Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/4/2020 στις 12:18 ΠΜ, Baator είπε

Ας τα πω και εγώ από την δική μου πλευρά.

Υπεύθυνος καταστήματος eshop. Φυσικά δουλεύουμε κανονικά, δεν υπάρχει μένουμε σπίτι και καραντίνα για μας.

Τις τελευταίες μέρες (περίοδος καραντίνας), οι παραγγελίες έχουν ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ακριβώς.

Οι κούριερ δουλεύουν σαν τρελοί. Εμείς δουλεύουμε σαν τρελοί. Είναι κάθε μέρα σαν να είναι Black Friday.

Τα τηλέφωνα ασταμάτητα, βαράνε non-stop όλα μαζί, όπου ο καθένας θέλει να κάνει μια μικροαλλαγούλα, να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής,

να ρωτήσει για ποιον λόγο η παραγγελία που έβαλε χτες το βράδυ στις 3 το πρωί δεν είναι ακόμα στο σπίτι του στις 12 την άλλη μέρα, να προσθέσει πράγματα, να αφαιρέσει πράγματα.

Τα άτομα που δουλεύουν τα ίδια φυσικά εδώ, δεν έχει σημασία αν ο όγκος της δουλειάς δεκαπλασιάστηκε.

Η λύση ποια είναι; Να πάρουμε περισσότερα άτομα; Να εκπαιδευτούν μέσα σε λίγες ώρες ποια είναι τα προιόντα, πως δουλεύει το μαγαζί;

Για την επικινδυνότητα με τον ιό δεν το συζητάμε, τι μέτρα να πάρεις και πόσες φορές να πλύνεις τα χέρια σου όταν έχεις να βγάλεις 100άδες παραγγελίες,

κινούνται τόσα άτομα σε μια αποθήκη, ανταλλάζουν στυλό, τιμολόγια, χαρτιά, κούτες, προιόντα, λεφτά, και και και...

Απλά έχουμε πάρει απόφαση όλοι ότι θα κολλήσουμε. Το ίδιο και όποιος άλλος δουλεύει, οι κούριερ, τα παιδιά δίπλα που φτιάχνουν τοστ και καφέδες, τα παιδιά στα σούπερ μάρκετ.

Με κατεβασμένα ρολά και κάθε 5-10 λεπτά να πρέπει να διώχνεις κόσμο που βαράει τα ρολά και ρωτάει αν είναι ανοιχτά και επειδή αφήνουμε μια χαραμάδα 15 πόντους να μπαίνει λίγο φως,

να βλέπεις άτομα ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να ΜΠΟΥΝ και να λένε "έλα ρε αδερφέ, εδώ είμαι, εδώ είστε, δώστο μου ένα λεπτάκι να φύγω" και να μην δέχονται το ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

Δεν μπορώ να περιγράψω την τρέλα. Απλά αν δεν το ζήσει κάποιος δεν καταλαβαίνει και δεν το πιστεύει. Δωρεάν μεταφορικά εννοείται, οπότε ο καθένας κάθε μέρα παραγγέλνει και μια βλακειούλα. Θέλει κάτι άλλο αύριο; Τσάμπα είναι, φέρτους ξανά. Μεθαύριο; Ξανά, τραβάω κανά ζόρι;

Οι κούριερ μούσκεμα και εξαντλημένοι, ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ για να πάρουν ένα μεροκάματο και να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Κάθε εταιρία προβλέπει έναν συγκεκριμένο φόρτο εργασίας και έχει προσλάβει και εκπαιδεύσει άτομα για αυτόν τον φόρτο.

Δεν είναι τόσο απλό το "πάρε και άλλους αφού ανέβηκε η δουλειά και μετά διώξτους".

Ο καθένας το βλέπει από την μεριά του. Ο πελάτης σου λέει πελάτης είμαι, κόψε τον λαιμό σου, τι με νοιάζει εμένα.

Εγώ βλέπω πως έχουμε ματώσει για 3 και 3.5 ευρώ την ώρα. Όλοι στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής κατάρρευσης.

Αλλά οκ, "άργησε το δέμα μου, περιμένω ήδη 36 ώρες, τι στο διάλο κάνετε;".

Δεν περιμένω κανέναν να καταλάβει, δεν έχω την απαίτηση ο άλλος να κατανοήσει ότι άνθρωποι βγάζουν τις παραγγελίες, άνθρωποι τις μεταφέρουν και ότι αυτές οι καταστάσεις με αυτόν τον φόρτο εργασίας δεν είναι φυσιολογικές και προβλεπόμενες. Ότι αυτά τα 2 ή 3 άτομα που είχανε να βγάλουν 20 παραγγελίες την μέρα και να τις τιμολογήσουν/κόψουν voucher ξαφνικά έχουν 200.

