logvphys Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μια χαρα εισαι εκτος απο ενα μπουμαρισμα που εχεις απο το αριστερο σου ηχειο. Μαλλον το εχεις σε καμια γωνια....... για αυτο. Αν σε παιρνει να παιξεις με τη θεση μπορεις να το φερεις καλυτερα. Πιο μακρια απο τοιχους δλδ. Γενικως εχω δει και πολυ χειροτερα γραφηματα.
nosstrom Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, logvphys είπε Μια χαρα εισαι εκτος απο ενα μπουμαρισμα που εχεις απο το αριστερο σου ηχειο. Μαλλον το εχεις σε καμια γωνια....... για αυτο. Αν σε παιρνει να παιξεις με τη θεση μπορεις να το φερεις καλυτερα. Πιο μακρια απο τοιχους δλδ. Γενικως εχω δει και πολυ χειροτερα γραφηματα. ειναι κολόνα τοιχος στο αριστερό ηχείο(είστε απίστευτοι)....δυστηχώς μακάρι να τα άνοιγα κι αλλό τα μπρόστα αλλα δε με παίρνει έχει πορτα δωματίου αριστερα. εκτό αν τη κάνω με ροδάκια όποτε βλέπω να ανοιγω αριστερα δεξια 🤣 Βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον, δε μπορώ να προχωρήσω εκεί αλλα στο μέλλον σίγουρα http://www.xtremeplace.com/yabbse/index.php?topic=291936.msg1329150#msg1329150 επειδή αρχίζω και ψάχνομαι,είχα διαπιστώσει απο την αρχή οτι όταν έβλεπα ταινία οι διαλογοι ήταν χαμηλα, όταν ανέβαζα το center volume κατα 2-3 db οι διάλογοι ήταν δυνατοι καθώς σαφώς και ολο το ηχειο. Διάβασα οτι μπορώ να αυξησω συγκεκριμένες συχνοτητες πχ απο 1500-2000 hz που υποτιθεται οτι ειναι οι διάλογοι χωρίς να αυξήσω την ένταση σε ολο το φάσμα, μειώνοντας λίγο πριν κατα -3-5 db για να γίνει πιο ομαλα. Θα δουλεψει έτσι αν πιάσω και αυξησω τα db +2 στις συγκεκριμενες συχνότητα. θα ξεκινουσα απο εκει. έχω και αυτη την επιλογή...http://manuals.denon.com/AVRX2600H/NA/EN/DRDZSYqhkhgotc.php απλά μπορει να λεει οτι βοηθάει στους διαλόγους ανεβάζει τα db σε ολο το κανάλι... εκτός και αν το ανεβάσω και μετα κατεβάσω στα settings το center channel οσα db ανέβασα για ισοσταθμιση ? Εχει μια επιλογη για center channel εξω και μια αλλη μεσα στα options εκτός και αν ειναι το ιδιο στο app του κινητου Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από nosstrom
TEOKOS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 11 ώρες πριν, nosstrom είπε Καλημέρα ΤΕΟΚΟΣ αυτά ειναι τα γραφήματα και γενικά οι ρυθμίσεις.Το cut frequency εδω ειναι στα 500 το ανέβασα μέτα όπως είπα και πάνω. Η τελευταία φωτογραφία ειναι μια κατασκεύη που έκανα για να ανεβάσω το surround 30cm πάνω απο τη θέση ακρόασης δεν ειναι κακό...τριξιματα και αλλαγή στον ήχο δεν έχει παρουσιασει πάντως. Δεν ειναι τελειωμένο λείπει ένα ράφι και μια φάσα μπροστά Δεν θα έλεγα ότι είσαι άσχημα γενικά εκτός των χαμηλών . Ανέβασε φώτο του sub από την πλάτη να δούμε που έχεις βάλει τα ρυθμιστικά. Μην κόβεις στις 3500 ,άσε να κάνει δουλίτσα το audyssey και στις ψηλές. center και surround L θέλουν λίγο ψάξιμο στην τοποθέτηση Δοκίμασε enable το midrange compensation να δεις αν γλυκαίνει ο ήχος. Συμπερασματικά είσαι καλά ,με λίγο ψάξιμο πολύ καλύτερα αλλά το sub η είναι λάθος ρυθμισμένο -τοποθετημένο η ανεπαρκές.
logvphys Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Και το sub να το κοβεις στους 80 ειναι το σωστο.........
