Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nvidia Shield TV 150€

Nvidia Shield TV Pro 200€ (πιό πιθανό να το βρείς στα 230 )

Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι απλά να παίζει ταινίες, το HTPC δεν έχει πλέον και πολύ νόημα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Και αν δεν θελεις κατι τοσο ακριβο, παρε ενα mi box s. Εχει δικιο ο πανθηρας δεν εχει νοημα να φτιαξεις κανοινικο Pc

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panther_512 είπε

Nvidia Shield TV 150€

Nvidia Shield TV Pro 200€ (πιό πιθανό να το βρείς στα 230 )

Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι απλά να παίζει ταινίες, το HTPC δεν έχει πλέον και πολύ νόημα.

Το είχα σκεφτεί και εγώ κάποτε για το Nvidia Shield TV Pro, έχει και άλλα perks για gaming streaming κλπ. Αλλά δε μπορούσα να δικαιολογήσω τη τιμή του... Αξίζει όντως; Γενικά έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές, αλλά δε το χω δει από κοντά για να δω αν μου κάνει ή όχι.

Δημοσ.

Ερώτηση: παίζει Kodi? Εξωτερικό σκληρό με ταινίες 4k θα διαβάζει? Γιατί από τις υπηρεσίες streaming που δίνει δεν με ενδιαφέρει

Δημοσ.

Αν θες για media player μπορεις να κοιταξεις σε zidoo x9s  - z9s , αν θες και kodi τοτε ενα xbox one s  θα ηταν μια πιο all around επιλογη , και το nvidia shield που σου προτειναν ειναι επισης μια καλη επιλογη , εγω εχω ενα zidoo x9s , σαν media player ειναι μια χαρα , στο kodi ομως δεν τα παει και τοσο καλα , δεν ειναι kodi box

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Φυσικά και δεν συγκρίνονται τα TV Boxes με ένα σωστά στημένο HTPC. Ακόμα κι ένα οικονομικό HTPC με madVR μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας συγκριτικά με τα TV boxes και να ανοίξει νέους ορίζοντες. Τα TV Boxes είναι ουσιαστικά κινητά χωρίς οθόνη..

Σε περίπτωση που οι απαιτήσεις σου είναι χαμηλές (μικρή-φθηνή τηλεόραση), δε θα καταλάβεις διαφορά. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή απόρησες με το πόστ μου https, όπου προτείνω το Nvidia Shield, από το 2006 είμαι με gaming PC συνδεδεμένο στην κύρια ΤV στο σαλόνι και ποτέ δεν κοίταξα πίσω. Για πολλά χρόνια το gaming PC έκανε τα πάντα. Το Madvr είναι η default επιλογή, ενώ έφαγα και άπειρες ώρες με το SVP, τον καιρό που δεν είχα TV με Motion Interpolation.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι όχι απλά έχω Home Theater PC, αλλά ότι το σαλόνι όλα αυτά τα χρόνια διαμορφώθηκε σύμφωνα με το γεγονός ότι το σαλόνι είναι το playroom μου. Καλώδια ήχου να περνάνε μέσα από τους καναπέδες για να καταλήγουν στη θέση μου για τα Headset μου, ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια ταχύτατης απόκρισης, active usb extentions 10 μέτρων, να ακολουθούν το καλώδιο ήχου και να καταλήγουν δίπλα μου για άμεση σύνδεση συσκευών κλπ κλπ κλπ. Και 2η τηλεόραση 40 ιντζών δίπλα από την 55άρα, για να βλέπει η γυναίκα μου τα δικά της και εγώ τα δικά μου, και να γελάει ο ένας με αυτά που βλέπει ο άλλος.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω συνδεδεμένα στην TV τα εξής συστήματα, όλα με τις δικές τους multimedia δυνατότητες.

- Gaming PC

- PS4 Pro

- Mii Box για ένα διάστημα απλά για συγκρητικά και τώρα έχω 2 Mii Boxes στις άλλες 2 TV του σπιτιού.

- Kodi και Netflix apps απευθείας εγκατεστημένα στην TV (SONY 55XE9005).

- Όλα τα smartphones και tablets έχουν απευθείας πρόσβαση στο mutimedia υλικό μέσω δικτύου.

Οι δίσκοι απευθείας επάνω στο ρούτερ και όλες οι συσκευές τραβάνε από αυτό.

Όλα τα έχω δεί πώς αποδίδουν σε ταινίες και πλέον η επιλογή προτίμησης είναι η ίδια η TV να παίζει απευθείας τα πάντα μέσω δικτύου, όταν κάθομαι στον καναπέ, και τα smartphones (Samsung S8+ και Samsung S9+) για όταν δεν είμαι στον καναπέ. To PC έμεινε απλά για  gaming και το Madvr δεν ήταν αρκετό για να με βάζει στη διαδικασία να χρησιμοποιώ το PC για multimedia. Εφόσον το υλικό που παίζεις είναι καλής ποιότητας και έχεις καλή TV, το Madvr δεν θα κάνει τη διαφορά.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, το Nvidia Shield για μένα είναι η καλύτερη αγορά για κάποιον που μέχρι τώρα πίστευε ότι η μόνη οδός είναι το HTPC. H απόδοσή του σε συνδυασμό με την ευκολία και αμεσότητα χρήσης και το κόστος του, το καθιστούν no brainer αγορά.

Αν η TV μου δεν είχε ικανοποιητική απόδοση σε Netflix/Kodi, θα είχα Nvidia Shield επάνω.

Μία σχετική συζήτηση που με εκφράζει πλήρως εδώ:

https://www.reddit.com/r/htpc/comments/cddtd9/nvidia_shield_vs_madvr_htpc/

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες..

Συμφωνώ πως αν το υλικό είναι στην native ανάλυση της τηλεόρασης, οι διάφορες είναι αμελητέες. Έχουν να κάνουν κυρίως με το chroma upscaling.

Για να δικαιολογήσω το ποστ μου, πρέπει να αναφέρω πως παίζω ταινίες κυρίως σε FullHD προβολέα στις 110 ίντσες και στα 3 μέτρα. Τα Pixels στην περίπτωση μου είναι μεγάλα και η παραμικρή διαφορά γίνεται αισθητή. Παίζω αποκλειστικά Bluray Rips χωρίς επανακωδικοποίηση.

Παντως σε τηλεόραση 4Κ 55 ιντσών χρησιμοποιώ κι εγώ FireTV Stick και chromecast και από τα 3,5 μέτρα φαίνονται όλα άψογα. 

Επίσης συμφωνώ πως η ευκολία χρήσης ενός TV Box είναι ασύγκριτα ανώτερη. 

• Like 3
Δημοσ.

βαλτε και στην εξισωση την καταναλωση ενεργειας , εκει οπου το προσημο ειναι κατα πολυ υπερ του tv-box. 

Δημοσ.

Το πιο σημαντικο απ ολα ειναι η εξοδος γραφικων να ειναι τουλαχιστον hdmi 2.0

αν δεν βιαζεσαι περιμενε για hdmi 2.1 για να εισαι future proof

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...