Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε και εμείς τα δίκια μας έχουν και αυτοί τα δικά τους.

Αληθινό περιστατικό λίγο πριν τις γιορτές.Πάω σε κεντρικό Ελτά στη Πάτρα κλασσικά αναμονή κανα 45λεπτο με αριθμούς στυλ τράπεζας.

Σε αυτό το 45λεπτο και τι δεν είδα.Πολύ τρέλα μαζεμένη αλλά διαπίστωσα ότι το μείζον πρόβλημα και αυτό που έφερνε τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις και μουρμούρα ήτανε ότι πολλοί (μπορεί και 10-15 άτομα σε 45 λεπτά) πήγαιναν να παραλάβουν χωρίς ταυτότητα ή δίπλωμα.Μιλάμε για ανεπίτρεπτο πράγμα.Άλλοι φώναζαν κιόλας και λέγανε "που το λέει αυτό δε μου το είπε κανείς..." 😎

Άλλοι δε το ξέρανε , άλλοι την είχανε ξεχάσει στο αυτοκίνητο , άλλοι κάνανε δύο ώρες να τη βρούνε στη τσάντα τους γιατί δεν είχανε " σκεφτεί " να ετοιμαστούνε πριν έρθει το νούμερο τους και να έχουν έτοιμα τα χαρτιά τους , άλλοι καλούσαν το παιδί τους -ανιψιά τους - παππού τους να τους φέρει τη ταυτότητα και άλλοι πήγαιναν στο αυτοκίνητο τους να φέρουν το δίπλωμα....κλπ...

Πάω λοιπόν στο ταμείο και λέω στην κοπέλα " να σας προτείνω κάτι...μπορείτε να εκτυπώσετε 2-3-4-5 σελίδες Α4 και να γράψετε με μεγάλα κεφαλαία γράμματα ΔΕ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" και να τις κολλήσετε σε εμφανή σημεία στο κατάστημα "

Η απάντηση της κοπέλας ήτανε ότι το έχει πει πολλές φορές και το έχει προτείνει αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γιατί πρέπει να τους το πούνε από τα κεντρικά , να πάρει άδεια , δε κολλάει ο καθένας στο κατάστημα ότι θέλει κλπ...

Συν το γεγονός ότι τα ελτά έχουν αναλάβει να πληρώνεις λογαριασμούς , κλήσεις , παράβολα κλπ κλπ....συν το γεγονός ότι οι υπάλληλοι βλέπουν τους "από πάνω" να ξύνονται και να μη χωράνε στις καρέκλες την ίδια στιγμή που στο δρόμο οι αποθηκάριοι , ντελιβεράδες κλπ τρέχουν σα τους βέγγους....δε θέλει και πολύ να απαξιώσουν και οι ίδιοι τη δουλειά τους και να γίνουν λίγο στα τέτοια τους...

Όσοι έχουν δουλέψει σε τέτοια περιβάλλοντα μπορεί να καταλάβουν.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, BlueAverage είπε

Και εσύ αλλά και κάθε εσύ που παραγγέλνεις μικροδέματα "μή συστημμένα"

και παραπονιέσαι στο insomnia και οχι στον Ελτά,

υποθέτω ότι δεν έχεις καν γραμματοκιβώτιο, ή έχεις από αυτά τα μικρά που χωράνε μόνο λογαριασμούς!

Η νέα μόδα το επιβάλει να παραγγέλνουμε όλη την Κίνα, και ο ταχυδρόμος να μας φέρει το δεμα στο σπίτι με όποιο μέγεθος και αν έχει αυτό,

αλλά κουτί αλληλογραφίας ανάλογου μεγέθους που να χωράει τα πακετάκια μας ή δεν χρείαζεται ή είναι ένα περιττό έξοδο. 

Οπότε φταίει ο ταχυδρόμος που τα αφήνει έξω από την πόρτα χύμα. Κάτι έχει να χωρίσει μαζί σου και γιαυτό τα αφήνει απέξω,

και δεν τα βάζει στην προβλεπόμενη θέση.

Επίσης εκείνος δεν κάνει καλά την δουλειά του που χτυπάει το κουδούνι

να σε ενημερώσει να  βγεις να τα πάρεις και εσύ εκείνη την στιγμή??