TEOKOS Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 40 λεπτά πριν, logvphys είπε Και το sub να το κοβεις στους 80 ειναι το σωστο......... Το sub η τα ηχεία ; Και γιατί ;
nosstrom Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, logvphys είπε Και το sub να το κοβεις στους 80 ειναι το σωστο......... δε μου ακουγετε το sub καλα σους 80 ουτε 120 και τo εβαλα στα 100hz μια χαρά ειναι εκει στα αυτια μου. Επίσης δε θελω πολύ μπασο απο τα 80-100 hz γι αυτο και εβαλα τα front και suround στο 90hz , έχω κολονες μπροστά και zensor 1 Πίσω αναμεσα κολονα και τοίχο φοβαμαι μη βγάζει παραπάνω μπάσο.Νομίζω η εναλαγη απο 90 των ηχείων σε 100 και αντίστροφα γίνετε πιο ομαλά. 1 ώρα πριν, TEOKOS είπε Δεν θα έλεγα ότι είσαι άσχημα γενικά εκτός των χαμηλών . Ανέβασε φώτο του sub από την πλάτη να δούμε που έχεις βάλει τα ρυθμιστικά. Μην κόβεις στις 3500 ,άσε να κάνει δουλίτσα το audyssey και στις ψηλές. center και surround L θέλουν λίγο ψάξιμο στην τοποθέτηση Δοκίμασε enable το midrange compensation να δεις αν γλυκαίνει ο ήχος. Συμπερασματικά είσαι καλά ,με λίγο ψάξιμο πολύ καλύτερα αλλά το sub η είναι λάθος ρυθμισμένο -τοποθετημένο η ανεπαρκές. δεν έχω αποψη για το midrange...ειτε ειναι On ειτε οχι δεν καταλαβαινω διαφορά, λενε οι περισοτεροι οτι το έχουν βγάλει και το έχω εκτός, είδα επίσης στο γραφημα οτι με το midarange on κανει μια καμπύλη προς τα κάτω. θα σου ανεβάσω φωτογραφίες νέες να δεις ολο το φασμα ανα καναλι χωρις κοψιμο, γιατι αυτες που ανέβασα ειναι στο 500hz, στους 3500hz ακούγετε πιο καλά . παίζω με lfe, το crossover ειναι στο τέρμα και το volume στη μέση, όπως ακριβώς έκανα calibration και μου έβαλε το sun -12db 😜. θα ανεβάσω φωτογραφίες. Λόγο χώρου ειναι αδυνατον να μετακινησω τα ηχεία τα μπροστά δε γινετε λογο του αριστερα δε παει πιο αριστερα γιατι ειναι πορτα δωματιου και το δεξι επίση γιατι ειναι κουζίνα. Επίσης στο αριστερο έχω προσπαθήσει να το τραβήξω οσο μπορώ εκτός κολόνας πράγμα αδυνατο. Το Surround left ειναι και αυτό μεταξy κολόνας τοίχου και το δεξι μεταξύ καναπέ- μπουφέ 🤪 Επίσης θα ηθελα να μου πεις ανα καναλι ποιος ειναι ο στόχος να δουμε οσο το δυνατο μια πιο ομαλη γραμμη ευθειά με το 0 χωρις πολλές διακυμανσεις? Δεν έχω καταλάβει και δε μπορώ να βρω απάντηση, ο στόχος στο γραφημα ποιος ειναι? Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από nosstrom
logvphys Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Το να ρυθμισεις το sub στους 100 σημαινει οτι κατι εχεις λαθος. Η THX προδιαγραφη λεει 80 παντως. Και εγω 80 το εχω. Βεβαια υπαρχουν πολλοι που το αλλαζουν γιατι δε τους κανει.............. παραμενει λαθος ομως μιας και τα πολυ χαμηλα δε θα τα παιζει σωστα το sub, ή θα τα παιζει σε πολλη χαμηλη ισχυ. Και αυτος ειναι ο ρολος του. Εσυ τωρα ακους πιο πολυ τη μποτα απο το sub με ενα ελαφρο τρεμουλιασμα και οχι μονο το τρεμουλιασμα που ειναι ο σκοπος. Τρεμουλιασμα εννοω αυτη τη αισθηση στο στομαχι και στο καναπε........... που συνηθως δεν ακουγεται αλλα το νιωθεις. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2020 από logvphys
