Nauths Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Παιδιά καλησπέρα. Έχω αναλάβει πρόσφατα τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει συντήρηση και αν όχι τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως πληρώνεις υποτίθεται για να υπάρχει τακτικός έλεγχος, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι αναγκαίος τόσο συχνά και με την προυπόθεση σε βλάβες να πληρώνεις μόνο ανταλλακτικά, αλλά στην πρώτη βλάβη με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο google είδα ότι δεν τα παίρνουμε απλά τιμή λιανικής, αλλά υπερκοστολογημένα. Είμαστε 5 διαμερίσματα και όλοι ιδιοκτήτες και γενικότερα υπάρχει συννενόηση.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα. Έχω αναλάβει πρόσφατα τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει συντήρηση και αν όχι τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως πληρώνεις υποτίθεται για να υπάρχει τακτικός έλεγχος, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι αναγκαίος τόσο συχνά και με την προυπόθεση σε βλάβες να πληρώνεις μόνο ανταλλακτικά, αλλά στην πρώτη βλάβη με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο google είδα ότι δεν τα παίρνουμε απλά τιμή λιανικής, αλλά υπερκοστολογημένα. Είμαστε 5 διαμερίσματα και όλοι ιδιοκτήτες και γενικότερα υπάρχει συννενόηση. https://koinoxrista24.gr/blog/2015/09/συντήρηση-ανελκυστήρα-κάθε-πότε-πρέπ/ 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα. Έχω αναλάβει πρόσφατα τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει συντήρηση και αν όχι τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως πληρώνεις υποτίθεται για να υπάρχει τακτικός έλεγχος, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι αναγκαίος τόσο συχνά και με την προυπόθεση σε βλάβες να πληρώνεις μόνο ανταλλακτικά, αλλά στην πρώτη βλάβη με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο google είδα ότι δεν τα παίρνουμε απλά τιμή λιανικής, αλλά υπερκοστολογημένα. Είμαστε 5 διαμερίσματα και όλοι ιδιοκτήτες και γενικότερα υπάρχει συννενόηση. Η συντηρηση ειναι υποχρεωτικη , στην συντηρηση προσπαθουμε να προλαβουμε βλαβες , το κοστος συντηρησης καλυπτει οτι θα ερχεται τεχνικος μια φορα το μηνα για ελεγχο/λαδωματα και αναλογα την συνφωνια ψιλο ανταλακτικα συνηθως - οχι παντα ομως- οπως λαμπες λαμπακια κτλ μεσα στην τιμη ειναι και οι βλαβες , οχι ομως η εργασια αλλα η επισκεψη , δηλαδη αν καλεσεις τον συντηρητη 50 φορες μεσα σε ενα μηνα δεν θα σε χρεωσει παραπανω , αν χρειαστει να βαλει ανταλακτικο εκει χρεωνει εργασια+ υλικα 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Απλα για να εισαι νομιμος ορεπει να εχεις τις μηνιαίες υπογραφες συντήρηση σε εμφανές σημείο στην εισοδο. Αν δεν εχει γίνει συντήρηση και γινει η στραβή παει κατηγορούμενος ο διαχειριστής.
gthe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όπως γράφτηκε παραπάνω, κάθε 45 μέρες βάση νόμου. Που πεφτει ας πούμε 9 συντηρήσεις τον χρόνο. Αν πιέσετε λίγο την εταιρία έχουν και πρόγραμμα 10 συντηρήσεω να σου προτείνουν. Γλιτώνεται κάποια χρήμα σε σχέση με το μηνιαίο. Τα ασανσερ έχουν βιβλίο συντήρησης μέσα στο δωμάτιο του ανελκυστήρα, ακριβώς δλδ δίπλα στο πίνακα του που έχει τις υπογραφές του συντηρητή. Κανονικά κλειδιά για το δωμάτιο έχει μόνο η εταιρία συντήρησης (δεν τηρειται σχεδον ποτέ) και κανένας άλλος και υποχρεούνται να έχουν 24ωρη βοήθεια αν χρειαστεί. 35 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Απλα για να εισαι νομιμος ορεπει να εχεις τις μηνιαίες υπογραφες συντήρηση σε εμφανές σημείο στην εισοδο. Αν δεν εχει γίνει συντήρηση και γινει η στραβή παει κατηγορούμενος ο διαχειριστής. Σε πολυκατοικία που δεν θέλει συντήρηση ανελκυστήρα, δεν αναλαμβάνεις διαχείριση, και ανεβοκατεβαίνεις με τις σκάλες . Αν γινεται όμως κανονική συντήρηση, ευθύνη έχει η εταιρεία και κανένας άλλος Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από gthe