Λείπεις, κανεις μπάνιο,

μιλάς στο τηλέφωνο και δεν αποσπάς την προσοχή σου,

ψάχνεις 15 λεπτά τα ρουχα σου να ντυθείς για να βγεις στην πόρτα ή το χειρότερο

είσαι με τα ακουστικά στα αυτιά

ακους μουσική ή είσαι σε game

. Μια φάση σαν το λεωφορειο ας πούμε. 

Ααα ναι ξέχασα. Εχεις δώσει το κινητό σου στην παραγγελία.

καθαρά για λόγους ιδιαίτερης πρόσκλησης. Μα γιατί δεν επικοινωνεις εσύ με τον ιδιο τον ταχυδρόμο?

Γιατι δεν βγαίνεις στην πόρτα σου ενα πρωί να του κανεις τα παράπονά σου?

Η γνωριμία με τον ταχυδρόμο σου, δεν σε βλάπτει ούτε σε μειώνει.

οι μεγαλυτεροι σε ηλικια που λενε και μια καλημερα μαζι του κάτι ξέρουν.

Ο ταχυδρόμος είναι ο ίδιος κάθε μέρα στην γειτονιά σου.

Δεν είναι ο κούριερ που σήμερα σε αυτή την περιοχή και αύριο στην άλλη.

Αλλά ούτε ο απρώσοπος ντελιβερας του κινέζου.

Είναι ο συντοπίτης σου,

ο συγχωριανός σου αν εισαι στην επαρχεία.

Πρίν κρίνουμε τον άλλον πρώτα να είμαστε εμείς σωστοί απέναντί του.

Και εν πάσει περιπτώσει και η ανθρώπινη επικοινωνία διακατέχεται από σεβασμό και δεν βλάπτει ούτε εσένα ούτε τον ταχυδρόμο.   

Φίλε μου δεν παραπονεθηκα αρχικά. Το ποστ μου άλλο λέει. Και για το επόμενο σχόλιο που έκανα είπα ότι απλά μου φαίνεται λίγο παράλογη η λογική και η όλη διαδικασία του σου φέρνω δέμα το παρατάω στο πεζοδρόμιο και φεύγω... δεν έκραξα απλά είπα ότι μου φαίνεται παράλογο. Τσιλ λίγο...

Δημοσ.
16 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μην ανησυχείς. Τα ίδια γίνονται παντού. Πάντα τα ακουμπάνε όπου μπορούν. Και όποιος προλάβει να τα πάρει :)

Επίσης ένα άλλο που βλέπω είναι ότι αρκετοί διανομείς την έχουν δει πολύ χαλαρά στο θέμα ενδυμασία.

Οκ, δεν είμαστε στην εποχή που φορούσαν στολή και καπέλο.

Οκ, η δουλειά είναι δύσκολη καθώς είσαι συνέχεια στο δρόμο (και άλλες δουλειές όμως είναι έτσι).

Οκ, η υπηρεσία σου καταρρέει και δεν έχεις διάθεση.

Ένας όμως στοιχειώδης σεβασμός και επαγγελματισμός επιβάλει να μην βγαίνεις για δουλειά έτσι όπως δεν θα πήγαινες ούτε για να ρίξεις ένα τζόκερ.

(καθώς λόγω της δουλειάς μου τυχαίνει να κυκλοφορώ και έξω, δεν μιλάω μόνο για τη μεμονωμένη περίπτωση του ταχυδρόμου της περιοχής μου)

Συμφωνώ 100%. Σε μια δημόσια όπως τα ΕΛΤΑ σε άλλες εποχές θα το θεωρούσαμε επιβεβλημένο αλλά δεν έχω ζήσει αυτές τις εποχές και δεν είναι αυτά τα βιώματά μου, αλλά αυτό το ΧΑΛΙ με τους ταχυδρόμους είναι απλά αηδία και παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα. Το ότι καταρρέει κάτι προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Όποιος χαλιέται, οι δρόμοι είναι μπροστά του. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα..

