Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η σύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή αποτελείται από 3 οθόνες Samsung που λειτουργούν στα 1080p τις οποίες δεν έχω σκοπό να τις αλλάξω άμεσα, οπότε στην παρούσα φάση μιλάμε για gaming στα 1080p 60fps κυρίως. Όταν αργότερα αποφασίσω να αλλάξω σε 4K και τα συναφή, θα πάρω και μια καλύτερη GPU.  

Με βάση αυτό, έχω καταλήξει σε μια  κάρτα που νομίζω ότι θα κάνει τη δουλειά της.

Για CPU σκέφτομαι τον 3900x, ώστε στο μέλλον με μια καλή κάρτα γραφικών να πηγαίνει τραίνο.

Από κει και πέρα, θα ήθελα 16gb ram με δυνατότητα επέκτασης στα 32 κάποια στιγμή.

Για αποθηκευτικό χώρο σκέφτομαι 1T σε m.2 και ακόμα 1T σε ssd. 

PSU αγόρασα πρόσφατα αυτό, δεν ξέρω αν θα κάνει, φαντάζομαι πως είναι οκ, αν δεν επαρκεί θα πάρω άλλο.

Απο μητρικές δεν έχω ιδέα. Δεν με ενδιαφέρουν φωτάκια, ledakia κλπ, καθώς το κουτί θα βρίσκεται σχεδόν κρυμμένο. Overclocking δεν έχω σκοπό να κάνω, λόγο απειρίας κυρίως.

Οπότε ουσιαστικά θέλω τη γνώμη σας για μητρική, ψύκτρα, κουτί και τροφοδοτικό αν τελικά χρειάζεται. Δεν είμαι φίλος της υδρόψυξης, οπότε θα προτιμούσα κάτι σε αέρα, εκτός αν είναι μονόδρομος το νερό.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, HondosCenter είπε

Η σύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή αποτελείται από 3 οθόνες Samsung που λειτουργούν στα 1080p τις οποίες δεν έχω σκοπό να τις αλλάξω άμεσα, οπότε στην παρούσα φάση μιλάμε για gaming στα 1080p 60fps κυρίως. Όταν αργότερα αποφασίσω να αλλάξω σε 4K και τα συναφή, θα πάρω και μια καλύτερη GPU.  

Με βάση αυτό, έχω καταλήξει σε μια  κάρτα που νομίζω ότι θα κάνει τη δουλειά της.

Για CPU σκέφτομαι τον 3900x, ώστε στο μέλλον με μια καλή κάρτα γραφικών να πηγαίνει τραίνο.

Από κει και πέρα, θα ήθελα 16gb ram με δυνατότητα επέκτασης στα 32 κάποια στιγμή.

Για αποθηκευτικό χώρο σκέφτομαι 1T σε m.2 και ακόμα 1T σε ssd. 

PSU αγόρασα πρόσφατα αυτό, δεν ξέρω αν θα κάνει, φαντάζομαι πως είναι οκ, αν δεν επαρκεί θα πάρω άλλο.

Απο μητρικές δεν έχω ιδέα. Δεν με ενδιαφέρουν φωτάκια, ledakia κλπ, καθώς το κουτί θα βρίσκεται σχεδόν κρυμμένο. Overclocking δεν έχω σκοπό να κάνω, λόγο απειρίας κυρίως.

Οπότε ουσιαστικά θέλω τη γνώμη σας για μητρική, ψύκτρα, κουτί και τροφοδοτικό αν τελικά χρειάζεται. Δεν είμαι φίλος της υδρόψυξης, οπότε θα προτιμούσα κάτι σε αέρα, εκτός αν είναι μονόδρομος το νερό.

gaming σε 3 οθόνες ή παίζεις μόνο στη μία ? 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, leros2004 είπε

gaming σε 3 οθόνες ή παίζεις μόνο στη μία ? 