nosstrom Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, logvphys είπε Το να ρυθμισεις το sub στους 100 σημαινει οτι κατι εχεις λαθος. Η THX προδιαγραφη λεει 80 παντως. Και εγω 80 το εχω. Βεβαια υπαρχουν πολλοι που το αλλαζουν γιατι δε τους κανει.............. παραμενει λαθος ομως μιας και τα πολυ χαμηλα δε θα τα παιζει σωστα το sub, ή θα τα παιζει σε πολλη χαμηλη ισχυ. Και αυτος ειναι ο ρολος του. Εσυ τωρα ακους πιο πολυ τη μποτα απο το sub με ενα ελαφρο τρεμουλιασμα και οχι μονο το τρεμουλιασμα που ειναι ο σκοπος. Τρεμουλιασμα εννοω αυτη τη αισθηση στο στομαχι και στο καναπε........... που συνηθως δεν ακουγεται αλλα το νιωθεις. Σε ευχαριστώ πολύ! Να βάλω το sub 80 καλύτερα? Τι θα μπορούσα να εχω λάθος όμως? δλδ γεμίζει πιο καλα απο κάτω γιατι η αλήθεια ειναι στα 30hz το ακουω αλλα οχι τόσο έντονα ... με το volume στη μέση. Θα το δοκιμάσω και ετσι όπως λες. Αρα να κατεβάσω και ηχεία front surround στα 80hz εφόσο κατεβάζω το sub? 13 ώρες πριν, TEOKOS είπε Δεν θα έλεγα ότι είσαι άσχημα γενικά εκτός των χαμηλών . Ανέβασε φώτο του sub από την πλάτη να δούμε που έχεις βάλει τα ρυθμιστικά. Μην κόβεις στις 3500 ,άσε να κάνει δουλίτσα το audyssey και στις ψηλές. center και surround L θέλουν λίγο ψάξιμο στην τοποθέτηση Δοκίμασε enable το midrange compensation να δεις αν γλυκαίνει ο ήχος. Συμπερασματικά είσαι καλά ,με λίγο ψάξιμο πολύ καλύτερα αλλά το sub η είναι λάθος ρυθμισμένο -τοποθετημένο η ανεπαρκές. Το center είναι πάνω σε έπιπλο σε λαστιχένια ποδαρακια, σε υψος 60cm περιπου με ελάχιστη κλίση στη μουρη του προς τα πάνω, να το σηκώσω λίγο ακόμα και να του δώσω κι αλλη κλίση? το suround left ειναι ενδιαμεσα κολώνα και τοιχο μεσα σε εσωχή αλλά δεν γίνετε αλλιώς ίσως αυτο να ειναι το θέμα . Να το βγάλω λίγο προς τα έξω μάλλον. Λοιπον με το midrange compensation που δεν ήξερα αν υπάρχει η οχι πριν βάλω το app, μια χαρα ηταν. δε καταλαβαίνω διαφορά. Το βγάζω γιατι το βγάζουν οι περισοτεροι και φευγει και η καμπύλη προς τα κατω. Τα ρυθμιστικά του Sub dali e12f ειναι το volume στη μέση και το crossover τέρμα ανοιχτό όπως έλεγε και το manual λόγω LFE. Σου ανεβάζω τα νεα γραφήματα χωρίς cut off Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2020 από nosstrom
nosstrom Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) έβαλα το .ady αρχειο στο ratbudyssey σεταρα απο εκει ρυθμίσεις και μου εβγαλε το παρακατω, τσέκαρε να δεις διαφορά στα πιο ψηλά. Αν αλλάξω κάτι ομως στο multieq app οπως το roll off 1 η 2 επανερχετε με καμπύλη όπως ηταν... περιεργο .επίσης αφου φορτώσουμε το αρχειο απο το κινητο app στο AVR επιλέγουμε reference η flat? Δε ξέρω αν το πρώτο γράφημα ειναι καλό η οχι ... Σκέφτομαι να διορθώσω τις θέσεις στα ηχεία και να ξανακάνω το test...αν βλέπω οτι ένα ηχειο ειναι οκ να το αφήνω σε αυτη τη θέση και μετα να ξανακάνω ολο το τεστ και οσα χρειαστουν μέχρι να καταληξω στις σωστες θέσεις. Δε βρισκω αλλη λύση η αληθεια ειναι οτι το audyssey με το μπλιπ μπλιπ είναι εκνευριστικο και χρονοβόρο. Με το rew δε ξέρω σίγουρα θα έχω ένα έξτρα έξοδο με το mic ...και οτι άλο χρειαζεται Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2020 από nosstrom