hp8 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Nauths είπε Spoiler Παιδιά καλησπέρα. Έχω αναλάβει πρόσφατα τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει συντήρηση και αν όχι τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως πληρώνεις υποτίθεται για να υπάρχει τακτικός έλεγχος, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι αναγκαίος τόσο συχνά και με την προυπόθεση σε βλάβες να πληρώνεις μόνο ανταλλακτικά, αλλά στην πρώτη βλάβη με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο google είδα ότι δεν τα παίρνουμε απλά τιμή λιανικής, αλλά υπερκοστολογημένα. Είμαστε 5 διαμερίσματα και όλοι ιδιοκτήτες και γενικότερα υπάρχει συννενόηση η συντήρηση του ασανσέρ επιβάλλεται δια νόμου Το μόνο που πρέπει να κοιτάξεις είναι αν μπορείς να κάνεις την λιγότερη επιβαλλόμενη δηλ 8 συντηρήσεις αιτησιως Εμείς σε 3 όροφο 3 διαμερίσματα σε αυτήν είμαστε Δεν θυμάμαι ακριβώς από πόσα μέχρι πόσα διαμερίσματα - όροφοι πάει σε αυτή την συντήρηση 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 29 λεπτά πριν, gthe είπε Όπως γράφτηκε παραπάνω, κάθε 45 μέρες βάση νόμου. Που πεφτει ας πούμε 9 συντηρήσεις τον χρόνο. Αν πιέσετε λίγο την εταιρία έχουν και πρόγραμμα 10 συντηρήσεω να σου προτείνουν. Γλιτώνεται κάποια χρήμα σε σχέση με το μηνιαίο. Τα ασανσερ έχουν βιβλίο συντήρησης μέσα στο δωμάτιο του ανελκυστήρα, ακριβώς δλδ δίπλα στο πίνακα του που έχει τις υπογραφές του συντηρητή. Κανονικά κλειδιά για το δωμάτιο έχει μόνο η εταιρία συντήρησης (δεν τηρειται σχεδον ποτέ) και κανένας άλλος και υποχρεούνται να έχουν 24ωρη βοήθεια αν χρειαστεί. Σε πολυκατοικία που δεν θέλει συντήρηση ανελκυστήρα, δεν αναλαμβάνεις διαχείριση, και ανεβοκατεβαίνεις με τις σκάλες . Αν γινεται όμως κανονική συντήρηση, ευθύνη έχει η εταιρεία και κανένας άλλος Κλειδιά για το μηχανοστασιο πρέπει να έχει και ο διαχειριστής, και όχι ο συντηρητής δεν είναι υποχρεωμένος να προσφέρει 24 ωρη υποστήριξη συνήθως στα ωράρια καταστημάτων υπάρχει εξυπηρέτηση και μετά από εκεί περνεις πυροσβεστική Όσο αφορά της συντηρήσεις αν ζητήσεις καθαρά της υποχρεωτικές συνήθως χρεώνουν παραπάνω ώστε να καλυφτεί η διαφορά (πχ το 50 ευρώ το μήνα για 12 συντηρήσεις θα σου πει 65 αν ζητήσεις 9 συντηρήσεις)
hp8 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Όσο αφορά της συντηρήσεις αν ζητήσεις καθαρά της υποχρεωτικές συνήθως χρεώνουν παραπάνω ώστε να καλυφτεί η διαφορά (πχ το 50 ευρώ το μήνα για 12 συντηρήσεις θα σου πει 65 αν ζητήσεις 9 συντηρήσεις) ειμαστε σε 8 συντηρήσεις των 40 € υδραυλικος ανελκυστήρας τα 7 τελευταία χρόνια πληρωμή μέσω λογαριασμού (όχι στο χέρι) και ολα τα παραστατικα στην ωρα τους σε εταιρία με 24 ωρη κάλυψη ( αυτό αναφέρεται στη σύμβαση ) Εννοείται ότι δεν θα τους πάρω και δεν θα έρθουν στις 12 την νύχτα
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 εμείς πληρώνουμε 60 ευρώ κάθε μήνα για συντήρηση ανελκυστήρα (σε γνωστή εταιρεία) τα τελευταία 10 χρόνια που ήμουν διαχειριστής (αλλά και πριν ο ίδιος ήταν) και τώρα που έφυγα εγώ από διαχειριστής συνεχίζει ο ίδιος καλός στην δουλειά του παλιός ο θάλαμος του ανελκυστήρα (αλλά δεν δίνω σημασία στην αισθητική) αλλά σύγχρονα τα μηχανικά / ηλεκτρικά / ηλεκτρονικά του συστήματα (όσο στην ασφάλεια)
