Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, TEOKOS είπε

Καλημέρα σε ευχαριστώ και πάλι μου ανοίγουν σιγά σιγα τα ματάκια...

Βασικές ερωτήσεις που δεν κατέχω τις απαντήσεις στο 100%. όσο και αν εχω αποστηθίσει νουμερα και στήνω με στανταρντ κανονες τα ηχεία 

Βασικό για να ξεκινήσω είναι να καταλάβω το εξής:

1. Εχω σαρώσει το ιντερνετ και ολοι λένε τα ηχεία πρεπει να ειναι στραμένα προς το σημειο ακρόασης, και το λένε μάλιστα και με μοίρες, το ύψος πρεπει να ειναι στο υψος που ακους(εμενα πχ είναι 1 μετρο καθιστός χαλαρά) και τα suround πρεπει να ειναι 30-60cm πανω απο την θέση ακρόασης και πάντα πιο ψηλα απο τα μπροστά.Ισχύει αυτό?Έχει σημασία? 
Σε Dolby Atmos τα tweeter να βαράνε στα αυτιά . Έχεις κάνει τα βασικά ; Δεν βγάζω άκρη από τις φωτο του pm
Ξεκινάς με Ισόπλευρο τρίγωνο στην θέση ακρόασης τουλάχιστον στα 2 μπροστά και τα σαράουντ.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω χώρου στα σαραουντ οποσδήποτε τα μπροστινά.

Δηλαδη η απόσταση των δυο ηχείων μεταξύ τους πρέπει να είναι ίδια με την απόσταση του καθενός από αυτά με την θέση ακρόασης . Όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά . 

2.Το sub πρεπει να ειναι μπροστά και διπλα αριστερα η δεξια απο κάποιο ηχείο? άν ειναι σε άλλο σημείο?
Το sub θέλει δουλίτσα. Στο έχω γράψει από το πρώτο μου post. Μια τελείως μπακαλίστικη μέθοδος χωρίς μετρήσεις είναι να ξεκινήσεις μπουσουλώντας να διακρίνεις ακυρώσεις και μπουκαρίσματα σε διάφορες θέσεις που θα το μετακινήσεις. Όταν διαισθανθείς ότι κάπου ακούγεται καλύτερα από άλλου ,τραβάς μια μέτρηση να δεις τι κάνει στην πραγματικότητα αυτή η θέση.

3.Απόσταση απο πίσω τοίχους καταλαβαίνω στη περιπτωση μου οτι τα 2 αριστερα ηχεία είναι σίγουρα πρόβλημα λόγο κολόνας το ένα μπροστά αριστερά ειναι σε κολόνα και το πισω αριστερα ειναι σε εσωχή κολόνα και τοιχο. Να βάλω absorder?   μήπως να ανοιξω περισοτερο τα ηχεια? πχ να βάλω ροδακια με σημαδια στο πατωμα να τα βαζω εκει οταν βλεπω ταινια 🤣 Σίγουρα και το Woofer εκεί που εναι, δημιουργεί πρόβλημα έχει πίσω ξύλο απο πάγκο κουζίνας.

Δυστυχώς σε οικιακό χώρο υπάρχουν προβλήματα. Room treatment με υλικά ,τυχαία δεν λέει. Μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Λύσε τα βασικά σου προβλήματα τοποθέτησης και βλέπεις μετά. Σιγά σιγά τα ανακαλύπτεις μόνος όπως σε διαβάζω. Θέλει κόπο και δοκιμές όμως.

σου παραθέτω γραφημα πιο συγκεκριμένο για sub και FL  απ οτι καταλαβαίνω οτι δίνει το sub είναι 41-58 και να φανταστώ οτι το νυχάκι που κάνει στο 35 θα μπορουσε να το πετυχεί? πως αν το στήσω πιο σωστα αν ανεβασω κατεβάσω το volume? στα 29-30 hz θέλει περισοτερη ισχυ ετσι?
Σου έγραψα πιο πάνω για το sub. Κάνε τις δοκιμές σου. Πολλά προβλήματα θα λυθούν άμα πάρεις και άλλο ένα ίδιο.

Επίσης σου στέλνω φωτογραφίες πως ειναι τα ηχεία σε PM.