Απλά τα λέω.

Φιλαράκι μια χαρά τα λες αλλά πίστεψε με ελάχιστοι θα σε καταλάβουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ το ποσοστό των Ελλήνων που είναι ΖΩΑ και δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτε είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Μην σε παραξενεύει όλο αυτό το χάλι και μην σε παραξενεύει που δεν καταλαβαίνει ΚΑΝΕΙΣ τι περνάτε και εσείς και οι κούριερ τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. 

Η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια ποιοι πραγματικά είμαστε εμείς οι Έλληνες. Και με μεγάλη μου λύπη το ποσοστό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. (βάζω πάντα μπροστά το "ποσοστό" για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΙ αφού στις αρχές του εγκλεισμού και με περιπέτεια που είχα με ACS και ελεκτροχολικ καθυστέρησε ένα λάπτοπ να έρθει 10 μέρες ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ κοιτάχτηκα στον καθρέπτη μέσα στην ησυχία του εγκλεισμού στο σπίτι και της καραντίνας και για κάποιο λόγο (επιφώτιση?) κατάλαβα πόσο μαλάκας ήμουν που πήρα τηλέφωνο και έβριζα κούριερ και υπαλλήλους ελεκτροχολικ.

Δυστυχώς η ανθρώπινη φύση ο εγωισμός / εγωκεντρισμός είναι το κυριότερο ύφος της αυτή τη στιγμή αυτή την εποχή. Ο σώζων εαυτό σωθήτο και όποιον πάρει ο χάρος και χέστηκα για το γείτονα είναι τα μοτο του Έλληνα... Θέλω να πιστεύω ότι παντού υπάρχουν αυτοί οι "χαρακτήρες" γιατί είναι κρίμα να είναι μόνο οι Έλληνες... και ΕΛΠΙΖΩ να μην είμαστε στην κορυφή του "εγώ και κανένας άλλος" στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο. 

Λίγο να δυσκολέψει η κατάσταση και βγαίνουν πολλά στην φόρα. Φαντάζομαι ότι αν δυσκολέψει και άλλο (ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΧΙ αλλά ποτέ δεν ξέρεις ... άλλωστε ποιος έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις τις τελευταίες 2-3 γενιές?) θα βγουν και άλλα στην φόρα για το ανθρώπινο είδος. 

• Like 2
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Αυτο ειναι θεωρια σου,ή το ξερεις απο καποιο γνωστο σου με μαγαζι;

Στη προηγουμενη κουριερ π ημουν ερχονταν για σκοντο και παρακαλαγαν οσο ποιο φθηνα γινεται να τους χρεωνουν τις μεταφορες . Οι συνεργατες εννοω.

αλλα για το οσο ποιο πολλα γινεται αυτο το λεω εγω γτ κ αυτοι θελουν να εξυπηρετησουν οπως καλυτερα μπορουν . τις παραγγελειες τους. Εν το μεταξυ και αυτο θα γινεται γενικα καπιοι ειχαν τα Franchise μεσα δε πληρωναν τις αποστολες και χρωσταγαν ενα καρο λεφτα .Γενικα πιστευω ολα τα Franchise δαγκωμενα ειναι απο τους συνεργατες τους . Κοβεις συνεργασια και τελειωνεις αλλα τα χρωστουμενα μενουν σε σενα . 

Επεξ/σία από apos2008
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, apos2008 είπε

αλλα για το οσο ποιο πολλα γινεται αυτο το λεω εγω γτ κ αυτοι θελουν να εξυπηρετησουν οπως καλυτερα μπορουν . τις παραγγελειες τους.

Αυτο που λες δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειπες πιο πανω ομως.

Η λογικη σε αυτο ειναι απλη,προσπαθεις να εχεις ικανοποιημενους πελατες,οχι να διωξεις απλα απο το μαγαζι την παραγγελια,πετωντας μετα το μπαλακι στην κουριερ.

Στο τελος της ημερας,εχεις ενα δυσαρεστημενο πελατη που ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ,το δεμα ερχεται πισω και τρως και στον κωλο τα μεταφορικα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με καποιο τροπο ισως και μπαινουν μεσα τα E-shop κανοντας δωρεαν τα μεταφορικα . Ηταν ενας συγκεκριμενος θυμαμαι που δε χρεωνε ποτε μεταφορικα μονο αντικαταβολη . και δε καταλαβαινε οτι εμπαινε μεσα σε καθε δεμα π εστελνε. και εν το μεταξυ χρωσταγε και καμια 500αρα ευρω απο τιμολογια στην κουριερ  απο τις αποστολες του . Μια αλλη περιπτωση π ειχα ακουσει ηταν οτι ενα φαρμακειο εστελνε δεματα και εφτασε να νε το τιμολογιο 2.500 χιλ τα οποια δεν εδωσε ποτε .Ετσι εκοψαν συνεργασια μιας και δε πληρωνε.Τον κυνηγας με εξωδικο μετα και αν τα παρεις !!! . 