patclo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Και η υποχρεωτικη συντηρηση χρειαζεται και ασφαλιστηριο για ατυχημα στον ανελκυστηρα χρειαζεται. Και μακαρι να εχουν κανει καλη δουλεια και να παρουσιαζονται μονο στην συντηρηση. Δεν βγαζουν υπερκερδη οι επαγγελματιες απο την συντηρηση. Ειδικα αν ειναι ρημαδι που ανελαβαν απο αλλον μπαινουν και μεσα. Οι μη σωστοι τα βγαζουν υπερκοστολογοντας υλικα στις βλαβες και τις επισκευες.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 σε 5 ορόφων πολυκατοικία στην περιοχή του Βύρωνα είχε συντηρητή για ανελκυστήρα που δεν έκανε (δεν ξέρω πόσα χρόνια συντήρηση) αλλά πληρωνόταν ώσπου μια μέρα ξαφνικά κόπηκε συρματόσχοινο από ελλιπή συντήρηση τραυματίστηκε (ευτυχώς όχι σοβαρά) γυναίκα έγκυος με παιδί στην αγκαλιά ο σύζυγος κατέβαινε από τις σκάλες με το άλλο τους το παιδί καταλαβαίνεται την συνέχεια... το ζευγάρι είναι συνάδελφοι μου στην δουλειά
Dannie Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, ikorolis είπε σε 5 ορόφων πολυκατοικία στην περιοχή του Βύρωνα είχε συντηρητή για ανελκυστήρα που δεν έκανε (δεν ξέρω πόσα χρόνια συντήρηση) αλλά πληρωνόταν ώσπου μια μέρα ξαφνικά κόπηκε συρματόσχοινο από ελλιπή συντήρηση τραυματίστηκε (ευτυχώς όχι σοβαρά) γυναίκα έγκυος με παιδί στην αγκαλιά ο σύζυγος κατέβαινε από τις σκάλες με το άλλο τους το παιδί καταλαβαίνεται την συνέχεια... το ζευγάρι είναι συνάδελφοι μου στην δουλειά Εδω φερει ευθυνη και ο συντηρητης και ο διαχειριστης...!Τους πανε δικαστικα;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, Dannie είπε Εδω φερει ευθυνη και ο συντηρητης και ο διαχειριστης...!Τους πανε δικαστικα; για μένα ένοχος είναι ο συντηρητής γιατί έπαιρνε τα χρήματα αλλά στην ουσία δεν έκανε τίποτα (ευτυχώς που λειτούργησαν τα επιπρόσθετα συστήματα ασφαλείας και γλύτωσαν τα χειρότερα) καθώς ο ανελκυστήρας είχε (4) τέσσερα καλώδια και με το που κόπηκε το ένα μπήκαν σε λειτουργία τα "αυτόματα φρένα". για τις αρμόδιες αρχές οι οποίες τους συνέλαβαν με την διαδικασία του αυτοφώρου μόλις συνέβηκε το ατύχημα (ήρθε η πυροσβεστική διαπίστωσε τραυματισμούς) κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η ΕΛ.ΑΣ η οποία συνέλαβε τον διαχειριστή και μαζί πήγαν στο γραφείο του συντηρητή όπου συνέλαβαν και αυτόν. στο δικαστήριο που έγινε πήγε ο διαχειριστής και ο συντηρητής αλλά το δικαστήριο έκρινε ενόχο τον συντηρητή ενώ τον διαχειριστή τον έκρινε αθώο ο ένοχος κλήθηκε να πληρώσει αποζημίωση για τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα στο θύμα δηλαδή στην έγκυο γυναίκα και το μικρό παιδί , για τις ημέρες που δεν μπορεί να εργαστεί κτλ δεν ξέρω αν του αφαιρέθηκε μια για πάντα ή άδεια λειτουργίας.
stelios18120 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Dannie είπε Εδω φερει ευθυνη και ο συντηρητης και ο διαχειριστης...!Τους πανε δικαστικα; Ναι (δεν φταίει βέβαια ο διαχειριστης καθώς δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει την δουλειά ή να κάνει ελενχο μετά) Ειδικά τον συντηρητη τον τρέχουν για ευθύνες. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από stelios18120 1
Dannie Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Ναι (δεν φταίει βέβαια ο διαχειριστης καθώς δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει την δουλειά ή να κάνει ελενχο μετά) Ειδικά τον συντηρητη τον τρέχουν για ευθύνες. Ο Συντηρητης θα πρεπει να υπογραφει μετα απο καθε ελεγχο που κανει στο ασανσερ ο διαχειριστης διακοσμητικο στοιχειο ειναι σε ολη την υποθεση;;;;Για εμενα φταιει και ο διαχειριστης αν δεν μπορει να ανταποκριθει να τα δωσει αλλου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα