geomalliv Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους... Ας τα πάρουμε από την αρχή Είμαι γεννημένος το 2002, συγκεκριμένα τον Απρίλιο, οπότε τυπικά δεν έχω κλείσει τα 18, παρόλα αυτά έχει μπει το 2020 οπότε ειναι σαν να λέμε "η χρονιά" ενηλικίωσης! (το παραπάνω το αναφέρω διότι σε επίπεδο εκλογών το 2019 παρόλο που ένας φίλος μου δεν ειχε κλεισει επισημα τα 17 εντούτοις το κράτος τον συμπεριέλαβε στους εκλογικούς καταλόγους λογω του ότι ηταν η "χρονιά του") Λόγω, λοιπόν στρατολογικών υποχρεώσεων (απογραφή) υποχρεώθηκα να βγάλω ΑΦΜ. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω 1) Μπορώ με το ΑΦΜ (αφου πλεον εχω) να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζα (κατα προτιμηση εθνικη) ή δεν μπορώ λόγω ηλικίας; (πρεπει σωνει και καλα να ερθει ο απρίλιος δηλαδη) 2) αν μπορώ να ανοιξω, να προτιμησω ταμιευτηριου ή τρεχούμενο; ποια η διαφορά τους πρακτικά (γιατι θεωρητικα δεν παρατηρησα μεγαλη διαφορα) ευχαριστω πολυ :)
TechnoState Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Απευθύνσου στο κατάστημα που τελικά θα εξυπηρετηθείς(κλείσε ραντεβού καλύτερα). 1.Αν κ η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη (όχι, χωρίς συγκατάθεση του ασκούντος γονική μέριμνα για κάτω του 18ου έτους ηλικίας ή έστω συνδικαιούχος στο λογαριασμό) υπάρχει σύγχυση επί τούτου, στην πράξη. 2.Ανάλογα τον σκοπό χρήσης, κατά βάση ταμιευτήριο..αν μπορείς να δικαιολογήσεις τον λόγο (πχ μισθοδοσίας ή κάποιες άλλες σταθερές ροές) τότε τρεχούμενο. (Δεν βρίσκεται πάντα στην ευχέρεια της επιλογής σου). Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους (ταμιευτήρια-αποταμιευτικοί σε σχέση με τους τρεχούμενους/εμπορικοί, όψεως, μισθοδοσίας κλπ). Οnline, θα βρεις όλα τα στοιχεία κ τις περιγραφές/ιδιότητες τους. 1
stratospr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, geomalliv είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους... Ας τα πάρουμε από την αρχή Είμαι γεννημένος το 2002, συγκεκριμένα τον Απρίλιο, οπότε τυπικά δεν έχω κλείσει τα 18, παρόλα αυτά έχει μπει το 2020 οπότε ειναι σαν να λέμε "η χρονιά" ενηλικίωσης! (το παραπάνω το αναφέρω διότι σε επίπεδο εκλογών το 2019 παρόλο που ένας φίλος μου δεν ειχε κλεισει επισημα τα 17 εντούτοις το κράτος τον συμπεριέλαβε στους εκλογικούς καταλόγους λογω του ότι ηταν η "χρονιά του") Λόγω, λοιπόν στρατολογικών υποχρεώσεων (απογραφή) υποχρεώθηκα να βγάλω ΑΦΜ. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω 1) Μπορώ με το ΑΦΜ (αφου πλεον εχω) να ανοίξω λογαριασμό στην τράπεζα (κατα προτιμηση εθνικη) ή δεν μπορώ λόγω ηλικίας; (πρεπει σωνει και καλα να ερθει ο απρίλιος δηλαδη) 2) αν μπορώ να ανοιξω, να προτιμησω ταμιευτηριου ή τρεχούμενο; ποια η διαφορά τους πρακτικά (γιατι θεωρητικα δεν παρατηρησα μεγαλη διαφορα) ευχαριστω πολυ Καλησπέρα και καλή χρονιά και από μένα. Δες εδώ: https://microsites.nbg.gr/customeronboarding/index.html?content=IM1SE1AN0FU0AD0SO0 και δοκίμασε εαν μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό από την εφαρμογή. 1
fastnq2 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δεν μπορείς, πρέπει να κλείσεις τα 18.Τωρα γίνεται μονο εάν ανοιξει κάποιος από τους γονείς σου νέο λογαριασμό και εσύ μπεις αυνδικαιουχος. 1
geomalliv Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 50 λεπτά πριν, stratospr είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά και από μένα. Δες εδώ: https://microsites.nbg.gr/customeronboarding/index.html?content=IM1SE1AN0FU0AD0SO0 και δοκίμασε εαν μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό από την εφαρμογή. οπως το περιμενα. στο κουτακι ημερομηνιας γεννησης δεν μου εχει το μηνα... μαλλον πρεπει να κλεισω και επισημα τα 18. ευχαριστω πολυ παντως για ολες τις απαντησεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα