Προς το περιεχόμενο

openwrt σε thomson tg784

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θέλω να εγκαταστήσω το openwrt στο ρούτερ thomson tg784  βλέπω ότι το υποστηρίζει.

Μήπως μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει πως θα το κάνω προσπάθησα μέσα απο το thomson gateway upgrade tool αλλά δεν γίνεται.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γίνεται μέσα από το μενού. Έχεις εμπειρία από JTAG, Bootloader, Serial console κλπ;

Αν ναι, ακολούθησε τις οδηγίες που αναφέρεται στην σελίδα και αυτές του παραπλήσιου BT HomeHub 2.0.

Υπόψη ότι θα δουλεύει ως απλό WiFi Router. Ξεχνάς DSL, τηλεφωνία κλπ.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Εγώ ήθελα να βάλω openwrt για μεγαλύτερη ασφάλεια και να έχω internet αλλά απο τη στιγμή που δεν γίνεται.

Αν εγκαταστήσω κάποιο απο την broadcom 6358 generic και πιο συγκεκριμένα το 96358VW-generic-squashfs-cfe.bin λες να δουλέψει;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υποστηρίζεται το DSL σε OpenWrt, όπως αναφέρει σε σχετικό πλαίσιο ενημέρωσης.

Αναφορά σε κείμενο

xDSL and ATM are NOT SUPPORTED. Not by some binary nor are there GPL drivers available!

Τα μόνα DSL Router που υποστηρίζει πλήρως είναι όσα έχουν το Lantiq VRX200 chipset.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok thanks.

Ο ISP μου έδωσε ένα ρούτερ το technicolor tg788 V3 αλλά απο ότι βλέπω είναι όλο αποσυνδέσεις. Μάλλον φταίει το το ρούτερ γιατί όταν έβαλα το thomson tg784 δουλεύει κανονικά το μόνο μειονέκτημα είναι ότι υποστηρίζει στο wifi b/g και όχι n.

Λες να ζητήσω να μου το αλλάξουν και ποιο να πάρω απο τη NOVA adsl 24Mbps;

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, physvlog είπε

Πιθανον να φταιει το ρουτερ, ζητα αλλαγη σε πρωτη φαση.

μήπως ξέρεις ποιο ρουτεράκι έχει καλό η Nova;<_<

Αν και βλέπω να βάζω το χέρι στην τσέπη για να πάρω κάποιο αξιοπρεπές ρούτερ.

Αλλιώς με βλέπω να αλλάζω ISP σύμφωνα με αυτά που λέει εδώ

Δημοσ.

Τι πρόβλημα ακριβώς αντιμετωπίζεις και με το ενσύρματο που αναφέρεις;

Η ιστοσελίδα γράφει για αστάθεια στη σύνδεση και διάφορες πιθανές αιτίες. Αλλά υπάρχουν και άλλες, ανάλογα τι πρόβλημα παρουσιάζεται ανά περίπτωση.Ειρήνη Μαρούπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πέφτει το bandwidth και αποσυνδέεται.

ορίστε και τα στατιστικά απο technicolor tg788 v3 αν βοηθάνε καθόλου.

adsl_1.png

adsl_2.png

adsl_3.png

Επεξ/σία από neo80
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2020 στις 12:09 ΜΜ, neo80 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θέλω να εγκαταστήσω το openwrt στο ρούτερ thomson tg784  βλέπω ότι το υποστηρίζει.

Μήπως μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει πως θα το κάνω προσπάθησα μέσα απο το thomson gateway upgrade tool αλλά δεν γίνεται.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις.

Δεν ξέρω άμα συμφέρει να περάσεις σε αυτό το Router (Thomson TG784) το OpenWrt.

Έχει αρκετά θέματα υποστήριξης σε θέμα drivers, όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω δεν λειτουργεί το xDSL, οι θύρες Ethernet δεν λειτουργούν (έχει κάποιο θέμα το τσιπάκι και δεν στέλνει σωστά σήματα από όσο ξέρω με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει το interface) και γενικά είναι σχετικά παλιό έχει σκέψου b/g ταχύτητες wifi δεν θα έχεις καλές.

Αν παρόλα αυτά θες να πειραματιστείς με το ρούτερ αυτό και να περάσεις OpenWrt θα σε βοηθήσει αυτό το αρχείο που έχω φτιάξει,

αφού καταφέρεις και περάσεις με JTAG τον CFE Bootloader για αυτή τη συσκευή μπορείς να φλασάρεις αυτό το αρχείο, 

https://www.mitsis.pw/development/openwrt/TG784/openwrt-19.07.1-brcm63xx-generic-TG784-squashfs-cfe.bin

Όταν ανοίξει λογικά θα μπουτάρει κανονικά αλλά και θα έχεις τουλάχιστον πρόσβαση στο webui (luci) μέσω wifi.

Άμα χρειαστείς τα στοιχεία είναι αυτά:

SSID: openwrt0 | WPA2-PSK: openwrt0 | LAN IP: 192.168.1.1

OpenWRT 19.07.1

το USB στα πλαϊνά δουλεύει άμα θες να έχεις τίποτα 4G/3G σε στικάκι η Android τηλέφωνο με USB Thethering,

έχει και OpenVPN άμα χρειαστείς, είναι Ready-To-Play γενικά αυτό το αρχείο.

Τεστάρε το και πες μου άμα δουλεύει. (Δεν περνώ καμία ευθύνη για τυχόν brick στο δικό μου έπαιξε κανονικά αλλά μπορεί να έχει μικροαλλαγές στο hardware από συσκευή σε συσκευή)

Επεξ/σία από drikinukoda
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναγκάστηκα και το χρησιμοποίησα μια φορά γιατί είχα αποσυνδέσεις ίσως φταίει το ρούτερ δεν είμαι σίγουρος αναγκαστικά θα πρέπει να βάλω το χέρι στην τσέπη , αλλιώς αν συνεχίσει θα αλλάξω ISP.

Όσο για αυτά που είπες θα δω και θα πράξω αναλόγως σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες να απαντήσεις.

Αν έχω κάποια απορία ή εξέλιξη θα ξαναποστάρω.

Επεξ/σία από neo80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...