Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

ΝΑΙ Αυτη ειναι η ειδοποιηση

Εγω δεν εχω κανενα παραπονο απο τα ελτα μια χαρα λειτουργουν, τουλαχιστον στην περιοχη μου

Εγω παλια ειχα πετυχει τον διανομεα με παπακι να ανεβαινει πανω στο πεζοδρομιο και να πεταει τα γραμματα εξω απο την κεντρικη πορτα.Πολλες φορες ειδα πακετα λογαριασμοι(νερου κ.τ.λ)πεταμενα στα σκουπιδια.Ειχα παρει τα κεντρικα ειχα αναφερει την περιοχη και εκτοτε σταματησε τις μαγκιες.Ειχα αγορασει 5 dvd απο το amazon και τα ειχε πεταξει στην εισοδο ευτυχως προλαβα.Η κατασταση ειναι χαλια σε γενικες γραμμες.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τα δεματα που δεν εχουν τρακ αντιμετωπίζονται σαν απλες επιστολές, αρα λοιπον ο ταχυδρόμος θα έπρεπε καθε φορα που μοιράζει γράμματα, λογαριασμούς κλπ να κατεβάζει κατω ολη την πολυκατοικία και να παίρνει παρουσιες

Δεν γίνονται αυτα που λέτε

Ακόμα όμως και τις "απλές επιστολές" (και μιλάω για φάκελα και όχι δέματα) θα πρέπει να τις τοποθετεί εκεί που πρέπει. Δεν λέει κανείς να χτυπάει κουδούνια, κλπ αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν γραμματοκιβώτια με το όνομα γραμμένο επάνω οφείλει να τα τοποθετεί εκεί. Όχι όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μισοβαλμένοι στο γραμματοκιβώτιο του ενός και "βρείτε τα μεταξύ σας".

Διαφορετικά ας δίνει όλης της περιοχής την αλληλογραφία στην "έβγα της γειτονιάς", να μην κουράζεται κιόλας, κι εμείς να πηγαίνουμε από εκεί να τα παίρνουμε και να κάνουμε και λίγο socializing :)

Δυστυχώς η ουσία είναι μία. Θέλουμε ένα "βούρδουλα" πάνω από τα κεφάλια μας. Τα παιδιά που κάνουν διανομές εντύπων, δηλαδή παρεμφερή δουλειά με τους ταχυδρομικούς διανομείς ως προς τα δύσκολά τους, μια χαρά χτυπάνε κουδούνια (και "εισπράτουν" βρισιές) ή τοποθετούν μέσα στα γραμματοκιβώτια. Αλλά εκεί υπάρχει ο έλεγχος (συνεχής) και η αβεβαιότητα για το "αύριο" (κυριολεκτικά)

• Like 4
Δημοσ.

Σε εμένα όσες φορές είναι να πάρω δέματα με γενική ταχυδρομική ποτέ δεν χτυπάνε κουδούνι και αφήνουν ένα χαρτί ότι περάσαμε χτυπήσαμε και δεν ανοίξαμε. Μετά καλώ σε ένα τηλέφωνο για να κανονιστεί ποτέ θα περάσουν ξανά και δε το σηκώνει κανένας πρέπει να καλέσεις πάρα πολλές φορές για να το σηκώσει κάποιος. 

• Confused 1
Δημοσ.

δυστυχως απο τη στιγμη που αγοραζεις μη συστημενη αποστολη και untracked number τοτε μην εχεις απαιτησεις ως προς τον τροπο παραδοσης ;) να χαιρεστε κιολας που ο ταχυδρομος δεν το τσιμπαει για τον εαυτουλη του γιατι και αυτα εχουν συμβει με μη συστημενα. :P 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, geomalliv είπε

δυστυχως απο τη στιγμη που αγοραζεις μη συστημενη αποστολη και untracked number τοτε μην εχεις απαιτησεις ως προς τον τροπο παραδοσης ;) να χαιρεστε κιολας που ο ταχυδρομος δεν το τσιμπαει για τον εαυτουλη του γιατι και αυτα εχουν συμβει με μη συστημενα. :P 

Αφού διευκρινίσω ότι προσωπικά δεν μίλησα μόνο για "αγορές" αλλά και απλή αλληλογραφία (συγκεκριμένα λογαριασμούς ΔΕΗ) θα πω ότι σαφώς και έχω απαιτήσεις ως προς τον τρόπο παράδοσης. Και ο οποίος είναι να τα παραδίδουν σε μένα (τον παραλήπτη). Προφανώς όχι ιδιοχείρως αλλά εκεί που υπάρχει κάτι που οριοθετείται σαν ιδιοκτησία μου, όπως πχ το γραμματοκιβώτιο.