Σε λαθος εποχη πηρε αναπτυξη το ηλ. εμποριο. εν μεσω κρισης . απο το 10 και μετα που αρχησε σταδιακα να αναιβανει αρχισαν και οι κουριερ να βλεπων τα εσοδα τους να αυξανονται. Το παραδοξο ειναι οτι πριν την κριση . Βγαζαν ποιο πολλα τα Franchises απο οτι τωρα η προμηθεια τους ηταν αλλη. οι κουριερ καλοπληρωνοταν μιλαμε για 2004-2005 εποχες . Τωρα ολα ειναι χαλια κρατιουνται με νυχια και με δοντια και με νυχια τα Franchises και καπιοι εχουν μπει μεσα οπως προ ειπα .Ειναι αναλογα κ ο καθε ιδιοκτητης αν εχει κανει καλη διαχειρηση . Και η κουτση μαρια πλεον μπορει να αναλαβει Συνεργατης Franchisee σε κουριερ.

Επεξ/σία από apos2008
Δημοσ.

μονο καποια πολυ κεντρικα μαγαζια τους σε αθηνα και θες/νικη βγαζουν οι ιδιοκτητες καλα λεφτα. οι υπολοιποι ιδιοκτητες τσεπη βγαζουν κατω απο 2.500/μηνα απο οτι μου εχουν πει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, POS είπε

μονο καποια πολυ κεντρικα μαγαζια τους σε αθηνα και θες/νικη βγαζουν οι ιδιοκτητες καλα λεφτα. οι υπολοιποι ιδιοκτητες τσεπη βγαζουν κατω απο 2.500/μηνα απο οτι μου εχουν πει.

Ναι μπραβο . Επαρχια εδω ας πουμε ισα με 700 ευρω . αστα να παν . PS και για να ξεκινησεις συνεργασια με καποια εταιρια σαν Franchiser θες τουλαχιστον 30.χιλ κεφαλαιο . αγοραζεις μηχανακια βανακια κλπ. η εταιρεια τπτ δε σου δινει . Μπειτε σε καποιων εταιρειων το Site που εχουν τους ορους . και πατηστε εκει που λεει Γινετε και εσεις ιδιοκτητης ενος Franchise και θα καταλαβετε .

Επεξ/σία από apos2008
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι δυνατόν να πληρώνω 17 ευρώ αντικαταβολή χωρίς να μου το φέρει στο σπίτι από την acs απαράδεκτοι !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Smith_7 είπε

Είναι δυνατόν να πληρώνω 17 ευρώ αντικαταβολή χωρίς να μου το φέρει στο σπίτι από την acs απαράδεκτοι !

17 ευρω ολο το ποσο ? η + μεταφορικα + αντικαταβολη. αν εχεις παραγγειλει κατι ειναι 3 ευρω συνηθως τα μεταφορικα και 3 η αντικαταβολη απο e-shop αν εισαι λιανικης πελατης τα μεταφορικα βγαινουν παρα πανω παντα .

Και νομιζετε οτι οι εταιρειες εχουν κατι προσωπικο μαζι σας και δε θελουν να σας τα φερουν ? η θελουν να τα κραταν στις αποθηκες επειδη ετσι τους ηρθε . κανενας δε θελει να χει ενα γεματο γραφειο γεματο δεματα. απλα ειπαμε τι προβληματα υπαρχουν. μετα σ λεει το τηλ κατηλημενο ε λογικο ρε φιλε  να μη στο σηκωνει  αφου  και η υπαλληλος τρεχει να εξυπηρετησει τον γκισε και να βρει δεματα .  και παιρνουν  100 ατομα εκεινη την ωρα τι να πρωτο προλαβουν  και 2 και 3 υπαλληλους να χουν κ παλι δε προλαβαινουν. και δεν εχουν και τη διαθεση ολη μερα 800 τηλεφωνα να σηκωνουν. και να εξηγουν στον καθε ενα πικραμενο για το δεμα του. Χανουν πολυ χρονο ετσι και δεν εξυπηρετουν αυτους στην ουρα αν το εκαναν αυτο .

