι. Κατεβαίνοντας στην αυλή είδαμε νερά να τρέχουν στο υπόστεγο. Ακριβώς κάτω απτην κυρία κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Υποθέσαμε σωλήνας κ παίρνοντας τον υδραυλικό μου είπε το ίδιο πράγμα. Στείλαμε βιντεάκι στον ιδιοκτήτη με τα νερά π έσταζαν στο υπόστεγο. Παίρνει λίγες ώρες μετά κ μας έλεγε κάτι για κακά του σκυλου-στο βιντεάκι φαίνονται 2-3 φύλλα βρεγμένα κάτω! δεν ξέρω αν τα πέρασε για κακα δεν είχε πάντως πουθενά κάτι τέτοιο- και ζήτησε να φύγουμε απτό σπίτι ως το καλοκαίρι. Να σημειώσω οτι ο υδραυλικός έχει επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη και παρότι τον πήρα δύο φορές δεν εμφανίστηκε. Σκέφτηκα ότι ίσως να του είπε κ ο ιδιοκτήτης να μην έρθει. Ο ιδιοκτήτης δεν ασχοληθηκε, δεν μας είπε ποτέ τίποτα για τη βλάβη ούτε επικοινώνησε μαζί μας. Η υγρασία έχει ποτίσει το πάτωμα κ ας έχω όλη μέρα το παράθυρο ανοιχτό μπαίνουμε στο δωμάτιο και πιάνεται η ανάσα μας. Δεν ξέρω πως να κινηθώ με τη βλάβη και τον ιδιοκτήτη αλλά εννοείται ψάχνουμε μανιωδώς σπίτι να φύγουμε. Να καλέσω άλλον υδραυλικό κι ας μη συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης; Αν φύγω πριν λήξει το συμβόλαιο και χωρίς γραπτή απόδειξη ότι ο ιδιοκτήτης μας έδιωξε θα είμαι καλυμμένη; Είμαι έξω φρενών γιατί έχω και δύο παιδιά, το ένα μωρό, και αγχώνομαι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν καλή χρονιά με υγεία. 

Σε κάποιο σημείο μπερδεύτηκα, είχε νερά η ακαθαρσίες εκεί που σκουραινει το πάτωμα; 

Ο υδραυλικός τι είπε; διαρροή από σωλήνες; από αποχέτευση; από σωλήνες καλοριφέρ στο πάτωμα; (παλαιό σπίτι να φανταστώ εφόσον λες μωσαϊκό) 

Και είπες επίσης ότι κάτω από κρεβατοκαμαρα είναι το μπάνιο, οπότε που έτρεχε το νερο; στο ταβάνι κάτω από την κρεβατοκαμαρα η στο μπάνιο και έβγαινε κάτω στο υπόστεγο; 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Thanks 1
Δημοσ.

ειναι η μερα σας σημερα μου φαινεται ε?

8 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Σε κάποιο σημείο μπερδεύτηκα, είχε νερά η ακαθαρσίες εκεί που σκουραινει το πάτωμα; 

Ο υδραυλικός τι είπε; διαρροή από σωλήνες; από αποχέτευση; από σωλήνες καλοριφέρ στο πάτωμα; (παλαιό σπίτι να φανταστώ εφόσον λες μωσαϊκό) 

Και είπες επίσης ότι κάτω από κρεβατοκαμαρα είναι το μπάνιο, οπότε που έτρεχε το νερο; στο ταβάνι κάτω από την κρεβατοκαμαρα η στο μπάνιο και έβγαινε κάτω στο υπόστεγο; 

και αυτο κλειδωμενο thread ειναι ηδη,τι απαντας και καθολου😋

• Confused 1
Δημοσ.

Σχολίασε κανένα πρόβλημα. Ήταν αυθόρμητη ιδέα .

Μάλλον τα έγραψα μπέρδεμα στη βιασύνη μου πάνω. Σπασμένος σωλήνας καλοριφέρ . Ο υδραυλικός δεν ήρθε ποτέ. Το πάτωμα σε σαλόνι, δωμάτιο και στο μπάνιο λογικα-αλλα εκεί έχει πλακάκι δεν φαίνεται- όλα είναι δίπλα το ένα στο άλλο στην ευθεία που απότι καταλάβαμε περνάει ο σωλήνας και έχει αλλάξει χρώμα το πατωμα-οποθ έχει μωσαϊκό. Ναι παλιό σπίτι. Τα νέρα στάζουν ακριβώς κατω απτό μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα,απτό πάτωμα τους  στο υπόστεγο.

28 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Το βίντεο το τραβήξαμε στο χώρο του υπόστεγου,στην αυλή δηλαδή και όχι μέσα στο σπίτι. Εκεί όπου έτρεχαν τα νερά. Ακαθαρσίες δεν υπήρχαν πάρα μόνο δύο φύλλα βρεγμενα-απο τα νερά που έτρεχαν απτό ταβάνι του υπόστεγου (ακριβώς εκεί όπου είναι το πάτωμα του μπάνιου και της κρεβατοκάμαρας). Ελπίζω να έριξα λίγο φως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, wakeup-call είπε

Σχολίασε κανένα πρόβλημα. Ήταν αυθόρμητη ιδέα .

Μάλλον τα έγραψα μπέρδεμα στη βιασύνη μου πάνω. Σπασμένος σωλήνας καλοριφέρ . Ο υδραυλικός δεν ήρθε ποτέ. Το πάτωμα σε σαλόνι, δωμάτιο και στο μπάνιο λογικα-αλλα εκεί έχει πλακάκι δεν φαίνεται- όλα είναι δίπλα το ένα στο άλλο στην ευθεία που απότι καταλάβαμε περνάει ο σωλήνας και έχει αλλάξει χρώμα το πατωμα-οποθ έχει μωσαϊκό. Ναι παλιό σπίτι. Τα νέρα στάζουν ακριβώς κατω απτό μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα,απτό πάτωμα τους  στο υπόστεγο.

