Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, logvphys είπε

Στο ειπα οτι μονο ετσι γινεται δουλεια.

Μήπως όμως χαμηλώνοντας το volume στο sub, χάνω στα χαμηλά? δλδ το αποκλείω να κατεβαίνει στα 30hz τώρα.. έχω αγωνία να δω τα αποτελέσματα στις μετρήσεις.Επίσης στη μετρηση με volume στη μέση το audyssey  μου δίνει -12 db και στη θέση που το έχω τώρα μια γραμμη πιο κάτω μου έδειχνε -5db

Σε ευχαριστώ

Επεξ/σία από nosstrom
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να στο πω αλλιως θα το βαλεις εκει που το ακους-νιωθεις εσυ καλυτερα μετα απο δοκιμες. Οι 30 κυκλοι ειναι κατι που θα παιξει 1 στο εκατομυριο και εχεις το φοβο οτι αν σηκωσεις το sub για να νιωσεις τους 30, επειδη αποκλειεται να τους ακουσει καποιος ανθρωπος πανω απο 10 ετων, θα δυναμωσεις παρα πολυ τους 40, 50, 60, 70, 80, με πολυ κακο αποτελεσμα στο τελος.  Αν ενα sub εχει ενα peak στους 60 ας πουμε, θα πρεπει αυτοι οι 60 κυκλοι να ακουγονται τοσο δυνατα οσο και τα πριμα σου, μονο τοτε εχεις σωστο ηχο. Αν δυναμωσεις για να ακους πιο χαμηλα , π.χ. 30................. οι 60 θα εκτοξευθουν και θα ακους υπερβολικο sub μιας και οι 60-80 ειναι πολυ συνηθεις στα sub και οχι πιο κατω.

Αυτη η απορια που εχεις θα ηταν λειτουργικη αν ειχες το τελειο sub και επαιζε 0db απο 20 εως 80 ας πουμε.......... αλλα δεν υπαρχει και πρεπει να βολευτεις.

Επεξ/σία από logvphys
  • Like 1
Δημοσ.

Μπακαλίστικες μέθοδοι περασμένων δεκαετιών για αυτούς που δεν ξέρουν-βαριούνται να μάθουν τα σύγχρονα εργαλεία..

Μάγισσες και εξορκισμοί .......βαρεμάρα

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Μπακαλίστικες μέθοδοι περασμένων δεκαετιών για αυτούς που δεν ξέρουν-βαριούνται να μάθουν τα σύγχρονα εργαλεία..

Μάγισσες και εξορκισμοί .......βαρεμάρα

χαχαχα ελα βρε συ ΤΕΟΚΟS είσαι λίγο σκληρός :)

Παντως με το tilt back που έκανα στα 3 μπροστινα ηχεία και το absorder που έβαλα απο κατω και πλάτη στο πάγκο της κουζίνα η διαφορά είναι θετικά αισθητη.Θέλω να φτιάξω σωστά τις μοιρές που πρέπει τα καρφάκια δε μου δίνουν περιθωριο πολύ για περισοτερη κλίση οπότε πρεπει να αλλάξω τα μπροστινά και μετά θα κάνω τη μέτρηση, σήμερα αυριο, θα ανεβάσω αποτελεσματα να δουμε αν με γελάνε τα αυτιά μου η οχι ειμαι πολύ περίεργος.😁

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι μικρος ακομη, θα μαθει. Θα μαθει πως οταν δε μας βοηθαει ο χωρος και η εγκατασταση ολα αυτα τα τυπου analyzer χαλανε πιο πολυ τον ηχο. Διαβαζει πολυ τα ψωνια απο το avsite ομως που οι μισοι σχεδον με εχουν πληρωσει να τους φτιαξω τον ηχο με τον εναν ή τον αλλο τροπο.

Οταν εγω εφτιαχνα δικα μου αναλογικα analyzers ο φιλος δε πρεπει να ειχε γεννηθει ακομη.  Εδω το κλεινω το off topic και δε προκειται να απαντησω σε ζηλιες και λοιπες ξερολιες.

Επεξ/σία από logvphys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logvphys είπε

Ειναι μικρος ακομη, θα μαθει. Θα μαθει πως οταν δε μας βοηθαει ο χωρος και η εγκατασταση ολα αυτα τα τυπου analyzer χαλανε πιο πολυ τον ηχο. Διαβαζει πολυ τα ψωνια απο το avsite ομως που οι μισοι σχεδον με εχουν πληρωσει να τους φτιαξω τον ηχο με τον εναν ή τον αλλο τροπο.