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ τα ΕΛΤΑ δεν είναι πλέον δημόσια, και τα τελευταία χρόνια (δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα) οι διανομείς ήταν ΣΟΧ 8μηνοι. Παίζει κι αυτό το ρόλο του, μαζί με τη μετατροπή τους σε κάτι σαν ΚΕΠ από ταχυδρομεία (το 80% του πελατολογίου στη γειτονιά μου πάει για οτιδήποτε άλλο εκτός από ταχυδρομικές υπηρεσίες). Πάντως προς το παρόν δεν έχω παράπονο...το Αθήνα - Πάτρα γίνεται σχεδόν σε ρυθμούς courier, με 5 φορές μικρότερο κόστος.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, darefail είπε

Τα απλά από Κίνα δεν έχουν tracking number άρα τα φέρνει σπίτι.

Οχι

Παιζει ρόλο και ο όγκος

4 ώρες πριν, darefail είπε

Τα απλά από Κίνα δεν έχουν tracking number άρα τα φέρνει σπίτι.

Οχι

Παιζει ρόλο και ο όγκος

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει ντε και καλά να πετάνε το φάκελο χύμα ή σφηνωμένο στη διατομή του κουτιού αν δε χωράει . Χίλιες φορές να πάρω ειδοποίηση ότι ήρθε κάτι και να το παραλάβω ο ίδιος από το ταχυδρομείο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, prototypegr είπε

Και στην ουσία κάνουν περίπου τον ίδιο χρόνο για να παραδώσουν και στο 1/5 της τιμής των courier.

Πολύ συχνα το πανε την άλλη μερα αν προκειται για την ηπειρωτικη Ελλαδα, δηλ. ουτε 24 ωρες. Αν προκειται ομως για παραδοση κατ οικον εκει μπορει να παρει καποιες μερες, αγνωστο ποσες.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Οχι

Παιζει ρόλο και ο όγκος

Εννοείται.. είπαμε πιο πριν ότι μιλάμε για τα απλά από Κίνα στυλ γράμματος και όχι δέματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2020 στις 4:24 ΜΜ, teotsigourakos είπε

Πιο πολύ βασικά σαν διαδικασία αν γίνεται, μην πάω και φάω άκυρο και μου πουν "πρέπει να σας έρθει το ειδοποιητήριο για να παραλάβετε", γιατί ούτως η άλλως μια βόλτα θα την κάνω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Μου το ειχε πει καποτε μια αργοσχολη και μαλιστα επικαλεστηκε και  την ''νομοθεσια'' , λες και μιλαγε σε παππου 100 χρονων.Μας ακουσε ολη η αιθουσα 

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
Δημοσ.

Γράφει ότι έχει πάει στο κεντρικό κατάστημα που είναι Βασ. Αλεξάνδρου 96 οπότε πας με ταυτότητα και tracking number και το παραλαμβάνεις.

Και εκεί θα βρεις δεκάδες ομοιοπαθείς που δεν "τους βρήκαν" 

Δημοσ.

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά. MD Peristeriou είναι η Μονάδα Διανομής Περιστερίου. Στις 24/12 ειδοποιήθηκε το δέμα από τον ταχυδρόμο και στις 27/12 (λόγω αργιών 25 και 26) έφτασε στο Κεντρικό Κατάστημα Περιστερίου (ΚΚ Peristeriou) όπου πρέπει να πας να το παραλάβεις και χωρίς το ειδοποιητήριο αλλά οπωσδήποτε με την ταυτότητά σου. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα στην παρεα. Διαβασα με ενδιαφερον το νήμα, στο οποιο κατεληξα αφου εψαχνα για παρομοιο θεμα σχετικά με καθυστερησεις-προβληματα με ΕΛΤΑ κτλ.

Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει παρατηρηθεί σε κανενα απο εσας μεγαλη καθυστερηση σε παραδοση μικροπακέτων κτλ απο ΚΙΝΑ χωρις tracking number (οχι συστημενα)

Αναμενω πολλά μικρα πακετάκια απο ΚΙνα (συνεχως) αλλά δεν εχω λαβει κανενα απο τοτε που μπηκε το 2020. ΤΟ τελευταιο που πηρα ηταν στις 31/12/19

Η περιοχή μου είναι στην Θεσσαλονικη,  Μετέωρα Πολίχνης. Φοβόμουν οτι μειναμε απο ταχυδρόμο, πηρα στην εξυπηρέτηση των ΕΛΤΑ και μου ειπαν οτι συνεχιζουμε να έχουμε ταχυδρόμο. Μιλησα με εναν γνωστο μου που ειναι ταχυδρόμος και με διαβεβαιωσε οτι υπάρχει ταχυδρομος για την περιοχή μου. Το περιεργο ειναι οτι δεν παιρνω δέματα και εχω πλεον δεματα που εφτασαν τις 60 ημερες χωρις να τα δώ. Μηπως εχει να κανει με την λειτουργεια των ΕΛΤΑ και των τροπο που διαχειριζονται τα δέματα;  Αλλαξε κάτι;

\

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά όλοι εσείς που λέτε ότι παραλαμβάνετε χωρίς ειδοποιητήριο πως τα καταφέρνετε; Εγώ όσες φορές έχω πάει έχω φάει άκυρο. Μου λένε δεν μπορούμε να ψάχνουμε ολόκληρη την αποθήκη για το δέμα ενώ δεν κοιτάνε καν το Tracking. Λέω βλέπω από το σύστημα ότι έχει έρθει εδώ, Απάντηση: Περιμένετε να σας έρθει ειδοποίηση για να το παραλάβετε.
Μια μόνο φορά που τους έπρηζα κάθε μέρα να παραλάβω κάτι μου έδειξαν ένα βιβλίο που ανάγραφαν τα δέματα που έχουν φτάσει (κανονικό βιβλίο έτσι και γραμμένα όλα με στυλό) και μου είπαν ψάξε να το βρεις εκεί αν είναι και πες μας!

Να μη σχολιάσω ότι το ειδοποιητήριο κάνει μέρες ολόκληρες να φτάσει (και πριν όλο αυτό με τον ιό). Μια φορά περίμενα 4 μέρες να μου έρθει ενώ κανονικά περνούσε καθημερινά ο ταχυδρόμος και άφηνε γράμματα (εκτός βέβαια και αν έχει διαφορετική διαδικασία οπότε πάσο εκεί)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, w95chris είπε

Παιδιά όλοι εσείς που λέτε ότι παραλαμβάνετε χωρίς ειδοποιητήριο πως τα καταφέρνετε; Εγώ όσες φορές έχω πάει έχω φάει άκυρο. Μου λένε δεν μπορούμε να ψάχνουμε ολόκληρη την αποθήκη για το δέμα ενώ δεν κοιτάνε καν το Tracking. Λέω βλέπω από το σύστημα ότι έχει έρθει εδώ, Απάντηση: Περιμένετε να σας έρθει ειδοποίηση για να το παραλάβετε.
Μια μόνο φορά που τους έπρηζα κάθε μέρα να παραλάβω κάτι μου έδειξαν ένα βιβλίο που ανάγραφαν τα δέματα που έχουν φτάσει (κανονικό βιβλίο έτσι και γραμμένα όλα με στυλό) και μου είπαν ψάξε να το βρεις εκεί αν είναι και πες μας!

Να μη σχολιάσω ότι το ειδοποιητήριο κάνει μέρες ολόκληρες να φτάσει (και πριν όλο αυτό με τον ιό). Μια φορά περίμενα 4 μέρες να μου έρθει ενώ κανονικά περνούσε καθημερινά ο ταχυδρόμος και άφηνε γράμματα (εκτός βέβαια και αν έχει διαφορετική διαδικασία οπότε πάσο εκεί)

Ναι αυτές τις βλακείες λέγανε και σε εμένα. Με ένα τηλέφωνο στα κεντρικά των ΕΛΤΑ μπροστά τους θα λυθεί το πρόβλημα. Επίσημη οδηγία από τα κεντρικά είναι ότι μπορείς να παραλάβεις κανονικά μόνο με το tracking. Αν αυτοί πετάνε τα δέματα σαν μαϊμούδες από τα δέντρα δεν φταις εσύ. Ας φτιάξουν την ταξινόμηση τους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...