Και για να μην νομίζει κανείς ότι είναι απλά δικές μου παραξενιές υπάρχει αυτό

Και για να διευκολύνω και να μην ψάχνετε όλο το κατεβατό αυτό που μας ενδιαφέρει για την απλή αλληλογραφία είναι το:

"3.Διανομή Φακέλων:
3.1.Η διανομή των φακέλων γίνεται στη διεύθυνση του παραλήπτη με την προϋπόθεση ότι η διεύθυνση αναγράφεται, σωστά και πλήρως, στο ταχυδρομικό αντικείμενο, δηλαδή, περιλαμβάνει οδό, αριθμό και ταχυδρομικό κώδικα. Η αναγραφόμενη οδός και ο αριθμός θα πρέπει να είναι μοναδικοί, ανά περιοχή, και επίσημα καθορισμένοι από τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.
Ο χρόνος επίδοσης των φακέλων πρέπει να είναι σύμφωνος με τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που έχει αγοράσει ο χρήστης, όπως αυτά περιγράφονται στο ΧΥΚ του παρόχου. Ειδικότερα για το ΦΠΚΥ, ισχύουν οι υποχρεώσεις ποιότητας της ΚΥ όπως ορίζονται σε σχετική απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη σύμβαση ανάθεσης.
3.2.Η διανομή αυτών πραγματοποιείται στα γραμματοκιβώτια των κατοικιών ή των πολυκατοικιών, τα οποία εγκαθίστανται, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (υπουργική απόφαση 3046/304 ΦΕΚ Δ'/59/321989), υπό την προϋπόθεση εξασφάλισης απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης σε αυτά του εντεταλμένου ταχυδρομικού διανομέα.
Οι κάτοχοι των γραμματοκιβωτίων είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη σωστή σήμανση (αναγραφή ονόματος) των γραμματοκιβωτίων. Σε περιπτώσεις έλλειψης ή μη επαρκούς σήμανσης γραμματοκιβωτίων, ειδικά σε πολυκατοικίες όπου ο πάροχος της ταχυδρομικής υπηρεσίας δεν αναγνωρίζει το γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη, ο πάροχος δύναται να επιστρέψει τα απλά ταχυδρομικά αντικείμενα στον αποστολέα ή να τα τοποθετήσει σε, κατά το δυνατόν, ασφαλές σημείο της εισόδου, κατά την κρίση του "

Συνεπώς αν και εφόσον υπάρχουν γραμματοκιβώτια με όνομα και είναι προσβάσιμα από τον ταχυδρόμο πχ δίπλα από την εξώπορτα (πάντα για την έξω πλευρά μιλάω και όχι να χτυπάει κουδούνια) είναι υποχρέωσή του να τοποθετεί το κάθε γράμμα στο σωστό κουτί.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, teotsigourakos είπε

Το εξής παράλογο σε πολλά δέματα μικροποσού όπου είναι και untracked ο ταχυδρόμος τα αφήνει μπροστά στην πόρτα χτυπάει κουδούνι και φεύγει. Δεν περιμένει να βρει κάποιον να το δώσει, το παρατάει και την κάνει. Το αστείο είναι ότι μένω ισόγειο και η πόρτα απλά είναι πάνω στο πεζοδρόμιο...καταλαβαίνεις άνετα περνάει κάποιος το παίρνει και άντε βρες μετά πακέτο :D 

Nαι, το κανουν συχνα. Αρα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο μόνο συστημενο. 

11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Τα δεματα που δεν εχουν τρακ αντιμετωπίζονται σαν απλες επιστολές.....

Όλα τα δεματα ελτα εχουν τρακ. Μιλας για άλλες εταιριες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

ΝΑΙ Αυτη ειναι η ειδοποιηση

Εγω δεν εχω κανενα παραπονο απο τα ελτα μια χαρα λειτουργουν, τουλαχιστον στην περιοχη μου

11 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μην ανησυχείς. Τα ίδια γίνονται παντού. Πάντα τα ακουμπάνε όπου μπορούν. Και όποιος προλάβει να τα πάρει :)

Επίσης ένα άλλο που βλέπω είναι ότι αρκετοί διανομείς την έχουν δει πολύ χαλαρά στο θέμα ενδυμασία.

Οκ, δεν είμαστε στην εποχή που φορούσαν στολή και καπέλο.

Οκ, η δουλειά είναι δύσκολη καθώς είσαι συνέχεια στο δρόμο (και άλλες δουλειές όμως είναι έτσι).