Οταν εγω εφτιαχνα δικα μου αναλογικα analyzers ο φιλος δε πρεπει να ειχε γεννηθει ακομη.  Εδω το κλεινω το off topic και δε προκειται να απαντησω σε ζηλιες και λοιπες ξερολιες.

παιδιά γενικότερα είναι κρίμα ενω και οι δυο έχετε γνώσεις να κοντράρεστε,  να ανοίξετε μια κουβέντα και δεν ειναι κακο να μη συμφωνειτε, είτε γιατί ο ένας έχει διαβάσει περισότερο είτε γιατι ο αλλος έχει κάνει πράκτική η ξέρει η οχι περισοτερο, η ουσια ειναι η κουβέντα και σίγουρα κάτι θα βγεί και για τους υπολοιπους.Σε σπίτι υπο αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει το απόλυτο.     Μυαλά ενωθείτε 😀

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
6 ώρες πριν, logvphys είπε

Εκτός από τα ξεματιάσματα που σε πληρώνουν για να φτιάξεις τον ήχο διαβάζεις και τον καφέ και βρίσκεις την ηλικία μου;

Τέσπα ... το αυτί είναι τελείως αναξιόπιστο όργανο για να σετάρει κανείς τον ήχο. Μια σου αρέσει αυτό που ακούς και μια όχι.

Για την μέτρηση και τα προβλήματα του χώρου υπάρχουν ευτυχώς πια αξιόπιστα όργανα όπως το rew με το μικρόφωνο umik.

Αλλά θέλει διάβασμα για να μάθεις τι σημαίνουν τα γραφήματα.

Τα *ψώνια *από το avsite ,απλά λένε τα αυτονόητα για όποιον προσπαθεί να στήσει σωστα τον ήχο του,που ίσως δεν τα καταλαβαίνεις αλλά δεν φταίνε αυτοί 
Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις είναι η σωστή απόσταση ακρόασης, το τρίγωνο ακρόασης,επάρκεια στάθμης για αναφορά,χαμηλές παραμορφώσεις , ομαλή απόκριση on axis και off axis,απόκριση στις 2 πρώτες οκτάβες,ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,επάρκεια ισχύος,ισοστάθμιση ,target curve και άλλα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Τα *ψώνια *από το avsite ,απλά λένε τα αυτονόητα για όποιον προσπαθεί να στήσει σωστα τον ήχο του,που ίσως δεν τα καταλαβαίνεις αλλά δεν φταίνε αυτοί 
Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις είναι η σωστή απόσταση ακρόασης, το τρίγωνο ακρόασης,επάρκεια στάθμης για αναφορά,χαμηλές παραμορφώσεις , ομαλή απόκριση on axis και off axis,απόκριση στις 2 πρώτες οκτάβες,ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,επάρκεια ισχύος,ισοστάθμιση ,target curve και άλλα

Σωστή απόσταση ακρόασης δεν έχω όταν είμαι στα 3.20 μέτρα από τα μπροστινά και το αριστερό από το δεξί είναι 2.70μ και δυστηχως δεν μπορώ να τα ανοίξω κι άλλο διότι αριστερα είναι η πόρτα δωματίου δεξιά η κουζίνα ,επάρκεια ισχύος στο sub χλωμό το κόβω εκτός αν αυξήσω τα dB η βάλω το dynamic eq που και ακούω από 30hz απλά τα υπόλοιπα ηχεία με ζαλίζουν.Παντως γενικά απ ότι καταλαβαίνω είναι δύσκολο να πετύχεις σωστό ήχο σε σαλόνι. Θελει τροποποιήσεις που ένα σαλόνι μάλλον είναι δύσκολο να τις δεχτεί .Τα υπόλοιπα δε τα ξέρω εννοείτε ...

διάβασα λίγο αυτό που είναι αρκετά ενδιαφερον

https://dspace.lib.uom.gr/bitstream/2159/15136/2/Papachristodoulou_Pe2012.pdf

Επεξ/σία από nosstrom
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, nosstrom είπε

Σωστή απόσταση ακρόασης δεν έχω όταν είμαι στα 3.20 μέτρα από τα μπροστινά και το αριστερό από το δεξί είναι 2.70μ και δυστηχως δεν μπορώ να τα ανοίξω κι άλλο διότι αριστερα είναι η πόρτα δωματίου δεξιά η κουζίνα ,επάρκεια ισχύος στο sub χλωμό το κόβω εκτός αν αυξήσω τα dB η βάλω το dynamic eq που και ακούω από 30hz απλά τα υπόλοιπα ηχεία με ζαλίζουν.Παντως γενικά απ ότι καταλαβαίνω είναι δύσκολο να πετύχεις σωστό ήχο σε σαλόνι. Θελει τροποποιήσεις που ένα σαλόνι μάλλον είναι δύσκολο να τις δεχτεί .Τα υπόλοιπα δε τα ξέρω εννοείτε ...