9 φορές στις δέκα παίζω σε μια. FIFA που έπαιζα σε τρεις, δεν το υποστηρίζει φέτος

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, HondosCenter είπε

Δεν είμαι φίλος της υδρόψυξης, οπότε θα προτιμούσα κάτι σε αέρα, εκτός αν είναι μονόδρομος το νερό.

Από περιέργεια, γιατί? είχες κάποια αρνητική εμπειρία?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiAvOl είπε

Από περιέργεια, γιατί? είχες κάποια αρνητική εμπειρία?

Για την ακρίβεια έχω απειρία. Δεν είχα ποτέ μου.

Δημοσ.

1700 ευρώ μόνο πύργος για 1080p 60hz είναι πιο κρίμα κι από την πίτσα με σαρδέλα.

Έστω όμως κι έτσι σε αυτά τα χρήματα είναι λάθος να πας σε 3900Χ και 5700ΧΤ ειδικά να σκέφτεσαι 4Κ. 

Αγοράζεις 3600Χ με 1660 super αν μείνεις στα 1080p για καιρό κι όταν πας για 4k monitor τότε βλέπεις τι θα κάνεις με gpu,

ενδεχομένως το μεγάλο rdna ή κάποια ampere.

Αν πας στο εγγύς μέλλον σε 4k με 1700 για πύργο αγοράζεις 3600Χ και 2080 super.

Γενικά για (4Κ)/(60Ηz) gaming δεν έχει νόημα να πας σε cpu μεγαλύτερη του 3600Χ ειδικά με midrange κάρτα. 

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, HondosCenter είπε

9 φορές στις δέκα παίζω σε μια. FIFA που έπαιζα σε τρεις, δεν το υποστηρίζει φέτος

Τρελή υπερβολή τα 1700€ για gaming 1080 60hz ... 

Ο 3900x πραγματικά δεν σου χρειάζεται,  με έναν 3600 είσαι παραπάνω από ΟΚ για gaming. 

Την κλασσική μητρική https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html?

Μια ήσυχη ψύκτρα: https://www.skroutz.gr/s/2794870/Deepcool-GAMMAXX-400-Black.html

Αν πάλι θες να εξαντλήσεις το budget γιατί δεν αλλάζεις τη μία οθόνη να κάνεις εκεί καλύτερο gaming?

PS: Οι οθόνες σου έχουν display port ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο άνθρωπος λέει ότι προς το παρών θα παίζει σε 1080p με προοπτική αργότερα να αναβαθμιστεί.

Με 3900x και 5700 XT τερματίζεις σχψετικά εύκολα σε QHD, για 4K θα χρειαστείς άλλη κάρτα όπως είπες.

Σκέψου το ενδεχόμενο να πας σε 1440p, διαφορετικά πάρε την απλή pulse να γλυτώσεις κάποια χρήματα αν είσαι dead set σε 4K για το μέλλον

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiAvOl είπε

Με 3900x και 5700 XT τερματίζεις σχψετικά εύκολα σε QHD, για 4K θα χρειαστείς άλλη κάρτα όπως είπες.

Στέκομαι στον 3900Χ μιας και ο φίλος παίζει στα 60hz και λογικά θα συνεχίσει στα 60hz όταν πάει σε 4k,

εκτός κι αν θέλει να δώσει κάνα δυό χιλιάρικα για οθόνη και ξέχασε να μας το πει😋.

Για 60hz gaming o 3900X είναι υπερβολή, ανεξαρτήτως ανάλυσης και κάρτας που θα αγοράσει.

Ακόμα και για 144Ηz, που είναι πιο πιθανό να καταλήξει σε κάποιο 1440p 144Ηz, από τη στιγμή που το budget δεν είναι ατελείωτο,

είναι προτιμότερος συνδυασμός ο 3600Χ + 2080 super από 3900Χ + 5700ΧΤ.

