Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά! Είμαι μαθητής της β' Λυκείου και ενδιαφέρομαι να δώσω του χρόνου για Ιατρική. Ωστόσο προβληματίζομαι σχετικά με τα χρόνια αναμονής που απαιτούνται μέχρι να ξεκινήσω ειδικότητα καθώς και για την επαγγελματική αποκατάσταση μετά τη λήψη ειδικότητας. Δεν έχω έτοιμο ιατρείο να με περιμένει, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσω από το 0. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να την δηλώσω δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σήμερα; 

Δημοσ.

H iατρικη εκτος απο επαγγελμα ειναι και λειτουργημα. Ατομα θα εμπιστευονται τις ζωες τους στο ατομο σου. Αυτη στην ουσια ειναι η μεγαλυτερη ηθικη και αστικη ευθυνη που επωμιζεσαι.

Αν αποδειχτει οτι εισαι καλος στο επαγγελμα σου θα ξεχωρισεις απο τους αλλους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CashBurner είπε

Καλή χρονιά! Είμαι μαθητής της β' Λυκείου και ενδιαφέρομαι να δώσω του χρόνου για Ιατρική. Ωστόσο προβληματίζομαι σχετικά με τα χρόνια αναμονής που απαιτούνται μέχρι να ξεκινήσω ειδικότητα καθώς και για την επαγγελματική αποκατάσταση μετά τη λήψη ειδικότητας. Δεν έχω έτοιμο ιατρείο να με περιμένει, οπότε θα πρέπει να ξεκινήσω από το 0. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να την δηλώσω δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σήμερα; 

Κάπου διάβαζα για μεγάλη έλλειψη σε αναισθησιολόγους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, δεν αξίζει. Προσωπική μου γνώμη, εννοείται. Αλλά επειδή είναι δική σου απόφαση, πρέπει να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά και να δεις αν τα πρώτα αξίζουν τόσο για σένα ώστε να υπερκεράσουν τα δεύτερα. Το ότι δεν έχεις έτοιμο ιατρείο, άρα και πελατεία,γνωστούς, κτλ έχει κι αυτό τη σημασία του, αλλά χωρίς να είναι από μόνο του αποτρεπτικό. Σε γενικές γραμμές, θέλει αρκετό πείσμα, θέληση, αντοχή σωματική αλλά κυρίως ψυχική, διάθεση για προσφορά και αγάπη για τον συνάνθρωπο - όλα αυτά βεβαία με τα χρόνια μειώνονται και φθείρονται. Φυσικα και ορεξη για πολυ διαβασμα, κριτικη ικανοτητα, ανοχη στην ματαιωση και τις απογοητευσεις (κατι που συχνα μετελισσεται ή παρερμηνευεται απο τους αλλους ως αναισθησια ή αδιαφορια). Ολα αυτα υπαρχουν και σε αλλα επαγγελματα βεβαια, αλλα η απολυτως αμεση ευθυνη για τη ζωη του ασθενους σου ειναι κατι που μπορει καποιον να τον αποτρεψει να ακολουθησει αυτην την καριερα. Και φυσικα λαμβανοντας υποψη και την αποδιοπομπηση και στοχοποιηση στην  οποια συχνα υπόκεινται οι γιατροι στην Ελλαδα. Αν τωρα εισαι διατεθειμενος να φυγεις εξωτερικο, τα πραγματα αλλαζουν αρκετα, κυριως ως προς την επαγγελματικη και επιστημονικη εξελιξη, την αξιοκρατια, συνθηκες εργασιας, αμοιβη, κτλ.

Επισης για μια τοσο σημαντικη αποφαση, δεν εχει τοσο σημασια τι θα διαβασεις σε καποιο φορουμ. Πηγαινε σε νοσοκομεια, μιλησε με γιατρους, ρωτα γνωστους. Καλη χρονια!

Επεξ/σία από PSYHAS
  • Like 1
Δημοσ.

Αναμονή για ειδικότητα δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, με κάποιες εξαιρέσεις. Από εκεί και πέρα, είναι δύσκολη δουλειά που απαιτεί πολλές θυσίες, τις οποίες δεν έχει νόημα να σου εξηγήσω, γιατί είσαι 16 χρονών. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά αν σου πω ότι θα ξενυχτάς στα 40 σου δε θα σου πει κάτι, γιατί δεν ξέρεις πώς είναι το σώμα στα 40. Ή ότι θα χάνεις τις σχολικές γιορτές του παιδιού σου ή θα εφημερεύεις την Πρωτοχρονιά. Δεν το καταλαβαίνεις αν δεν είσαι γονιός.

Σου προτείνω κι εγώ να βρεις γνωστούς και φίλους που είναι γιατροί σε διάφορες ηλικίες και να τους ρωτήσεις πώς είναι η ζωή τους, τι χάνουν και τι κερδίζουν. Από αυτά που θα σου πουν μπορεί και να σχηματίσεις άποψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...