logvphys Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Kοψε περιπου 4db bass απο τον ενισχυτη και ξανακανε δοκιμες....... ανεβασε τα πριμα σου αλλο τοσο απο τον ενισυτη παλι και κοψε λιγο και το sub. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2020 από logvphys 1
TEOKOS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κατανοηθούν που πρέπει να γράφουμε για μέρες και χρόνος δεν υπάρχει δυστυχώς Ας πιάσουμε ένα κάθε φορά Όσο πιο απλά και κατανοητά είναι δυνατόν να γραφτούνε. Τι δηλώνουμε σαν συχνότητα αποκοπής στα ηχεία . (προσοχή στα ηχεία OXI στο sub. Δεν υπάρχει αυτή η έννοια στο καλιμπραρισμα ενός συστήματος με AVR ενισχυτή . Το sub από τα ρυθμιστικά του ,πάντα τέρμα δεξία στο LFE) Το κάθε ζευγάρι ηχείων κατασκευαστικά έχει κάποιες προδιαγραφές. Απόκριση συχνότητας (εικόνα1) και max spl ( πόσο δυνατά ακούγεται) Αυτά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα την ποιότητα και την ισχύ του ενισχυτή και της καταλληλότητας του χώρου ( βυθίσεις ακυρώσεις κ.λ.π) Όταν κάνουμε μια μέτρηση με pink noise π.χ audyssey μας βγαζει 2 γραφήματα. Το πράσινο γράφημα είναι το πως ακούγονται τα ηχεία την στιγμή της μέτρησης και το κόκκινο είναι αυτό που θα προσπαθήσει να το διορθώσει το audyssey. Το πόσο κοντά το έφερε στο κόκκινο δεν μπορούμε να το δούμε παρά με άλλη μέθοδο π.χ Πρόγραμμα rew και μικρόφωνο umik. To audyssey όμως δεν μπορεί να κάνει θαύματα . Τεράστιες χαράδρες και βουνά στο γράφημα μόνο με πειράματα στην τοποθέτηση μπορούν να διορθωθούν αν φυσικά τα ηχεία και ο ενισχυτής μπορούν να αντεπεξέλθουν. Στο ζητούμενο τώρα. Πως δηλώνουμε την συχνότητα αποκοπής των ηχείων. Γενικός κανόνας είναι 80hz( δηλαδή οι χαμηλές συχνότητες των ηχείων κάτω από 80hz πάνε στο sub) Σωστός κανόνας είναι 10-15 hz ψηλότερα από αυτό που μπορεί να κατέβει το ηχείο. Αλλά ο μπούσουλας είναι όχι χαμηλότερα από 80hz . (Εκεί μπαίνει το sub . Πόσο σωστό δείχνει το γράφημα από 20hz μέχρι τα 80hz (η ψηλότερα εκεί που τα έχεις βάλει να κόβουν) Το απόλυτο είναι από τα 20hz μέχρι τα π.χ 80hz να είναι μια ευθεία γραμμή.) Άρα χονδρικά βλέπουμε σε κάθε ηχείο ξεχωριστά το πράσινο γράφημα που αρχίζει να παίρνει την κατηφόρα στις χαμηλές συχνότητες . Εκει υπολογίζουμε +10hz και κάτι και πάμε στις ρυθμίσεις και βάζουμε αυτό το νούμερο σαν συχνότητα αποκοπής Ουφ !!Αυτά προς το παρόν Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από TEOKOS 1
nosstrom Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, TEOKOS είπε Το πόσο κοντά το έφερε στο κόκκινο δεν μπορούμε να το δούμε παρά με άλλη μέθοδο π.χ Πρόγραμμα rew και μικρόφωνο umik. To audyssey όμως δεν μπορεί να κάνει θαύματα . Τεράστιες χαράδρες και βουνά στο γράφημα μόνο με πειράματα στην τοποθέτηση μπορούν να διορθωθούν αν φυσικά τα ηχεία και ο ενισχυτής μπορούν να αντεπεξέλθουν. Στο ζητούμενο τώρα. Πως δηλώνουμε την συχνότητα αποκοπής των ηχείων. Γενικός κανόνας είναι 80hz( δηλαδή οι χαμηλές συχνότητες των ηχείων κάτω από 80hz πάνε στο sub) Σωστός κανόνας είναι 10-15 hz ψηλότερα από αυτό που μπορεί να κατέβει το ηχείο. Αλλά ο μπούσουλας είναι όχι χαμηλότερα από 80hz . (Εκεί μπαίνει το sub . Πόσο σωστό δείχνει το γράφημα από 20hz μέχρι τα 80hz (η ψηλότερα εκεί που τα έχεις βάλει να κόβουν) Το απόλυτο είναι από τα 20hz μέχρι τα π.