Ωραία τώρα είμαστε σε σωστό δρόμο. Κατάλαβα τι έχει γίνει. 

Καταρχήν θέλει αλλαγή και σκάψιμο η σωλήνα του καλοριφέρ να αλλαχτεί γιατί είναι σάπια στο έδαφος και αυτό κάνει το πρόβλημα. Αν δεν χρησιμοποιείται το συγκεκριμενο σώμα καλοριφέρ με το πρόβλημα (και δεν δίνει εννοείται σε άλλο σώμα καλοριφέρ η ίδια γραμμή) το ταπωνεις (όχι εσύ μάστορας 😁) και τελειώνει εκεί το θέμα. (Δεν σε ρωτάω η να σου πω παραπάνω τεχνικά πράγματα γιατί δεν γνωρίζεις και θα μπερδευτείς) 

Οπωσδήποτε όμως θέλεις υδραυλικό άμεσα, να έρθει να δει από κοντά και να κάνει την επισκευή αυτή η οποία δεν είναι και εύκολη γιατί να φανταστώ μένεις μέσα στο σπίτι. (έχει λίγο φασαρία η συγκεκριμένη επισκευή, όχι κάτι τρελό αλλά θέλει τον κόπο - χρόνο της) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Ωραία τώρα είμαστε σε σωστό δρόμο. Κατάλαβα τι έχει γίνει. 

Καταρχήν θέλει αλλαγή και σκάψιμο η σωλήνα του καλοριφέρ να αλλαχτεί γιατί είναι σάπια στο έδαφος και αυτό κάνει το πρόβλημα. Αν δεν χρησιμοποιείται το συγκεκριμενο καλοριφέρ με πρόβλημα (και δεν δίνει εννοείται σε άλλο σώμα καλοριφέρ η γραμμή) το ταπωνεις (όχι εσύ μάστορας 😁) και τελειώνει εκεί το θέμα. 

Οπωσδήποτε όμως θέλεις υδραυλικό να έρθει να δει από κοντά και να κάνει την επισκευή αυτή η οποία δεν είναι και εύκολη γιατί να φανταστώ μένεις μέσα στο σπίτι. 

Φυσικά και μένουμε μέσα.  Φοβόμαστε μην ξυπνήσουμε στο υπόστεγο απτην υγρασία που έχει ποτίσει το πατωμα. Κλείσαμε τις βάνες νερού του καλοριφέρ και χρησιμοποιούμε ξανά το αιρκοντίσιον αναγκαστικά. Μπορώ να φωνάξω υδραυλικό και να το φτιάξω ακόμη κι αν δεν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης; Και εννοείται αν το κάνω αυτό θα αφαιρεθούν απτά ενοικια.απλα είχα διαβάσει ότι πρέπει να συμφωνησει ο ιδιοκτήτης πριν γίνει κάποια επισκευή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, wakeup-call είπε

Φυσικά και μένουμε μέσα.  Φοβόμαστε μην ξυπνήσουμε στο υπόστεγο απτην υγρασία που έχει ποτίσει το πατωμα. Κλείσαμε τις βάνες νερού του καλοριφέρ και χρησιμοποιούμε ξανά το αιρκοντίσιον αναγκαστικά. Μπορώ να φωνάξω υδραυλικό και να το φτιάξω ακόμη κι αν δεν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης; Και εννοείται αν το κάνω αυτό θα αφαιρεθούν απτά ενοικια.απλα είχα διαβάσει ότι πρέπει να συμφωνησει ο ιδιοκτήτης πριν γίνει κάποια επισκευή.

Η συγκεκριμένη επισκευή, επειδή περιλαμβάνει σκάψιμο και διάφορα άλλα πρέπει να συμφωνήσει και ο ιδιοκτήτης αν δεν κάνω λάθος, γιατί μετά θα έχεις γκρίνιες και θέματα. 

Και βασικά γιατί να μην συμφωνήσει να το φτιάξεις; αν δεν το κάνεις δεν θα δουλεύει η θέρμανση + οι διαρροές θα προκαλέσουν και άλλα θέματα 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Η συγκεκριμένη επισκευή, επειδή περιλαμβάνει σκάψιμο και διάφορα άλλα πρέπει να συμφωνήσει και ο ιδιοκτήτης αν δεν κάνω λάθος, γιατί μετά θα έχεις γκρίνιες και θέματα. 

Και βασικά γιατί να μην συμφωνήσει να το φτιάξεις; αν δεν το κάνεις δεν θα δουλεύει η θέρμανση + οι διαρροές θα προκαλέσουν και άλλα θέματα 

Για τους λόγους που ανέφερα... Δεν έχει πάρει να ρωτήσει τι γίνεται με τη βλάβη στο ακίνητο του, που εμένα προσωπικά μου φαίνεται παράδοξο, το σπίτι θα σαπίσει και είναι σαν να μη τον νοιάζει αυτό μας δείχνει. Επίσης ο υδραυλικός ΤΟΥ με έχει διαβεβαιώσει δύο φορές ότι θα έρθει και δεν εμφανίστηκε ποτε και ξέρω ότι μιλάνε στο τηλέφωνο για κάθε επίσκεψη στο σπίτι. Οπότε κάτι μου βρωμάει.

Δημοσ.

Μόλις βρήκα ότι υπάρχει και η σελίδα pasype οπότε θα ρωτήσω εκεί και ελπίζω να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ πολύ Στέλιο για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου! Χρόνια πολλά και πάλι με υγεία!

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...