Οκ, η υπηρεσία σου καταρρέει και δεν έχεις διάθεση.

Ένας όμως στοιχειώδης σεβασμός και επαγγελματισμός επιβάλει να μην βγαίνεις για δουλειά έτσι όπως δεν θα πήγαινες ούτε για να ρίξεις ένα τζόκερ.

(καθώς λόγω της δουλειάς μου τυχαίνει να κυκλοφορώ και έξω, δεν μιλάω μόνο για τη μεμονωμένη περίπτωση του ταχυδρόμου της περιοχής μου)

Εμένα μου τα άφηνε πάνω από το γραμματοκιβώτιο γιατί μου λέει δε χωράνε μέσα μερικά και έπρεπε συνεχώς να είμαι στανμπάι να μην τα χάσω από περαστικούς.

Έπιασα και εγώ με τροχουδάκι άνοιξα την τρύπα ώστε να χωρά και μεγαλύτερα του το είπα και έτσι τα ρίχνει μέσα.:D Για πιο μεγάλα του είπα άσε σημείωμα να μην τα κουβαλάς και περνάω εγώ να τα πάρω.Έτσι τελευταία δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Βέβαια στο κουτί εξωτερικά κολημένο με  μεγάλα γράμματα σε πλαστικοποιημένο χαρτί έχω το όνομα να μην λέει ότι δεν το είδε.

11 ώρες πριν, Dannie είπε

Εγω παλια ειχα πετυχει τον διανομεα με παπακι να ανεβαινει πανω στο πεζοδρομιο και να πεταει τα γραμματα εξω απο την κεντρικη πορτα.Πολλες φορες ειδα πακετα λογαριασμοι(νερου κ.τ.λ)πεταμενα στα σκουπιδια.Ειχα παρει τα κεντρικα ειχα αναφερει την περιοχη και εκτοτε σταματησε τις μαγκιες.Ειχα αγορασει 5 dvd απο το amazon και τα ειχε πεταξει στην εισοδο ευτυχως προλαβα.Η κατασταση ειναι χαλια σε γενικες γραμμες.

Πάλι καλά εμείς παλιά είχαμε ένα έπινε τσίπουρα και μετά μεθυσμένος τα έβαζε όπου νάναι. Ανταλλάσαμε φακέλλους με όλη τη γειτονιά.:lol:

Ευτυχώς έφυγε και αυτός που έχουμε τώρα δεν είναι τέλειος αλλά είναι σχετικά καλός.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Dannie είπε

Πολυ πιθανόν να ηταν ACS/ΓΤ ο  διανομέας που είδες. 

Πιθανόν λεω.

52 λεπτά πριν, rus είπε

Nαι, το κανουν συχνα. Αρα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο μόνο συστημενο. 

Όλα τα δεματα ελτα εχουν τρακ. Μιλας για άλλες εταιριες?

Οχι δεν εχουν ολα. Τα περισσοτερα ειναι "απλα"και οχι συστημένα. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, The_Prodigy είπε

Οχι δεν εχουν ολα. Τα περισσοτερα ειναι "απλα"και οχι συστημένα. 

Μαλλον δε τα ξερεις καλα, στα ελτα δεν υπαρχουν απλα και συστημενα δεματα. Υπαρχουν τα δεματα τα οποια εχουν παντα s/n και τιμη αναλογως βαρους(από 2,6€).

Δεν υπαρχει δεμα χωρις s/n.

Δημοσ.

Καλημέρα, όταν υπαρχει tracking number ποτέ δεν θα το φέρει ο ταχυδρόμος, άσχετα από μέγεθος και ποσό. Πας στο ταχυδρομείο και φτιάχνει επι τόπου ειδοποιητήριο  το οποίο και υπογράφεις εκεί.

Tα untracked τα φέρνει ανάλογα το μέγεθος και την διάθεση..

Αναφορά σε κείμενο

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, darefail είπε

Καλημέρα, όταν υπαρχει tracking number ποτέ δεν θα το φέρει ο ταχυδρόμος, άσχετα από μέγεθος και ποσό. Πας στο ταχυδρομείο και φτιάχνει επι τόπου ειδοποιητήριο  το οποίο και υπογράφεις εκεί.

Tα untracked τα φέρνει ανάλογα το μέγεθος και την διάθεση..

Μιλάμε για απλά από Κίνα που έρχονται σαν γράμματα για να μην έχουν επιβάρυνση.

Δημοσ.