διάβασα λίγο αυτό που είναι αρκετά ενδιαφερον

https://dspace.lib.uom.gr/bitstream/2159/15136/2/Papachristodoulou_Pe2012.pdf

Ωραίος! μπράβο διάβασε το, δείχνει καλό

Απλα έχε υποψιν ότι η μελέτη αναφέρεται σε studio ηχογραφήσεων που εκει χρειάζεται ο ανοηχικός θάλαμος. Εμείς ,όμως χρειαζόμαστε ζωντανό χώρο με σωστή αντήχηση και διάχυση και χαμηλό RT60

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Ωραίος! μπράβο διάβασε το, δείχνει καλό

Απλα έχε υποψιν ότι η μελέτη αναφέρεται σε studio ηχογραφήσεων που εκει χρειάζεται ο ανοηχικός θάλαμος. Εμείς ,όμως χρειαζόμαστε ζωντανό χώρο με σωστή αντήχηση και διάχυση και χαμηλό RT60

Καλημέρα , πως στοχεύω από τα ηχεία στο σημείο ακρόασης  ; Σκεφτόμουν laser pointer , θα κάνει δουλίτσα ;

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
21 ώρες πριν, nosstrom είπε

Καλημέρα , πως στοχεύω από τα ηχεία στο σημείο ακρόασης  ; Σκεφτόμουν laser pointer , θα κάνει δουλίτσα ;

Δεν κατάλαβα τι θες να κάνεις;

Επ ευκαιρία επειδή γίνεται ενδιαφέρον το topic πάρε και αυτό 

https://www.athensproaudio.gr/el/room-taming.html

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Δεν κατάλαβα τι θες να κάνεις;

Επ ευκαιρία επειδή γίνεται ενδιαφέρον το topic πάρε και αυτό 

https://www.athensproaudio.gr/el/room-taming.html

Σε υπέρ ευχαριστώ ...!!! 
Έχω βάλει σημάδι ως θέση ακρόασης και πείρα ένα laser pointer με 2€ το έβαλα στο πάνω μερος του ηχείου όσο πιο κέντρο γίνετε ακριβώς πάνω από το tweeter και βρηκα πόσο πρέπει να στρίψω το ηχείο ώστε να δείχνουν και τα δυο στο σημείο ακρόασης.Οποτε σε γενικές γραμμές το βρηκα . Δυστηχως το αριστερό με το κεντρικό είναι 10cm λιγότερο από ότι το δεξί με το κεντρικό πράγμα που φαίνεται στην απόσταση του αριστερού με τη θέση ακρόασης είναι 10cm λιγότερο θα προσπαθήσω να ξεκλεψω από τη τηλεόραση και να τη μεταφέρω 4-5 εκατοστά δεξιά και λίγο το αριστερό μπας και το ισορροπήσω λίγο, την έχω στο τοίχο και 10-11 εκατοστά θέλει για να βγει εκτός Ορίων τοίχου στη κουζίνα ,  λίγο από εδώ λίγο από εκεί μπας και τα μέτρα γίνουν πιο σωστά προς το παρών, είμαι λίγο εκτός σε αυτό που πρέπει για να έχω σωστή βαση ...🤣  πολύ οριακά πάντως η απόσταση του αριστερού με το δεξί παραμένει .. εκτός προδιαγραφών είναι στα 2,73. .. και 3.20  είναι η απόσταση από θέση ακρόασης.πρεπει να βρω λύση ίσως ροδάκια ...όταν βλέπω ταινία να τα κινώ;το έχω δει με ηχεία ραφιού βέβαια .. πάντως μετά από κάποιες παρεμβάσεις και με τα πίσω ηχεί όπως και τα μπροστά με tilt back νομίζω είμαι εντός sound stage έτσι ακούω τον ήχο προς το παρών ,το sub είναι πονεμένη ιστορία 

έχω ξεκινήσει και το διαβάζω 

«Έτσι, για παράδειγμα, αν το ύψος του δωματίου σας είναι 3,1m και το πλάτος του είναι 1,4 φορές το ύψος, τότε το βάθος του πρέπει να είναι 1,7 – 2,4 φορές το ύψος, κ.ο.κ.»