οπότε για όλα τα ηχεια τα tweeter να βαράνε στα αυτιά( να δω πως θα σηκώσω τις κολώνες στο 1 μετρο απο τα 84cm εκτός αν βαλω spikes και το κανω tilt, και επίσης θα πάρω το sub και θα το αλλάζω θέσεις. η αποσταση της θεσης ακρόασης απο τα μπροστα ειναι 3 μ η αποσταση των 2 ηχείων μπροστά μεταξύ τους ειναι 2 μετρα και κατι, θα δω μηπως φέρω τα μπροστά λίγο πιο κοντα στη θεση ακρόασης έτσι να ώστε να φτιάξω ενα ισοπλευρο τριγωνο,θα πάρω laser για στοχευση😁  θα προσπαθήσω να βγάλω το sub απο εκει ...και να φτιαξω τα ηχεία οσο δυνατον καλύτερα .Θα ξεκινησω με sub και μετα με τα μπροστινα. Της SVS το ασυρματο για το sub είναι πρακτικό? καλο?

Με το REW γίνετε πιο έυκολη η μέτρηση? απ οτι με το audyssey?

Δε μπορεις να δεις καθόλου τις φωτογραφίες?

Επεξ/σία από nosstrom
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπως σου εγραψα και πριν πρεπει να κοψεις μπασα και να δωσεις πριμα........ δε θα δεις προκοπη με ολα τα audysees γιατι απλα ο ηχος που θα σου φτιαξει το πιθανοτερο ειναι να μη σου αρεσει στα αυτια σου.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nosstrom είπε

οπότε για όλα τα ηχεια τα tweeter να βαράνε στα αυτιά( να δω πως θα σηκώσω τις κολώνες στο 1 μετρο απο τα 84cm εκτός αν βαλω spikes και το κανω tilt, και επίσης θα πάρω το sub και θα το αλλάζω θέσεις. η αποσταση της θεσης ακρόασης απο τα μπροστα ειναι 3 μ η αποσταση των 2 ηχείων μπροστά μεταξύ τους ειναι 2 μετρα και κατι, θα δω μηπως φέρω τα μπροστά λίγο πιο κοντα στη θεση ακρόασης έτσι να ώστε να φτιάξω ενα ισοπλευρο τριγωνο,θα πάρω laser για στοχευση😁  θα προσπαθήσω να βγάλω το sub απο εκει ...και να φτιαξω τα ηχεία οσο δυνατον καλύτερα .Θα ξεκινησω με sub και μετα με τα μπροστινα. Της SVS το ασυρματο για το sub είναι πρακτικό? καλο?

Με το REW γίνετε πιο έυκολη η μέτρηση? απ οτι με το audyssey?

Δε μπορεις να δεις καθόλου τις φωτογραφίες?

Το rew είναι πλήρες σου δείχνει πολλά πράγματα ,διάβασμα και πάλι διάβασμα 
Με το audyssey επεμβαίνεις και κάνεις μικροδιορθώσεις στην καμπύλη με τον curve editor

Στις φωτο δείχνεις τα ηχεία μόνο σκέτα και όχι ολοκληρωμένα τον χώρο

7 ώρες πριν, logvphys είπε

Οπως σου εγραψα και πριν πρεπει να κοψεις μπασα και να δωσεις πριμα........ δε θα δεις προκοπη με ολα τα audysees γιατι απλα ο ηχος που θα σου φτιαξει το πιθανοτερο ειναι να μη σου αρεσει στα αυτια σου.

Ποια μπάσα ρε φίλε ,αφού δεν έχει μπάσα. Είναι ανεπαρκές . Πως έκρινες και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα .

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγήσεις

Δημοσ.

Εγω βλεπω οτι εχει μπουμαρισμα στις χαμηλες και κομενες υψηλες. Ας το κανει και ας μας πει αν του αρεσει ετσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logvphys είπε

Εγω βλεπω οτι εχει μπουμαρισμα στις χαμηλες και κομενες υψηλες. Ας το κανει και ας μας πει αν του αρεσει ετσι.

Λεω να αλλάξω θέση το sub και να ρυθμισω υψος ηχείων κληση για τα μπροστα κλπ  τα βασικά στανταρντ.  Θα ξανα πάρω μετρήσεις.Θα ηταν ενδοαφέρον να μου πεις στο γραφημα που βλέπεις το μπουμαρισμα. 

Σε ευχαριχτώ και εσενα. 