Εννοείται ότι μπορείς να παραλάβεις με tracking number εδώ και χρόνια. Το χαρτάκι είναι μία ειδοποίηση. Τα ΕΛΤΑ είναι μια χαρά και πολύ πιο οικονομικά από τις γνωστές courier. 

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, pictorino είπε

Εννοείται ότι μπορείς να παραλάβεις με tracking number εδώ και χρόνια. Το χαρτάκι είναι μία ειδοποίηση. Τα ΕΛΤΑ είναι μια χαρά και πολύ πιο οικονομικά από τις γνωστές courier. 

Και στην ουσία κάνουν περίπου τον ίδιο χρόνο για να παραδώσουν και στο 1/5 της τιμής των courier.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, teotsigourakos είπε

Το εξής παράλογο σε πολλά δέματα μικροποσού όπου είναι και untracked ο ταχυδρόμος τα αφήνει μπροστά στην πόρτα χτυπάει κουδούνι και φεύγει. Δεν περιμένει να βρει κάποιον να το δώσει, το παρατάει και την κάνει. Το αστείο είναι ότι μένω ισόγειο και η πόρτα απλά είναι πάνω στο πεζοδρόμιο...καταλαβαίνεις άνετα περνάει κάποιος το παίρνει και άντε βρες μετά πακέτο :D

Και εσύ αλλά και κάθε εσύ που παραγγέλνεις μικροδέματα "μή συστημμένα"

και παραπονιέσαι στο insomnia και οχι στον Ελτά,

υποθέτω ότι δεν έχεις καν γραμματοκιβώτιο, ή έχεις από αυτά τα μικρά που χωράνε μόνο λογαριασμούς!

Η νέα μόδα το επιβάλει να παραγγέλνουμε όλη την Κίνα, και ο ταχυδρόμος να μας φέρει το δεμα στο σπίτι με όποιο μέγεθος και αν έχει αυτό,

αλλά κουτί αλληλογραφίας ανάλογου μεγέθους που να χωράει τα πακετάκια μας ή δεν χρείαζεται ή είναι ένα περιττό έξοδο. 

Οπότε φταίει ο ταχυδρόμος που τα αφήνει έξω από την πόρτα χύμα. Κάτι έχει να χωρίσει μαζί σου και γιαυτό τα αφήνει απέξω,

και δεν τα βάζει στην προβλεπόμενη θέση.

Επίσης εκείνος δεν κάνει καλά την δουλειά του που χτυπάει το κουδούνι

να σε ενημερώσει να  βγεις να τα πάρεις και εσύ εκείνη την στιγμή??

Λείπεις, κανεις μπάνιο,

μιλάς στο τηλέφωνο και δεν αποσπάς την προσοχή σου,

ψάχνεις 15 λεπτά τα ρουχα σου να ντυθείς για να βγεις στην πόρτα ή το χειρότερο

είσαι με τα ακουστικά στα αυτιά

ακους μουσική ή είσαι σε game

. Μια φάση σαν το λεωφορειο ας πούμε. 

Ααα ναι ξέχασα. Εχεις δώσει το κινητό σου στην παραγγελία.

καθαρά για λόγους ιδιαίτερης πρόσκλησης. Μα γιατί δεν επικοινωνεις εσύ με τον ιδιο τον ταχυδρόμο?

Γιατι δεν βγαίνεις στην πόρτα σου ενα πρωί να του κανεις τα παράπονά σου?

Η γνωριμία με τον ταχυδρόμο σου, δεν σε βλάπτει ούτε σε μειώνει.

οι μεγαλυτεροι σε ηλικια που λενε και μια καλημερα μαζι του κάτι ξέρουν.

Ο ταχυδρόμος είναι ο ίδιος κάθε μέρα στην γειτονιά σου.

Δεν είναι ο κούριερ που σήμερα σε αυτή την περιοχή και αύριο στην άλλη.

Αλλά ούτε ο απρώσοπος ντελιβερας του κινέζου.

Είναι ο συντοπίτης σου,

ο συγχωριανός σου αν εισαι στην επαρχεία.

Πρίν κρίνουμε τον άλλον πρώτα να είμαστε εμείς σωστοί απέναντί του.

Και εν πάσει περιπτώσει και η ανθρώπινη επικοινωνία διακατέχεται από σεβασμό και δεν βλάπτει ούτε εσένα ούτε τον ταχυδρόμο.   

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Μιλάμε για απλά από Κίνα που έρχονται σαν γράμματα για να μην έχουν επιβάρυνση.

Τα απλά από Κίνα δεν έχουν tracking number άρα τα φέρνει σπίτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...