ουτεεεε καν χαχαχ 

το διάβασα πολυυυ ενδιαφέρον. Σε τι μορφή πιστεύεις πρέπει να είναι le-de η de-le για home cinema σε σπίτι , αν λάβουμε υπόψη ότι πίσω από το ένα ηχείο έχω κολώνα και πίσω από το άλλο ξύλο από πάγκο κουζίνας αριστερά δεξιά τουλάχιστον 2- 3 μέτρα κενό  , επίσης η θέση ακρόασης είναι 50cm από τον πίσω τοίχο. Επίσης τώρα καταλαβαίνω γιατί βάζουν καθρέπτες κάποιοι όταν βάζουν ήχο απορροφητικά , κάνουν μια πρώτη εκτίμηση των αντανακλάσεων;

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.

Πίσω από τα ηχεία διάχυση ,πίσω από την θέση ακρόασης απορρόφηση ,στις γωνίες μπασοπαγίδες.

Με άλλα λόγια θέλει χρήμα.

Απλα φρόντισε να μην είναι γυμνοί οι τοίχοι, βιβλιοθήκες κ.λ.π μόνο καλό κάνουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/7/2020 στις 11:59 ΠΜ, TEOKOS είπε

Πίσω από τα ηχεία διάχυση ,πίσω από την θέση ακρόασης απορρόφηση ,στις γωνίες μπασοπαγίδες.

Με άλλα λόγια θέλει χρήμα.

Απλα φρόντισε να μην είναι γυμνοί οι τοίχοι, βιβλιοθήκες κ.λ.π μόνο καλό κάνουν

Ω ναι θέλει χρήμα και πες οτι γίνετε βάζεις , έχω πάρει με 20€    2 x φτηνιάρικά που βρήκα και τα βάζω σα κάδρο πισω απο τη θέση ακρόασης κάτι θα κάνουν δε γίνετε εδώ διαφορά κάνει ένα δωμάτιο με χαλιά και κουρτίνες , αισθητικά το αποτέλεσμα στο σαλόνι πως θα ειναι.. χαχαχαχ θα φάμε ξύλο

αν η διαφορά με τα φτηνιάρικα είναι όντως αισθητή κατα τη γνώμη μου 50 € δε είναι πολλά αν είναι να βελτιώθεί ο ήχος και να κόβει και λίγο να μην ενοχλώτους διπλα. ας δοκιμάσω με αυτά πρώτα να βρώ τις πρώτες αντανακλάσεις

και μετα πάω εδώ , 

https://arrowzoom.com/collections/acoustic-foam?page=3

ψαχνω να βρώ κανένα με σχέδιο πάνω σα κάδρο κάτι εκτος αν παίξω με 2 χρώματα πάνω σε χαρτόκουτο η πλαστικό πάνελ η βρώ πάνελ σε στυλ καμβά , και όποτε θέλω το ξεκρεμάω ...θα δουμε 

θα ξεκινησω με καθρεπτη και αντανακλάσεις, το laser το χρησιμοποίησα να κεντράρω το tweeter κάπως στη θέση ακρόασης νομίζω είμαι καλά και καμια σχέση με πριν ακόμα και η κλίση που έδωσα πίσω 2 μοιρες στο αριστερό το δεξί και 6 μοιρες το κεντρικό έκανε θετική διαφορά στα αυτιά μου όπως και το sub absorder κάτω απο το sub και πισω στο πάγκο. Δεν ειναι το τέλειο αλλα είναι κάτι θετικό εμφανές στα αυτιά μου.

τις μετρήσεις της έχω αφήσει λίγο στην άκρη, δυστηχώς τα έφερα απο εδώ τα έφερα απο εκει ισόπλευρο τριγωνο δε βγαίνει,όπως και η αποσταση του κεντρικού με το αριστερα και του κεντρικου με το δεξί δεν ειναι ίδες είναι 8-10cm περισσοτερο η μια μεριά. πάμε με αυτα που έχουμε τώρα και βλέπουμε. 

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην χαλάς λεφτά για να παίρνεις πράγματα στο κουτουρού 

Αμα δεν μετρηθεί ο χώρος σου με rew δεν ξέρεις ακριβώς που πάσχει.

οι φωτο που έχεις βάλει δεν δείχνουν το σαλόνι σαν σύνολο με τα ηχεία για να πάρουμε χωροταξική μυρουδιά.

Βάλε αν θες σχεδιάγραμμα λεπτομερές.

Επεξ/σία από TEOKOS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...