χ 80hz να είναι μια ευθεία γραμμή.) Άρα χονδρικά βλέπουμε σε κάθε ηχείο ξεχωριστά το πράσινο γράφημα που αρχίζει να παίρνει την κατηφόρα στις χαμηλές συχνότητες . Εκει υπολογίζουμε 10db και κάτι και πάμε στις ρυθμίσεις και βάζουμε αυτό το νούμερο σαν συχνότητα αποκοπής Ουφ !!Αυτά προς το παρόν Σε ευχαριστώ πολύ ....πραγματικά για το χρόνο που αφιερώνεις! 🥇 Λοιπον έχουμε και λέμε για να γίνει σωστά θα χρειαστώ στο μέλλον το REW με το Umik ξεκινάω λάθος ομως δεν ειναι αυτο το ζητούμενο. Το επόμενο μου βήμα ειναι να ξαναστήσω τα ηχεία σωστά (surround θα τα βαλω κοντα στο υψος ακροασης τώρα τα έχω 30cm πάνω) υπάρχουν pads για απορόφηση ;hχου νομιζώ, αν το βάλω πισω απο τα ηχεια που ειναι κοντα στον τοίχο θα ομαλοποιηθει καθόλου το γραφημα? δε μπορώ να τα μετακινησω ολα δυστηχώς... Να πάρω μετρήσεις ξανα.. το θέμα μου ειναι οτι το audyssey ειναι χρονοβόρο θελει 8 βηματα επι 7 ηχεια και μπλιπ μπλιπ...δε μπορώ να μετράω και να τελειοποιώ κάθε ηχειο χωριστά θέλει παρα πολές μετρησεις... πρεπει όμως απο οτι καταλαβαίνω ο χρυσος κανόνας ειναι να δω το γραφημα και εκει που αρχίζει και πέφτει η καμπύλη στα ηχεία να βάλω το φίλτρο αποκοπης? απο εκει και περα 10-20 db πανω απο αυτο τη χαμηλοτερη που υποθετικά σηκώνει το ηχειο συμφωνα με τις προδιαγραφές οπότε τα dali zensor 5 που πανε 45hz βαζω 80hz και τα alteco που πανε 76hz τα βάζω 100hz.Στο ceντερ όμως αν δεις το γραφημα παραπάνω βάζω 90hz. Με το ratbudysey αν φορτωσω το αρχείο .ady μπορώ να δώ ακριβως σε πια συχνότητα παιρνει την κατηφορα το ηχειο απο το παραπάνω γραφημα. Οποτε το sub αναλαμβάνει τις χαμηλες συχνότητες κάτω απο το πιο χαμηλο που έχουμε βαλει να κοβει το ηχείο οπότε ρυθμιζουμε το sub αναλογα,Να το ρυθμίσω αναλογα με τα front? άλλος κανονας οι διακυμανσεις μεταβολές να μην είναι πανω η κατω απο 3db στο γραφημα. Αληθεια τώρα το απόλυτο στο sub ειναι απο 20-80hz ευθεία γραμμη? μαλλον πρεπει να του αλλάξω θέση κι αυτού δυσκολο καν να πλησιάσω σε τετοιο γραφημα... αλλά πρεπει... επίσης στο calibrate το ειχα το volume στη μεση και μου έβγαλε -12db ένα κλικ πιο κατω μου είχε δώσει -1 db μηπως στο επόμενο calibration κατεβάσω λίγο την ισχύ ? πως υπολογίζουμε 10db και μετα το βαζουμε σε hz? θα σου στείλω 3-4 φωτογραφίες pm με τα ηχεια να δεις πως ειναι.. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2020 από nosstrom
TEOKOS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ ....πραγματικά για το χρόνο που αφιερώνεις! 🥇 Λοιπον έχουμε και λέμε για να γίνει σωστά θα χρειαστώ στο μέλλον το REW με το Umik ξεκινάω λάθος ομως δεν ειναι αυτο το ζητούμενο. Με το rew και τα γραφήματα του θα δεις ακριβώς που πάσχει ο χώρος σου, που θέλεις μπάσοπαγίδες ,που διάχυση και αντίχηση. Αν σου αρέσει το χόμπι προχωράς . Θέλει πολύ διάβασμα και πειραματισμό . Η εναλλακτική είναι να φέρεις επαγγελματία να σου σετάρει το σύστημα η να κάνεις ότι μπορείς με αυτά που έχεις. Το επόμενο μου βήμα ειναι να ξαναστήσω τα ηχεία σωστά (surround θα τα βαλω κοντα στο υψος ακροασης τώρα τα έχω 30cm πάνω) υπάρχουν pads