13 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Το rew είναι πλήρες σου δείχνει πολλά πράγματα ,διάβασμα και πάλι διάβασμα 
Με το audyssey επεμβαίνεις και κάνεις μικροδιορθώσεις στην καμπύλη με τον curve editor

Στις φωτο δείχνεις τα ηχεία μόνο σκέτα και όχι ολοκληρωμένα τον χώρο

θα ξανανεβάσω τις φωτογραφίες. Επίσης θα αλλάξω θέση το woofer και θα ξεκινήσω μετρήσεις πάλι. Είμαι περίεργος πόση διαφορά θα έχει σε εκεινο το σημειο που σκέφτομαι να το βάλω το sub .Επίσης μέτρησα τισ αποστάσεις στα ηχεία.Η απόσταση απο αριστερο η δεξι ηχειο σε εμενα mlp είναι 3,10 η απόσταση του αριστερου και δεξιού ηχείου μεταξύ τους ειναι βαρια 2,20... ίσω έχω ενα θεματάκι εκεί, θα προσπαθήσω μπας και ξεκλεψω λιγα εκατοστα ακόμα αλλα δε νομίζω.και δε μπορώ να φέρω και τον καναπέ πιο κοντα στα ηχεια...εκτός το είχα πει μπας και βάλω ροδακια και μετακινω σε συγκεκριμένα σημεία τα ηχεία κάθε φορά. αστείο αλλα πρακτικο, δε ξέρω πως θα φαίνεται και πως θα ακουγεται..

Δε ξερω αν θα το κάνω hobby πάντως με ενδιαφέρει να φτιάξω οσο το δυνατό καλύτερα τον ηχο στον χώρο μου.Για εμενα που βλέπω ταινιες και ακουω λίγη μουσική είναι το καλύτερο που θα μπορουσα να κάνω για εμενα.Ας δω πως θα πάει αν μου αρέσει και μετα αγοράζω μικρόφωνο και σχετικά.

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/6/2020 στις 11:54 ΠΜ, logvphys είπε

Καπου στους 40 και 60 εχεις κατι που μαλλον ειναι απο την τοποθετηση του sub στο χωρο.

Το sub αριστερα εχει επιπλο,  δεξια έχει το FR και πίσω έχει πάγκο κουζίνας, όπως και το FL που είχες πει οτι εχει τοιχο-κολόνα  ήταν εύστοχο σχόλιο.Πρεπει να μετακινήσω το subwoofer για αρχή,  πάω να πάρω ένα φθηνό RCA

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.

1) ούτε στα 40 αλλά ούτε στα 60 υπάρχουν peak τέτοια που να δημιουργούν μπουμαρίσματα

2) στον ήχο δεν υπάρχει πολύ μπάσο αλλά υπάρχει κακό μπάσο . Άμα έχει κανείς κακό μπάσο τι κάνεις; Το χαμηλώνεις για να μην ενοχλεί.

3) Ξεκίνα να μαθαίνεις το audyssey app . Ένας πανεύκολος οδηγός είναι ο παρακάτω. Παλιός μεν και το app έχει αλλάξει με τις αναβαθμίσεις αλλά θα βγάλεις άκρη και έτσι

https://www.snakeoil-os.net/news/reviews/using-audyssey-multeq-editor-on-the-marantz-av8805

• Thanks 1
Δημοσ.

Μια χαρα peaks εχει και το καθε τυπου audyssey μονο τον ηχο δε θα του φτιαξει τελικα. Θα παιδευτει κανα μηνα και τελικα θα τα ρυθμισει με το χερι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TEOKOS είπε

1) ούτε στα 40 αλλά ούτε στα 60 υπάρχουν peak τέτοια που να δημιουργούν μπουμαρίσματα

2) στον ήχο δεν υπάρχει πολύ μπάσο αλλά υπάρχει κακό μπάσο . Άμα έχει κανείς κακό μπάσο τι κάνεις; Το χαμηλώνεις για να μην ενοχλεί.

3) Ξεκίνα να μαθαίνεις το audyssey app . Ένας πανεύκολος οδηγός είναι ο παρακάτω. Παλιός μεν και το app έχει αλλάξει με τις αναβαθμίσεις αλλά θα βγάλεις άκρη και έτσι

https://www.snakeoil-os.net/news/reviews/using-audyssey-multeq-editor-on-the-marantz-av8805