Επίσης ρόλο παίζει το πόσο αργότερα θα αναβαθμιστεί. Να απαξιώνεται μία κάρτα των 400 ευρώ στο pc του όταν μπορεί να τη βγάλει με 250?

5700ΧΤ θα του πρότεινα μόνο αν αλλάξει γνώμη και πάει σύντομα σε wide 1440p 144Hz+.  

Για uw 1440p (144Hz) ή 4Κ 60/120/144hz σίγουρα θέλει κάτι δυνατότερο όπως λες κι εσύ.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα στο μυαλό μου να χωρίσω το budget περίπου στα τρία. Ξέρω ότι συνολικά μαζί με νέα οθόνη θα μου πάει κάνα 4000€ πάνω κάτω, γι'αυτό είπα να πάρω τώρα τον επεξεργαστή με μια μέτρια κάρτα και στη συνέχεια να πάρω μια πιο καλή κάρτα και τέλος μια νέα οθόνη (τύπου Samsung ultra wide 49). Επειδή αν τα δώσω όλα τώρα, θα τρώω πέτρες, είπα να πάρω φέτος τον επεξεργαστή, του χρόνου την κάρτα γραφικών και του παραχρόνου την οθόνη. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, HondosCenter είπε

Είχα στο μυαλό μου να χωρίσω το budget περίπου στα τρία. Ξέρω ότι συνολικά μαζί με νέα οθόνη θα μου πάει κάνα 4000€ πάνω κάτω, γι'αυτό είπα να πάρω τώρα τον επεξεργαστή με μια μέτρια κάρτα και στη συνέχεια να πάρω μια πιο καλή κάρτα και τέλος μια νέα οθόνη (τύπου Samsung ultra wide 49). Επειδή αν τα δώσω όλα τώρα, θα τρώω πέτρες, είπα να πάρω φέτος τον επεξεργαστή, του χρόνου την κάρτα γραφικών και του παραχρόνου την οθόνη. 

Τελείως λάθος λογική .....   ο επεξεργαστής είναι το τελευταίο που θα χρειαστείς στο gaming τέτοιων αναλύσεων και του σημερινού επιπέδου καρτών γραφικών... 

Επίσης δεν έχεις αναφέρει και τι σύστημα έχεις τώρα κα ιτι παιχνίδια παίζεις (εκτός του FIFA).. 

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Επίσης δεν έχεις αναφέρει και τι σύστημα έχεις τώρα κα ιτι παιχνίδια παίζεις (εκτός του FIFA).. 

Παίζω τα πάντα εκτός από  Fortnite, PUBG και LoL.

Τώρα έχω έναν ταπεινό i5 3570, με αυτήν την κάρτα γραφικών, στα 16gb ram. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκίνα με οθόνη και σκέψου τι θες σε μέγεθος και σε panel. Όρισε ένα budget για οθόνη και με τα υπόλοιπα φτιάξε ένα κάπως vfm σύστημα με κάρτα γραφικών την 5700ΧΤ και cpu τον 3600/3600Χ. Του χρόνου αναβαθμίζεις την κάρτα γραφικών και του παραχρόνου αν και εφόσον χρειαστεί τον επεξεργαστή..

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 9/1/2020 στις 9:33 ΜΜ, tanasen01 είπε

Ξεκίνα με οθόνη και σκέψου τι θες σε μέγεθος και σε panel. Όρισε ένα budget για οθόνη και με τα υπόλοιπα φτιάξε ένα κάπως vfm σύστημα με κάρτα γραφικών την 5700ΧΤ και cpu τον 3600/3600Χ. Του χρόνου αναβαθμίζεις την κάρτα γραφικών και του παραχρόνου αν και εφόσον χρειαστεί τον επεξεργαστή..

Αυτό. Αν χωράει στο μπατζετ από τώρα 2Κ @ 144 Ηz ή και 60-75Hz βάλε μια δυάρι κάρτα με έναν 3600Χ και καλή απόλαυση 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...