για απορόφηση ;hχου νομιζώ, αν το βάλω πισω απο τα ηχεια που ειναι κοντα στον τοίχο θα ομαλοποιηθει καθόλου το γραφημα? δε μπορώ να τα μετακινησω ολα δυστηχώς... Το επόμενο βήμα είναι να πειραματιστείς με το sub. Ότι μπορεί να δώσει το δίνει σε πολύ μικρό εύρος. Περίπου από 35 μέχρι 100hzΣτις φώτο έχω σημειώσει το εύρος του όπως και ένα από τα καλά ηχεία σου και ποιες χαμηλές οφείλει να αντικαταστήσει. Στα άλλα ηχεία που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι Να πάρω μετρήσεις ξανα.. το θέμα μου ειναι οτι το audyssey ειναι χρονοβόρο θελει 8 βηματα επι 7 ηχεια και μπλιπ μπλιπ...δε μπορώ να μετράω και να τελειοποιώ κάθε ηχειο χωριστά θέλει παρα πολές μετρησεις... πρεπει όμως απο οτι καταλαβαίνω ο χρυσος κανόνας ειναι να δω το γραφημα και εκει που αρχίζει και πέφτει η καμπύλη στα ηχεία να βάλω το φίλτρο αποκοπης? απο εκει και περα 10-20 db πανω απο αυτο τη χαμηλοτερη που υποθετικά σηκώνει το ηχειο συμφωνα με τις προδιαγραφές οπότε τα dali zensor 5 που πανε 45hz βαζω 80hz και τα alteco που πανε 76hz τα βάζω 100hz.Στο ceντερ όμως αν δεις το γραφημα παραπάνω βάζω 90hz. Με το ratbudysey αν φορτωσω το αρχείο .ady μπορώ να δώ ακριβως σε πια συχνότητα παιρνει την κατηφορα το ηχειο απο το παραπάνω γραφημα. Οποτε το sub αναλαμβάνει τις χαμηλες συχνότητες κάτω απο το πιο χαμηλο που έχουμε βαλει να κοβει το ηχείο οπότε ρυθμιζουμε το sub αναλογα,Να το ρυθμίσω αναλογα με τα front? άλλος κανονας οι διακυμανσεις μεταβολές να μην είναι πανω η κατω απο 3db στο γραφημα. Αληθεια τώρα το απόλυτο στο sub ειναι απο 20-80hz ευθεία γραμμη? μαλλον πρεπει να του αλλάξω θέση κι αυτού δυσκολο καν να πλησιάσω σε τετοιο γραφημα... αλλά πρεπει... επίσης στο calibrate το ειχα το volume στη μεση και μου έβγαλε -12db ένα κλικ πιο κατω μου είχε δώσει -1 db μηπως στο επόμενο calibration κατεβάσω λίγο την ισχύ ? Το απόλυτο είναι απόλυτο. Χρειάζεται dedicate χώρος και πολλαπλά sub χιλιάδων ευρώ . Ξέχνα το πως υπολογίζουμε 10db και μετα το βαζουμε σε hz? Εκανα λάθος και το διόρθωσα. Hz ήθελα να γράψω θα σου στείλω 3-4 φωτογραφίες pm με τα ηχεια να δεις πως ειναι.. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από TEOKOS
nosstrom Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TEOKOS είπε Σε ευχαριστώ πολύ ....πραγματικά για το χρόνο που αφιερώνεις! 🥇 Λοιπον έχουμε και λέμε για να γίνει σωστά θα χρειαστώ στο μέλλον το REW με το Umik ξεκινάω λάθος ομως δεν ειναι αυτο το ζητούμενο. Με το rew και τα γραφήματα του θα δεις ακριβώς που πάσχει ο χώρος σου, που θέλεις μπάσοπαγίδες ,που διάχυση και αντίχηση. Αν σου αρέσει το χόμπι προχωράς . Θέλει πολύ διάβασμα και πειραματισμό . Η εναλλακτική είναι να φέρεις επαγγελματία να σου σετάρει το σύστημα η να κάνεις ότι μπορείς με αυτά που έχεις. Το επόμενο μου βήμα ειναι να ξαναστήσω τα ηχεία σωστά (surround θα τα βαλω κοντα στο υψος ακροασης τώρα τα έχω 30cm πάνω) υπάρχουν pads για απορόφηση ;hχου νομιζώ, αν το βάλω πισω απο τα ηχεια που ειναι κοντα στον τοίχο θα ομαλοποιηθει καθόλου το γραφημα? δε μπορώ να τα μετακινησω ολα δυστηχώς... Το επόμενο βήμα είναι να πειραματιστείς με το sub. Ότι μπορεί να δώσει το δίνει σε πολύ μικρό εύρος. Περίπου από 35 μέχρι 100hzΣτις φώτο έχω σημειώσει το εύρος του όπως και ένα από τα καλά ηχεία σου και ποιες χαμηλές οφείλει να αντικαταστήσει. Στα άλλα ηχεία που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι Να πάρω μετρήσεις ξανα.. το θέμα μου ειναι οτι το audyssey ειναι χρονοβόρο θελει 8 βηματα επι 7 ηχεια και μπλιπ μπλιπ...