Επεξ/σία από apos2008
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, apos2008 είπε

17 ευρω ολο το ποσο ? η + μεταφορικα + αντικαταβολη. αν εχεις παραγγειλει κατι ειναι 3 ευρω συνηθως τα μεταφορικα και 3 η αντικαταβολη απο e-shop αν εισαι λιανικης πελατης τα μεταφορικα βγαινουν παρα πανω παντα .

Και νομιζετε οτι οι εταιρειες εχουν κατι προσωπικο μαζι σας και δε θελουν να σας τα φερουν ? η θελουν να τα κραταν στις αποθηκες επειδη ετσι τους ηρθε . κανενας δε θελει να χει ενα γεματο γραφειο γεματο δεματα. απλα ειπαμε τι προβληματα υπαρχουν. μετα σ λεει το τηλ κατηλημενο ε λογικο ρε φιλε  να μη στο σηκωνει  αφου  και η υπαλληλος τρεχει να εξυπηρετησει τον γκισε και να βρει δεματα .  και παιρνουν  100 ατομα εκεινη την ωρα τι να πρωτο προλαβουν  και 2 και 3 υπαλληλους να χουν κ παλι δε προλαβαινουν. και δεν εχουν και τη διαθεση ολη μερα 800 τηλεφωνα να σηκωνουν. και να εξηγουν στον καθε ενα πικραμενο για το δεμα του. Χανουν πολυ χρονο ετσι και δεν εξυπηρετουν αυτους στην ουρα αν το εκαναν αυτο .

αντικαταβολη απο μελος εδω απλα το θεηρσα παρα πολυ υπερβολικο ποσο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Smith_7 είπε

αντικαταβολη απο μελος εδω απλα το θεηρσα παρα πολυ υπερβολικο ποσο 

ποσο ηταν το αρχκο ποσο ??? του δεματος  ? 

Επεξ/σία από apos2008
Δημοσ.
Μόλις τώρα, apos2008 είπε

ποσο ηταν το αρχκο ποσο ??? του δεματος που εστειλες ? 

142 ευρω και χρεωση δικια μου

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Smith_7 είπε

142 ευρω και χρεωση δικια μου

Σε πελατες λιανικης υπαρχουν αλλες τιμες και η ACS ειναι η ακριβοτερη για να στειλεις κατι . αρα σου πειρε 14 ευρω μεταφορικα + 3 αντικαταβολη = 17. αν ηταν κατω απο 2 κιλα τοσο ειναι οι χρεωσεις για εναν απλο φακελο παιρνουν 10 ευρω και ανω . το ελαχιστο 10 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, apos2008 είπε

Σε πελατες λιανικης υπαρχουν αλλες τιμες και η ACS ειναι η ακριβοτερη για να στειλεις κατι . αρα σου πειρε 14 ευρω μεταφορικα + 3 αντικαταβολη = 17. αν ηταν κατω απο 2 κιλα τοσο ειναι οι χρεωσεις για εναν απλο φακελο παιρνουν 10 ευρω και ανω . το ελαχιστο 10 

ναι ενταξει απλα σε σχεση με αλλα κουριερ θεωρω υπερβολικες τις τιμες! δεν ξερω σχετικα με το θεμα που ειχε γινει με τις παραπανω χρεωσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Smith_7 είπε

ναι ενταξει απλα σε σχεση με αλλα κουριερ θεωρω υπερβολικες τις τιμες! δεν ξερω σχετικα με το θεμα που ειχε γινει με τις παραπανω χρεωσεις

εμενα καποτε με ειχαν χρεωσει 15 ευρω για ενα κουτακι μια σταλια που περιεχε κατι δειγματα χρωματων ACS τωρα. Ελευθερη αγορα εχουμε φιλε αν σ αρεσει σου λεει. αν δε σ αρεσει υπαρχουν κ αλλες εταιρειες υπαρχει και το ταχυδρομειο . Δε σε αναγκαζει να στηλεις . Παντως στα Ελτα κουριερ εχεις τη δυνατοτητα να πληρωσεις λιγοτερα αν βαλεις παραλαβη απο το καταστημα . κατι που οι αλλες δε το κανουν. Και καπιοι θεωρουν οτι τα Ελτα κουριερ ειναι του δημοσιου. Α.Ε ειναι στην ουσια . καμια σχεση με τα ελτα. Αν και τα Ελτα πανε να ιδιωτικοποιηθουν τωρα 

Επεξ/σία από apos2008
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω μια απορια σας εχει ερθει δεμα με καποιες μικρο εταιριες που εχουν Franchise μονο αθηνα και θεσ/νικη ??? Οπως Courier center και Easy mail

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...