Για αρχή αλλάζω θέση sub woofer και ξανάστηνω τα ηχεία , παίρνω μέτρηση και μετά χρησιμοποιώ το app να δω τι γίνετε και για μικροδιορθώσεις σκέφτομαι να βάλω το . Ady αρχείο ratbuddysey να δω ακριβώς που βρίσκεται η κάθε διακύμανση ώστε να τη βρω στο curve editor μπας και τη διορθώσω, η διακύμανση  -/+ 3 db  είναι ανεκτη οποτε δε τη πειράζω να φανταστώ,  θα κανω τις μικροδιορθώσεις και επιστρέφω . Πάντως το subwoofer εκεί που το έχω και έτσι δε παίζει καλά ..δε μου κάθεται καλά και σα σκέψη πίσω πάγκος  Κουζίνας, αριστερά έπιπλο, δεξιά ηχείο....έχω σκεφτεί άλλο σημείο και περιμένω πως και πως να το τοποθετήσω για να το ακούσω. Λέω να βάλω  polyfoam απο κάτω η τσάμπα; Σιγουρα θα χαλάσει οπτικά σαν σύνολο αλλά τι να κάνουμε δε μπορούμε να τα έχουμε όλα .

Επεξ/σία από nosstrom
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/6/2020 στις 9:46 ΠΜ, TEOKOS είπε

καλημερα καλή βδομαδα. Ψάχνω rca καλώδιο για το sub 5m ,το θέμα ειναι οτι έχω καλώδιο απο τα ηχεία  2.5ρια που έχουν ξεμείνει και 2 βύσματα rca αν τα ενωσω απλά για να μεταφέρω το sub απο εδω και απο εκει, θα έχω θέμα με απώλειες κλπ στις μετρήσεις? ειναι κρίμα να πάρω κάτι που δε θα χρησιμοποιησω μέτα γιατι θα παίξω ασύρματα με SVS kit μετα  ...αλλά μπορώ να κάνω test?

Επεξ/σία από nosstrom
Δημοσ.
Στις 6/7/2020 στις 11:41 ΠΜ, nosstrom είπε

καλημερα καλή βδομαδα. Ψάχνω rca καλώδιο για το sub 5m ,το θέμα ειναι οτι έχω καλώδιο απο τα ηχεία  2.5ρια που έχουν ξεμείνει και 2 βύσματα rca αν τα ενωσω απλά για να μεταφέρω το sub απο εδω και απο εκει, θα έχω θέμα με απώλειες κλπ στις μετρήσεις? ειναι κρίμα να πάρω κάτι που δε θα χρησιμοποιησω μέτα γιατι θα παίξω ασύρματα με SVS kit μετα  ...αλλά μπορώ να κάνω test?

Ναι γίνεται να φτιάξεις από καλώδια ηχείων

Μην πάρεις το svs kit, προσθέτει delay που δεν κοντρολάρεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Ναι γίνεται να φτιάξεις από καλώδια ηχείων

Μην πάρεις το svs kit, προσθέτει delay που δεν κοντρολάρεται 

Τελικά ακουστικά το έφερα από εδώ το έφερα από εκεί. Το έβαλα εκεί που ήταν και πριν , έβαλα στη πλάτη του πάγκου της κουζινας και στο κάτω μέρος του sub , absorber,   χαμήλωσα ελάχιστα το volume απο τη μέση που τι είχα και η κατάσταση έχει βελτιωθεί δραματικά .  Επίσης έκανα τα 2 μπροστά ηχεία στα οποια το Twitter ειναι στα 25cm κάτω από τη θέση ακρόασης , tilt back 1 μοίρα , κανονικά συμφωνα με το calculator στο internet πρεπει να ειναι γύρω στις 5 μοίρες αλλα επειδή αλλάζω σταση στο σωμα το υψος ακρόασης αλλάζει απο 0.85-1μ, εξαρτάται πώς καθομαι, 1 μοίρα ειναι τίποτα πρακτικά αλλά στα αυτια μου κάνει διαφορά , όταν η απόσταση από το ηχείο είναι στα 3.10 μέτρα, το twiter είναι στα 0.75cm υψος (τα έχω με ακίδες), πρεπει να παίζω μέσα στις 5 μοιρες κλίση  ,  μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει πολύ ο ήχος που ακούω , τα surround τα έβαλα τελικά στο ύψος των αυτιών .θα πάρω μετρήσεις σήμερα , πάντως τα αυτιά μου δε πρέπει να με γελάνε έχω ακούσει πολλές φορές τα κλιπάκια και καταλαβαίνω διάφορες στον ήχο .Τωρα αν είναι καλός η όχι θα το δω 

Επίσης δεν έβρισκά σε stock, pads που ήθελα για τις ακιδες μου και ηταν και κανα 20ρικο η τετραδα και εφτιαξα μόνο μου.

IMG_0438.JPG

IMG_0439.jpg

Επεξ/σία από nosstrom

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...