δε μπορώ να μετράω και να τελειοποιώ κάθε ηχειο χωριστά θέλει παρα πολές μετρησεις... πρεπει όμως απο οτι καταλαβαίνω ο χρυσος κανόνας ειναι να δω το γραφημα και εκει που αρχίζει και πέφτει η καμπύλη στα ηχεία να βάλω το φίλτρο αποκοπης? απο εκει και περα 10-20 db πανω απο αυτο τη χαμηλοτερη που υποθετικά σηκώνει το ηχειο συμφωνα με τις προδιαγραφές οπότε τα dali zensor 5 που πανε 45hz βαζω 80hz και τα alteco που πανε 76hz τα βάζω 100hz.Στο ceντερ όμως αν δεις το γραφημα παραπάνω βάζω 90hz. Με το ratbudysey αν φορτωσω το αρχείο .ady μπορώ να δώ ακριβως σε πια συχνότητα παιρνει την κατηφορα το ηχειο απο το παραπάνω γραφημα. Οποτε το sub αναλαμβάνει τις χαμηλες συχνότητες κάτω απο το πιο χαμηλο που έχουμε βαλει να κοβει το ηχείο οπότε ρυθμιζουμε το sub αναλογα,Να το ρυθμίσω αναλογα με τα front? άλλος κανονας οι διακυμανσεις μεταβολές να μην είναι πανω η κατω απο 3db στο γραφημα. Αληθεια τώρα το απόλυτο στο sub ειναι απο 20-80hz ευθεία γραμμη? μαλλον πρεπει να του αλλάξω θέση κι αυτού δυσκολο καν να πλησιάσω σε τετοιο γραφημα... αλλά πρεπει... επίσης στο calibrate το ειχα το volume στη μεση και μου έβγαλε -12db ένα κλικ πιο κατω μου είχε δώσει -1 db μηπως στο επόμενο calibration κατεβάσω λίγο την ισχύ ? Το απόλυτο είναι απόλυτο. Χρειάζεται dedicate χώρος και πολλαπλά sub χιλιάδων ευρώ . Ξέχνα το πως υπολογίζουμε 10db και μετα το βαζουμε σε hz? Εκανα λάθος και το διόρθωσα. Hz ήθελα να γράψω θα σου στείλω 3-4 φωτογραφίες pm με τα ηχεια να δεις πως ειναι.. Καλημέρα σε ευχαριστώ και πάλι μου ανοίγουν σιγά σιγα τα ματάκια... Βασικές ερωτήσεις που δεν κατέχω τις απαντήσεις στο 100%. όσο και αν εχω αποστηθίσει νουμερα και στήνω με στανταρντ κανονες τα ηχεία Βασικό για να ξεκινήσω είναι να καταλάβω το εξής: 1. Εχω σαρώσει το ιντερνετ και ολοι λένε τα ηχεία πρεπει να ειναι στραμένα προς το σημειο ακρόασης, και το λένε μάλιστα και με μοίρες, το ύψος πρεπει να ειναι στο υψος που ακους(εμενα πχ είναι 1 μετρο καθιστός χαλαρά) και τα suround πρεπει να ειναι 30-60cm πανω απο την θέση ακρόασης και πάντα πιο ψηλα απο τα μπροστά.Ισχύει αυτό?Έχει σημασία? 2.Το sub πρεπει να ειναι μπροστά και διπλα αριστερα η δεξια απο κάποιο ηχείο? άν ειναι σε άλλο σημείο? 3.Απόσταση απο πίσω τοίχους καταλαβαίνω στη περιπτωση μου οτι τα 2 αριστερα ηχεία είναι σίγουρα πρόβλημα λόγο κολόνας το ένα μπροστά αριστερά ειναι σε κολόνα και το πισω αριστερα ειναι σε εσωχή κολόνα και τοιχο. Να βάλω absorder? μήπως να ανοιξω περισοτερο τα ηχεια? πχ να βάλω ροδακια με σημαδια στο πατωμα να τα βαζω εκει οταν βλεπω ταινια 🤣 Σίγουρα και το Woofer εκεί που εναι, δημιουργεί πρόβλημα έχει πίσω ξύλο απο πάγκο κουζίνας. σου παραθέτω γραφημα πιο συγκεκριμένο για sub και FL απ οτι καταλαβαίνω οτι δίνει το sub είναι 41-58 και να φανταστώ οτι το νυχάκι που κάνει στο 35 θα μπορουσε να το πετυχεί? πως αν το στήσω πιο σωστα αν ανεβασω κατεβάσω το volume? στα 29-30 hz θέλει περισοτερη ισχυ ετσι? Επίσης σου στέλνω φωτογραφίες πως ειναι τα ηχεία σε PM. Σε ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από nosstrom
TEOKOS Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Καλημέρα σε ευχαριστώ και πάλι μου ανοίγουν σιγά σιγα τα ματάκια... Βασικές ερωτήσεις που δεν κατέχω τις απαντήσεις στο 100%. όσο και αν εχω αποστηθίσει νουμερα και στήνω με στανταρντ κανονες τα ηχεία Βασικό για να ξεκινήσω είναι να καταλάβω το εξής: 1. Εχω σαρώσει το ιντερνετ και ολοι λένε τα ηχεία πρεπει να ειναι στραμένα προς το σημειο ακρόασης, και το λένε μάλιστα και με μοίρες, το ύψος πρεπει να ειναι στο υψος που ακους(εμενα πχ είναι 1 μετρο καθιστός χαλαρά) και τα suround πρεπει να ειναι 30-60cm πανω απο την θέση ακρόασης και πάντα πιο ψηλα απο τα μπροστά.Ισχύει αυτό?Έχει σημασία? Σε Dolby Atmos τα tweeter να βαράνε στα αυτιά . Έχεις κάνει τα βασικά ; Δεν βγάζω άκρη από τις φωτο του pm Ξεκινάς με Ισόπλευρο τρίγωνο στην θέση ακρόασης τουλάχιστον στα 2 μπροστά και τα σαράουντ. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω χώρου στα σαραουντ οποσδήποτε τα μπροστινά. Δηλαδη η απόσταση των δυο ηχείων μεταξύ τους πρέπει να είναι ίδια με την απόσταση του καθενός από αυτά με την θέση ακρόασης . Όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά . 2.Το sub πρεπει να ειναι μπροστά και διπλα αριστερα η δεξια απο κάποιο ηχείο? άν ειναι σε άλλο σημείο? Το sub θέλει δουλίτσα. Στο έχω γράψει από το πρώτο μου post. Μια τελείως μπακαλίστικη μέθοδος χωρίς μετρήσεις είναι να ξεκινήσεις μπουσουλώντας να διακρίνεις ακυρώσεις και μπουκαρίσματα σε διάφορες θέσεις που θα το μετακινήσεις. Όταν διαισθανθείς ότι κάπου ακούγεται καλύτερα από άλλου ,τραβάς μια μέτρηση να δεις τι κάνει στην πραγματικότητα αυτή η θέση. 3.Απόσταση απο πίσω τοίχους καταλαβαίνω στη περιπτωση μου οτι τα 2 αριστερα ηχεία είναι σίγουρα πρόβλημα λόγο κολόνας το ένα μπροστά αριστερά ειναι σε κολόνα και το πισω αριστερα ειναι σε εσωχή κολόνα και τοιχο. Να βάλω absorder? μήπως να ανοιξω περισοτερο τα ηχεια? πχ να βάλω ροδακια με σημαδια στο πατωμα να τα βαζω εκει οταν βλεπω ταινια 🤣 Σίγουρα και το Woofer εκεί που εναι, δημιουργεί πρόβλημα έχει πίσω ξύλο απο πάγκο κουζίνας. Δυστυχώς σε οικιακό χώρο υπάρχουν προβλήματα. Room treatment με υλικά ,τυχαία δεν λέει. Μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Λύσε τα βασικά σου προβλήματα τοποθέτησης και βλέπεις μετά. Σιγά σιγά τα ανακαλύπτεις μόνος όπως σε διαβάζω. Θέλει κόπο και δοκιμές όμως. σου παραθέτω γραφημα πιο συγκεκριμένο για sub και FL απ οτι καταλαβαίνω οτι δίνει το sub είναι 41-58 και να φανταστώ οτι το νυχάκι που κάνει στο 35 θα μπορουσε να το πετυχεί? πως αν το στήσω πιο σωστα αν ανεβασω κατεβάσω το volume? στα 29-30 hz θέλει περισοτερη ισχυ ετσι? Σου έγραψα πιο πάνω για το sub. Κάνε τις δοκιμές σου. Πολλά προβλήματα θα λυθούν άμα πάρεις και άλλο ένα ίδιο. Επίσης σου στέλνω φωτογραφίες πως ειναι τα ηχεία σε PM.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα